Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-08-2009  

Geen doden uit Overijssel in rampbus

bron: RTV Oost
 

Bij het busongeluk in Spanje zijn geen mensen uit Overijssel om het leven gekomen.Dat bevestigt directeur Romeijn van reisorganisatie Sundio. Wel zijn Overijsselaars gewond geraakt bij het ongeluk. Om hoeveel gewonden uit Overijssel het gaat wil de directeur niet vertellen. Ook over hun toestand deed Romeijn geen uitlatingen. Of vandaag al Overijsselaars met het vliegtuig naar Nederland terugkomen is nog niet duidelijk. Bij het busongeluk in Spanje kwamen zes mensen om en raakten tientallen inzittenden gewond.

Klik
hier voor filmbeelden van de reddingswerkzaamheden op de website van de Spaanse krant El Economista.

 
02-08-2009  

Politie zoekt getuigen zware mishandeling

  ENSCHEDE - Een 37-jarige Enschedeër raakte op 2 augustus rond 02.15 uur zwaar gewond bij een vechtpartij aan de Stadsgravenstraat. Hij werd met ernstig letsel opgenomen in het ziekenhuis.
Lees verder...

 
02-08-2009  

Sallandse Heuvelrug heeft nieuw Heideslakje

 

NIJVERDAL - Het Nationaal park de Sallandse Heuvelrug heeft een nieuw electrobusje aangeschaft om minder valide bezoekers rond te toeren door het park. Het oude electrokarretje 'De Heideslak' wordt na zeven jaar trouwe dienst afgedankt.

Het nieuwe 'Heideslakje' - dat geschikt is voor vervoer tot 14 personen - is van Chinese makelij en wordt geleverd door Renocar te Almelo.
Het bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug ligt aan de rand van het natuurgebied aan de weg Nijverdal-Zwolle.

RTV Oost maakte een reportage over de aflevering en de foto's in de bijlage zijn van Jan van der Aa.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
03-08-2009  

ABVA/KABO neemt thuiszorg TSN op de korrel

 

ALMELO – Medewerkers van Thuiszorg Service Nederland, met het hoofdkantoor in Almelo, hebben massaal hun klachten over de financiële huishouding van TSN bij de Abva/Kabo FNV neergelegd.
Volgens de medewerkers kloppen de salarissen niet, de loonsverhogingen niet en de verrekening van de onkostenvergoedingen zoals o.a. reiskosten. Ook zou er wel spaarloon zijn ingehouden maar niet zijn overgemaakt.
Abva/Kabo FNV heeft daarover inmiddels een gesprek gehad met de leiding van TSN maar vindt de antwoorden en uitleg onvoldoende. Volgens de bond neemt het lijstje van klachten van medewerkers steeds grotere vormen aan.
TSN werd enkele jaren geleden door toenmalig eigenaar Jan Torny verkocht aan Asito maar Torny voert nog wel de directie over TSN.
De Abva/Kabo geeft de directie van TSN twee weken de tijd om met goede antwoorden en oplossingen te komen.

Kijk vor meer info op de website van ABVA/KABO FNV

 
03-08-2009  

VVD bezorgt in Zwolle huis-aan-huisblad

  ZWOLLE – De VVD in Zwolle is de klachten over het bezorgen van huis-aan-huisweekblad De Peperbus zat en gaat nu zelf de krant bezorgen. Het Zwolse college vindt de bezorging acceptabel maar de VVD denkt daar geheel anders over. Zij krijgen vaak melding dat het weekblad nooit ontvangen wordt of slechts sporadisch. Het is voor gemeenten een wettelijke plicht om de burgers te informeren over genomen besluiten zodat deze daar kennis van kunnen nemen en eventueel bezwaren kunnen indienen.
Lees verder...

 
05-08-2009  

Advertentie-inkomsten Wegener blijft krimpen

 

APELDOORN - Uitgeverij Wegener - o.a. TC Tubantia, De Stentor, De Stem - blijft kampen met een dalende advertentiemarkt. Ook het aantal abonnees van de dagbladen blijft dalen. De advertentiemarkt daalde in de eerste helft van dit jaar met 25%. Het uitgeversconcern heeft verdere kostenbesparingen doorgevoerd en het aantal personeelsleden eveneens ingekrompen. Toch wordt voor dit jaar nog winst verwacht die geheel uit de andere activiteiten zoals de weekbladen en stijgende internetverkoop komt. Wegener is onderdeel van het Britse beursgenoteerde Mecom.

 
05-08-2009  

CNV boos op curator taxi De Jong Hardenberg

 

HARDENBERG - Vakbond CNV is boos op de curator van het failliete taxi- en vervoersbedrijf De Jong met vestigingen in Hardenberg,  Coevorden, Hoogeven en Emmen. Het CNV wil een doorstart omdat De Jong een onderaannemercontract heeft met Connexxion voor het zorg- en schoolvervoer in de regio. De curator heeft alle 480 personeelsleden ontslag aangezegd.

update: 06-08-2009
Donderdag maakte Connexxion bekend 300 personeelsleden van vervoerder De Jong over te nemen om het zorg- en schoolvervoer in de regio te kunnen waarborgen. Vakbond CNV vindt desondanks dat de curator flinke steken heeft laten vallen.

