Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-10-2019  

Spoedpost Oldenzaal sluit eind dit jaar

 

OLDENZAAL – Alle verzet tegen het sluiten van de Spoedpost Oldenzaal als medisch zorgcentrum van het MST Enschede blijkt vruchteloos. Dat is de conclusie van het overleg met de huisartsen regio Oldenzaal/Noordoost Twente hedenavond. Niet alleen financiën zijn de oorzaak van het besluit, maar ook gebrek aan ‘mankracht’ zoals huisartsen en triagisten. De spoedpost blijft nog tot eind december in functie. Patiënten uit de regio moeten per 1 januari uitwijken naar het MST in Enschede of ZGT in Hengelo.
Voor het vroegere Oldenzaalse ziekenhuis dat doorstartte als spoedpost en specialistische servicepost van MST en nog in 2017 werd verbouwd met nieuwe dagpoli onder architectuur van IAA, valt nu dus het doek.

 
15-10-2019  

TU Delft zit Solar Team Twente op de hielen


Zandstorm en windvlaag zorgden voor problemen bij koploper Solar Team Twente
 

ADELAIDE – Tijdens de World Solar Challenge dwars door Australië is het Solar Vattenfall Team van de UT Delft flink ingelopen op de Twentse koploper UT Twente/Saxion. Bedroeg maandag de voorsprong van de koploper nog 20 minuten, op de derde dag hadden de Tukkers te maken met een flinke zandstorm en een Road Train die het team ophield.
Vooral de zandstorm zorgde voor problemen waardoor de techneuten flink aan de slag moesten om het losgeslagen solarpaneel weer goed te bevestigen en het voertuig van het nodige doorgedrongen zand te ontdoen. Ook doorrijden in de storm bleek onmogelijk. De achtervolgers van UT Delft en het Belgische Auroria hadden op achterstand veel minder last van de storm. Toch blijven de Tukkers optimistisch betreffende de race over 3000 km die nu gevorderd is tot Cooper Pedy. Nog 865 km te gaan tot de finish in Adelaide met concurrentie van 27 voertuigen.
 
 

 
16-10-2019  

Gratis gezellig tafelen op de grens met Duitsland

 

MEDDO – Op zondag 20 oktober kunt u als inwoner van de grensregio gezellig tafelen met onze Duitse buren. Van 13.00 uur tot 17.00 uur vindt dan de zogenoemde ‘Grensztafel’ plaats op de grens tussen Vreden-Gaxel en Winterswijk-Meddo onder het motto; eten, drinken, feesten, plezier hebben, maar uiteraard ook goede onderlinge gesprekken tussen buren van beide zijden der landsgrens.

Het idee is ontsproten tijdens de ‘Youth Battle’ van Euregio, het grensoverschrijdende samenwerkingsverband op cultureel en economische gebied van gemeenten in o.a. de Achterhoek en Twente en gemeenten uit de Duitse grensregio. De barbecue en alcoholvrije drankjes maar ook de koffie en taart zijn gratis.

Plaats van handeling: Op de landsgrens aan de Wandersweg te Meddo (gem. Winterswijk) (pal achter het industriegebied Vreden-Gaxel) van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer info klik hier
 

 
17-10-2019  

Einde voor Solar Challenge Teams Twente en Delft


Gebutst en met afgebroken wielophanging kwam het einde voor de Tukkers wiens voertuig van de weg geblazen werd.
Foto: Jerome Wassenaar
 

ADELAIDE – Koploper Solar Team Twente had de derde dag al tegenslag in de 3000 km lange race door Twente en zag de NUNA van TU Delft op 2 minuten komen. Het ultra-lichte door zoncellen aangedreven voertuig van de Tukkers leek op weg naar de eerste overwinning na al vaker gestrand te zijn op de tweede plek achter de concurrenten uit Delft. Het mocht niet zo zijn. Stevige wind speelt de deelnemers parten en een windvlaag woei het Twentse voertuig van de weg terwijl net weer iets werd uitgelopen op de Delftenaren die op haar beurt de Belgische concurrent van zich af wist te houden. Voor de Tukkers was het echter over en uit. Door de windvlaag werden de Tukkers niet alleen van de weg geblazen, maar sloeg ook nog eens over de kop waardoor onherstelbare schade ontstond en de race over was. Vanaf dat moment was de NUNA op kop in de race door de Australische Outback.

Met nog 250 km voor de boeg was het ook einde voor de Delftenaren. De NUNA vloog in brand en werd totaal verwoest. De piloot van het moment bleef echter ongedeerd omdat hij net op tijd uit het voertuig gehaald kon worden. Voor het eerst dus geen Nederlanders die in deze raceklasse met de eer gaan strijken.

Het team van TU Eindhoven is nog in de race in de gebruikersklasse en rijdt nog aan kop.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina