Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-07-2014  

Werknemer Eaton dood bij kantelen heftruck

 

HENGELO - Bij een ernstig bedrijfsongeval bij producent van schakelsystemen Eaton Holec aan de Europalaan in Hengelo is vanmorgen rond half zeven een werknemer om het leven gekomen door het kantelen van de vorkheftruck die hij bestuurde.
De 50-jarige Hengeloër kwam onder de vorkheftruck terecht en is ter plekke overleden. De politie en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in.

 
04-07-2014  

Twente Board wil werkloosheid uit moeras trekken


Foto: Regio Twente
 

ENSCHEDE – Kopstukken uit het Twentse bedrijfsleven en bestuurders uit de regio en het hoger onderwijs maken samen een vuist om de werkloosheid in Twente uit het moeras te trekken. Vrijdag werd daarom de Twente Board gepresenteerd met mannen van naam die hun verdiensten al lang en breed hebben getoond. Tot voorzitter van Twente Board werd de Almeloër Herman Hazewinkel gekozen. De oud- topman van investeringsmaatschappij Reggeborgh in Rijssen. “De urgentie is hoog. We hebben elkaar heel hard nodig om kansen te benutten en problemen aan te pakken”, zei Hazewinkel bij de presentatie van Twente Board.
Twente Board wil o.a. de maakindustrie terughalen die in de laatste decennia naar goedkope lonenlanden is verkast. Een ander kernpunt is om Twente te ontwikkelen tot een technologische topregio op Twentse schaal. Het ‘old boys network’ wil zich ook bemoeien met de ontwikkeling van de voormalige vliegbasis Twenthe nu de ontwikkeling van een burgerluchthaven is gestopt.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-07-2014  

Chinezen willen Nijverdalse postduif

 

NIJVERDAL – Duivenmelker en dierenarts Jelle Jellema heeft bezoek uit China dat belangstelling heeft voor zijn topduivin ‘Kleine Jade’. De duivin won de internationale wedvlucht over 1260 km vanuit Barcelona uit een veld van 20.699 duiven die aan de vlucht deelnamen. Sinds de jaren ’80 werd deze vlucht niet meer gewonnen door een Nederlandse postduif. Jellema legde ook beslag op de derde plek met een duif uit zijn hok.
Topfokker Jellema is bekend over de hele wereld en ziet met deze zege opnieuw een hoogtepunt in de hokken van de van oorsprong Friese familie Jellema uit Steggerda. De dierenarts leerde zijn grote hobby van zijn vader en wordt wereldwijd om advies gevraagd.
 

 
09-07-2014  

Geen trein maar bus tussen Almelo-Mariënberg

  ALMELO – Door werkzaamheden van ProRail aan het spoor van de lijn Almelo – Mariënberg zet vervoerder Arriva op zaterdag 12 en zondag 13 juli vervangend vervoer met snel- en stopbussen in. Afhankelijk van de bestemming moeten reizigers rekening houden met langere reistijden variërend van een half uur tot een uur.

Geldig vervoerbewijs
Reizigers hebben een geldig vervoerbewijs nodig om gebruik te maken van de bussen. Dit kan een papieren treinkaartje zijn of een OV-chipkaart waarmee is ingecheckt op het betreffende treinstation.
Lees verder...

 
09-07-2014  

Ontslaggolf bij jeugdhulporganisatie Ambiq

 

HENGELO – Door invoering van de nieuwe Jeugdwet staan bij zorgorganisatie Ambiq zo'n 100 banen op de tocht. Per 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor de aanwijzing en uitvoering van jeugdzorg. Omdat Ambiq niet zeker is van vervolgopdrachten, moet de zorgorganisatie verder inkrimpen dan het al eerder deed. Tijdelijke aanstellingen werden niet verlengd maar ook ontslag wordt nu niet meer uitgesloten. Ambiq sloot al enkele dependances en heeft nog vestigingen in Twente, Salland en Drenthe. De hoofdvestiging staat in Hengelo aan de Sabina Klinkhamerweg. Bij Ambiq werken nu nog 950 mensen.

< Het nieuwe onderkomen van Ambiq in Hengelo op het Gezondheidspark, werd begin 2012 in gebruik genomen. Het ontwerp van SBH Architecten + Adviseurs werd gerealiseerd door Hegeman Bouwgroep uit Almelo.
Foto: Ambiq

 
09-07-2014  

Voordracht burgemeester Visser voor VNG-Europa

 

VRIEZENVEEN - Burgemeester Cornelis Visser van de gemeente Twenterand is voorgedragen als lid van de Commissie Europa en Internationaal van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
De benoeming wordt in november a.s. bekrachtigd tijdens de algemene ledenvergadering van de VNG. Het ligt in de bedoeling dat Visser belast wordt met de portefeuille bestuurlijke vernieuwing en lastendruk. Visser wil de link zijn tussen Europese regels en de uitvoerbaarheid door gemeenten.

