Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-07-2017  

Politieheli helpt fietsendieven vangen

 

NIJVERDAL – Met enige regelmaat vragen burgers in Twente zich af waarom een helikopter rondjes draait boven het woongebied. Waren het enkele weken geleden meerdere heli’s die rondvluchten uitoefenden wegens een bedrijfsjubileum in Almelo, zondag cirkelde er een heli rond boven Nijverdal.
Dit keer bleek het een politieheli te zijn die de collega’s op de grond bijstond bij het vangen van fietsendieven. Al enkele weken werden op zondag elektrische fietsen gestolen tijdens kerkdiensten in Nijverdal, Rijssen en Wierden. De politie was daarom extra alert en toen een melding kwamhingen meerdere agenten op pad. Een verdachte op een elektrische damesfiets in de Grotestraat in Nijverdal werd aangesproken, maar deze ging er tussenuit met de politie op zijn hielen. De achtervolging ging over schuttingen en door tuinen en zo raakte men het spoor bijster. Toevalligerwijze had de politieheli een klus in Apeldoorn afgerond en zo was men in een mum van tijd boven Nijverdal om te proberen de verdachte te traceren binnen het gebied dat door de collega’s op de grond was afgezet. Het baatte niet.
Toch kreeg men de man te pakken. Een ‘wakkere burger’ had een kletsnatte jongeman zien instappen in een auto waarin hij zich verborg achter de voorstoelen. Omdat het afgezette gebied waterpartijen bevatte, klonk dat als 1 plus 1. En terecht zoals bleek. De automobilist werd aangehouden en de jongeman vanaf de achterbank geplukt. Dubbelnat in dit geval. De 19-jarige uit Almelo bleek de verdachte die eerder op de vlucht was geslagen. Later werd ook nog een 21-jarig maatje uit dezelfde woonplaats aangehouden, omdat beiden eerder op de dag al samen vaker waren gespot in één ‘rondtoerende’ auto.   Beiden werden afgeleverd in het arrestantencomplex van de politie.

 
06-07-2017  

“Le Tour” bezoekt Twentse zorginstellingen

Fotoreportage Jan Bril

Burgemeester Arjen Gerritsen en Jan van Halst (ambassadeur van de stichting Goal) gaven het startsein met behulp van een knal uit de geprepareerde carbidfiets.
  ALMELO - Nederland is weer in de ban van “Le Tour De France”, die op 1 juli is gestart. Een groot peloton uit Twente, de “Tukkers on tour” heeft de cracks van Le Tour De France op een geweldige manier uitgezwaaid. Dat is ook bij de doelgroep ouderen en mensen met een verstandelijke beperking niet onopgemerkt gebleven. Hoe mooi is het dan dat “Le Tour” een bezoekje komt brengen aan hen?
In Twente is er ‘Le Tour de Goal´, een geweldige variant op het Franse wielerspektakel. Vanaf zorginstelling Het Meulenbelt vertrok vanmorgen klokslag 08.30 uur een peloton van 50 wielrenners op haar tocht langs de Twentse zorgcentra ´t Bouwhuis in Enschede, het dr. P.C. Borsthuis in Hengelo, de LosserHof in Losser, en de Mariahof in Oldenzaal om vervolgens weer rond 16.00 uur in Almelo bij Het Meulenbelt te finishen en waar de dag wordt afgesloten met Franse chansons gezongen door Volendammer Jan Keizer.
Lees verder...

Fotoreportage (53 foto's)...

 
06-07-2017  

Chinese DJI test drones op Twente Airport


Foto: DJI
 

ENSCHEDE – Twente Airport als testcentrum voor drones krijgt langzamerhand handen en voeten. Overheidsinstellingen als brandweer en politie oefenen er regelmatig en onlangs nog testte het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Centrum (NLR) er haar Calibur +jet-trainer. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van een op afstand bestuurbaar straalvliegtuig met afmetingen van 4 meter lengte en spanwijdte van eveneens vier meter met een gewicht van meer dan 100 kg.

Nog belangrijker in de ontwikkeling voor Airport Twente is Space53, voortkomend uit de Universiteit Twente. Het bedrijf geeft leiding aan de drones-activiteiten op Twente Airport en haalde met het Chinese Di-Jiang Innovations (DJI) een wereldspeler binnen op het gebied van drones. ’s Werelds grootste producent van drones voor civiele toepassingen gaat op Twente Airport onbemande luchtvaartuigen testen en dronepiloten trainen. DJI telt een jaaromzet van 2 miljard dollar, heeft 8000 werknemers en heeft een Europese vestiging in Duitsland.
Eerder al sloot Space53 een intentieovereenkomst met Nokia. Het Finse concern wil Twente Airport gebruiken om haar verkeersregelsysteem voor drones te testen. Bij succesvolle resultaten wil Nokia deze systemen inzetten in heel Europa.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-07-2017  

Fc Twentefans gaan tekeer in Hannover en Almelo

 

HANNOVER (D) / ALMELO – Een buslading vol Twentefans hebben zich zaterdag misdragen in Hannover en Almelo. In Hannover hadden honderd politiemannen de handen vol aan zich misdragende ‘fans’ in de binnenstad waar menig café te maken kreeg met vernielingen. De Duitse politie viste de ‘hooligans’ een voor een uit het centrum en zette ze weer in de bus met een gebiedsverbod op zak nog voor het duel tussen Hannover en Fc Twente begon.
De gedwongen terugreis ging voor een deel van de FcTwente-outlaws echter niet naar Enschede maar naar Almelo. Onderweg naar Nederland werd via sociale media contact gezocht met de ‘harde kern’ van Heracles Almelo  voor een ‘Treff’ in de Almelose binnenstad. Op het Kerkplein begon zaterdagavond de ellende met een ‘slooptocht’ door de Grotestraat richting Amaliaplein. Er werd tegen etalageruiten geschopt en terrasmeubilair vloog over de straat. In de Schuttenstraat werden auto’s vernield. De politie greep hard in waardoor menig raddraaier die geen bevelen opvolgde, kennis maakte met de scherpe tanden van ingezette politiehonden. Twee mannen werden opgepakt.  De politie bekijkt nu de beelden van veiligheidscamera’s zodat meerdere arrestaties niet worden uitgesloten. Nu maar afwachten of de raddraaiers ook justitieel flink worden aangepakt.

Archief
Terug naar vorige pagina