 
05-08-2009  

Grote order voor afvalverwerker Twence

 

HENGELO – Afvalverwerker Twence, het consortium waarin de Twentse gemeenten participeren, heeft een order voor zes jaar binnengehaald om het afval van Avalex BV (Den Haag) en Irado BV (Schiedam) te verwerken. De beide ondernemingen verzamelen het afval in de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Midden-Delfland, Schiedam en Vlaardingen. Jaarlijks wordt er per schip 130.000 ton afval aangevoerd in de haven van Hengelo en het betekent meer werk voor een aantal Twentse transportbedrijven die het verder transporteren naar de vuilverbrandingsinstallaties van Twence.

 
05-08-2009  

Hazewinkel voorzitter RvC Smit Internationale

 

ALMELO - RTL Z meldt dat de Almeloër Herman Hazewinkel is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Smit Internationale, het wereldberoemde Nederlandse sleep- en bergingsbedrijf. In mei van dit jaar trad H. J. Hazewinkel toe tot de Raad van Commissarissen bij Smit Internationale.
Hazewinkel kreeg landelijke bekendheid bij het kameronderzoek naar de bouwfraude. Destijds zat de Almeloër in de Raad van Bestuur van Volker Wessels, het bouwconglomoraat van zijn schoonvader Dick Wessels uit Rijssen.

 
06-08-2009  

Yland Transport Ootmarsum failliet

 

OOTMARSUM - Doordat de banken de geldkraan dicht draaiden, heeft transportbedrijf Wim Yland uit Ootmarsum faillissement moeten aanvragen. Bij het bedrijf werken 38 mensen die over de maand juli nog geen salaris hebben ontvangen. In februari was de situatie ook al nijpend en werd het personeel gevraagd zelf op zoek te gaan naar ander werk. Het UWV betaalt het achterstallige loon.
 

 
06-08-2009  

Thomas Berge en 37 andere Tukkers besmet

 

ENSCHEDE - De GGD Twente meldt dat het aantal H1N1 besmettingen is opgelopen naar 38. Onder hen is ook de populaire zanger Thomas Berge (Haaksbergen) die de besmetting opliep tijdens een korte vakantie met vrienden in het Spaanse Salou. Berge moet evenals de andere besmette personen thuis blijven. In zes gevallen werd de besmetting thuis opgelopen.

In de regio Gelre/IJsselland is het aantal besmettingenopgelopen naar 53. Meerdere instellingen nemen voorzorgsmaatregelen om de uitbreiding van de Mexicaanse griep zoveel mogelijk in te dammen. Zo vreest Saxion Hogescholen met vestigingen in Enschede en Deventer een uitbraak na volgende week wanneer 24.000 leerlingen hun studie weer oppakken. Ook het korps Politie Twente kent één ziektegeval.

Totaal is het aantal in Nederland opgelopen naar 912 en in 9 gevallen is ziekenhuisopname noodzakelijk gebleken. In de telling zijn 188 gevallen nog niet meegenomen omdat diverse gegevens nog ontbreken. De landelijke opschalingslaboratoria melden sterk stijgende tendenzen waarbij 8 van de 10 testen bevestigend zijn. De Mexicaanse griep telde in Nederland tot nu één dodelijk slachtoffer. In Friesland is tot nu het aantal besmettingen het laagst met 5. In de regio Amsterdam is het omslagpunt bereikt en is het aantal binnenlandse besmettingen inmiddels hoger dan de import.

 
07-08-2009  

Bestuursrechter draait Elsrock de nek om

 

ALMELO/RIJSSEN - De bestuursrechter van de rechtbank Almelo heeft vanmorgen het doorgaan van het Hardrockfestival Elsrock op 29 augustus a.s. aan de Elsmaten in Rijssen op losse schroeven gezet. Hij onderschreef namelijk dat Elsrock op een plek wordt gehouden dat volgens het bestemmingsplan sport niet kan. Daarmee deed de bestuursrechter een vergaande uitspraak, omdat bijna overal in Nederland kortstondige evenementen op en sportterrein of weiland worden gehouden. De gemeente Rijssen gaat daarom ook in hoger beroep bij de Raad van State.
Toch gaat Elsrock waarschijnlijk door. De gemeente Rijssen moet van de rechter binnen 8 weken een nieuw besluit nemen, maar dan is Elsrock 2009 al voorbij.
De zaak werd aanhangig gemaakt door vooral tegenstanders van christelijke huize, die bezwaren hebben tegen de muziek en teksten die tijdens Elsrock ten gehore worden gebracht. De burgemeester van Rijssen negeerde die bezwaren en gaf een ontheffing voor het houden van het hardrockfestival. Enige tijd geleden werd al geopperd het festival enkele honderden meters op te schuiven richting Enter op grond van de gemeente Wierden om zo de fundamentalistische bezwaren van Rijssense reformatorische groeperingen te omzeilen. Mogelijk dat dit dan in 2010 weer een optie wordt.
Lees oudere berichten en publieksreacties in TC Tubantia.

 
08-08-2009  

Combiterminal CTT Hengelo 3 keer groter

 

HENGELO - Combi Terminal Twente in Hengelo gaat haar capaciteit fors uitbreiden. Medio augustus wordt begonnen met de verlenging van de kade naar 300 meter zodat drie schepen tegelijk kunnen aanmeren. Nu kan er slechts één schip aanmeren. CTT breidt ook haar containeropslagcapaciteit uit met 4,5 ha. Door de uitbreiding kan CTT haar capaciteit van overslag verdrievoudigen naar 60.000 containers per jaar. In mei 2010 wordt er een nieuwe enorme portaalkraan geplaatst. Dan is CTT klaar voor de toekomst.

