Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-11-2008  

Lean & Green Award voor Nijhof-Wassink

 

RIJSSEN - Transportbedrijf Nijhof-Wassink uit Rijssen is onderscheiden met de Lean & Green Award Duurzame Logistiek. De Award is een onderscheiding voor transporteurs die bijzondere inspanning hebben getoond om het transport milieuvriendelijker te maken. Door een systeem op te zetten waarbij de voorraad diervoeders bij agrarische bedrijven voortdurend beter kunnen worden gemeten, wist Nijhof-Wassink het aantal noodzakelijke transportritten met ruim 10% te verminderen. De distributie van diervoeders maakt bij Nijhof-Wassink ongeveer een kwart uit van de orderportefeuille.

 
01-11-2008  

Enschedese taxi-wurger krijgt TBS

  ALMELO/ENSCHEDE - De rechtbank Almelo heeft de taxiwurger S. uit Enschede veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en tbs met dwangverpleging.
Lees verder...

 
02-11-2008  

Politie zoekt ex- vriend in moordzaak Oldenzaal

bron: RTV Oost
 

OLDENZAAL - De politie is op zoek naar de ex-vriend van de vrouw die ruim een week geleden dood in haar huis in Oldenzaal is gevonden. De 47-jarige lerares van het Twents Carmel College is door een misdrijf omgekomen. De politie wil nog niet zeggen of de ex-vriend hoofdverdachte is. Nadat ze de relatie met de man had verbroken, zou ze meerdere keren zijn bedreigd door haar ex-vriend. De man komt uit Burkina Faso. Hij is sinds de vondst van het lichaam van de vrouw onvindbaar.

 
02-11-2008  

Voor één avond de asbak weer op tafel

 

ZWOLLE - Het verzet tegen het rookverbod in kroegen neemt steeds grotere vormen aan. In Zwolle, Enschede, Hengelo en Almelo hebben kasteleins zaterdagavond uit protest voor één avond de asbakken weer op de bar gezet. Vooral in de kleinere horecazaken waar geen gelegenheid tot het inrichten van een rookruimte bestaat, zijn de omzetten dramatisch gedaald. Uitbaters praten over dalende omzetten tussen de 30 en 50 procent. Kijk naar de rapportage van RTV Oost.  

 
03-11-2008  

Één cellencomplex politiekorps Twente in Borne

bron: RTV Oost

Al eerder kreeg Groningen een nieuw cellencomplex
 

ENSCHEDE - De politie Twente krijgt definitief één cellencomplex voor de hele regio. Het complex komt naast het oefencentrum van de politie in Borne. De koprpsleiding tekent vandaag een contract met de gemeente Borne. Waarschijnlijk gaat het nieuwe complex in 2010 open. Dan verdwijnen de andere cellencomplexen in Twente. Korpschef Deelman wil daarom over een speciale transportorganisatie beschikken voor het arrestantenvervoer.

Lees hoe het Groningse cellencomplex er uit ziet.

 
04-11-2008  

Salland Zorg beste verzekeraar van Nederland

 

DEVENTER - Zorgverzekeraar Salland is volgens de vergelijkingssite Independer de meest gewaardeerde zorgverzekeraar van Nederland. De verzekeraar krijgt van klanten gemiddeld een 7,8 en scoort op alle onderzochte punten zeer goed: de afhandeling van declaraties, telefonische bereikbaarheid en het nakomen van beloften. Op de ranglijst, die jaarlijks wordt gepubliceerd, is De Friesland Zorgverzekeraar tweede en DVZ Achmea derde. Independer noemt het opvallend dat in de top 10 alleen maar kleinere verzekeraars staan.

 
05-11-2008  

Menzis ten strijde tegen fraude thuiszorg

 

ENSCHEDE - Zorgverzekeraar Menzis stopt met het rechtstreeks betalen van persoons gebonden budgetten (pgb) aan Thuiszorginstellingen. Het systeem van rechtstreekse betalingen aan thuiszorginstellingen blijkt uit onderzoek fraudegevoelig te zijn. Vooral bureaus die werken voor allochtone cliënten blijken nota's in rekening te brengen voor werk dat niet werd geleverd. Volgens de berichtgeving heeft Menzis o.a. de Twentse zorgbureaus Agnes en Hanimeli op het oog. De beide bureaus ontkennen en zeggen het verdere onderzoek met vertrouwen af te wachten, hoewel de oprichter van Agnes zegt niet zijn handen in het vuur te willen steken voor zijn ex- compagnon, zo meldt TC Tubantia.

