Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-08-2008  

Mogelijk explosiegevaar luchthaven

bron:rtv-oost
 

In het bosgebied ten oosten van de luchthaven Twente is een mogelijk explosiegevaar. Daar waarschuwt de gemeente Enschede voor met speciale borden in het gebied. Eerder deze week werden daar kleine granaten gevonden die donderdag tot ontploffing zijn gebracht. Volgens de gemeente is het mogelijk dat er in het gebied nog meer oude munitie ligt. Direct gevaar is er niet maar de waarschuwingsborden moeten de bezoekers wel alert maken. Wie een verdacht voorwerp vind wordt gevraagd de politie te bellen.

 
01-08-2008  

Dakbedekkers vrezen inspectie niet

bron:rtv-oost
 

Overijsselse dakbedekkingbedrijven maken zich weinig zorgen over de extra controles op de veiligheid door de arbeidsinspectie. Ze hebben hun personeel voorgelicht over de risico´s en hen voldoende veiligheidsinstructies meegegeven. Bij de meeste bedrijven zijn de werknemers zelf verantwoordelijk voor hun veiligheid en moeten ze een eventuele boete zelf betalen. Afgelopen dinsdag kondigde de inspectiedienst aan dat ze gaan onderzoeken of er voldoende maatregelen zijn genomen tegen valgevaar en of dakdekkers niet te zware pakketten hoeven te tillen. De controles zijn onaangekondigd en kunnen op elk moment worden gedaan de komende weken.

 
03-08-2008  

Knokpartijen in Poppodium Hardenberg

bron: RTV Oost
 

HARDENBERG - In een horecabedrijf aan de Jan Weitkamplaan in Hardenberg zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere vechtpartijen geweest. Bij een van de vechtpartijen liep een man uit Enschede een gebroken neus en een hersenschudding op. De politie heeft in het horecabedrijf in totaal drie mannen opgepakt, uit Zwolle, Enschede en Amsterdam.

 
03-08-2008  

Recordaantal bezoekers Deventer boekenmarkt

bron:rtv-oost

Foto ANP
 

De Deventer boekenmarkt heeft dit jaar toch een recordaantal bezoekers getrokken. Ruim 130.000 mensen hebben de boekenmarkt bezocht, ondanks de slechte weersvoorspelling. De boekenmarkt werd vandaag voor de 20e keer gehouden. Ter ere van het jubileum zijn twintig middeleeuwse boeken tentoongesteld. Er is extra aandacht voor het oudste in Nederland gedrukte boek, de Delftse Bijbel uit 1477. De afgelopen twintig jaar is de boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa.

 
03-08-2008  

Grootschalig zorgcentrum Zuna van de baan

bron:De Roskam
 

Het verzoek van Reggeland Zorgvoorzieners om een grootschalig zorgcentrum te bouwen in Zuna, op de oevers van de rivier waar de organisatie haar naam aan ontleent, vindt bij de gemeente Wierden geen genade. Het plan is afkomstig van het Consortium Reggevallei, dat hiertoe vorig jaar een eerste schets indiende, een complex met minimaal 162 tot maximaal 324 appartementen aan de Molendijk. De zorgorganisatie Reggeland, één van de participanten in het consortium, zag na de afwijzing door de gemeente nog steeds mogelijkheden en kwam met een aangepast plan voor 95 wooneenheden op de boorden van de rivier. Gesteld werd dat een woonzorgcomplex zou voorzien in de behoefte van bewoners van het buitengebied. Bovendien zou de voorziening de bestaande landschappelijke kwaliteiten versterken voor zowel de bewoners als de recreanten. Het college van burgemeester en wethouders in Wierden meent dat de twee argumenten van Reggeland niet opwegen tegen de vele negatieve punten. Zo zou de grootschalige bouw het aanzien van het rivierdal en het landelijke gebied aantasten. Verder zou de verkeersdruk in het gebied praktisch verdubbelen, doordat mede wordt gemikt op zorgbehoevenden uit de regio.

 
04-08-2008  

Geen toekomst voor Danspaleis

bron:rtv-oost
 

Voor de failliete discotheek Danspaleis in Haaksbergen is geen toekomst meer. Overnamekandidaten zijn er niet. De curator wil de inboedel voor eind september verkopen. Het Danspaleis werd in mei failliet verklaard nadat de uitbater zelf het faillissement had aangevraagd. Hij nam de discotheek anderhalf jaar geleden over, maar kon er geen bloeiende onderneming van maken. Het is nog niet bekend wat er met het pand aan de Twenteroute gebeurt

 
04-08-2008  

Grafschennis in Delden

bron:rtv-oost
 

Op een begraafplaats aan de Langestraat in Delden is vorige week een graf vernield. Er was een vaas afgebroken. Daarnaast miste de weduwe een bloembak. De bloembak is met een aantal andere bakken teruggevonden in een sloot naast de begraafplaats. De politie denkt dat er meer graven zijn vernield maar daarover is geen aangifte gedaan.

 
05-08-2008  

Negen holes-golfbaan buitengebied van Enter

bron:De Roskam
 

ENTER - Op een kavel van 4,3 hectare aan de Wierdenseweg in Enter, pal langs het waterstroompje Entergraven, komt mogelijk een golfbaan met negen holes en een aantal recreatieve voorzieningen, dat meldt Twents Opinie Weekblad De Roskam. Initiatiefnemer Pluimers heeft dit plan bij de gemeente Wierden ingediend. Het college van burgemeester en wethouders staat er positief tegenover, mede vanwege het recreatieve karakter, wat een versterking voor het buitengebied zou zijn. Wel acht het college het van belang dat (economische) continuïteit gewaarborgd is, omdat de aanleg van de baan een grote ingreep in het landelijke gebied betekent. Pluimers heeft al een paardenhouderij naast zijn veebedrijf in gebruik.

 
05-08-2008  

Deldense non blijft in de bajes

bron: TV Oost
 

DELDEN - Bewoners van de Nieuwstraat in Delden halen opgelucht adem; de rechter heeft besloten dat een buurvrouw voorlopig nog vast blijft zitten. De bewoners zeggen dat de vrouw de buurt terroriseert. Ze is opgepakt omdat ze in juni met haar auto ingereden zou zijn op buurtkinderen. De vrouw ontkent en zegt dat de kinderen haar al jarenlang treiteren en haar huis bekogelen met stenen en vuurwerk. Volgens de vrouw komt dat omdat ze als non het rooms-katholieke geloof uitdraagt. Om de problemen tussen de buurt en de vrouw op te lossen was al een werkgroep opgericht samen met politie en gemeente. Maar de buurt zegt dat de vrouw zich nooit aan de afspraken hield. De strafzaak tegen de vrouw is uitgesteld omdat de gedragsdeskundige het rapport nog niet klaar had.

Humor? Nee, de Deldense affaire is serieus maar voor wat nonnenhumor klik hier.

