Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-09-2020  

Herberg De Witte Paarden gesloopt


Foto: Historische Vereniging Steenwijk
 

WITTE PAARDEN – Wie met enige regelmaat van Overijssel naar bijvoorbeeld Ameland gaat, kent ongetwijfeld Herberg De Witte Paarden in het gelijknamige gehucht bij Steenwijkerland op de weg richting Leeuwarden. Voor vrachtwagenchauffeurs en de regio aan de provinciale weg N761 richting Wolvega is de uitspanning met vroeger Hengelo’s Bier aan de tap sinds 1910 een begrip. Doordeweeks het adres voor een echte ‘chauffeursbal’ en pauzeadres en in het weekend ook een ‘stapdomein’ voor jongeren uit de regio.
In vroegere tijden stonden o.a. in de feestzaal BZN, The Cats, Nico Haak, Drukwerk, Golden Earring, Gruppo Sportivo en George Baker op het podium. Kortom ‘brommers kieken’ en huwelijken tot gevolg. De sloophamer maakt nu ruimte voor de bouw van vijf nieuwe woningen.

 
11-09-2020  

Almelo heeft meeste gescheiden inwoners

 

REGIO – De provincie Overijssel telt met 6,7 procent het laagste aantal echtscheidingen van Nederland. Limburgers voeren de ranglijst aan met 8,7 procent terwijl het landelijk gemiddelde 7,8 procent bedraagt.

Binnen de provinciegrens evenaart Almelo het Limburgse gemiddelde met een totaal van 6.350 personen. De stad heeft dan ook al decennia te maken met huisvesting van gescheiden personen uit buurgemeenten waar nauwelijks betaalbare sociale huurwoningen beschikbaar zijn. Voor het Almelose stadsbestuur mede reden om tot 2030 nauwelijks nog sociale huurwoningen te willen bouwen en de focus vooral te richten op het midden- en hogere segment.
Enschede heeft min of meer met dezelfde problematiek te maken en staat in Twente op plek 2 met een percentage van 8,2 procent, goed voor 13.000 gescheiden inwoners, zo het centraal bureau voor de Statistiek (CBS).

Archief
Terug naar vorige pagina