Combi Terminal Twente BV is een initiatief van:
• Bolk Container Transport BV Almelo
• Nijhof-Wassink Transport BV Rijssen
• Multimodal Container Service Meppel BV Drachten
• Binnenlandse Container Terminals Nederland BV Nijmegen

 
09-08-2009  

Besmettelijke vogelziekte in Overijssel

 

VRIEZENVEEN -  In Oost-Nederland is de besmettelijke geelziekte bij vogels geconstateerd zo maakte het radioprogramma 'Vroege Vogels' bekend. Het betreft gevallen in Vriezenveen en Winterswijk. De besmetting is afkomstig uit Duitsland waar de laatste maanden tienduizenden in het wild levende vogels zijn gestorven aan de ziekte. De ziekte kenmerkt zich door een geel abces in de keel van de vogels en bij o.a. de dode Groenling in Vriezenveen werd aangetroffen. De ziekte wordt vooral verspreid door wilde duiven maar voor zover bekend is de ziekte niet overdraagbaar op mensen. Wel wordt duiven- en vogelhouders aangeraden voederplaatsen goed schoon te houden en drinkwater regelmatig te verversen.

< Groenling

 
09-08-2009  

Boerderij Azelo gaat in vlammen op

 

AZELO - Bij een brand in Azelo is zaterdagmiddag een schuur en boerderij volledig in vlammen opgegaan.  De brand ontstond toen twee personen aan het lassen waren aan een hobbyauto in een schuur aan de Kuipersweg. Daarbij raakte de bekleding van de auto in brand. Het vuur greep daarbij zo snel om zich heen, dat ook de schuur in brand raakte. De hobbyisten konden op tijd de schuur verlaten en waarschuwden daarop de brandweer. Nadat enkele gasflessen in de schuur waren ontploft sloeg het vuur over naar de naastgelegen woning van de familie Scholten die ook geheel uitbrandde. Er wordt nog onderzocht of er bij de brand asbest is vrijgekomen. Er was geen persoonlijk letsel.

Foto's: Gert-Jan Veldman

Fotoreportage (33 foto's)...

 
10-08-2009  

Provincie heeft vergrijsd ambtenarenkorps

 

ZWOLLE - Het ambtenarenkorps van de provincie Overijssel telt in verhouding veel vergrijsde anbtenaren. Ruim 70% werkt al jaren bij de provincie en dat kan over niet al te lange tijd opvolgingsproblemen geven. De provincie Overijssel gaat daarom de komende jaren extra aandacht besteden aan het aantrekken van jongere ambtenaren.
Gedeputeerde Buursink noemt de gemotiveerdheid en kennis van het huidige ambtenarenbestand echter zeer goed en is ook blij met hun kennis. Zij zijn volgens hem de hogere salariskosten dan ook best wel waard.

 
11-08-2009  

Politieman ergert zich aan bonnencultuur (upd)

bron: RTV Oost
 

DIEPENHEIM - Een politieman uit Goor heeft forse kritiek op zijn werkgever. In het RTV Oost programma "Zet 'm Op 11" zei hij zich mateloos te ergeren aan de werksituatie bij de politie. Door bezuinigingen en reorganisaties zijn er zoveel banen verdwenen dat de werkdruk enorm wordt. De agent zegt nog heel graag dienstbaar te willen zijn en niet alleen maar bonnen te willen uitschrijven. Maar dat wordt hem en zijn collega's, volgens de agent, onmogelijk gemaakt. Het uitschrijven van de bonnen zou steeds zwaarder gaan wegen. De man zegt dat allemaal op persoonlijke titel maar zegt ook dat meer dan 80 procent van zijn collega's die mening deelt. Volgens de agent wordt de reorganisatie het failliet van de politie.

De politie Twente is niet gelukkig met de uitspraken van een wijkagent in de Hof van Twente. Die leverde voor de camera van TV Oost openlijk kritiek op de werkwijze binnen het politiekorps. Volgens een woordvoerder van de politie is dat tegen de afspraken en had eerst intern overleg gevoerd moeten worden. De wijkagent krijgt dat ook te horen, maar zal verder niet gestraft worden. Volgens de woordvoerder werd er al aan gewerkt om de werkwijze binnen het korps te verbeteren.

De agent die voor de camera van TV Oost openlijk kritiek gaf op de werkwijze van zijn politiekorps kan rekenen op de steun van de Nederlandse Politiebond. Volgens de vakbond staat Wentink niet alleen en zijn er duizenden collega's die er zo over denken. Wentink had maandag voor de camera van TV Oost forse kritiek op de werkdruk bij de politie, die het gevolg is van reorganisaties. Zo zou een agent nauwelijks nog dienstbaar kunnen zijn en moet hij vooral bonnen uitschrijven. De politie zou daar na zijn uitlatingen met Wentink over praten. Wentink wil nu niet meer reageren en verwijst naar de politievoorlichters.

Kijk en luister hier naar de agent.

 
12-08-2009  

Laatste Dahliacorso in Lemelerveld

 

LEMELERVELD - Voor het laatst werd dinsdag het Dahliacorso tijdens de feestweek Lemelerveld gehouden. Na tientallen jaren komt er een eind aan deze traditie omdat steeds meer buurtverenigingen in Lemelerveld zijn gestopt met het bouwen van praalwagens. Winnaar van het laatste dahliacorso werd de Corsogroep M&M.