 
06-08-2008  

Vuilstortplaats Elhorst-Vloedbelt blijft open.

bron:rtv-oost
 

Volgens de Raad van State is de vergunning terecht verleend. De gemeente Borne en twee stichtingen in Zenderen hadden bezwaar gemaakt tegen de vergunning. Ze vinden dat onvoldoende beoordeeld kan worden hoe het zit met het toezicht en de veiligheid in het bedrijf en wat de gevolgen zijn voor het milieu. De Raad van State wijst die bezwaren van de hand. De stortplaats Elhorst-Vloedbelt is in 2000 gesloten. Drie jaar later wilde afvalverwerker Twence de stortplaats weer openen, maar toen vernietigde de Raad van State de vergunning omdat er fouten waren gemaakt in de procedure. Vorig jaar ging de stortplaats open, met een nieuwe vergunning.

 
06-08-2008  

Beeld Albert Mol in Giethoorn

bron:rtv-oost

foto anp
 

Stichting 50 jaar Film Fanfare Giethoorn wil dat het bronzen standbeeld van wijlen Albert Mol in Giethoorn komt te staan. Op de site van kunstenaar Wim Kuijl kunnen mensen hun stem uitbrengen. Giethoorn moet de concurrentie aangaan met Laren, Arnhem, Dieren en Amsterdam. Als Giethoorn de strijd om het beeld wint, dan wordt het beeld tijdens de Kunst- en Cultuurmarkt en de Fanfare Festival Finale op 18 oktober onthuld. Stichting 50 jaar Film Fanfare Giethoorn wil het beeld naar Giethoorn halen, omdat Albert Mol als dirigent een belangrijke rol had in de film Fanfare.

 
06-08-2008  

Voorwerp van viaduct A1 gegooid

 

Vanaf een viaduct over de A1 bij Deurningen is dinsdagavond een voorwerp gegooid op een auto. Een kind dat op de achterbank zat, bleef ongedeerd. De vader zette de auto aan de kant en zag twee jongens wegrennen. Het voorwerp werd gegooid vanaf het viaduct bij de afslag naar het vliegveld.

 
06-08-2008  

Wierden gaat Moluksewijk opknappen

bron:rtv-oost
 

De gemeente Wierden krijgt 400.000 euro van de provincie Overijssel voor het opknappen van de Molukse wijk in Wierden. De bewoners worden betrokken in de plannen voor het opknappen van de openbare ruimte. De hele wijk ondergaat een metamorfose. Zo worden de woningen door de woonstichting gemoderniseerd en komt er nieuw groen in de wijk. Volgens de gemeente is de Molukse wijk erg gedateerd. In de vijftig jaar dat de huizen er staan is er behalve noodzakelijk onderhoud nooit iets aan gebeurd.

 
06-08-2008  

Extra controle zware boetes piratenzenders

 

GRONINGEN - Agentschap Telecom verscherpt de komende weken het toezicht op illegale FM-zenders. Het aantal storingsklachten is in de afgelopen twee maanden ruim 20% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2007.
In de zomermaanden organiseren etherpiraten regelmatig evenementen en illegale marathonuitzendingen. Deze activiteiten hinderen het bereik van bijvoorbeeld publieke radiozenders en het luchtverkeer. Tot nu toe zijn 20 illegale zenders uit de lucht gehaald. De boete kan oplopen tot €4500,-. In bijzondere gevallen wordt soms een hogere boete opgelegd. Hoe lang de verscherpte controle van kracht blijft, is nog niet bekend.
Agentschap Telecom is de toezichthouder, uitvoerder en expert voor het gehele elektronische communicatiedomein. De drie hoofdtaken van het agentschap zijn het verwerven, uitgeven en beschermen van frequentieruimte. Agentschap Telecom is onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken.

 
06-08-2008  

Olympisch hockey-gras van Ten Cate

 

ALMELO - De Olympische hockeyers spelen hun wedstrijden in Peking op kunstgrasvelden van Royal Ten Cate. Het Almelose concern is wereldleider op kunstgras voor sportdoeleinden en heeft voor deze hockeyvelden een nieuw concept ontwikkeld. Onlangs werd de nieuwste ontwikkeling van kunstgras voor voetbal nog gelegd in het stadion van Heracles Almelo. Het veld absorbeert schokken beter en water wordt beter afgevoerd. Er zijn meer Nederlandse bedrijven die spullen leveren voor de Spelen. Zo zijn alle turntoestellen afkomstig van Janssen-Fritsen een bedrijf uit Helmond en levert DSM poeders en drankjes die moeten zorgen voor een snel herstel van de atleten na een wedstrijd.

 
07-08-2008  

Bouwleges Hellendoorn 84% gestegen

 

HELLENDOORN - De kosten voor bouwleges zijn in Hellendoorn met 84 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Hellendoorn is landelijk de grootste stijger.
Vereniging Eigen Huis heeft voor het zesde achtereenvolgende jaar onderzocht wat gemeenten hun inwoners laten betalen voor een bouwvergunning. De verschillen tussen gemeenten zijn opnieuw groot, blijkt uit het onderzoek. Enschede staat in de top tien van gemeenten waar de leges juist sterk daalden. In Enschede kosten bouwleges bijna 35 procent minder dan een jaar geleden. Vereniging Eigen Huis vindt dat het kabinet gemeenten moet dwingen gelijke tarieven te berekenen voor het aanvragen van bouwvergunningen

 
07-08-2008  

Raalte's protest tegen A35 Almelo - Zwolle

 

De Overijsselse gedeputeerde Job Klaasen maakten woensdagmiddag een fietstocht door het buitengebied van Raalte, samen met burgemeester Zoon van Raalte.
Dat gebeurde op uitnodiging van de protestgroep N35 Raalte Rechtdoor. De groep verzet zich tegen de plannen om de geplande snelweg A35 tussen Almelo en Zwolle door het buitengebied van Raalte aan te leggen. De fietstocht ging langs plekken die volgens de protestgroep onaangetast moeten blijven. Aan de fietstocht namen ook een aantal lokale en provinciale politici deel.

 
07-08-2008  

Concentra Media neemt Typische Uitgaven over

 

Het in Almelo gevestigdeTypische Uitgaven is voor 100% overgenomen door de grote Belgische uitgever Concentra Media. Het in zwaar weer verkerende Typisch kon op eigen kracht niet verder en stopte al met uitgaven in Salland en Drente. Concentra Media zette eerder dit jaar al voet op Nederlandse bodem door de overname van de Trompetter Groep die weekbladen uitgeeft in Limburg en Brabant. Ook nam het de regionale Nederlandse televisiezender Limburg over. Met de overname van de Typische Uitgaven - die in 2007 een totale omzet van 7 miljoen euro bereikte - zet de Vlaamse mediagigant en uitgever van o.a. De Gazet van Antwerpen, Metro (België) en oprichter van het TV-station VTL nu ook haar eerste stappen in het oosten van Nederland.  Met de overname van Typische Uitgaven heeft Concentra Media nu bijna 200 werknemers in Nederland.

Hoeveel geld met de overname van Typische Uitgaven is gemoeid, is niet bekend. De werkgelegenheid voor 35 medewerkers - waaronder oud aandeelhouders Slettenhaar en Hoogenberg - van de Typisch bladen is daarmee gegarandeerd. Onlangs bleek dat de Almelose uitgever zich alleen nog maar richt op Twente en bladen in de rest van de provincie en Drenthe had afgestoten. Voor acht vaste medewerkers was toen geen plek meer. 

 

 
07-08-2008  

Onenigheid binnen CDA Losser

bron:rtv-oost
 

Het bestuur van het CDA in Losser vindt dat fractievoorzitter Ter Denge geen wethouder moet worden. Ter Denge wordt dinsdag benoemd als opvolgster van wethouder Winkelman, die om gezondheidsredenen is opgestapt. Het CDA-bestuur vindt dat ze niet voldoende ervaring heeft voor die functie en is boos dat de voordracht buiten het bestuur om is gegaan. Woordvoerder Booijink van de commissie die Ter Denge heeft voorgedragen, overlegt maandag met de CDA-fractie over de situatie. Hij legt dinsdag in de gemeenteraadsvergadering uit waarom de commissie voor Ter Denge heeft gekozen

 
08-08-2008  

RWS beslist over afrolbaar asfalt

bron:rtv-oost
 

Afrolbaar asfalt hecht zich met kou niet goed aan de onderlaag. Ook duurt het leggen van het asfalt bij regen of kou te lang. Dat constateert Rijkswaterstaat na enkele proeven met afrolbaar asfalt, onder meer op de A35 bij Hengelo. Het asfalt dempt geluid wel beter dan het asfalt dat normaal gebruikt wordt. Het zogenoemde rolpave moet nog doorontwikkeld worden om op grote schaal toegepast te worden. In oktober beslist Rijkswaterstaat of ze er mee doorgaat.

 
08-08-2008  

Lesscher: digitaal zenuwcentrum in Expo Center

bron:De Roskam
 

De grootgrondbezitter Jan Boomkamp heeft het Expo Center, dat hij onlangs als minderheidsaandeelhouder aankocht van meerderheidsaandeelhouder TCN, meteen doorverkocht. De nieuwe eigenaar is Hans Lesscher van de Lesscher IT Groep, een bedrijf dat landelijk dienstverlener is op het gebied van digitale technologie. Lesscher wil van het Expo Center een Technology Center maken.
Het complex omspant zo’n zes hectare, waarvan 1,2 hectare bebouwd. Lesscher wil er showrooms, presentatieruimtes en een groot datacenter vestigen. Aan de kant van de A1 gaat hij bovendien nieuwbouw plegen, want hij wil bezijden de autosnelweg een aansprekend kantoorgebouw neerzetten. Lesscher is nu nog gevestigd op drie locaties in Hengelo en had al enige tijd het voornemen de activiteiten van de vijf bedrijven van de Lesscher IT Groep te concentreren op één plek. In de geschreven editie van de Roskam een groot verhaal over de transactie en de plannen van Lesscher voor een Technology Center aan de A1.

 
08-08-2008  

Tien partijen waterschapverkiezingen

bron:rtv-oost
 

Bij waterschap Groot Salland doen in november tien partijen mee aan de waterschapsverkiezingen. Behalve gevestigde partijen als het CDA, de VVD en lokale partijen als Gemeentebelangen Dalfsen doen ook belangengroepen mee. Onder de tien partijen die zich meldden voor het bestuur van waterschap Groot Salland zitten ook Hengelaarsvereniging Ons Vermaak en Visserijvereniging De Hengelsport. Eerder stelden kandidaten zich individueel kandidaat, vanaf deze verkiezingen moeten kandidaten zich als een partij aanmelden. De verkiezingen van de waterschappen worden eind november gehouden.

 
09-08-2008  

Actie FNV bij bouw Grolsch Veste

bron:rtv-oost

Foto: Theo Temmink
 

De FNV heeft vrijdagmiddag bij de bouw van de Grolsch Veste in Enschede actie gevoerd tegen de soms erbarmelijke werk-omstandigheden in de bouw tijdens de vakantieperiode. De vakbond deelde ijsjes en flesjes water uit aan bouwvakkers. Want het gebeurt steeds vaker dat bouwvakkers in de zomervakantie moeten doorwerken. De temperatuur op de bouwplaats kan dan flink oplopen. En vaak is er geen schaduw of verkoeling aanwezig.

 
09-08-2008  

Bioscoop Deventer negeert Kijkwijzer

 

DEVENTER - Bioscoop Merral in Deventer negeert het leeftijdslabel dat de Stichting Kijkwijzer aan de Batman-film 'The Dark Night' heeft toegekend. In Nederland mogen jongeren onder de zestien jaar niet naar deze film toe. In Merral wordt die leeftijdsgrens niet gehanteerd. Eigenaar Van Steen van de bioscoop negeert de regel alleen als de kinderen begeleid worden door een ouder. Ook dan is de bioscoop in overtreding, zegt het Nicam, het instituut achter de Kijkwijzer

 
10-08-2008  

Hellendoorn kampioen dorsen


foto: Openluchtmuseum
 

DWINGELO - De herendorsploeg uit Hellendoorn heeft afgelopen weekend beslag gelegd op het Nederlands Kampioenschap dorsen. Het Nederlands Kampioenschap werd gehouden in Dwingelo. De vereniging Ambachten van Vrogger en Noew uit Hellendoors was vertegenwoordigd met twee ploegen en wist de concurrentie uit andere dorpen achter zich te houden. In bijzijn van honderden toeschouwers en onder het oog van de jury presteerden de mannen uit Hellendoorn het beste. De dorsploeg uit Bornerbroek, die vorig jaar eerste werd, werd nu een goede tweede. De derde plek was voor de ploeg uit Marle. Bij de dames wist Bornerbroek wel op de eerste plaats beslag te leggen.

 
11-08-2008  

Wonen en burenruzie in Duitsland

bron: RTV Oost
 

ALSTÄTTE (D) - Ze wonen al bijna acht jaar in het Duiste Alstätte vlak over de grens bij Enschede, maar gelukkig hebben ze zich in het nieuwe huis nog niet gevoeld. Door problemen met de naaste buren staan Henk en Tinie Dekkers morgen opnieuw voor de rechter in Munster. Hoger beroep wegens een opgestoken middelvinger van de oud-Enschedeër en op verdenking van valsheid in geschrifte. Allemaal veroorzaakt door een gewonnen zaak over de erfafscheiding. Het juridisch getouwtrek heeft de Nederlandse familie al meer dan 30.000 euro gekost.

 
11-08-2008  

Rookverbod overtreden Nijverdal

bron:rtv-oost
 

NIJVERDAL - Een zalencentrum in Nijverdal heeft afgelopen weekend het rookverbod overtreden tijdens een bruiloftsfeest. De bruiloftsgasten mochten in de zaal gewoon roken, op verzoek van het bruidspaar. Het bruidspaar bood aan om de eventuele boete, van 300 euro, te betalen. De eigenaren van het zalencentrum hebben besloten dat het de laatste keer is dat ze op zo'n verzoek ingaan, ze zijn bang voor negatieve publiciteit. De Voedsel en Warenautoriteit heeft deze week de eerste boetes uitgedeeld voor roken in de horeca. De boetes van 300 euro worden bij elke nieuwe overtreding verdubbeld, tot een maximum van 2400 euro.

 
11-08-2008  

Ter Denge blijft kandidaat-wethouder

bron: RTV Oost
 

LOSSER - De fractie van het CDA in Losser houdt vast aan de kandidatuur van Ter Denge als wethouder. Dat heeft de fractie maandagavond besloten. Het bestuur van het CDA in Losser is er faliekant op tegen dat Ter Denge wethouder Winkelman opvolgt. Volgens het bestuur heeft zij niet genoeg bestuurlijke ervaring. Bovendien is het bestuur boos dat de voordracht buiten het bestuur om is gegaan. Ter Denge is nu nog fractievoorzitter. Dinsdagavond stemt de gemeenteraad over haar benoeming als wethouder. Voorafgaand aan de extra raadsvergadering geeft de fractie een verklaring af waarom Ter Denge wethouder moet worden.

 
11-08-2008  

TKH Haaksbergen neemt Brabants bedrijf over

bron: De Roskam
 

HAAKSBERGEN - De innovatieve producent van kabel- en telecomapparatuur Twentsche Kabel Holding (TKH) neemt AVO Techniek in Someren over. Dit bedrijf is gespecialiseerd in besturingstechniek voor machines en procesinstallaties. De bedoeling is om de activiteiten onder te brengen in het bedrijfsonderdeel manufacturing systems. Volgens de directie van Twentsche Kabel Holding, met de hoofdvestiging in Haaksbergen, versterkt het concern op deze manier zijn marktpositie terzake industriële automatisering. Bij het overgenomen bedrijf werken vijftig mensen en er wordt een omzet van 6,5 miljoen gedraaid. De overname (van 85 procent van de aandelen) heeft het Haaksbergse bedrijf met eigen middelen betaald.

 
12-08-2008  

Wind tegen voor duivensport

bron: RTV Oost
 

Duivensportverenigingen in de regio zijn bang leden kwijt te raken nu de rechter heeft gezegd dat duivensport geen sport meer is. De rechter vindt dat duivenmelkers geen inspanning en kracht hoeven te gebruiken om duiven te trainen. Door de uitspraak moeten duivenmelkers veel meer belasting betalen. Volgens de duivensportvereniging in Hengelo wordt de duivensport daardoor voor velen te duur. De duivensportverenigingen gaan in beroep tegen de uitspraak.

 
12-08-2008  

Touwtrekken monument Denekamp houdt aan

bron: De Roskam
 

DENEKAMP - Het dorpsrumoer over het vrijheidsmonument in het centrum van Denekamp zal nog wel even aanhouden. Beeldend kunstenaar Peeters vindt dat de gemeente Dinkelland het door hem gemaakt monument niet kan verplaatsen zonder zijn toestemming. Hij heeft zich tegen een nieuwe plek in het gemoderniseerde centrum van Denekamp uitgesproken. Ook een deel van de bevolking steunt zijn verzet, want de nieuwe locatie van het monument zou minder toepasselijk. De bestuursrechter moet zich nu over de kwestie uitspreken en de rechter van dienst wil zelf poolshoogte gaan nemen. Een uitspraak wordt medio september verwacht.

 
13-08-2008  

Levensveranderende ervaring Almelose Denise

  ALMELO - Van 21 tm 29 juli heeft de Almelose Denise Brand een ontwikkelingshulpproject van World Vision in Oeganda bezocht. Denise is pianiste en backing vocal in de band van Kees Kraayenoord. Kees Kraayenoord is een van de bekendste worship- en gospelartiesten in Nederland. Zojuist is zijn cd “Letting go” verschenen. Hieraan heeft Denise ook haar medewerking verleend.
Kees en de band zijn ambassadeur van het werk van World Vision. World Vision is een internationale ontwikkelingsorganisatie gericht om kinderen in nood een toekomst te geven.
Het was voor het eerst voor Denise dat ze een ontwikkelingsproject bezocht. En dat was een hele ervaring!
Lees verder...

 
13-08-2008  

Zorgverzekeraars tegenover apothekers

bron:rtv-oost
 

De machtstrijd tussen de zorgverzekeraars Menzis en Uvit en een aantal regionale apothekers kan vervelend uitpakken voor de cliënten van beide zorgverzekeraars. Dinsdag boog de rechtbank in Zwolle zich over de vraag wie uiteindelijk bepaalt welk medicijn wordt voorgeschreven. Is dat de zorgverzekeraar, die vooral kijkt naar de kostprijs, of is dat de apotheker die, samen met de huisarts, kijkt naar het beste medicijn voor de individuele patiënt?

 
13-08-2008  

Onderzoek aanrijding Burgemeester Den Oudsten


burgemeester Den Oudsten
 

De politie Twente onderzoekt de oorzaak van een eenzijdige aanrijding op woensdagmorgen 13 augustus waarbij burgemeester Den Oudsten van Enschede betrokken is geweest. Woensdagmorgen 13 augustus omstreeks 11.50 uur wordt door een getuige gemeld dat even daarvoor een automobilist tegen een inschuifbare afzettingspaal, een zogenaamde bollaard, was gereden op de hoek De Klomp – Oldenzaalsestraat in Enschede. Door de getuige werd een kenteken doorgegeven. Het bleek hier te gaan om burgemeester Den Oudsten van Enschede. Een afspraak voor het afleggen van een verklaring werd gemaakt. Nadat ook alle verklaringen van getuigen zijn opgenomen wordt met de officier van justitie bekeken wat er verder moet gebeuren. Vooralsnog blijkt volgens het Openbaar Ministerie geenszins dat hier sprake is van doorrijden na een aanrijding. Uit onderzoek moet blijken of er mogelijk sprake is geweest van een defect in het blokkeringsysteem, waardoor bij groen licht voor het verkeer de bollaard naar boven is gekomen

 
13-08-2008  

Drie nominaties voor Wolvecampprijs in Hengelo

bron:De Roskam
 

Drie aanstormende talenten in de kunstwereld zijn genomineerd voor de Wolvecampprijs 2008. Deze prijs, een initiatief van de Hengelose stichting HeArtpool, wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een beeldend kunstenaar met een vooruitstrevend oeuvre. Dit jaar staan Maaike Schoorel, Evi Vingerling en Marc Bijl op de nominatie om de Wolvecampprijs te ontvangen. In oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. Alle drie de kunstenaars werken op dit moment in ateliers in het buitenland. HeArtpool wil de beeldende kunst in het algemeen en in Hengelo in het bijzonder stimuleren. De winnaar krijgt een geldsom van 18.500 euro en daarnaast een bedrage voor het verschijnen van een monografie ter waarde van tienduizend euro. Bovendien stelt de nieuwe Hengelose Kunstzaal de ruimte beschikbaar voor een solotentoonstelling. Na de prijsuitreiking in oktober volgt een expositie van werken van de drie genomineerden in de Creatieve Fabriek binnen het Hazemeijer-complex te Hengelo.

 
13-08-2008  

Vrachtwagenchauffeurs mogen wachten aan A1

bron:De Roskam
 

Er worden honderd nieuwe vrachtwagenparkeerplaatsen aangelegd nabij het Lonnekermeer langs de A1. Rijkswaterstaat begint eind deze maand met de werkzaamheden. De nieuwe parkeerplekken moeten met ingang van volgend jaar januari op zondag ruimte bieden aan vrachtwagens die moeten wachten tot ze Duitsland in mogen. Nu nog ontstaat regelmatig een lange file als truckers de grens niet mogen passeren vanwege de Duitse gewoonte om op zon- en feestdagen geen vrachtwagens toe te laten. De aanleg van de parkeerplaatsen is een uitvloeisel van een convenant dat werd gesloten op basis van afspraken van de provincie Overijssel en de gemeente Oldenzaal met Rijkswaterstaat en een groot aantal belangenorganisaties aan beide zijden van de grens. Vanaf 2009 kunnen de chauffeurs die moeten wachten dat bezijden de autosnelweg doen. Er wordt gezorgd voor faciliteiten, zoals sanitaire ruimtes.

 
14-08-2008  

Tweede speeltuin voor senioren

bron:rtv-oost
 

In Enschede komt een tweede speeltuin voor ouderen. Sinds een paar weken staat een eerste oefentuin voor ouderen bij Zorgcentrum de Posten in Enschede-Zuid. De bedoeling van het speeltoestel is dat senioren meer gaan bewegen. Ook wordt er door fysiotherapeuten gebruik gemaakt om met ouderen oefeningen op de apparaten te doen. In de oefentuin staan onder meer rekken en evenwichtstoestellen. In Spanje en Finland bestaat het fenomeen al en in Rotterdam is vorig jaar ook al een proef gehouden met speeltoestellen voor ouderen.

 
14-08-2008  

Den Oudsten gaat vrij uit na 'Fahrerflucht'

 

ENSCHEDE - Burgemeester Den Oudsten krijgt geen proces-verbaal voor het doorrijden na een éénzijdige aanrijding heeft de korpsleiding van het Politiekorps Twente medegedeeld. Volgens het bericht zijn er ook ontlasttende verklaringen dat niet door rood zou zijn gereden. Bovendien heeft Den Oudsten direct na thuiskomst de aanrijding bij het korps gemeld, zo werd eveneens medegedeeld. Den Oudsten reed eerder deze week door, nadat hij een zogenaamde bollaard had geraakt. Volgens een getuige zou hij daarbij door rood gereden zijn.

 
15-08-2008  

Schreijer wil vierde periode in de Tweede Kamer

bron:De Roskam
 

Na drie periodes in de Tweede Kamer wil de Twentse parlementariër Schreijer-Pierik in 2010 graag een vierde termijn. Ze vindt dat het CDA, waarvoor ze in het parlement zit, voor sommige politici een uitzondering op de regel maakt, want het is gebruik dat het CDA na drie termijnen afscheid neemt van kamerleden. Schreijer meent recht te kunnen laten gelden op een uitzonderingssituatie, mede gezien het aantal voorkeurstemmen dat ze bij verkiezingen haalt, met name in de agrarische sector. “Ik ga voor herverkiezing”, laat de Twentse politica in ‘Boerderij’ weten. Schreijer gaat prat op haar netwerk, zowel in Den Haag als in Twente. Ook daarom wil ze een vierde periode, tegen het CDA-gebruik in.

 
16-08-2008  

Paard gered uit de Regge


foto: Harmen-Jan Platvoet
 

DEN HAM - Een paard dat vrijdagmiddag bij Den Ham in de Regge belandde, moest door de brandweer uit zijn netelige positie worden bevrijd. Het dier dat vermoedelijk uit een belendende wei is ontsnapt raakte te water en kon niet op eigen kracht tegen de kade opkomen. Met vereende kracht en met behulp van touwen werd het beestje uiteindelijk de wal opgetrokken. Het dier kwam met de schrik vrij. Zie foto's

 
16-08-2008  

Borne wil Twents cellencomplex

 

BORNE - De gemeente Borne voorziet een groeiende rol betreffende centrale voorzieningen voor het politiekorps Twente. In de buurt van het oefencentrum van het politiekorps wil de gemeente namelijk een cellencomplex bouwen als centrale opvang voor het tijdelijk opsluiten van verdachten. De onderhandelingen met de stichting Twickel zijn volgens de gemeente Borne in een ver gevorderd stadium. Het cellencomplex moet 56 cellen gaan omvatten en de investering bedraagt 9 miljoen euro.

De woordvoerder van het Twentse politiekorps meldt dat nog niets zeker is en dat er ook nog andere kandidaat-gemeenten zijn. Met Borne wordt echter gepraat, zodat het nagenoeg zeker is dat het cellencomplex naar Borne gaat indien met de stichting Twickel een overeenkomst kan worden gesloten.

 
17-08-2008  

Kritiek SP op 'CDA-feestje' Raalte

bron:rtv-oost
 

De SP in Raalte boycot het bezoek van minister Verburg van Landbouw tijdens het Stoppelheanefeest. De partij spreekt van een CDA-feestje op kosten van de gemeente. Volgens de SP wordt het bezoek van Verburg overheerst door CDA-aanhangers. Tijdens een buffet wordt over een aantal onderwerpen gediscussieerd. De SP noemt het opvallend dat hierbij de megastallen als belangrijkste onderwerp in de gemeente wordt vermeden.

 
18-08-2008  

'Beschuldigingen SP Raalte onzin'

bron:rtv-oost
 

CDA-wethouder Haarman in Raalte is het niet eens met de kritiek die de SP in Raalte heeft op het programma rond het bezoek van minister Verburg tijdens het Stoppelhaenefeest. De SP vindt het een CDA-feestje op kosten van de gemeente. Bovendien worden volgens de partij belangrijke onderwerpen zoals megastallen gemeden tijdens de bijeenkomst. Wethouder Haarman vindt een gesprek met de minister over megastallen op dit moment zinloos. Die discussie is volgens hem landelijk al lang gevoerd. Ook gaat het volgens hem niet om een CDA-feestje. Er zijn ook veel organisaties bij de bijeenkomst die niets met CDA te maken hebben.

 
18-08-2008  

Vliegshow Buurse krijgt vervolg

 

De vliegshow die gisteren boven Buurse is gehouden krijgt volgend jaar een vervolg. Voorzitter Harterink van Volksfeest Buurse , vertelde dit afgelopen zondag. De airshow was het hoogtepunt van de volksfeesten in het dorp en trok ongeveer 15000 toeschouwers. Kilometers lange file in de richting van Haaksbergen veroorzaakte de vliegshow. De organisatie wil volgend jaar ook vliegtuigen laten landen tijdens de show. Een airstrip van ongeveer 600 meter zal hiervoor moeten worden aangelegd. Kleine vliegtuigen, zoals cessna's, kunnen hierop landen.