 
19-07-2014  

Hitte drukt fietspaden omhoog

 

GEESTEREN – Betonnen fietspaden met te smalle dilatatievoegen hebben te weinig uitzetruimte door de hoge hitte en drukken de rijbaan omhoog. Dat bleek o.a. aan de Haarbrinksweg in Geesteren en bij het fietspad langs de Vasserweg tussen Vasse en Ootmarsum.
Politieman Peter Withag ontdekte de gevaarlijke situaties en lichtte betrokken wegbeheerders in, die de gevaarlijke plekken met een hekwerk hebben afgezet in afwachting van tijdelijke reparatie. De politie waarschuwt dat dit ook elders in de regio kan ontstaan en een gevaar kan vormen voor fietsers.

Twitterfoto: @Peter_Withag

 
20-07-2014  

Brandweer loopt de 4-daagse van Nijmegen

 

ALMELO – Een team van Brandweer Twente, bestaande uit de brandweerlieden Carmen, Martine, Wendy, Walter, Eep, Arno, Leo, Kevin, Sieb, Beduri, Jarno, Astrid, Margot, Jolanda, René en Patrick heeft deelgenomen aan de Nijmeegse Vierdaagse.
Maandag tevoren vertrok het gezelschap inclusief de verzorgers richting het Brabantse Oosterhout waar het een onderkomen vond in het Dorpshuis. Slechts één uitvaller telde de groep lopers en speciaal de hoed af voor de masseur die naast alle massage die hij gaf, ook nog elke dag 50 km te voet aflegde.

Fotoreportage: Patrick Weegink

Dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5.

 

 
23-07-2014  

Aanleg laatste fase laad- en loskade XL Businesspark


Foto: CTT
  ALMELO – De aanleg van de Laad- en Loskade op het XL Businesspark Twente is in haar laatste fase beland met de opbouw van de grote kraan om zeecontainers te kunnen lossen voor de Combi Terminal Twente (CTT). De immense kraan meet een hoogte van 30 meter en moet dit najaar in gebruik genomen kunnen worden voor de overslag van containers.

Het Twentse maritieme bedrijf CTT zet hiermee een volgende groeistap. Na ooit begonnen te zijn in Almelo tussen station en haven, volgde de verhuizing naar Hengelo, maar met de huidige nieuwe vestigingsuitbreiding is CTT ook weer binnen de gemeentegrenzen van Almelo vertegenwoordigd. “We zitten nu letterlijk naast de deur bij bedrijven als Vivochem, Timberland en straks Eurol. Dichtbij onze klanten dus, waardoor we meer snelheid en flexibiliteit kunnen bieden. Daarnaast kunnen we het containervervoer over de weg terugdringen. Dat brengt grote voordelen met zich mee”, zegt de Almeloër Gerco Linthorst, directeur van CTT.
Het Almelose college van B&W besloot eerder deze maand al een gedoogvergunning af te geven voor een versnelde aanleg van de verlichtingsmasten op het grote overslagterrein bij Bornerbroek.
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
23-07-2014  

Jongeren mijden Nederlandse campings

 

Door het wettelijk aangescherpte alcoholbeleid, laten jongeren de campings in Overijssel links liggen en gaat men meer naar het buitenland, dat meldt RECRON, de organisatie voor recreatieondernemers.
Overijssel blijft het desondanks in brede zin goed doen vergeleken met andere provincies. Volgens RECRON heeft Overijssel een beter gemiddeld kwalitatief aanbod. Toch zitten ook de Overijsselse campings niet vol, ondanks het mooie weer en gedaalde prijzen.
RECRON neemt de komende tijd speciaal Twente onder de loep betreffende vraag en aanbod van camping- en bungalowplekken. Er wordt voorzichtig gedacht aan een overaanbod en daar moet dan mogelijk een oplossing bij worden gezocht.

 
31-07-2014  

Planner Silfit maakt 'pikstart' in transportland

 

RIJSSEN - Transportbedrijf Nijhof-Wassink uit Rijssen en transportbedrijf R. Vos uit het Brabantse Schaijk gaan samen ruim 100 mengvoedercombinaties laten aansturen door planningsbedrijf Silfit in Rijssen. Het planningsbedrijf dat in mei werd opgestart, is een dochter van Nijhof-Wassink en verzorgt de rit en routeplanning van de vrachtwagens evenals de facturering. Zo’n 65 voertuigen gaan rijden in kleuren van opdrachtgevers zoals o.a. de Europese marktleider in conventionele en biologische voeroplossingen voor de veehouderij For Farmers Hendrix en een 40-tal voertuigen gaan rijden in neutrale kleuren. Door gebruik te maken van Silfit, kan men beter inspelen op de transportbehoefte van de opdrachtgevers en kunnen veel lege kilometers worden voorkomen. Waar mengvoedertransport voorheen veelal regionaal georiënteerd was, wordt tegenwoordig veel transport over de landsgrenzen uitgevoerd. De 40 neutrale combinaties rijden voor verschillende opdrachtgevers en zijn actief in België, Nederland, Denemarken en Duitsland.
Door de bundeling van krachten heeft Silfit ook de mogelijkheid om (sluis/blaas)kippers en zijlossers van beide transporteurs in te zetten. Daarnaast beschikken beide bedrijven over een aantal zuigopleggers welke bij calamiteiten silo's kunnen leeg zuigen.

Archief
Terug naar vorige pagina