Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-11-2022  

Solozeiler Henk de Velde overleden

 

IJSSELMUIDEN – Werelzeeën-bedwinger Henk de Velde is overleden. De 73-jarige inwoner van het Overijsselse IJsselmuiden voer tussen 1976 en 2011 liefst zes keer solo de wereld rond. Met zijn catamaran is Van de Velde nog steeds de enige Nederlander die solo en non-stop de wereld rond zeilde. De avonturier kwam echter toch weer thuis vanwege familie en nestelde zich op een motorcruiser waarmee hij de wateren rond Kampen en het IJsselmeer bevoer.
Zie de documentaire van RTV Oost.
 

 
04-11-2022  

Groningen en Drenthe willen geld voor trein Twente

 

GRONINGEN/ASSEN – De provincies Groningen en Drenthe willen dat het kabinet 63 miljoen euro vrijmaakt voor herstel van de braakliggende spoorverbinding tussen Veendam en Stadskanaal. Herstel van de ontbrekende verbinding maakt de zo gewenste Nedersaksenlijn met Twente mogelijk. Via de lijn Mariënberg-Almelo is de verbinding met Twente en zelfs Münster (D) dan weer mogelijk.
Volgende week donderdag willen de provinciebestuurders het bidbook voor de Nedersaksenlijn aanbieden aan staatssecretaris Heijnen (infrastructuur).
De presentatie van het bidbook moet extra druk opleveren voor de provinciale verkiezingen en de Eerste Kamer.
 

 
04-11-2022  

Dinkelland aast op meer aandelen Twence

 

DINKELLAND – In de gemeente Dinkelland wordt gewerkt aan een meerderheidscoalitie om meer aandelen van afvalverwerker Twence te kopen, zo meldt De Roskam. Het lijkt een vlucht naar voren omdat Lokaal Dinkelland fractievoorzitter Tijkotte vreest voor het interen van de waarde van het Almelose energie- en netwerkbedrijf Cogas, waardoor de aandelen mogelijk dus jaarlijks een lager winstaandeel gaan opleveren.
Om dat te compenseren lanceerde Tijkotte het idee bij andere raadsfracties dan maar extra aandelen van afvalverwerker Twence te kopen. Temeer de gemeenten Almelo, Twenterand en Oldenzaal al jaren proberen de aandelen Twence te verzilveren. De Hengelose afvalverwerker en energieleverancier Twence staat er volgens de initiatiefnemer van de beoogde ‘koopcoalitie’ beter voor en daar verwacht Tijkotte een stijgend dividend. De oproep is dan ook een brede coalitie om zo snel mogelijk met de gemeenten Almelo, Twenterand en Oldenzaal te onderhandelen over verkoop van Twence-aandelen aan Dinkelland.
 

Archief
Terug naar vorige pagina