 
18-08-2008  

Enschede ondertekent plan Twekkelerveld

bron: De Roskam

Het nieuwe winkelcentum in concept
 

ENSCHEDE - Wethouder Bleker ondertekende namens de gemeente Enschede een uitvoeringsovereenkomst met de ontwikkelingscombinatie DnA, bestaande uit de woningcorporatie Domijn en AM Vastgoedontwikkeling, voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum en 63 woningen in de wijk Twekkelerveld. De ondertekening vond plaats in bijzijn van de wijkraad Twekkelerveld. Het oude winkelcentrum is inmiddels grotendeels gesloopt. Het gedeelte aan de G.J. van Heekstraat dat behouden blijft wordt opgeknapt. In totaal krijgt Twekkelerveld een nieuw winkelcentrum van circa 6.200 vierkante meter met daarboven 83 huur- en koopappartementen. Daarnaast worden aan de Voermanstraat en Johan Wijnoltsstraat 63 woningen gerealiseerd. De bouw van het winkelcentrum, de woningen en het nieuwe medisch centrum inclusief zorgappartementen betekent “een stevige kwaliteitsimpuls”. Twekkelerveld krijgt een modern opgezet winkelcentrum met een ruim winkelaanbod, waaronder twee supermarkten. De bovenliggende woningen worden deels verkocht en deels verhuurd. De huizen aan de Voermanstraat en de Johan Wijnoltsstraat bestaan uit een mix van patio-, vrijstaande-, twee onder één kap- en rijwoningen. De start van de bouw vindt plaats in het laatste kwartaal van dit jaar en duurt circa twee jaar.

 
18-08-2008  

Enschede in conflict met defensie


Dishhotel een ontwerp van ZZDP Architecten
 

ENSCHEDE - De gemeente Enschede heeft een bouwvergunning verleend voor een 128 meter hoge hoteltoren in het centrum van de stad. Enschede komt daarmee definitief in conflict met het ministerie van Defensie. Van Defensie mag er in Enschede niet hoger gebouwd worden dan 45 meter. Hogere gebouwen storen de radarinstallatie op de voormalige vliegbasis Twenthe. De gemeente vindt dat geen doorslaggevend argument, omdat de radar maar een heel klein stukje niet kan zien. Het conflict speelt al langer, maar gesprekken tussen de gemeente en het ministerie hebben beide partijen niet dichter bij elkaar gebracht. Saillant in deze kwestie is dat de gemeente Enschede alle zeilen bijzet om de luchthaven weer open te krijgen voor de burgerluchtvaart, maar het ministerie van Defensie met deze bouwvergunning ook bruskeert. De verwachting is dan ook dat het ministerie bezwaar zal aantekenen en dat kan nog tot 27 augustus.

 
19-08-2008  

Forse daling verkoop nieuwbouwwoningen

 

De verkoop van nieuwbouwwoningen is vorig jaar in Overijssel ingezakt. Dat zegt de branchevereniging voor ontwikkelaars en aannemers.

Er werden 1500 nieuwe huizen verkocht ten opzichte van 2100 in 2006. Dat is een daling van bijna 30 procent. Ook dit jaar worden naar verwachting 1500 nieuwe huizen verkocht. Volgens de branchevereniging was Overijssel in 2007 voorloper. In andere delen van Nederland daalt het aantal verkopen dit jaar scherp. De daling komt door lager consumentenvertrouwen, hogere hypotheekrente en dat banken minder makkelijk een hypotheek verstrekken. De branchevereniging verwacht door de daling van de verkopen een scherpe vermindering van de woningbouwproductie. Landelijk loopt dat terug van 81.0000 huizen dit jaar naar 55.000 nieuwe huizen in 2011.

De Twentse gemeenten anticiperen nog niet op de lagere koopzin en hebben nog steeds grootse nieuwbouwprojecten in petto.

 
20-08-2008  

Winststijging Ten Cate

bron:rtv-oost
 

Het Almelose textielconcern Koninklijke Ten Cate heeft over het eerste half jaar van 2008 nog meer winst gemaakt dan dat ze vorige maand al bekend maakten. Ten Cate dacht uit te komen op een winstgroei van zo'n 40 procent, maar kwam uit op 47 procent. Dat betekent ruim 30 miljoen euro winst. De omzet steeg over het eerste half jaar met zo'n 20 procent naar ruim 511 miljoen euro. De omzet steeg door flinke orders vanuit het Amerikaanse en Europese leger.

 
20-08-2008  

Winstdaling mediabedrijf Wegener

bron:rtv-oost
 

Mediabedrijf Wegener heeft over het eerste halfjaar van 2008 een winst behaald van bijna 14 miljoen euro. Dat is zo'n tien miljoen euro minder dan dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 3 procent naar ruim 355 miljoen euro. Wegener geeft ondermeer de kranten Twentsche Courant Tubantia en De Stentor uit. Begin juli dreigde personeel van het mediabedrijf nog te staken uit onvrede over geplande reorganisatieplannen, waarbij honderden banen op de tocht staan. Begin september praat het bedrijf verder over eventuele bezuinigingen.

 
20-08-2008  

Forse huurstijging in Overijssel

 

ZWOLLE - De huren zijn per 1 juli het sterkst gestegen in Overijssel en Groningen. In Overijssel was de stijging 2,2 procent en dat ligt boven het landelijk gemiddelde. De oorzaak is onder meer de inhaalslag door corporaties bij het gelijktrekken van de huur als een huis goedkoper is dan 'vergelijkbare' woningen. Dat gebeurt meestal door forse verhogingen als er een nieuwe huurder komt. Dit jaar is dat het meest voorgekomen in Overijssel en Groningen. In vergelijking met vorig jaar zijn de huren landelijk met 0,5% omhoog gegaan en dat is beduidend onder de stijging van Overijssel en Groningen.

 
21-08-2008  

Grote technische storing bij TV Oost

 

TV Oost is getroffen door een grote storing. Door de storing vervalt de normale programmering die overdag te zien is. De problemen doen zich voor in de uitzendcomputer. Technici zijn druk bezig het euvel te verhelpen. Hoe lang de storing bij TV Oost nog gaat duren, is niet bekend. Teletekst van TV Oost is wel gewoon te raadplegen.

 
21-08-2008  

'Wilmink-festival nu al uitverkocht'

bron:rtv-oost
 

Het Wilmink-festival in Enschede, dat volgend jaar juni wordt gehouden, is nu al uitverkocht. Dat zegt de stichting die het festival organiseert. Dat alle duizend kaarten nu al verkocht zijn is opmerkelijk, omdat de financiering en de programmering van het festival nog niet rond zijn. Wel is bekend dat er in de grote zaal van het nieuwe Muziekkwarter Enschede gedichten en liedjes van Willem Wilmink worden uitgevoerd door diverse Nederlandse artiesten.

 
22-08-2008  

Hardenberg in TV-serie van RTL

bron:rtv-oost
 

Leven en wonen in Hardenberg staan centraal in het RTL-televisieprogramma van 'Kavel tot Kasteel'. Komend weekend worden de eerste opnames gemaakt. Hardenberg is een vast item in de TV-serie die vanaf 6 september op de buis is. De opnames beginnen vrijdag met burgemeester Meulman, die op bezoek gaat bij zanger en sporter Erik Hulzebosch. Verder volgt de camera ondermeer een gezin uit het Noord Hollandse Middenmeer, dat dit weekend komt proefwonen in Hardenberg.

 
22-08-2008  

Dit jaar al 700 nieuwe bedrijven in Enschede

 

ENSCHEDE - In 2008 zijn er in Enschede al 700 nieuwe bedrijven gestart. Verreweg de meeste daarvan zijn eenmansbedrijven, ook wel ZZZPers genoemd. Deze ondernemers starten vaak vanuit huis. Een honderdtal van deze bedrijven hebben zich gevestigd op een bedrijventerrein of in een bedrijfsverzamelgebouw. De gemeente houdt maandag een informatieochtend voor deze nieuwe ondernemers. Daar horen ze welke ondersteuning de gemeente hun kan bieden.

 
23-08-2008  

Koophuizen Overijssel 2% duurder

 

ZWOLLE - De prijs van koophuizen in Overijssel zijn bijna 2 procent gestegen in vergelijking met een jaar geleden. Het aantal verkochte huizen daalde met 4% naar ruim 6600. Landelijk werden er bijn 6,5% minder huizen verkocht en steeg de prijs van een koopwoning met bijna 4%. Gemiddeld blijft Overijssel dus achter op de landelijke trend.

 
23-08-2008  

Start 150 jaar Vroomshoop

bron:rtv-oost
 

In Vroomshoop is zaterdag een informatiecentrum geopend over de viering van het 150-jarig bestaan van het dorp. Vrijwilligers zijn al bijna twee jaar in touw om het feest te organiseren. 150 jaar Vroomshoop wordt volgend jaar het hele jaar gevierd. Het feestterrein aan de oostkant van Vroomshoop is onder meer het toneel van een ondernemersbeurs, een kermis en een reünie.

 
23-08-2008  

Isala Klinieken gedaald in Top 100

bron: AD

Het Twenteborg eindigde in de middenmoot
 

De Isala Klinieken in Zwolle zijn flink gedaald in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het dagblad AD. Het ziekenhuis stond vorig jaar nog op de zesde plek, dit jaar op 32. Het ziekenhuis heeft van alle ziekenhuizen in de Top 100 het hoogste aantal heropnames na behandeling van hartfalen bij patiënten onder de 75. Het Twenteborg ziekenhuis in Almelo staat in de middenmoot. Het Deventer ziekenhuis stijgt van 81 naar 65. Het Medisch Spectrum Twente in Enschede staat op de 79e plaats. Het ziekenhuis van Hengelo en Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg scoren slecht in de Top 100, ze staan op plek 89 en 91.

 
24-08-2008  

Brand in historisch centrum Zwolle

bron: RTV Oost
 

ZWOLLE - Een brand in het historische centrum van Zwolle heeft zondagochtend vroeg een horecapand en drie woonetages daarboven volledig in de as gelegd. De brand brak uit in een restaurant aan de Melkmarkt. Bewoners van etages boven het restaurant wisten zich op tijd in veiligheid te stellen. De politie heeft iemand aangehouden. Of die iets met het uitbreken van de brand te maken heeft, is op dit moment nog niet bekend. Volgens de eigenaar is de brand vermoedelijk ontstaan op de binnenplaats aan de achterzijde van het restaurant.

 
25-08-2008  

Russische kinderen "Njet" naar Vriezenveen

bron: RTV Oost
 

TWENTERAND - De stichting Kinderhulp Tjsernobylramp Wit-Rusland in Vriezenveen staat met lege handen. Volgende week zouden net als in andere jaren 33 kinderen in Twente komen aansterken, maar Wit-Rusland heeft de visa ingetrokken. De staat wil de garantie dat alle kinderen terugkeren, nadat een kind in Amerika politiek asiel had aangevraagd. Die garantie is niet mogelijk. Het CDA in de Tweede Kamer vraagt de minister om actie te ondernemen zodat de kinderen alsnog kunnen komen.

 
25-08-2008  

Hoe hoog wordt nieuwe stadhuis Deventer?


Tast het nieuwe stadhuis de Deventer skyline aan?
 

DEVENTER - Met behulp van een zeppelin en twee ballonnen wil het Deventer gemeentebestuur duidelijk maken hoe hoog het nieuw te bouwen stadskantoor in Deventer wordt.

De ballonnen gaan dinsdag aan een lang koord de lucht in en blijven tot 1 september hangen op de hoogte van het ontwerp.

De gemeente Deventer doet dat op verzoek van de stichting Oud Deventer. Sinds de plannen over het nieuwe stadskantoor bekend zijn, is er discussie over de hoogte van het gebouw. Volgens critici zal het stadskantoor de skyline van Deventer aantasten.

 
26-08-2008  

Groene brandweerwagen in Enschede

bron: RTV Oost

eigen foto
 

ENSCHEDE - De brandweer in Enschede gaat met een groene wagen de straat op. Dat gebeurt in het kader van de actie Meer Rood Op Straat. De brandweer wil met de groene brandweerwagen voorlichting geven aan inwoners en bedrijven. Ook wil de brandweer op deze manier de veiligheid en het risicobewustzijn van inwoners en bedrijven, maar ook van zichzelf verhogen. Omdat groen voor veiligheid staat en rood voor alarm is besloten met een groen voertuig deze actie te voeren. Vanaf donderdag is de groene brandweerwagen in Enschede te vinden.

 
27-08-2008  

Haaksbergen krijgt glasvezelnet

 

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen heeft een overeenkomst ondertekent met de bedrijven Reggefiber en KPN voor de aanleg van een glasvezelnet binnen de bebouwde kom van Haaksbergen en de kerkdorpen St. Isidorushoeve en Buurse. Reggefiber dat in 2005 werd opgericht, behoort tot het conclomoraat van Reggeborgh uit Rijssen het imperium van Dik Wessels. In Reggefiber heeft KPN een minderheidsbelang. Reggefiber dat glasvezelnetten aanlegt en exploiteert, heeft al meerdere projecten in het land en wil de grootste worden op het gebied van snel internetten via de glasvezel. Het bedrijf dat de tijdelijke hoofdvestiging heeft in Deventer totdat het verhuist naar de nieuwbouw in Rijssen, telt 60 personeelsleden.

 
27-08-2008  

Geen aanbesteding luchthaven Twente

bronnen: Ministerie en RTV Oost
 

DEN HAAG - De exploitatie van de luchthaven Twente wordt niet aanbesteed. Dat maakt minister Bos van Financiën woensdag bekend aan de Tweede Kamer. Er zijn wel twee gegadigden voor de exploitatie van de luchthaven, maar die vragen volgens de minister  te veel geld. Wat de gevolgen zijn voor de doorstart van de luchthaven en voor de ontwikkeling van het terrein van de voormalige vliegbasis is op korte termijn nog niet duidelijk. Één der gegadigden reisorganisatie OAD reageerde teleurstellend. Volgens directeur ter Haar houdt de minister te weinig rekening met een langere aanloop om tot winst te komen. Ter Haar merkte in die zin op dat de kosten nu eenmaal voor de baat uitgaan en dat is volgens hem normaal bij ondernemen. Wethouder Helder van Enschede zoekt het in de oplossing om de panden niet te verkopen maar te verhuren. Een werkgroep komt begin volgend jaar met een advies over het gebied: een variant met een vliegveld en één zonder vliegveld.

 
28-08-2008  

Verstandelijk gehandicapten runnen bibliotheek

bron: RTV Oost

Jeugdbibliotheek Prismare in de wijk Roombeek
 

ENSCHEDE - In de Enschedese wijk Roombeek is donderdagmiddag een bibliotheek geopend, die wordt beheerd door verstandelijk gehandicapten. Cliënten van zorginstelling Avelijn wilden graag meer doen in de samenleving. Vijf gehandicapten houden de bibliotheek elke werkdag draaiende. Volgens Avelijn is deze werkwijze uniek in Nederland. De bibliotheek is voor basisschoolkinderen uit de buurt.

 
28-08-2008  

Veel belangstelling voor vakcollege's

bron: RTV Oost
 

ALMELO - De populariteit van technische opleidingen is weer stijgende. Dat blijkt uit de enorme belangstelling voor de zogenoemde vakcollege's die dit jaar zijn gestart. Goed nieuws dus voor alle bedrijven die een schreeuwend tekort hebben aan handwerkers. Want een nieuwe lichting personeel komt er aan. De groeiende populariteit zou te maken hebben met een nieuwe manier van lesgeven zoals o.a. bij de Openbare Scholengemeenschap Erasmus in Almelo.

 
29-08-2008  

Plan herinrichting Plechelmusplein Oldenzaal

 

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal heeft plannen voor de herinrichting van het plein rondom de St. Pechelmusbasiliek. Men wil een autovrij plein maken waarin de uit 1150 stammende basiliek centraal staat. De herinrichting moet volgens plan na het carnaval in 2009 beginnen en in 2010 klaar zijn. Eerst is er nog een informatiebijeenkomst op 10 september a.s. in het Oldenzaalse stadhuis. 

 
29-08-2008  

Het Gesprek & Euronews op preview Cogas Kabel


Frits Barend is een der grondleggers van Het Gesprek
 

ALMELO - Vanaf 1 september a.s. zal Cogas Kabel de zenders Euronews en Het Gesprek in kanaaldeling gaan doorgeven op zijn previewkanaal. Euronews/Het Gesprek komt in de plaats van Discovery Travel & Living, dat in de afgelopen drie maanden op het previewkanaal was te zien. Euronews was al eerder bij Cogas Kabel te zien in het televisiezenderpakket, maar moest enkele jaren geleden op advies van de Programmaraad KTMO plaats maken voor een andere zender. Euronews is een samenwerkingsverband van een aantal Europese nationale publieke omroepen en biedt continu nieuws. Het Gesprek is begin dit jaar gestart. De zender zond aanvankelijk alleen interviews uit, maar heeft zijn programma-aanbod inmiddels verbreed. Zo worden naast Nederlandstalige gesprekken ook onder meer aangekochte documentaires en op zondagmiddag een concert vanuit het Concertgebouw te Amsterdam uitgezonden. De doorgiftetijden van Het Gesprek zijn van 16.00 uur tot 01.00 uur, de andere uren worden de programma’s van Euronews uitgezonden.Het Cogas Kabel previewkanaal is te vinden op kanaal 62, 799,25 MHz.

 
29-08-2008  

Winststijging voor TKH Haaksbergen


BB Light het onderdeel dat lichtstraten voor winkels en dergelijke ontwikkelt.
 

HAAKSBERGEN - Technologiebedrijf TKH, de wereldspeler uit Haaksbergen, heeft in de eerste helft van dit jaar flink meer winst geboekt:  De winst steeg met bijna vijftig procent meer dan over de eerste helft van 2007 naar 25,5 miljoen euro. TKH verwacht ook voor de rest van het jaar een flinke stijging van de nettowinst. De omzet bij het voormalige Twentsche Kabel steeg met ruim dertig procent naar meer dan een half miljard euro.

 
29-08-2008  

Akkoord vakbond met Wegener

bron: RTV Oost
 

APELDOORN - De komende 2,5 jaar verdwijnen er geen banen op de redacties van De Stentor en de Twentsche Courant Tubantia. De journalisten-vakbond en uitgeverij Wegener hebben daarover een akkoord bereikt. Vorige maand dreigden de krantenredacties met staking, omdat Wegener 400 banen wilde schrappen. Nu is afgesproken dat de redacties voldoende mensen en geld krijgen om multimediaal te gaan werken. Dat betekent dat ze niet alleen de krant maken, maar ook radio, internet en internet tv 

 
30-08-2008  

Overdekte kermis in Preston Palace

 

ALMELO - Al enkele weken is Funplaza geopend, een overdekte kermis in het uitgaanscentrum Preston Palace. Het concept werd bedacht door eigenaar hennie van der Most zelf en Tubantia TV maakte er een reportage.

 
30-08-2008  

Assen schuift Van der Most opzij

bron: RTV Oost
 

ASSEN - Ondernemer Van der Most uit Slagharen is vanaf 1 januari niet meer verantwoordelijk voor sport- en evenementencomplex DeSmelt in Assen. De gemeente zegt het contract met hem op. In juni kreeg Van der Most ruzie met de gemeente Assen over de huur. Uiteindelijk werd een compromis bereikt. Van der Most betaalde 1,5 miljoen euro en mocht daardoor tot 1 januari DeSmelt exploiteren. Van der Most ging ervan uit dat er nog verder gesproken zou worden over de toekomst, maar de gemeente heeft nu een einde gemaakt aan het huurcontract. Van der Most is momenteel voor zaken op IJsland en kan nog niet reageren.

 
31-08-2008  

Politie Zwolle trekt lange lat bij demonstraties

 

ZWOLLE - Een demonstratie van de ultra-rechtse Nederlandse Volks Unie (NVU) liep zaterdag in Zwolle uit de hand, toen de groep van 100 demonstranten botste met 200 linkse tegendemonstranten. De Zwolse politie die 160 man op de been bracht om de orde te handhaven, voerde meerdere charges uit en verrichte een tiental aanhoudingen. Burgemeester Meijer - die vooraf reeds een noodverordening in werking stelde - hoopt dat de rechters in Nederland nu eindelijk eens gaan inzien dat demonstraties van de NVU verboden moeten worden vanwege de tegenreacties die deze NVU-demonstraties oproepen.

Archief
Terug naar vorige pagina