De corsowagens zijn nog te bezichtigen op de parkeerplaats bij zaal Reimink op woensdag van 09.30 - 21.30 uur en op donderdag van 09.30 tot 15.00 uur. De feestweek in Lemelerveld eindigt op 15 augustus.

 
14-08-2009  

Moord in Hengelo, politie zoekt getuigen

  HENGELO - Op vrijdag 14 augustus omstreeks 17.45 uur is in een woning aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo het levenloze lichaam van een 63-jarige bewoner van dit pand aangetroffen. Omstreeks 17.45 uur reed een ambulance over de Oldenzaalsestraat in Hengelo en zag een man voor een woning zitten, die niet aanspreekbaar was. De ambulancebroeders ontfermden zich over deze man en troffen in het pand, waarvoor de man zich bevond het levenloze lichaam van een 63-jarige bewoner aan. De man die voor het pand zat is onderzocht door de ambulancebroeders en overgebracht naar het politiebureau en vervolgens aangehouden.
Lees verder...

 
14-08-2009  

Hof van Twente moet fors bezuinigen

 

HOF VAN TWENTE - Het college en ambtelijke top van de gemeente Hof van Twente kijkt naarstig naar de forse bezuinigingen die moeten worden doorgevoerd. De oorzaak ligt bij een forse daling van de uitkering uit het gemeentefonds die het Rijk heeft aangekondigd. Wethouder Knuiman wil in ieder geval niet bezuinigen op de bouw van een nieuw zwemcomplex in Goor en wil ook de geplande verbouwing van het zwembad in Markelo ontzien. Vorig jaar voerde men in Markelo flink aktie om het zwembad te behouden. Het college van B&W wilde toen het zwembad sluiten. Volgende week wordt duidelijk welke bezuinigingen worden aangekondigd. 

 
16-08-2009  

N36 Almelo-Witte Paal s'nachts dicht

 

ALMELO - Rijkswaterstaat maakt bekend dat de N36 van Almelo naar de Witte Paal van 17 augustus tot 21 augustus tussen 18.00 uur s'avonds tot 06.00 uur in de ochtend voor alle verkeer is gesloten wegens wegwerkzaamheden. De bermen van de N36 worden in die periode verhard. Op vrijdagmorgen 21 augustus is de overlast voorbij.
Het verkeer wordt gedurende de uren van afsluiting vise-versa omgeleid via de N35 richting Raalte, de N348 richting Ommen en de N34 richting Hardenberg.

 
17-08-2009  

Enschede wil groter internet-burgerpanel

 

ENSCHEDE - De gemeente Enschede wil een nog beter contact met de burgerij om de mening van de inwoners te peilen hoe zij de stad ervaren en hun leefomgeving beleven. Ook wil Enschede de gemeentelijke besluitvorming via het panel evalueren. Alle inwoners boven de 12 jaar komen voor deelname in aanmerking. Dit weekend werd op het stationsplein het startschot gegeven aan de aktie het al bestaande internet-burgerpanel van 1500 naar ruim 10.000 deelnemende burgers uit te breiden.

 
17-08-2009  

1000 euro voor Kans voor een Kind

 

ALMELO – Begin januari deed AlmeloNieuws.nl een oproep voor de Aktie Gift Goggo. Aanleiding was het door vuurwerk vernielde 45 km karretje van de bejaarde familie Giesberts uit Almelo die door deze ramp opeens al hun mobiliteit kwijt was. Toezeggingen en giften kwamen spontaan binnen, maar wij werden ingehaald door de realiteit. Het Nationaal Ouderen Fonds zag de reportage van het SBS6 programma Hart van Nederland - dit n.a.v. de foto’s op AlmeloNieuws.nl - en stelde spontaan een vervangend voertuig ter beschikking. De familie Giesberts moest wel zelf de niet malse verzekeringspremie betalen. Besloten werd om dan de giften die bij AlmeloNieuws.nl binnenkwamen daarvoor beschikbaar te stellen maar ook dat werd achterhaald omdat het nationaal Ouderen Fonds alsnog besloot om ook de verzekeringskosten voor haar rekening te nemen.
AlmeloNieuws.nl nam daarop contact op met alle gulle gevers of de giften terug gestort dienden te worden of aan een ander doel beschikbaar gesteld konden worden. Het nieuwe doel werd de stichting Kans voor een Kind dat wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervuld. AlmeloNieuws.nl ronde het bedrag af zodat initiatiefnemer Willem Hoevers van de stichting Kans voor een Kind de cheque van 1000 euro in ontvangst kon nemen. Dat gebeurde natuurlijk in de catacomben van het Polman stadion waar Willem Hoevers na zijn pensionering als verzorger van Heracles Almelo trouw alle wedstrijden bezoekt. Hoevers was verguld met de gift en benadrukte dat giften altijd welkom blijven om het vele goede werk van de stichting Kans voor een Kind te kunnen voortzetten. Daarom noemen we nog even het bankrekeningnummer van de stichting 142.07.14.20

 
17-08-2009  

Bedreiger Koninklijk Huis krijgt geen straf

 

ZUTPHEN - Een schizofrene man uit Enschede krijgt van de politierechter in Zutphen geen straf wegens het bedreigen van kroonprins Willem Alexander en Pieter van Volenhoven. De man stuurt al sinds 1988 cadeautjes en kaartjes naar de koninklijke familie via Paleis Het Loo. Toen de man in maart jl. belde met Het Loo kreeg hij ruzie met de telefoniste waarop de man doodsbedreigingen uitte aan het adres van Pieter van Vollenhoven en de kroonprins. De politierechter in Zutphen achtte de man echter volkomen ontoerekeningsvatbaar.

 
18-08-2009  

Hirsch Ballin opent veiligheidshuizen

  ALMELO - De gemeenten in Twente willen de veiligheid in hun stad vergroten. Om dit te kunnen realiseren moet de samenwerking tussen de gemeente, de politie en alle andere betrokkene veiligheidspartners effectief en meer integraal zijn. In Hengelo en Almelo opent minister Hirsch Ballin van het ministerie van Justitie de veiligheidshuizen op 2 september a.s. In het eerste jaar wordt de basis gelegd voor eventuele uitbreiding naar de buurtgemeenten Borne en Hof van Twente. Ook zal er integraal worden samengewerkt met de buurtveiligheidshuizen in andere gemeenten binnen het arrondissement Almelo.
Lees verder...

 
18-08-2009  

Nieuw standaarduniform Twentse brandweer

  ENSCHEDE - Dinsdagmorgen werden op het nieuwe trainingcentrum van de brandweer op de vliegbasis Twente de nieuwe bluspakken van de Twentse korpsen gepresenteerd. Hiermee wordt een landelijk opgestelde richtlijn gevolgd om de herkenning van speciale functies te verduidelijken, want ieder korps hanteerde haar eigen systeem met bijvoorbeeld (helm-)strepen. Hiervoor is een kleurenindeling voor een 'schouderdek' gemaakt waarin elke functie een kleur heeft. Deze zijn voorzien van klitteband zodat deze makkelijk op een ander pak gewisseld kunnen worden.
Lees verder...

Fotoreportage (18 foto's)...

 
18-08-2009  

Groot brandalarm Akzo Deventer, A1 dicht

 

DEVENTER - Bij de chemische fabriek van Akzo Nobel Polymer in Deventer is brand uitgebroken die is ontstaan door een explosie. De brand werd tegen vijf uur ontdekt en de brandweerkorpsen uit de regio zijn met groot materieel uitgerukt. Ook in september 2000 deed zich een explosie voor gevolgd door brand. In 2008 kreeg het bedrijf een nieuwe milieuvergunning. Inmiddels schijnt de brand onder controle te zijn en zijn de op- en afritten van de A1 bij Deventer weer vrij gegeven. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Meer nieuws over de brand.

< in september 2008 bracht gedeputeerde Rietkerk een werkbezoek i.v.m. de nieuwe milieuvergunning.

 
20-08-2009  

Weth. van Dalen (Rijssen) overleden

 

RIJSSEN-HOLTEN - Wethouder Thea van Dalen-Schiphorst van de gemeente Rijssen-Holten is op 57-jarige leeftijd overleden. Ze was al langere tijd ziek en leed aan hartklachten. De geboren Denekampse werd in 2008 wethouder voor het CDA als opvolger van wethouder Wim Stegeman die tussentijds aftrad. Voordien zat Thea van Dalen 26 jaar in Provinciale Staten van Overijsel en 4 jaar in de 1e Kamer. 

 
20-08-2009  

Thijs met troffel klaar voor de ultieme strijd

  TUBBERGEN - Metselaar Thijs Oude Breuil uit Tubbergen is onderweg naar Calgary, Canada voor de ultieme uitdaging op zijn vakgebied: de World Skills. Burgemeester Steegers en wethouder Oude Geerdink kwamen hem hoogstpersoonlijk succes wensen in de oefenhal van zijn werkgever, de Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo en omstreken.

De afgelopen weken waren voor Thijs Oude Breuil een soort ‘boot-camp´; veertig uren keihard trainen voor de belangrijke wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen. Hij krijgt in Calgary concurrentie uit zesentwintig landen. De jonge mannen uit Azië, vormen zijn grootste opponenten, weet Thijs bij voorbaat. ‘Die oefenen twee jaar lang op de opdrachten. Ze doen niets anders.´
Lees verder...

 
20-08-2009  

Bezoek Koningin aan Salland live bij TV Oost

 

RAALTE - Koningin Beatrix brengt op vrijdag 28 augustus een streekbezoek aan Salland. De vorstin zal achtereenvolgens het gemeentehuis in Dalfsen, landgoed 't Laer in Ommen, de Lemelerberg en oogstfeest de Stöppelhaene in Raalte bezoeken.

RTV Oost doet uitgebreid verslag van het bezoek, met onder meer regelmatige updates op Radio Oost en een live tv-uitzending vanuit Raalte. RTV Oost is op de laatste dag van de Zet-‘m-op-11-tour de hele dag aanwezig in het centrum van Raalte, op de hoek Deventerweg/Domineeskamp. Vanaf 12.00 uur is Raalte in beeld bij TV Oost, met elk heel uur een lokaal journaal met diverse reportages. Vanaf ongeveer 15.00 uur doet TV Oost live verslag van de aankomst van de koningin en het bezoek aan de Stöppelhaene. Daarbij worden meerdere camera’s ingezet die alles op de voet zullen volgen.

 
21-08-2009  

Grote belangstelling bij afscheid van Kobes

 

WIERDEN – Bij het officiële en informele afscheid van burgemeester Bernard Kobes als burgemeester van de gemeente Wierden was een enorme belangstelling, met tal van hoogwaardigheidbekleders zoals gedeputeerden, burgemeesters, Kamerleden, statenleden, ondernemers en burgers. Eerst het officiële afscheid in de Raadszaal en daarna het publieke afscheid in zaal 't Anker.
Bij de speeches werd Kobes telkens neergezet als de mensenburgemeester, benaderbaar, open en direct. Voor Kobes gold het beeld als een sterke lobbyist die de wegen naar succes wist te bewandelen op zelfs onnavolgbare wijze. Burgemeester Koelewijn sprak in dat verband zelfs over een ’Kobesiaanse’ wijze.
De geboren Vriezenvener Kobes, ooit geschiedenisleraar voor hij de politiek in ging, werd achtereenvolgens raadslid in Vriezenveen, wethouder in Hellendoorn, burgemeester in Ommen en Wierden en gaat nu nog een tijdje aan de slag als waarnemend burgemeester in Twenterand waarmee de cirkel rond is.
Van het Wierdense gemeentepersoneel kreeg hij als dank voor de fijne samenwerking een plekje in de volgwagen van Skil/Shimano bij de proloog van de Tour de France die volgend jaar in Rotterdam van start gaat.

VRIEZENVEEN - De nieuwe burgemeester van Twenterand, Bernard Kobes, wordt dinsdag 1 september tijdens een openbare bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd. Hij volgt daarmee burgemeester Helmer Koetje op, die per 1 juli burgemeester is van de gemeente Hoogeveen. Aansluitend aan deze bijzondere raadsvergadering is er vanaf 17.00 uur een informele bijeenkomst plaats, waarin iedereen kennis kan maken met de nieuwe burgemeester en zijn vrouw. (uit TC Tubantia)

Fotoreportage (16 foto's)...

 
22-08-2009  

Asbestsanering private wegen op eigen kosten

 

Volgens de Dienst Landelijk Gebied van VROM dienen eigenaren van wegen die met asbest zijn verhard de wegen vanaf 1 september a.s. op eigen kosten te saneren. De landelijke subsidieregeling loopt dan ten einde. Eigenaren die tot nu geen beroep op de regeling hebben gedaan, lopen het risico straks een gedwongen sanering te moeten uitvoeren.

Zo'n 500 eigenaren in Overijssel en Gelderland, die zich wel hebben aangemeld, hebben nog niet voldaan aan het insturen van het uitgebreide vragenformulier en lopen daarmee een financieel risico. Vooral rond Goor werden tal van private buitenwegen verhard met asbestafval van de fabriek Eternit uit Goor.

 
23-08-2009  

Herkomst vervuilde grond Ommen bekend

 

OMMEN – De vondst van vervuilde grond met o.a. radioactief ziekenhuismateriaal op het Zwarte Pad in Stegeren is bekend. De Lokale Partij Ommen vroeg het college om opheldering en kreeg antwoord dat het meevalt met de vervuiling. De vervuilde grond blijkt afkomstig te zijn uit Almelo, Dedemsvaart, Enter, Exloo (Dr.) en Raalte. Dinsdag wordt daarover meer bekend gemaakt.

 
23-08-2009  

Muziekschool en CREA Hengelo fuseren

 

HENGELO – Het CREA Centrum voor Kunsteducatie en de Muziekschool in Hengelo willen fuseren om samen een gevarieerd kunst- en cultuurprogramma te kunnen aanbieden. Het Hengelose college van B & W is enthousiast en wil een mogelijke fusie onderzoeken.

 
23-08-2009  

Duits protest tegen luchthaven en Urenco

 

GRONAU – De Duitse ’Grün Alternatieve Liste’ is vierkant tegen de heropening van de luchthaven Twente en tegen uitbreiding van Urenco Almelo. Om het bezwaar te onderstrepen werden zaterdag in Gronau handtekeningen verzameld. Ook de grotere partijen zoals het CDU en de SPD hebben bezwaren tegen heropening van de luchthaven Twente. Zij vrezen vooral concurrentie voor de luchthaven Münster. Er zijn daarover gesprekken geopend met het bestuur van de Regio Twente en de gemeente Enschede.

 
24-08-2009  

Drekfestival in Westerhaar-Vriezenveensewijk

 

In de zomer wordt er wat afgerommeld op het platteland. Zo ook het drekfestival in Westerhaar-Vriezenveensewijk waar men met allerlei voertuigen door een drekbak moest zien te komen. De organisatoren waren weer helemaal tevreden en het publiek ook zodat volgend jaar de derde editie verwacht kan worden. Kijk naar de foto’s op RTV Oost.

 
25-08-2009  

Info-avond plan luchthaven druk bezocht

 

HENGELO - Ruim 200 belangstellenden waren maandag naar de informatieavond in Hengelo gekomen om te luisteren en mee te praten over de plannen voor de voormalige vliegbases Twente. Het Rijk, provincie en Enschede zijn voor een herstart als burgerluchthaven. Vooral neemt het verzet in het Duitse grensgebied toe nu de plannen concreet beginnen te worden. Naast vrees voor geluidsoverlast neemt de weerstand met name tegen door concurrentievrees voor de luchthaven Münster.
Er volgen nog informatieavonden in Oldenzaal (vanavond), Enschede, Nordhorn (D), Dinkelland en Losser. Nog dit jaar moet er een definitief besluit genomen worden.

 
26-08-2009  

Wethouder Becker gem. Twenterand stopt

 

TWENTERAND - Wethouder Freek Becker van Twenterand neemt per 1 september ontslag.  Als reden voor zijn vertrek noemt hij ziekte en andere persoonlijke omstandigheden. Daardoor kon hij al sinds december niet meer werken. Becker is 3,5 jaar wethouder van Twenterand geweest. Hij had onder meer sport, cultuur en het buitengebied in zijn portefeuille. Vorig jaar kwam hij in aanvaring met een deel van de gemeenteraad over de grootschalige veehouderij in Twenterand.

 
26-08-2009  

Winst gekelderd bij Royal Ten Cate

 

ALMELO - De nettowinst van Royal Ten Cate in Almelo is in de eerste helft van dit jaar gedaald tot ruim 15 miljoen euro vergeleken met 25 miljoen in vorig jaar. Dat maakte de fabrikant van kunstgrasvezels en technisch textiel woensdag bekend. De omzet bedroeg ruim 433 miljoen euro. Ten Cate wil geen concrete winstprognose geven voor de rest van het jaar. De omzet is in de tweede helft van 2009 ten minste gelijk aan de omzet in de eerste zes maanden. Ten Cate waarschuwde al in juli in dat de winst en omzet in de tweede helft lager zouden uitvallen.

 
26-08-2009  

Spectaculaire ballooning in het hart van Twente

 

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Twente Ballooning 2009 is weer in volle gang! Veel bezoekers wisten de weg weer te vinden naar de 19e editie van Twente Ballooning! Van woensdag 26 augustus tot en met zaterdag 29 augustus 2009 zal Recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal in het teken staan van Twente Ballooning.
Twente Ballooning is een jaarlijks terugkerend evenement dat kan worden gerekend tot één van de meest spectaculaire ballonmeetings in Nederland. U kunt niet alleen genieten van de vele heteluchtballons die op meerdere ballonfiësta's opstijgen, maar eveneens van verschillende luchtvaartdisciplines. Kortom een spectaculair evenement dat u gezien móet hebben.

foto's: Clemens Brughuis

Fotoreportage (27 foto's)...

 
27-08-2009  

Dodelijk ongeval bij Geesteren

 

GEESTEREN - Bij een eenzijdige aanrijding op de Denekamperweg in Geesteren is donderdagmiddag 27 augustus omstreeks 15.05 uur een 21-jarige automobilist uit Vasse om het leven gekomen. Het slachtoffer kwam vanuit de richting van de rotonde Hardenbergerweg – Denekamperweg en reed in de richting van de rotonde Denekamperweg – Manderveenseweg. Om nog onduidelijke reden raakte de 21-jarige met zijn auto in de slip en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij is terplaatse aan de gevolgen van het ongeval overleden.
Naar een mogelijke oorzaak van het in de slip raken wordt door de afdeling VOA (verkeers ongevallen analyse) van de politie Twente een nader onderzoek ingesteld.

< Foto: Clemens Brughuis

 
27-08-2009  

Wierden subsidieert kunstmanifest Van Kregten

  WIERDEN - De gemeente Wierden subsidieert de kunstmanifestatie over het werk van de Wierdense kunstenaar Fedor van Kregten (1871 – 1937). Het gaat om in totaal € 10.000,-. Verantwoordelijk wethouder Broeze: ‘Ik ben blij dat we als gemeente op deze manier ons steentje bij kunnen dragen. Zeker omdat deze tentoonstelling goed aansluit op het karakter van onze plattelandsgemeente”.
De manifestatie 'Meester van de Beesten' vindt plaats op vijf locaties in Wierden en in het gemeentehuis van Wierden wordt vrijdag 28 augustus de manifestatie geopend.
Lees verder...

 
28-08-2009  

Flinke stijging jeugdwerkloosheid Regio Twente

 

ENSCHEDE - Volgens de arbeidsmonitor van de Regio Twente is de jeugdwerkloosheid in juli flink gestegen. Mede door de schoolverlaters die niet aan de bak komen, zijn er bijna 300 werkzoekenden in de leeftijdscategorie van 15 tot 27 jaar bijgekomen. De financiële crisis is de hoofdredenen waarom schoolverlaters geen baan kunnen krijgen. De instroom in de WW of de bijstand steeg in verhouding het meest in Tubbergen, Losser en Dinkelland. In absolute aantallen steeg het aantal jeugdige werklozen in de maand juli van 2640 naar 2921.

 
28-08-2009  

Wethouder Venema stopt met werkzaamheden

 

LOSSER - Wethouder Venema van de gemeente Losser stopt op medisch advies definitief met haar werk als wethouder. Venema was sinds de gemeenteraadverkiezing in maart 2006 wethouder namens de lokale partij SDGL (Sociaal Democraten Gemeente Losser). In april jl werd Venema met hartklachten in het ziekenhuis opgenomen. Sindsdien namen haar collega's haar taken waar. Of de SDGL nog een vervanger benoemd voor de raadsverkiezing van maart 2010 is nog onbekend.

 
28-08-2009  

D66 Zwolle tegen nieuwbouw Dijklanden

 

ZWOLLE - Een onderzoek naar de bouwmogelijkheden aan de rand van Zwolle in Stadbroek en Dijklanden is volgens D66 weggegooid geld. Volgens D66 zijn er voldoende mogelijkheden voor nieuwbouw op grond van bestaande plannen. Zowel in Stadbroek als in Dijklanden zouden vijfhonderd huizen kunnen komen. D66 wil de gemeenteraad maandag vragen om het onderzoek voorlopig uit te stellen tot 2015.