 
05-11-2008  

Agent Politiekorps Twente krijgt ontslag

 

ENSCHEDE - De korpsleiding van de politie Twente heeft vandaag, woensdag 5 november, een 26-jarige medewerker geschorst. Tevens is hem een voornemen tot onvoorwaardelijk ontslag uitgereikt.
Uit een door het Bureau Interne Zaken van de politie Twente gedaan onderzoek is gebleken dat door het toedoen van de betrokken politieambtenaar, het imago en de privacy van een derde, fors is beschadigd. Hem wordt ernstig plichtsverzuim verweten.

In augustus werd een 32 jarige agent voorwaardelijk ontslag aangezegd wegens ongewenste omgangsvormen.

 
06-11-2008  

Eternit aangeklaagd voor saneringskosten

 

ALMELO - Een vrouw uit Eibergen probeert donderdag via de rechtbank in Almelo een schadevergoeding te krijgen van het Goorse bedrijf Eternit voor de saneringskosten van haar erf. Het erf werd voor jaren geleden verhard met asbesthoudende materialen. Voor de gevaren van longvlieskanker werd door het bedrijf niet gewaarschuwd, hoewel later is gebleken dat Eternit al sinds de jaren '60 op de hoogte is van die gevaren. Bij de bewoonster is nu longvlieskanker geconstateerd. Voor het eerst wordt nu ook een claim neergelegd voor de saneringskosten van erfverharing dat in geheel Twente veel voorkwam. Ook een boer uit Markelo wil de saneringskosten vergoed zien. Indien de rechter de Eibergse vrouw in het gelijk steld, kan dat grote gevolgen hebben voor Eternit.

Eternit werd al in meerdere zaken voor smartegeld veroordeeld bij aangetoonde ziektegevallen.

 
07-11-2008  

Start verkoop woningen Zuidbroek Wierden

  WIERDEN - Op donderdag 13 november a.s. start de verkoop van woningen in de nieuwe woonwijk van Wierden: Zuidbroek! Geïnteresseerden zijn van harte welkom om tussen 18.00 en 21.00 uur langs te komen in het gemeentehuis van Wierden. Tijdens deze bijeenkomst is te zien welke woningen in de eerste fase van Zuidbroek verkocht gaan worden. Verschillende partijen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
Lees verder...

 
07-11-2008  

Raalte schaft hondenbelasting af na protestbrieven

 

RAALTE - Gemeenteraadslid Te Wierik heeft na jaren succes met het afschaffen van de hondenbelasting. Te Wierik stuurde namens zijn hond brieven waarin hij protesteerde dat de hondenbelasting in de 'pot' algemene middelen verdween. Met ingang van volgend jaar wordt in Raalte de hondenbelasting nu afgeschaft en dat kost de gemeente 80.000 euro.

 
08-11-2008  

Grote problemen bij proef patiëntendossiers

bron: AD
 

ENSCHEDE/DEN HAAG - Een proef met het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) in Twente heeft forse problemen aan het licht gebracht. Deze variëren van talloze technische storingen waardoor medische gegevens niet toegankelijk zijn, tot twijfels over veilig gebruik van pasjes die artsen toegang geven tot de elektronische dossiers. Lees verder... en ook de testleider twijfelt over de invoering.

 
08-11-2008  

Bouwbeurs HUIS 2008 in Expo Center


Ook Almelo was breeduit vertegenwoordigd op HUIS 2008
 

HENGELO - Dit weekend wordt in het Expo Center in Hengelo HUIS 2008 gehouden. Deze beurs is gericht op iedereen die te maken heeft met koop of huur, nieuwbouw, verbouwing of renovatie van een woning.

Uiteenlopende bedrijven zijn vertegenwoordigd; aanbieders van serres tot dakkapellen, CV-installaties, kachels, vloeren, sanitair, bouwbedrijven, makelaars, kozijnen, bouwmaterialen en keukenzaken. Daarnaast zijn de gemeenten Enschede, Hengelo en Almelo present, net als architect- en ontwerpbureaus. Informatie over financiering kan worden ingewonnen bij de aanwezige banken en hypotheekadviseurs.

AlmeloNieuws was aanwezig en maakte de volgende sfeerimpressie.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
10-11-2008  

Herfstweer dupeert treinreizigers

 

ALMELO - Het treinverkeer had vanmorgen veel last van het weer. Door de harde wind zijn in de afgelopen nacht veel bladeren op het spoor gevallen, waardoor treinen zouden kunnen doorglijden. Om dit te voorkomen werd extra voorzichtig gereden, en kwamen treinen met grote vertraging binnen.

De stoptrein Apeldoorn - Almelo stopte als gevolg van de gladde sporen niet in tussen Deventer en Rijssen, waardoor reizigers per bus vervoerd moesten worden.

< Een stoptrein komt met grote vertraging Almelo binnengereden

 
12-11-2008  

Justitie wil drankketen aanpakken

bron: RTV Oost
 

HENGELO/ALMELO - Officier van Justitie Dronkers gaat drankketen in Twente hard aanpakken. Dat zei Dronkers dinsdagavond in het TV Oost programma In de Wandelgangen.
Dronkers die belast is met jeugdzaken in Twente wil samen met scholen, ouders, gemeenten en verslavingsinstellingen snel actie ondernemen. De ergste drankketen kunnen op termijn strafrechterlijke vervolging tegemoet zien.

 
13-11-2008  

Vrijspraak rechercheur voor diefstal portofoon

 

ARNHEM - Het gerechthof in Arnhem heeft een oud-rechercheur van het politiekorps Twente in hoger beroep vrijgesproken van verduistering. De man die werd ontslagen omdat hij werd beschuldigd van verduistering van een portofoon waarmee zijn zoon politieberichten uit de eerste hand kon ontvangen. De zoon was daardoor vaak het eerst ter plekke voor het maken van foto's die hij vervolgens aan de media kon verkopen. Ook het gerechtshof achtte onvoldoende bewijs aanwezig van opzet net zoals eerder de rechtbank in Almelo. De zaak kwam aan het licht na een aanrijding op de A1, waarbij een ambulancemedewerker om het leven kwam.

 
18-11-2008  

Business Meeting Twente (Expo Center)

 

Een boeiende beursomgeving, inspirerende sprekers en hoogwaardige catering!

Veel bedrijven zien zich de komende jaren op dit terrein voor een grote uitdaging gesteld. Waar haalt u goed personeel vandaan? Hoe kunt u goed personeel aan uw bedrijf binden? Hoe vindt het onderwijs aansluiting bij het bedrijfsleven? We zijn als bedrijfsleven gezegend met het aanbod van MBO, HBO en universitaire opleidingen in onze regio, maar maken we hier wel voldoende gebruik van? Het komt allemaal aan bod tijdens de lezingen van onze kennispartners en strategische partners. Vanuit hun eigen kennis en ervaring belichten zij hun visie op de arbeidsmarkt.
Wilt u weten wat er speelt op de arbeidsmarkt, wat uw rol kan zijn én wat  de toekomst brengt. Bezoek dan de Business Meeting Twente. Voel wat er leeft en maak gebruik van de mogelijkheid om interessante mensen te spreken in een informele sfeer.

Fotoreportage (47 foto's)...

 
19-11-2008  

Regio Twente gaat levering gas aanbesteden

 

ENSCHEDE/ALMELO - Voor de leverantie van gas aan de 14 gemeenten in de Regio Twente wordt voor de periode 2010 t/m 2012 een Europese aanbesteding uitgeschreven. Zo werd bekend in de gemeenteraadsvergadering van Almelo. Voor de aanbesteding volgens de richtlijnen van de BAO wordt een ambtelijke werkgroep uit de 14 regiogemeenten geïnstalleerd die wordt ondersteund door het Bureau Energie Makelaars. De Regiogemeenten hopen via de aanbesteding te besparen op proces- en inkoopkosten.

 
19-11-2008  

Rel om auto's voor ziekenhuisbestuurders

 

HENGELO/ALMELO - De top van de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo (Ziekenhuis Groep Twente) ligt onder vuur na de aanschaf van vier auto's voor het managementteam. De directieleden en managers hebben de auto gekregen als 'beloningselement'. Het zou om vier auto's gaan met elk een waarde van om en nabij de 40.000 euro. Lees verder in TC Tubantia

 
19-11-2008  

Plegt-Vos en AveleijnSDT beste werkgevers

 

HENGELO - Tijdens de Business Meeting Twente werden bij de profit- en non-profit organisaties bouwbedrijf Plegt-Vos en zorginstelling AveleijnSDT tot de beste werkgevers in Twente gekozen. Over het ontslag van drie werknemers die bij de Bornse vestiging van Aveleijn werden ontslagen wegens het roken van een sigaret buiten op het eigen terrein, werd tijdens de huldiging niet gesproken. 

Kijk naar de foto-impressie van de Business Meeting Twente "Dag 2".

Fotoreportage (14 foto's)...

 
20-11-2008  

Politiebureau Wierden in weekend gesloten

 

WIERDEN - De openingstijden van het politiebureau in Wierden zijn gewijzigd. Het bureau is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00-18.00 uur. In het weekend is het politiebureau voortaan gesloten.
De reden hiervoor is dat er in het weekend zo weinig aanloop was, dat politiemensen effectiever op een andere manier kunnen worden ingezet. De politie in Wierden is natuurlijk altijd bereikbaar en aanspreekbaar. Telefonisch via 0900-8844 en in geval van spoed via 112. Ook zit er bij de entree van het politiebureau een intercom. Hier kan advies en hulp worden gevraagd en indien nodig komt er natuurlijk iemand naar het politiebureau in Wierden. Via het internet, www.politie.nl  is het bovendien mogelijk om voor veel zaken aangifte te doen.

 
21-11-2008  

"Korridorfahndung" i.s.m. Duitse en Poolse politie

  Osnabrück - Langs de gehele Nedrlandse grens werden in de nacht van donderdag op vrijdag controles gehouden in het grensgebied met Duitsland. Aan de aktie werkten de Duitse, Nederlandse en Poolse politie mee evenals de KLPD, douane en de Koninklijke Marechaussee. In deze zogenoemde 'korridorcontrole' was ontsnappen nagenoeg onmogelijk.
Lees verder...

 
22-11-2008  

Onderzoek Almelo naar komst Hornbach

 

ALMELO - De gemeente Almelo laat eerst een onderzoek doen naar mogelijke ‘marktverstorende werking’ wanneer de grote Duitse "Doe het Zelf" organisatie Hornbach zich in Almelo vestigt. Hornbach liet eerder haar oog vallen op Enschede, maar daar stemt de Enschedese gemeenteraad nog niet mee in.

Wethouder Kuiper - ruimtelijke ordening - wil eerst dat een stuurgroep onderzoekt of er mogelijke locaties in de stad zijn om zich te vestigen. Collega Sjoers noemt het een buitengewoon riskante operatie en wil dat eerst onderzocht wordt wat de risico's voor de bestaande "Doe het Zelf" bedrijven in de stad is voordat Hornbach groen licht krijgt.

In Almelo heeft Witzand Hout en dochterbedrijf Bouwcenter van den Bosch - Vriezenveen juist een overeenkomst afgesloten voor nieuwbouw ten noorden van de Bleskolksingel. Vooral de verhuizing van Witzand Hout is van belang in de binnenstedelijke ontwikkeling.

 
23-11-2008  

Drukke info-avond nieuw arrestantencomplex

 

BORNE - Het politiekorps Twente gaat in Borne aan de Hosbekkeweg/Bornerbroeksestraat één arrestantencomplex bouwen voor alle lokale politiekorpsen. De huidige verouderde drie locaties in Almelo, Hengelo en Enschede komen daarmee te vervallen. De bouw van het centraal gelegen complex moet in 2010 zijn gerealiseerd.
Voor belangstellenden hield de korpsleiding van het politiekorps Twente een informatieavond, die met 60 personen goed werd bezocht. De politie Twente kiest voor Borne omdat de centrale ligging op de as Almelo-Hengelo-Enschede de minste verkeersbewegingen veroorzaakt en omdat het werken op één locatie minder personele inzet kost. In het nieuwe arrestantencomplex mogen verdachten maximaal tussen de 6 uur en zes dagen in bewaring blijven. Het nieuwe Twentse arrestantencomplex voldoet aan alle veiligheidseisen.

 
23-11-2008  

Vreemde 'gasten' slaan Hengelo's café in puin

 

HENGELO - Een café aan de Langestraat in Hengelo is zaterdagavond door een groep van 15 à 20 personen kort en klein geslagen. Eerder op de avond had het personeel mot gekregen met vermoedelijk een groep voetbalsupporters die 'beloofden terug te komen' en dat dus ook bedekt met sjaals en mussen deden. De politie spreekt over een 'bliksemactie', want de 'vogels' waren bij aankomst verdwenen. Het publiek en medewerkers in ontreddering achterlatend.   

