Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-09-2018  

Enschede stopt met 65+ OV tarief

 

ENSCHEDE – De kogel is door de kerk. De financiële beperkingen van de gemeente Enschede is van dien aard dat de gemeente stopt met het lagere OV-tarief voor 65-plussers. Daarmee komt per 1 januari 2019 een einde aan de gunstige of zelfs soms gratis tarieven voor ouderen met een inkomen tot 125 procent van het minimuminkomen.
Wethouder Jurgen van Houdt (vervoer en mobiliteit) komt met dit voorstel naar de gemeenteraad op 8 oktober a.s. en wil na die datum ook geen nieuwe (gratis) abonnementen meer uitgeven. Ook vervoerder Keolis (Twence) is reeds van dit voornemen op de hoogte gesteld. ‘Het geld is op’, is de simpele uitleg van de Enschedese wethouder. De stad kampt zoals meerdere grotere steden met enorme financiële tegenslagen in voormalige Rijkstaken als Jeugdzorg, Wmo, et cetera en moet miljoenen euro’s bijpassen waardoor de rem wordt gezet op extra voorzieningen voor mensen met een kleinere beurs.

 
28-09-2018  

C&A Hengelo sluit na de zomer 2019

 

HENGELO – De detailhandel blijft in beweging. Zo ook bij het textielconcern van de familie Brenninkmeijer. Vandaag werd geopenbaard dat de vestiging van C&A in Hengelo op de hoek van de Markt en de Telgen begin augustus volgend jaar gaat sluiten. Als reden wordt het slechte toekomstperspectief benoemd in combinatie met het bedrijfsresultaat van de vestiging. Gedwongen ontslagen zouden niet aan de orde zijn. Mede omdat Enschede (2) en Almelo wel open blijven. In Almelo  gaat C&A verhuizen naar de nieuwbouw achter de huidige vestiging aan de Markt. Ook gaat de Almelose vestiging met ingang van volgende maand het nieuwe winkelconcept van C&A invoeren. Het huidige pand wordt gesloopt voor de stadsvernieuwing.
In Overijssel heeft C&A verder nog vestigingen in Deventer, Hardenberg, Kampen en Zwolle. In heel Nederland zijn er dat nog 120.

Archief
Terug naar vorige pagina