 
29-08-2009  

Politie zoekt getuigen en slachtoffers steekpartij

 

MARKELO - Naar aanleiding van het tot nu toe gepleegde onderzoek in verband met de steekpartij van zondag 23 augustus jl. bij een horecagelegenheid in Markelo, is de politie op zoek naar meerdere getuigen en naar mogelijke slachtoffers.
Uit gemaakte videobeelden bij de horecagelegenheid is te zien dat er meerdere getuigen zijn geweest van het voorval. Daarnaast is te zien dat in ieder geval nog een van deze getuigen wordt mishandeld. Deze laatste heeft nog geen aangifte gedaan en wordt dan ook verzocht dit alsnog te doen. Bij de getuigen zijn in ieder geval drie personen die op de fiets waren.
Om nog meer duidelijkheid te krijgen over het exacte hoe en waarom worden eventuele slachtoffers en getuigen verzocht contact op te nemen met de afdeling recherche op het bureau van de politie Twente in Hengelo. Te bereiken via het bekende nummer 0900-8844.
Het 23-jarige slachtoffer is ondertussen wel uit het ziekenhuis ontslagen maar is nog steeds onder doktersbehandeling. Van de drie aangehouden verdachten is de 19-jarige jongen uit Apeldoorn weer op vrije voeten gesteld, de beide andere zitten nog vast.

 
29-08-2009  

Presentatie rapport Jansen Steur onzeker

bron: RTV Oost

^ dr. Jansen Steur
 

ENSCHEDE - De presentatie van het rapport Lemstra over de affaire Jansen Steur staat op losse schroeven. De Raad van Commissarissen (RvC) van het Medisch Spectrum Twente weigert vooralsnog de commissie te vrijwaren van aansprakelijkheid voor de gevolgen van haar rapport. Bijvoorbeeld een eventuele schadeclaim. De RvC wil eerst uitzoeken of het rapport juridisch voldoende zorgvuldig is. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Neuroloog Jansen Steur verklaarde tussen 1999 en 2004 meerdere patiënten van het Medisch Spectrum Twente ten onrechte ongeneeslijk ziek. Jansen Steur zou verslaafd zijn geweest aan medicijnen.

 
29-08-2009  

Isalakliniek beste ziekenhuis van Overijssel

 

ROTTERDAM – De Isala kliniek in Zwolle is volgens een onderzoek van het Algemeen Dagblad het beste ziekenhuis van Overijssel. Isala staat zestiende in de Nederlandse top 100 van ziekenhuizen. De ziekenhuisgroep Twente met vestigingen in Hengelo en Almelo (Twenteborg) staan in de landelijke lijst op de plaatsen 32 en 41. Het Medisch Spectrum Twente staat op 61, het Deventer Ziekenhuis op 68 en het Röpke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg op plaats 83.
Het Atrium Medisch Spectrum in Heerlen voert dit jaar de lijst aan.
Lees meer in het AD en hoe komt de lijst tot stand.

< Art-impressie van de op stapel staande nieuwbouw van Isala

 
29-08-2009  

Clowneske kunstmarkt Ootmarsum

 

OOTMARSUM - De kunstmarkt in Ootmarsum heeft dit jaar het thema clown. De meeste kramen hadden dan ook wel zoiets in de verkoop, maar de eigen kunst voerde de boventoon. Hebt u het gemist? Zondag 30 augustus kunt u nog terecht tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

De fotoreportage is van Clemens Brughuis

Fotoreportage (14 foto's)...

 
30-08-2009  

Piratenfeest, wapenstok en arrestaties

 

WAPENVELD - Duizenden bezoekers vermaakten zich tijdens het Piratenfeest in Wapenveld bij Zwolle. Op twee kleine schermutselingen na was het de hele avond gezellig tot bij het einde van het feest enkele tientallen bezoekers de feesttent niet wilden verlaten en de politie om assistentie werd gevraagd. De gearriveerde hermandad sommeerde de feestgangers maar die keerden zich tegen de politie en ordebewakers. Met de wapenstok en politiehonden werd daarop de tent geveegd, waarbij 11 arrestaties werden verricht en een aantal dwarsliggers hondenbeten opliepen. 

Tijdens het Giga-Piratenfeest traden o.a. op Jan Smit, Nick en Simon, de 3 J's , Jannes, Wolter Kroes, Denny Christian, Thomas Berge, Jan Keizer, Helemaal Hollands, Harm Wolters, Stef Ekkel en Lucas en Gea. Ook kwamen er regionale toppers op het podium in Wapenveld.

 
31-08-2009  

Gondelvaart Giethoorn trekt duizenden

 

GIETHOORN – Vele duizenden mensen trokken het afgelopen weekend naar Giethoorn in de kop van Overijssel, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Aanleiding was de traditionele Gondelvaart waarbij tal van boten op uiterst fraaie wijze zijn versierd.

< ’Ik hou van Holland’ was de winnaar. (foto: Bart-Jan van der Belt)


Kijk naar foto’s van Bart-Jan van der Belt en Hank Prinsen.

 
31-08-2009  

Getuigenoproep overval woning Hengelo

  HENGELO - Maandagmorgen 31 augustus werd even na vieren gemeld dat er een overval had plaatsgevonden op een woning aan de Bornsestraat in Hengelo. Bewoners werden in hun slaap door een drietal gewapende mannen verrast.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina