Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-10-2016  

Nieuwe intensive care ZGT bijna klaar voor gebruik


Foto van intensive care UMC Utrecht
 

ALMELO – Met spanning en trots wordt er in ZGT Almelo uitgekeken naar de ingebruikname van de nieuwe intensive care afdeling. Alleen de persluchtinstallatie wordt nog op het kwaliteitsniveau gebracht die het ziekenhuis beoogt en dan kan de afdeling intern verhuizen. Maandag werd al wel de officiële opening verricht in afwachting van de ingebruikname. “De verhuizing verloopt in fases, zodat de ic geleidelijk in gebruik genomen kan worden. Zo is de omschakeling naar de nieuwe afdeling met alle nieuwe indrukken en werkwijzen niet te groot voor de ic-medewerkers. Het belangrijkste is dat dit veilig gebeurt”, aldus Marco Jong, unithoofd van de intensive care (ic).

Kwaliteits-boost
De nieuwe intensive care moet de zorg van ZGT een kwaliteits-boost geven. Zo is er de modernste techniek en zijn de eenpersoonskamers uitgerust met een eigen klimaatbeheersing- en biodynamisch verlichtingssysteem. Daarmee kan de omgeving van de patiënt op maat worden aangepast. Zowel qua temperatuur als verlichting. Om de prikkels voor de patiënt te minimaliseren is er ook een nieuw alarmsysteem om patiënten mee in de gaten te houden. In de oude setting waren de alarmgeluiden soms ook op de kamer te horen. Dit kon voor de patiënt erg onrustig zijn. Daarnaast is er een nieuw tilsysteem in het plafond gebouwd. “Hiermee kunnen wij de patiënt in een vroeg stadium mobiliseren. Uit onderzoek blijkt dat dit het herstel bevordert. Daarbij geeft het verlichting van de zorgzwaarte voor de verpleegkundigen”, aldus Jong. “Via kleine, decentrale teamposten kunnen ic-medewerkers buiten de kamer overleggen zonder de patiënt uit het oog te verliezen. Dat zorgt voor veel meer rust ten opzichte van de centrale teampost op de oude ic.” Ook is er een moderne, goed geoutilleerde ruimte voor vaardigheidstrainingen: een skills-lab, waar medewerkers kunnen trainen op specifieke ic-scenario’s. “Door het oefenen op scenario’s en de resultaten direct te bespreken houdt ZGT de kwaliteit van de zorg hoog”, zegt Jong.

Gastvrijheid voor patiënten én familie
Op de nieuwe ic zijn enkel eenpersoonskamers ingericht; om meer privacy en rust te bieden voor patiënt én familieleden. Alle zestien kamers zijn gesitueerd op één centrale afdeling zodat ic-medewerkers makkelijk bij elkaar kunnen bijspringen. Omdat patiënten hun eigen kamer hebben, kan er flexibeler worden omgegaan met bezoektijden. Bij de oude ic golden er vaste bezoektijden, om te voorkomen dat het voor andere patiënten te druk werd op de zaal. Vlak buiten de afdeling zijn drie familiekamers ingericht, met een bed en douchegelegenheid, zodat familie en naasten kunnen blijven slapen en dichtbij hun zieke naaste kunnen zijn.

 
05-10-2016  

Nina Brink wil 180 miljoen van Rijssenaar Wessels


Nina Brink op de dag van de beursgang van Worldonline
 

RIJSSEN – Nina Brink, de gewezen topvrouw van de ter ziele gegane internetprovider Worldonline, heeft volgens RTL Z een claim neergelegd van 182,7 miljoen euro bij Rijssenaar Dik Wessels van Reggeborgh Beheer.
Brink (tegenwoordig Nina Storms) beweert dat grootaandeelhouder Wessels haar 1,5 procent van de aandelen heeft toegezegd, wegens haar inspanningen voor de beursgang in 2000. Wessels verkocht zijn aandelen bij de beursgang en incasseerde meer dan 1 miljard ‘harde’ guldens. Kort daarna werd publiekelijk dat Brink zelf een flink deel van haar aandelen nog voor de beursgang had verkocht en daarvoor 90 miljoen euro ontving. Het leidde tot diverse langdurige rechtszaken wegens misleiding in de prospectus van de beursgang. Slechts enkele maanden na de beursgang werd Worldonline verkocht tegen een bodemprijs aan Tiscali dat later gedupeerde aandeelhouders moest compenseren.   
Eerst nu, 16 jaar na de beursgang, vertelt Brink dat zij met Wessels de afspraak had gemaakt de toezegging pas te ‘verzilveren’ nadat alle rechtszaken inzake de vermeende misleiding waren afgerond. Brink claimde via een stichting recent de toezegging van Reggeborgh bij de rechtbank in Den Bosch en gaf als bewijs een uitgeprintte email uit 2000 van Reggeborgh-directeur Holterman, schoonzoon van Dik Wessels. De advocaten van Reggeborgh betwijfelden het bewijs en stelden ook dat een eventuele claim verjaard is. De rechtbank in Almelo gaf Reggeborgh eerder gelijk. In een tussenvonnis in hoger beroep voor de rechtbank in Den Bosch, gaf de rechter nu de eiseres een termijn waarin de echtheid van de claim moet blijken. Grootaandeelhouder Wessels van Reggeborgh heeft nog niet publiekelijk gereageerd.

 
05-10-2016  

Heylen bouwt warehouse van 18 ha op XL Park


Het warehouse van Heylen bij Venlo meet 16 ha.
 

ALMELO – De Heylen Groep uit het Belgische Herenthals is de koper van 33 ha grond op het XL Businesspark Twente aan de A35 bij Almelo. Al eerder werd publiekelijk dat er een grote investeerder op til was, maar de naam bleef nog onder de pet. 
Heylen wil op het Twentse bedrijvenpark een warehouse bouwen van bijna 18 ha. en zorgt zelf voor huurders. De Heylen Groep realiseerde samen met belegger AG Real  Estate eerder soortgelijke projecten bij Roosendaal, Venlo, en Antwerpen maar het project bij Almelo wordt de grootste. Het warehouse dat wordt gerealiseerd in meerdere te koppelen compartimenten, staat ten dienste voor grote retailers op de Europese markt. De ontwikkeling vormt een doorbraak voor het tot nu verliesgevende XL Businesspark van de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en de provincie Overijssel.
Heylen koos voor het XL Businesspark vanwege de ideale ligging aan de A35/A1 en het Twentkanaal ten opzichte van het Europese achterland.  Heylen verwacht dat binnen enkele weken de handtekeningen kunnen worden gezet en is al met meerdere huurders nagenoeg rond. Het warehouse zal naar waarschijnlijkheid meer dan 1.000 banen opleveren via huurders en Twentse transporteurs. De bouw van het warehouse wordt een vrije aanbesteding waarin ook plek is voor regionale aannemers.

CTT en Eurol
Ook Container Terminal Twente (CTT) kan binnenkort beginnen met de opbouw van de op de nieuwe laad- en loskade liggende kraan. De laatste twee bezwaarmakers hebben een overeenkomst gesloten en trekken hun bezwaren in. Zij gaan zich elders in Bornerbroek vestigen. Dat maakt tevens de weg vrij voor de nieuwbouw van olieproducent Eurol dat van Nijverdal naar het XL Businesspark verhuist. CTT opende vrijdag jl. haar nieuwe zee/spoor terminal in Rotterdam en heeft ook terminals in Hengelo en Bentheim (D).
(zie reportage op deze site)

 
06-10-2016  

Boetes en bijvangst 8 auto’s controle A1/A35

 

TWENTE – De verkeerscontrole op het weefvak A1/A35 tijdens de donderdagavondspits leverde de politie 17 uitgedeelde boetes op wegens te hard rijden of verkeersovertredingen in het weefvak. Reden voor de controle is het grote aantal ongevallen op het weefvak A1/35.
De belastingdienst had een grotere vangst. Wegens belastingschulden werd van 8 automobilisten het voertuig in beslag genomen.

 
14-10-2016  

Agressieve acquisitie geen opdracht van Cogas

 

ALMELO – Netwerkbeheerder Cogas waarschuwt voor agressieve colporteurs van energieleveranties die in het gebied van Cogas huis aan huis proberen energiecontracten af te sluiten. Ten onrechte wordt de naam van Cogas gebezigd want Cogas is netwerkbeheerder en levert al jaren geen energie meer aan particulieren.
Wel zijn er monteurs van Cogas op pad om slimme meters te plaatsen of om storingen te verhelpen. De monteurs van Cogas kunnen zich altijd legitimeren. Vraag er dus naar!
Krijgt u onverhoopt toch een agressieve verkoper aan de deur, meldt het Cogas zodat deze de Autoriteit Consument en Markt kan inschakelen.

 
19-10-2016  

Ook rechtbank Almelo test tele-hoorzittingen

 

ALMELO - De rechtbank in Almelo gaat deelnemen aan de landelijke proef met tele-hoorzittingen in de rechtspraak.
Via intranet-videoverbindingen kan de rechter de verdachte horen om besluiten te kunnen nemen over bijvoorbeeld verlenging van of beëindigen van voorarrest. De verdachte wordt dan in de bajes bijgestaan door zijn advocaat en zo nodig een tolk. De tele-hoorzitting moet helpen de wachtlijst in de rechtspraak te verkleinen. Door deze landelijke proef gaat er geen kostbare tijd verloren door de verdachten van en naar rechtbanken te vervoeren.

Naast de rechtbank Overijssel (locatie Almelo), nemen ook de rechtbanken in Amsterdam, Arnhem en Dordrecht deel aan de proef. De voorbereidingen aan de proef van tele-hoorzittingen zijn gestart in 2015. De proef moet niet alleen de wachtlijsten verkorten maar ook een bijdrage opleveren in kostenbesparing en extra veiligheid gedurende de rechtspraakprocedures.

< Het Openbaar Ministerie en de rechters  zitten in de rechtszaal en de verdachte wordt in de bajes bijgestaan door zijn raadsman en mogelijk een tolk.

 
20-10-2016  

Norovirus verlamt interne geneeskunde ZGT

 

ALMELO – Op de afdeling interne geneeskunde van het ZGT Almelo is de besmettelijke ziekte met het Norovirus geconstateerd. De buikgriep zorgt er voor dat de afdeling interne geneeskunde is geïsoleerd en tijdelijk geen patiënten opneemt tot de uitbraak is bezworen. Om die uitbraak in te dammen, worden extra hygiënemaatregelen genomen door kleding van het medisch personeel aan te passen zoals het dragen van schorten en handschoenen en verplicht handenwassen bij het verlaten van de patiëntenkamers.
Voor getroffen patiënten duurt de buikgriep gemiddeld 3 dagen en wordt gewaakt voor uitdroging. Jaarlijks worden ruim een half miljoen medelanders door het Norovirus getroffen. Vaak komt dat voor op kinderdagverblijven, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen maar ook op cruiseschepen,oftewel plekken waar meerdere mensen tegelijkertijd verblijven.
Nieuwe patiënten voor de afdeling interne geneeskunde van het ZGT worden tijdelijk ondergebracht op andere afdelingen of in een ander ziekenhuis in de regio.

Wat is het Norovirus?
Klik hier

 
23-10-2016  

Frontale botsing N36 eist 3 doden en gewonde

 

VRIEZENVEEN – Een frontale botsing op de N36 nabij de op- en afrit Oosteinde bij Vriezenveen heeft aan het eind van de middag 3 mensen het leven gekost. Ook raakte een inzittende zwaar gewond. De slachtoffers komen uit Almelo (een vrouw van 62), Appelscha (een man van 60) en Schuinesloot (een man van 70). De gewonde vrouw van 56 jaar komt uit Appelscha
Bij de botsing reed een van de twee betrokken auto’s op de verkeerde weghelft. De tegemoetkomende auto kon hem niet meer ontwijken.
De ravage was aanzienlijk en er werd een traumahelikopter ingezet. De politie was uren later nog bezig met het onderzoek. De weg werd pas na 20.00 uur vrijgegeven.

 
27-10-2016  

C&A sluit vier filialen waaronder Nijverdal

 

REGIO – Ook winkelketen C&A ontkomt niet aan het snijden in de organisatie. Het familiebedrijf van de Brenninkmeijers sluit de filialen Vredenburg en Kanaleneiland in Utrecht, Pijnacker en Nijverdal. De reden is het lage tot negatieve bedrijfsresultaat van de vier filialen waarin geen verbetering wordt verwacht. De sluiting is voorzien in mei/juni 2017. Daarmee daalt het aantal Nederlandse filialen van 132 naar 128.
Voor het personeel is er geen direct gevolg. Zij kunnen aan de slag in naburige filialen. Voor Nijverdal is dat bijvoorbeeld Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo en Zwolle.
Wereldwijd telt het in 1841 te Sneek opgerichte C&A (Clemens en August Brenninkmeijer) ruim 40.000 werknemers met ruim 1500 winkels. C&A heeft last van winkelketens als H&M, Zara en Primark maar kan bogen op trouwe klanten. Wel is de branche trendgevoelig en het succeslijntje dun. Financieel is het familieconcern ijzersterk met een geschat vermogen van 22 miljard euro. Bovendien heeft het concern in Nederland nog veel eigen panden waardoor het sneller kan reageren op de huisvestingskosten.

< C&A Nijverdal

Archief
Terug naar vorige pagina