Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-07-2016  

Business Tour Rally deed Twente aan

 

ALMELO – Liefst 82 enthousiaste equipes stonden donderdag na een stevig ontbijt bij Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn aan de start van de 11e editie van de Business Tour, die dit keer door Twente en de Achterhoek ging. De ‘rally’ omvat de klassementen Basic, Klassiek, Tour, Modern en Experienced en op het XL Businesspark Twente in Almelo kon het gas even flink ingetrapt worden voor een uitdagende proef. Daarna volgde men een toeristische route naar Kasteel Warmelo bij Diepenheim voor een heerlijke brunch om vervolgens bij Strandlodge Winterswijk te genieten van culinaire versnaperingen. De baten van de tocht zijn bestemd voor het Leontienhuis, een onderkomen om eetstoornissen te bestrijden. Daar hadden de deelnemers geen last van, want bij het prachtige Wapen van Heeckeren in Hummelo  was het eveneens goed toeven, voordat de slotetappe naar het horecaplein De Brink in Deventer werd afgelegd.

Dagwinnaar Experienced: Anja Viscaal en Maiko Wellink
Dagwinnaar Basic: Anne-Marie Kleissen-Alink en Franc Kleissen
Dagwinnaar Tour: Rene Mulder en Matthijs Lambeek
Best on test klassiek: René van der Borch tot Verwolde en Frank Soree
Best on test modern: Eric de Wolf en Monique Extercatte
Aanmoedigingsprijs: Joep Kockmann en Martin Landkroon
Originaliteitsprijs: Enzo di prima en Mickey Snellers

 
06-07-2016  

Verdere expansie ViVoChem op XL Park Twente

 

ALMELO – ViVoChem op het XL Businesspark Twente in Almelo is toe aan verdere expansie.  Het bedrijf, behorende tot de Duitse BÜFA-Groep, nam vorig jaar nog een tweede productiehal in gebruik en koopt nu één hectare grond voor verdere uitbreiding. ‘Wij verwachten dat de markt blijft groeien en dat de ontwikkelingen daarbij steeds meer gaan in de richting van de groene chemie’, aldus directeur IJzer. Hij laat weten dat de groei behalve voor zijn bedrijf ook positieve effecten zal sorteren voor de regio Twente en XL Businesspark.
ViVoChem, wiens oorsprong ligt in Aadorp,  vestigde zich vijf jaar terug op het XL Business Park Twente bezijden de A35. ‘Voor opslag, beheer en handling van de chemicaliën hebben we straks meer ruimte nodig, zoals afvulhallen en andere faciliteiten. Dat zal richting 2019-2020 klaar moeten zijn’, aldus IJzer.

 
21-07-2016  

Einde nadert voor Megahome, al 4 BV's failliet

 

ALMELO – De claim van 197 miljoen euro door de Rabobank dreigt de Twentse projectontwikkelaar Megahome de das om te doen. Het imperium van Quote-miljonair Willy Welles uit Zenderen ligt niet alleen overhoop met de Rabobank maar ook met tal van gemeenten waar het grondposities bezit maar de bouwverplichtingen van woningen niet nakomt. Eerder al veilde de bank al honderden bouwkavels in heel het land en ook de gemeente Emmen claimt een bedrag van 1,3 miljoen euro. Dat leidde enkele weken geleden tot het faillissement van een eerste BV.
Bij Rabobank zette vooral een dividenduitkering van 18 miljoen euro in 2013 aan Welles zelf en zijn kinderen kwaad bloed, waarna het krediet door de bank werd opgezegd. Het Twentse weekblad De Roskam publiceerde destijds over de dividenduitkering terwijl het concern al in de problemen zat. Woensdag werden drie BV’s van Welles failliet verklaart. Curator is de Almeloër Mr. Jan van der Hel.

Archief
Terug naar vorige pagina