 
24-11-2008  

Witzand neem Bouwcenters ECB over

 

ALMELO - Witzand Holding, beter bekend onder de naam Witzand Hout te Almelo, neemt de Doe het Zelf zaken van Bouwcenter ECB over. Bouwcenter ECB heeft vestigingen in Lichtenvoorde, Eibergen Ruurlo en Hengelo Gld. De vestiging van Bouwcenter van den Bosch te Vriezenveen behoorde al tot de holding en naast de vestiging van Witzand Hout te Almelo heeft de holding een DHZ-zaak onder andere naam. Het concern heeft met de gemeente Almelo al een overeenkomst voor nieuwbouw van de Almelose en Vriezenveense vestigingen  ten noorden van de Bleskolksingel te Almelo. Het binnenstedelijke terrein van Witzand dat daarmee vrij komt krijgt een woningbouwontwikkeling.

 
26-11-2008  

Vertraging bij tellen stembiljetten waterschap

 

ZWOLLE - Bij het tellen van de stembiljetten voor de waterschapverkiezingen is behoorlijk vertraging ontstaan. Het bedrijf dat de tellingen verricht heeft de klus dermate onderschat dat een vertraging van twee dagen ontstaat en pas zaterdag wordt verwacht.

 
26-11-2008  

Paspoortloket Enschede voor 'Nederduitsers' blijft

 

 DEN HAAG (ANP) - De Enschedese proef met het verstrekken van paspoorten aan Nederlanders die in Duitsland wonen, wordt gecontinueerd. Voorheen moest men naar Den Haag of het consulaat in Hamburg om een paspoort an te vragen. Ongeveer vierduizend mensen maken dit jaar gebruik van de mogelijkheid dat in Enschede te doen.

 
28-11-2008  

Veel ongeldige stemmen waterschapverkiezing

 

ALMELO - Slechts 21,63% - ruim 100.000 - van de burgers in het gebied van het waterschap Regge en Dinkel heeft deelgenomen aan de waterschapverkiezing, dat is ietsje meer dan de vorige bestuursverkiezing. Het waterschap stak ruim 6 euroton in de publiciteit voor de waterschapverkiezing. Teleurstellend noemt watergraaf Stefan Kuks het hoge aantal foutieve stemmen. Van de 101.796 stemmen waren er 7576 (7,4 procent) ongeldig. Zaterdagmiddag wordt in Almelo om 16.00 uur de officiele uitslag bekend gemaakt. 

 
28-11-2008  

Dick Berlijn benoemd tot commissaris Thales

 

HENGELO - De in april jl afgezwaaide oud- bevelhebber van de Nederlandse strijdkrachten Dick Berlijn wordt commissaris bij het Hengelose Thales. Volgens Thales neemt Berlijn een schat aan operationele kennis mee en beschikt hij over een uitgebreid internationaal netwerk. De geboortige Amsterdammer die voor zijn bevelhebberschap commandant van de vliegbasis Twente was, is altijd in Oldenzaal blijven wonen. Berlijn was één van de zes Starfighter-piloten die op 11 juni 1977 overvlogen bij de treinkaping bij De Punt. (wikipediaIn september werd Berlijn al benoend tot lid van de Raad van Toezicht van Nationaal Park De Hoge Veluwe.

 

 
30-11-2008  

CDA winnaar waterschapverkiezing R&D

  ALMELO - Bij de waterschapverkiezingen konden 18 zetels worden verdeeld want 9 zetels waren vooraf geborgd. De opkomst was met 21,63% teleurstellend zeker ook omdat van de 101.654 uitgebrachte stemmen 10.912 ongeldig waren en 615 stemmen blanco werden uitgebracht.
Winnaar werd het CDA en Water Natuurlijk zorgde voor de verrassing door met 5 zetels tweede te worden.
Liefst zes kandidaten op diverse lijsten kwamen met voorkeurstemmen in het Algemeen Bestuur. De opmerkelijke Obama-achtige verkiezingscampagne van CDA-kandidate Annick van der Lof - De Groen kreeg ondanks een advertentiecampagne, eigen website en ruim 7000 verzonden emails geen succes . Zij werd door twee partijgenoten met meer voorkeurstemmen voorbij gestreefd. De brouwersdochter kan zich dus weer met het beheer van het familiekapitaal bezig houden.
Oud- burgemeester van Hengelo en lijsttrekker Wolter Lemstra van het CDA, die geen DB-zetel ambieert, riep na de uitslag op tot het vormen van een breed gedragen coalitie.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina