Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-07-2011  

Hein Pieper nieuwe voorzitter CDA Overijssel

 

NIJVERDAL - Tijdens een algemene ledenvergadering van het CDA Overijssel in Nijverdal is Hein Pieper met grote meerderheid gekozen als provinciaal voorzitter. Hij versloeg de medekandidaten Jan van Dalen en Gerda ter Denge nadat de drie kandidaten zich aan de leden hadden gepresenteerd. Hein Pieper benadrukte dat het CDA op zoek moet naar het verhaal in de samenleving en dat verhaal weer handen en voeten moet geven. Daarbij is lef, daadkracht nodig. “Het CDA heeft een ijzersterk verhaal, en wordt meer dan ooit gedragen door mensen zelf. Ik geloof in de mogelijkheden en kracht van de mensen en wil daar als voorzitter graag een bijdrage aan leveren”, sprak Hein als nieuwe voorzitter. Hein Pieper volgt Hester Maij op, die na de provinciale verkiezingen Gedeputeerde voor de Provincie Overijssel is geworden.
Hein Pieper is oud- kamerlid voor het CDA en in het dagelijkse leven Dijkgraaf van waterschap Rijn & IJssel.


Hein Pieper CV

 
05-07-2011  

Plan ’t Saterslo Saasveld ter inzage

 

DINKELLAND – De gemeente Dinkelland heeft het voorontwerp bestemmingsplan voor vakantiepark ’t Saterslo in Saasveld ter inzage gelegd tot 12 augustus a.s.
Op het terrein van de voormalige camping Erve Holtkamp worden maximaal 126 recreatiewoningen gebouwd. Er komt een kwalitatief hoogwaardig park dat wordt ingepast in het landschap. Kenmerken van de Twentse architectuur zijn straks duidelijk te zien. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld typische Twentse gevels aan de huisjes.
Er komen vooral vier- en zespersoons bungalows op het park. Ook komt er een centrumvoorziening, een golfbaan en kunnen er straks ongeveer 200 auto’s parkeren.
Als de parkeerplaats klaar is, betekent dit dat gasten van ’t Holscher hier ook kunnen parkeren. Dit zorgt voor minder problemen met parkeren bij ’t Holscher.
Maandagavond 4 juli was er een inloopavond. Belangstellenden kwamen naar ’t Holscher om het plan te bekijken. Wethouder Koegler: “Het was een goede avond. De meeste mensen waren positief kritisch over het plan. Het is ook een mooi plan. Vakantiepark ’t Saterslo zorgt er voor dat we in Dinkelland straks een prachtig park hebben van hoge kwaliteit.”

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-07-2011  

Heijsman wordt baas van politie Oost Nederland

 

DEN HAAG – Bij de herindeling van de politiekorpsen in Nederland van 26 naar 10 korpsen in 2012, is de huidige Utrechtse korpschef Stoffel Heijsman (58) de kandidaat voor het nog te vormen nieuwe politiekorps Oost-Nederland. Hij is vandaag benoemd tot kwartiermaker. Binnen dit korps vallen ondermeer de regio’s Twente, IJsselland, Nijmegen en Arnhem. De burgemeester van Nijmegen wordt de korpsbeheerder.
De nieuwe korpsen zijn gelijk aan de herindeling van de arrondissementen van justitie. 

Korpschef Aalbersberg van de regio IJsselland wordt de nieuwe baas van het korps Amsterdam-Amstelland. De Twentse korpschef Sitalsing blijft tot aan de reorganisatie de baas van het huidige politiekorps Twente. Wat hij daarna gaat doen is onbekend.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-07-2011  

Nieuwbouw ziekenhuis Hardenberg dichterbij


Zijaanzicht van het huidige Röbcke Zweers ziekenhuis Hardenberg
 

HARDENBERG - De bouw van een nieuw Röbcke Zweers ziekenhuis en gezondheidspark in Hardenberg gaat zo goed als zeker door. De gemeenteraad van Hardenberg heeft ingestemd met een borg van 1 miljoen euro voor de nieuwbouw en aanpassing van het bestemmingsplan.
Voor nieuwbouw is extra grond nodig. Het eerdere plan om borg te staan voor 15 miljoen euro kon niet doorgaan omdat het provinciebestuur van Overijssel dat afkeurde. De bouwsom voor het nieuwe ziekenhuis bedraagt 70 miljoen euro.

 
06-07-2011  

Huldiging jubilarissen Brandweer Wierden


Op de foto staan v.l.n.r.: de heer A.D. (Dinant) Knol, de heer A. (André) Slomp, de heer G.E.D. (Marco), Veneman, de heer M.J. (Mattijs) Hannink, burgemeester Robben, de heer F.M. (Frank) Heerdink, de heer P.L. (Paul) Sijtema, clustercommandant H.C. (Harold) Langenburg. Op de foto ontbreekt: de heer H.M.M. (Martin) Mulder.
 

WIERDEN - Maandag 4 juli was een feestelijke avond bij het vrijwillige brandweerkorps in Wierden. Burgemeester Robben reikte diverse diploma’s en certificaten uit aan leden die hun opleiding succesvol hebben afgerond. Ook nam hij afscheid van een korpslid van post Wierden. Tenslotte werd een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet.

Allereerst stond burgemeester Henk Robben stil bij het afscheid van de heer M.A. Koops, die per 1 april 2011 uit dienst is getreden. Vervolgens zijn deze avond nog certificaten en diploma’s uitgereikt aan brandweerlieden die voor verschillende opleidingen zijn geslaagd.

Diploma’s en certificaten
De heren M. Verbeek, H. Vinkers en H.J.M. Oude Nijhuis ontvingen het diploma Manschap A. De heer M.J. Hannink kreeg het diploma onderbrandmeester, de heer G.E.D. Veneman het diploma brandmeester.
De heer R.G. Beldman ontving het certificaat voor pompbediener. De heren K.A. Lieuwen, P.L. Sijtema, P.H. Kuipers, C.G. Roetgerink en mevrouw M.A.D.G. Abbink kregen het certificaat voor Leerwerkplekbegeleider uitgereikt.


Jubilea
Tenslotte huldigde de burgemeester zeven jubilarissen bij de vrijwillige brandweer door middel van een medaille met bijbehorende oorkonde. De heer M.J. Hannink is gehuldigd voor zijn 12½-jarig dienstverband. De zes andere jubilarissen zijn 20 jaar in dienst van de vrijwillige brandweer. Het gaat om de heren F.M. Heerdink, A. Slomp, P.L. Sijtema, G.E.D. Veneman van de post Wierden en de heren A.D. Knol en H.M.M. Mulder van de post Enter.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-07-2011  

FIOD-inval in Notter ivm moord Willem Endstra

 

HENGELO – RTV Oost meldt dat de FIOD een inval heeft gedaan in een woning in de buurtschap Notter bij Wierden. De inval zou verband hebben met de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra. De vastgoedhandelaar werd op 4 mei 2004 doodgeschoten voor zijn kantoor in Amsterdam. Heineken-ontvoerder Willem Holleeder is is verdachte in die zaak.
Lees meer.

< Endstra en Holleeder samen op een bankje. Endstra wilde destijds publicatie van de foto voorkomen.

 
07-07-2011  

Dode en gewonden instorten dak Grolsch Veste


Vanaf een balkon in de buurt werd deze foto genomen.
 

ENSCHEDE - Een deel van het dak van de nieuwbouw van de Grolsch Veste is vanmorgen tegen 12.00 uur ingestort. Er zijn zeker vijf gewonden. Bouwvakkers spreken over 12 gewonden en dat er zelfs doden zijn gevallen. Ook zou een lijkwagen zijn gearriveerd. Van officiële zijde is nog geen bevestiging. Meerdere bouwvakkers zitten klem onder de ingestorte stalen dakconstructie. De brandweer probeert hen daar uit te bevrijden. De weg naar het stadion is afgesloten. Het treinverkeer is nog niet stilgelegd. Wel is het naastgelegen staion ontruimd evenals het aanpalende callcenter Cendris. De circa 100 personelsleden zijn over de spoorlijn weggeleid. Een traumahelikopter is geland in het stadion. Hoe de slachtoffers er aan toe zijn is nog niet bekend.
Getuigen hoorden een enorm geraas en zagen daarna kapotte balken die uit het dak staken. Anderen hebben het er over dat een bouwkraan een van de steunpilaren zou hebben geraakt. De uitbreiding van het stadion wordt uitgevoerd door aannemer Te Pas Bouw uit Enschede. Ook de Arbeidsinspectie is ingeschakeld.
Spelers en staf van FC Twente zijn diep teneer geslagen. Voorzitter Joop Munsterman is met perschef Peters met spoed op weg naar het stadion vanuit het trainingskamp in Zeeland.
De gemeente Enschede heeft een speciaal nummer om informatie te geven: 053-4818195. Om 14.30 uur wordt een persconferentie aangekondigd.

Update:
Burgemeester Peter den Oudsten heeft zo juist tijdens de persconferentie bevestigd dat er 1 dode te betreuren valt en dat 14 bouwvakkers zijn gewond waarvan enkele ernstig. Meer kon en wilde hij niet vertellen omdat nog niet alle familie is geïnformeerd.
Voor inlichtingen zijn twee telefoonnummers ingesteld. Voor uitsluitend familieleden van bouwvakkers die in de Grolsch Veste werken is dat 053-4818000 en voor meer algemene informatie het nummer 053-4815000.

Update:
De omgekomen bouwvakker is een 31-jarige man uit Nijverdal. Er liggen nog 9 mensen in het ziekenhuis waaronder 2 zwaargewonden. Een van de twee verkeert in kritieke toestand. Naast de Arbeidsinspectie onderzoeken ook de gemeente Enschede, Justitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid het voorval.
Voor werknemers en andere direct betrokkenen van de bouwbedrijven en FC Twente is vrijdagavond een besloten informatiebijeenkomst.

Lees ook CNN en bekijk de luchtfoto's en kijk op Twitter


Fotoreportage (10 foto's)...

 
08-07-2011  

Politie zoekt getuigen instorting stadion

 

ENSCHEDE - Een rechercheteam van Politie Twente stelt onderzoek in naar de oorzaak van het bouwongeval bij de Grolsch Veste en roept burgers op om beeldmateriaal van vóór en tijdens het ongeval beschikbaar te stellen.

Op donderdag 7 juli omstreeks 12.00 uur is een gedeelte van de nieuwbouw van het FC Twente Stadion in Enschede ingestort. Hierbij zijn 16 slachtoffers gevallen waarvan een 31-jarige man uit Nijverdal is overleden. De politie onderzoekt of er sprake is van en strafbaar feit, verwijtbaarheid of opzet. Hiervoor wordt het rechercheteam met de naam ‘Crevan’ ingezet. Dit team roept burgers en supporters op, die de dagen en/of uren vóór en tijdens het instorten van het dak foto’s of filmpjes hebben gemaakt van de bouw, het stadion of de omgeving om contact op te nemen.

Hiervoor heeft Politie Twente een speciaal e-mailadres: crevan@twente.politie.nl  
Ook kunnen burgers hun filmpjes en foto’s uploaden op www.nationale-recherche.nl 
Uiteraard is de politie ook telefonisch beschikbaar op 0900-8844. Er kan ook getwitterd worden naar het politieteam @teamcrevan 
Het rechercheteam, bestaand uit 30 politiemensen, gaat vandaag verder met het verhoren van getuigen en betrokkenen. Een gedeelte van en rond het stadion is afgezet als plaats delict en wordt continue bewaakt voor nader onderzoek.

 
08-07-2011  

Grondbank Almelo is voor heel Twente

 

ALMELO – Wethouder van milieuzaken Johan Andela heeft donderdagmiddag de Grondbank voor Twente geopend. De Grondbank aan de Bleskolksingel bestond al jaren, maar werd in 2009 door de gemeente overgenomen toen uiteindelijk bleek dat er weinig rendement te halen viel. Het beheer is in handen van de Verhoeve Groep uit Dordtrecht met als aansturende locatie de vestiging in Zelhem.
Dat het minder ging had ook alles te maken met het niet aanleveren van overtollige grond van gemeenten. Zo licht pal tegenover de Grondbank opgeslagen vervuilde grond van de gemeente en werd de asbesthoudende grond van het Hedemancomplex gestort in Hardenberg en niet gereinigd. Sinds de gemeente financieel verantwoordelijk is wordt de Grondbank wel volop benut en hebben ook de buurgemeenten al regelmatig gebruik gemaakt van de Grondbank. Overtollige grond wordt geselecteerd op vervuiling en apart opgeslagen waarna de bruikbare grond weer elders kan worden gebruikt. Het afval wordt op verantwoordde wijze volgens wettelijke regels verwerkt. Daar heeft Verhoeve Milieu alle kennis voor in huis. Wethouder Andela vindt dat belangrijk omdat de mileiuregels streng zijn en moeten worden nageleefd. Hij hoopt dan ook het aflopende contract met de Verhoeve Groep te kunnen verlengen. De Grondbank is voor particulieren, bedrijven en gemeenten in Twente die van overtollige grond afmoeten.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (39 foto's)...

 
08-07-2011  

Instorten dak Grolsch Veste eist 2e slachtoffer

 

ENSCHEDE – Na de 31-jarige Nijverdaller die omkwam bij het instorten van het dak van de uitbreiding van de Grolsch Veste, is nu ook een 24-jarige man uit Oldenzaal overleden. De man was donderdagmiddag in kritieke toestand overgebracht naar het Medisch Spectrum Twente.
De Oldenzaler werkte met een collega in een hoogwerker aan de afwatering van het stadiondak en raakte onder het instortende stadiondak bekneld.
Er liggen nog 7 slachtoffers in het ziekenhuis. 

< Uiteindelijk moet ook de voorkant van een tweede en derde ring worden voorzien waardoor een capaciteit van 44.000 toeschouwers ontstaat.

 
09-07-2011  

Jan Krol van Bieb Almelo naar Kennishuis

 

ALMELO – Directeur jan Krol had al aangekondigd dat hij de bezuinigingstaak van 75.000 euro bij de bibliotheek gaat invullen door per 31 december a.s. vroegtijdig in de VUT te gaan. Toch heeft hij al een bijbaantje geregeld door met ingang van volgend jaar als kwartiermaker te gaan fungeren voor het Kennishuis in oprichting, dat meldt het Twentse opinieweekblad De Roskam.
Het Kennishuis wordt gevestigd in het gebouw van de gewezen textielschool De Maere aan het Ariënsplein. De textielopleiding is gehuisvest in een 10 verdiepingen tellende nieuwbouw achter het gebouw en valt onder het ROC van Twente.
Krol denkt dat zijn vroegtijdige vertrek kan worden opgevangen door directionele vervanging via de Overijsselse Bibliotheekdienst in te kopen of door te fuseren met de bibliotheek Hengelo.
Ook de bibliotheken van Twenterand en Oldenzaal komen onder een directie. Directeur Heideman (Oldenzaal) gaat via de Overijsselse Bibliotheekdienst leiding geven in zowel Oldenzaal als Twenterand dat vier bibliotheken kent in de diverse kerkdorpen.

 
10-07-2011  

Wierdenaar dood na ruzie bij discotheek (upd)

 

RIJSSEN - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.45 uur krijgt een 20-jarige man uit Wierden ruzie in uitgaansgelegenheid Lucky aan de Morsweg in Rijssen, waarna hij in kritieke toestand moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De man is inmiddels overleden.

Politie Twente heeft een team van 18 rechercheurs samengesteld en is een onderzoek gestart. Wel zijn vijf mannen uit Rijssen (17, 21 en drie van 18 jaar) aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politie arrestantencentrum in Borne. Uit dit onderzoek moet de aanleiding, toedracht en betrokkenheid van eenieder duidelijk worden.

Persbericht 10 juli 2011, 19.30 uur.
Rechercheteam zoekt getuigen en beelden
RIJSSEN - Het Team Grootschalige Opsporing dat onderzoek doet naar de doodsoorzaak van de 20-jarige Wierdenaar is op zoek naar getuigen en beelden. Het team, genaamd Norah, vraagt een ieder die iets heeft gezien of beelden heeft gemaakt, dit te melden bij de politie. Het team is bereikbaar via:


Telefoon 0900-8844
Mail
tgo@twente.politie.nl
Twitter @teamnorah1

Er is momenteel nog geen duidelijkheid over de toedracht van het incident. Om deze reden zijn de vijf aangehouden mannen in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Het forensisch onderzoek in de horecagelegenheid is afgerond. Maandag zal er sectie worden verricht op het lichaam van de 20-jarige man.

 
13-07-2011  

Alternatieve perspectiefnota in Staten

 

ZWOLLE – De oppositie in Provinciale Staten heeft m.u.v. de PVV de krachten weten te bundelen en komt met een alternatieve perspectiefnota. Zo moet de begroting voor infrastructuur met 150 miljoen euro omlaag om minder te hoeven bezuinigen op cultuur en natuur.

Vooral de PvdA is zeer kritisch over de door GS ingediende perspectiefnota waarin hoofdzakelijk de hoofdlijnen van beleid voor de komende jaren worden beschreven. De bij de coalitievorming (CDA, VVD, SGP/CU) buiten de boot gevallen PvdA-fractie noemt de voorgelegde perspectiefnota van GS zelfs een minachting van het democratisch proces.

 
13-07-2011  

Geen woningbouw op Stevo-complex

 

GEESTEREN – Het plan om de voetbalvereniging STEVO te verhuizen om plaats te maken voor woningbouw is van de baan. Volgens onderzoek is het plan in de huidige bouwcrisis financieel niet haalbaar.
“We hebben intensieve gesprekken met elkaar gevoerd, serieus onderzoek gedaan en goed gekeken naar alle mogelijkheden,” vertelt Alex Oude Wesselink, voorzitter van Stevo. Uiteindelijk is de conclusie dat de financiële risico’s te groot te zijn.
“Nieuwbouw in Geesteren is nu niet haalbaar door Stevo te verplaatsen. Willen we nieuwbouw kunnen realiseren in Geesteren, zullen we naar alternatieve mogelijkheden moeten gaan zoeken,” aldus wethouder Gerrit Ophof. Voor Geesteren blijft het plan De Hut in beeld als nieuwbouwlocatie.

 
13-07-2011  

Tumult in raadzaal Hof van Twente

 

GOOR – Woensdagavond nam de voltallige oppositie in de gemeente Hof van Twente zitting op de publieke tribune in plaats van de eigen pluchezetel. De oppositie is het niet eens met de wijze van benoeming van VVD-er Harrie Snijder tot lid van het algemeen bestuur van de Regio Twente. De oppositie noemt zich niet serieus genomen en de wijze van besluitvorming ondemocratisch.

< Harrie Snijder - geen raadsbrede steun

 
14-07-2011  

Heel Tubbergen in reclamegelid

 

TUBBERGEN – Binnen de gemeente Tubbergen is het alleen nog maar toegestaan om reclame te maken via posterdisplays aan lantaarnpalen. De maatregel ontving eerder kritiek van organisatoren van evenementen in de kerkdorpen van Tubbergen maar vanaf 1 juli jl. is de verhuurfirma D.E.F. uit Emmen de instantie waar posterruimte gehuurd kan worden in displays van 120x88 cm.
Niks geen boerenkar meer met een reclamebord, niks geen spandoek tussen twee bomen maar posters allemaal strak in het gelid aan lantaarnpalen. Dat is het beeld dat Tubbergen een meer hedendaags imago moet geven.
Burgemeester Stegers himself kwam er zelfs aan te pas om de eerste officiële display in gebruik te nemen.
 

 
15-07-2011  

Vier bedrijven in Overijssel op gevarenlijst

 

ALMELO - Op de lijst van bedrijven met gevaarlijke stoffen die niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften staan 4 Overijsselse bedrijven. DMI Europe en North Sea Group Storage – Zwolle, ForFarmers – Almelo en Jansen Chroom – Enschede.
ForFarmers kwam op de lijst vanwege een inspectie in 2009 waarbij 2 zwaarwegende overtredingen werden geconstateerd die bij een vervolgcontrole door de VROM-inspectie in 2010 nog niet was opgeheven.
Bij ForFarmers ‘de beste brokkenmakers van Nederland’ is men verbolgen dat men nog op de lijst staat. Het bedrijf kwam op de lijst omdat men aan de Jollesweg een opslag van gewasbestrijdingsmiddelen had die volgens een woordvoerder al sinds maart 2010 niet meer bestaat.
Desondanks noemt staatssecretaris Joop Atsma het bedrijf nog wel in een brief aan de Tweede Kamer n.a.v. de grote brand bij ChemiePack in de Moerdijk. Atsma riep tevens provincies en gemeenten op beter te handhaven.
De gemeente Almelo reageerde met het bericht dat ForFarmers Almelo sinds medio 2010 geen zogenaamd Brzo-bedrijf meer is en als zodanig niet meer op de lijst thuis hoort. De nieuwe vergunning komt binnenkort af.

 
16-07-2011  

Vliegende Herten in Mander

 

MANDER – Campingeigenaar Jan Nijhuis van camping ‘Dal van de Mosbeek’ keek z’n ogen uit toen hij in het prachtige natuurdal bij Mander meerdere exemplaren van het Vliegend Hert tegen kwam. Het Vliegend Hert is de grootste kever die in Nederland voorkomt in slechts enkele gebieden zoals Oost Twente en Limburg.
Het Vliegend Hert is meestal slechts vindbaar op schimmelend eikenhout en Nijhuis was dus verbaast dat de kever gevonden werd in het prachtig gerestaureerde ‘Kookhus’ wat bij hem ‘Bakspieker’ wordt genoemd. Vooral het aantal van 7 mannelijke kevers verbaasde hem omdat de larve er meestal een jaar of acht à negen over doet om tot ontpoppen te komen.
Nijhuis vermoedt dat de vondst alles te maken heeft met de aanleg van de landschapscamping waarbij een houtwal werd aangelegd.
Het mannelijke dier ziet er met zijn grote scharen gevaarlijk uit maar is dat niet. Hij mist de knijpkracht die een vrouwelijk exemplaar wel heeft. Het vrouwtje heeft kleinere kaken met scherpe tandjes waarmee het zich tot diep in een eikenboom kan vreten. De uitlopende sappen zijn de levensaders van het Vliegend Hert.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
17-07-2011  

Nachtelijke actie voor kindermonument Wierden

 

WIERDEN – Groep 8 van de Immanuelschool in Wierden hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een actie voor het oprichten van een monument voor ‘het ongekende maar niet vergeten kind’ op de algemene begraafplaats in Wierden.
Juf Jannie Rusch was de initiatiefneemster en organiseert al een aantal jaren een speciale herdenkingsdienst voor het doodgeboren kind en wil daar graag een monument voor inrichten. De kinderen en ouders hielpen haar middels de nachtelijke actie om dat doel dichterbij te brengen. De ‘nacht’ bracht € 253,-- in het laadje en het door de kinderen al eerder bij elkaar gebrachte geld van € 1000,-- euro werd nog eens verdubbeld door een aantal bedrijven in en rond Wierden, zodat totaal nu € 2253,-- verzameld is.
De ‘kids’ wisten zich in de ‘nacht’ uitstekend te vermaken met o.a. een smokkelaarspel, one man show en verstoppertje in een donkere school. Wakker blijven bleek dan ook geen moeite.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-07-2011  

Inwoners Vasse geïnformeerd over teerput

  TUBBERGEN - De provincie Overijssel en de gemeente Tubbergen hebben onlangs de dorpsraad Vasse geïnformeerd over de stand van zaken van de teerput in Vasse. Dit gebeurde naar aanleiding van onrust die in het dorp is ontstaan nadat de provincie is begonnen met het saneren van de teerput. Volgens de provincie Overijssel is er geen sprake van ernstige verontreiniging van het grondwater. De risico´s zijn niet veranderd sinds de aannemer is begonnen met het saneren van de teerput.
Lees verder...

 
19-07-2011  

‘Huis van plezier´ dicht in Westerhaar

 

WESTERHAAR - De Zedenpolitie Twente heeft maandag jl. een illegaal bordeel opgerold in Westerhaar (gemeente Twenterand). In een woning aan de Garstweg werden twee Roemeense prostituees en een Nederlandse man van 46 jaar aangehouden die het ‘Huis van Plezier’ exploiteerde.
Het politiekorps Twente gaat in de komende tijd de controle op illegale bordelen aanscherpen, zo deelde de korpsleiding mede.

 
20-07-2011  

Nachtbus Twente-Schiphol al 2000 passagiers

 

HOLTEN – Nog voor de proefperiode van de nachtbus tussen Twente en Schiphol is beëindigd, noemt OAD-directeur Schuitemaker de proef al een succes. In twee weken tijd heeft de dagelijkse nachtbuslijn al 2000 passagiers tussen Twente en Schiphol vervoerd. Na 4 september volgt de evaluatie van de proef tijdens de zomermaanden. De proef ontstond toen NS stopte met de nachttrein van en naar Schiphol.
De nachtbus vertrekt elke nacht om 01.00 uur uit Enschede, stopt onderweg op de A1 nabij Hengelo, Almelo, Holten, Deventer, Apeldoorn en Barneveld en komt om ca. 03.30 uur aan op Schiphol. Op zaterdagen en zondagen is de SnelwegNachtBus ook te boeken op het traject van Schiphol naar Enschede. De bus vertrekt dan om 04.15 vanaf Schiphol.

 
20-07-2011  

Eurol dreigt met vertrek uit Nijverdal

 

NIJVERDAL - Het bedrijf Eurol Lubricants, waar 150 mensen werken, dreigt de gemeente Hellendoorn met een vertrek van Nijverdal naar Almelo. Als hij op het bedrijvenpark ’t Lochter niet mag uitbreiden of te veel moet betalen kiest directeur Pfeiffer voor complete nieuwbouw op XL Businesspark. Dat meldt het Twents Opinieweekblad De Roskam.

 
21-07-2011  

Defensiedepot Almelo stroomt vol

 

ALMELO – Het defensiedepot in Almelo op het Bedrijvenpark Twente stroomt vol met tanks en legervoertuigen die moeten worden verkocht. Door de bezuinigingen worden twee tankbataljons opgeheven en dat zijn samen zestig. In Almelo worden de voertuigen geconserveerd en klaar gemaakt voor de verkoop. Alleen de 60 Leopard-tanks moeten al zo’n 90 miljoen euro opleveren voor de defensiekas.

 
22-07-2011  

ICT Wegener naar India kost 40 banen

 

APELDOORN – Uitgever Wegener van o.a. de Twentsche Courant Tubantia, De Stentor en het Brabants Dagblad gaat een deel van haar ICT-afdeling uitbesteden aan HCL in India. De uitbesteding kost 40 banen bij Wegener.
Het ‘outsourcen’ van ICT was vorig jaar aanleiding voor het opstappen van CEO Joop Munsterman. Zijn Noorse vervanger Truls Velgaard (foto) voert nu de opdracht van de Britse eigenaar Mecom wel uit ondanks dat hij eerder ontkende dat er plannen waren omdat al in 2011 in te voeren. In de laatste maanden ging het pad naar ‘outsourcen’ gepaard met diverse ontslagen in het management van Wegener. Ook de ex- secretaresse van Munsterman kon onlangs haar biezen pakken.
Het ‘outsourcen’ van ICT is niet altijd een succes. Ook De Telegraaf deed dat al eens maar keerde snel op haar schreden terug.
Naast de beoogde krimp in kosten van zo'n 2 miljoen euro heeft Wegener ook te maken met dalende abonnementen vanwege de abonnementkosten en slechte bezorging. Reclameren leidt bij het laatste maar matig tot verbetering.

 
25-07-2011  

Gevaarlijke bruggen in Overijssel

 

DEN HAAG – In zes van de zeven Overijsselse gemeenten is de controle van bruggen niet in orde, zo blijkt uit een onderzoek van de inspectie van het ministerie van VROM.
VROM hield in 2009 een steekproef onder 260 Nederlandse gemeenten en slechts 80 gemeenten hebben daadwerkelijk meegewerkt.
Het onderzoek is openbaar geworden nadat De Pers een beroep deed op de Wet Openbaarheid van Bestuur. Tubbergen blijkt van de zeven Overijsselse gemeenten de zaken het slechts voor elkaar te hebben en Deventer komt als beste uit de bus.

Tubbergen: (30 bruggen en viaducten in de gemeente) Krijgt een 2,5 als score van VROM-inspectie (1 laagste, 10 hoogste score) Inspecteert vaker dan één keer per vijf jaar, maar minder dan één keer per twee jaar. Onderhoud wordt minder dan één keer per vijf jaar gedaan.
Losser: (40 bruggen en viaducten) Krijgt een 3 als score. Inspecteert minder dan één keer per vijf jaar. Onderhoud wordt minder dan één keer per vijf jaar gedaan.
Borne: (25 bruggen en viaducten) Krijgt een 3 als score. Inspecteert minder dan één keer per vijf jaar. Wel jaarlijks onderhoud aan de bruggen en viaducten.
Olst-Wijhe: (27 bruggen en viaducten) Krijgt een 3,5 als cijfer. Inspecteert één keer per twee jaar. Onderhoud vindt vaker dan één keer per vijf jaar, maar minder vaak dan één keer per twee jaar plaats.
Twenterand: (40 bruggen en viaducten) Krijgt een 5 als score. Inspecteert één keer per twee jaar. Onderhoud vindt jaarlijks plaats.
Ommen: (33 bruggen en viaducten) Krijgt een 5 als score. Inspecteert vaker dan één keer per vijf jaar, maar minder vaak dan één keer per twee jaar. Onderhoud vindt vaker dan één keer per vijf jaar, maar minder vaak dan één keer per twee jaar plaats.
Deventer: (100 bruggen en viaducten) Krijgt een 8 als score. Inspecteert jaarlijks. Onderhoud vindt jaarlijks plaats.

 
27-07-2011  

VVD Almelo draagt Job Klaasen voor

 

ALMELO - Oud gedeputeerde Job Klaasen is door de Almelose afdeling van de VVD voorgedragen voor het voorzitterschap van de kamercentrale van de VVD in Overijssel. Klaasen krijgt wellicht concurrentie van oud- kamerlid Gert Jan Oplaat die vanuit de Hof van Twente wordt voorgedragen. Die voordracht is nog niet zeker omdat Oplaat tot eind augustus bedenktijd heeft aangevraagd.
Klaasen (foto) moest na twee bestuursperioden als gedeputeerde van Overijssel het veld ruimen omdat hij had gelogen over zijn opleidingsniveau.
 

 
29-07-2011  

Toeristisch beleid Steenwijkerland top in Overijssel

 

ZWOLLE – Het toeristisch beleid van de gemeente Steenwijkerland is het beste van alle gemeenten in Overijssel. Dat blijkt uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel. Het onderzoek moet de aanzet zijn voor gemeenten om hun toeristisch beleid nog beter te ontwikkelen. De gemeente Tubbergen kan de borst natmaken, want het eindigde onderaan.

 
29-07-2011  

Roofgoederen door politie op YouTube gezet

  ENSCHEDE – Politie Twente heeft een aantal roofgoederen op YouTube gezet om de herkomst te achterhalen. Politie Twente wil de goederen graag terug bezorgen en hoopt zo ook de bewijslast rond krijgen door mogelijk meer getuigenverklaringen binnen te krijgen.
Verder betreft het een aantal roofovervallen waarbij Politie Twente opzoek is naar de daders.
Lees verder...

 
29-07-2011  

24e Rolstoel4Daagse Delden meer dan geslaagd

 

DELDEN – Vrijdag was de slotdag van de 24e Rolstoel4Daagse in en rond Delden. Vier dagen lang zag men alleen maar wheelers en handbikes in allerlei uitvoeringen die aan de tocht der tochten deelnamen, zo'n 400 in getal. Voorzitter Saskia Ros van het organiserende comité was weer content met de deelname en de inzet van dik 150 vrijwilligers. Alleen al per dag worden ongeveer 80 verkeersregelaars ingezet want veiligheid staat voorop bij de organisatie. Daarnaast de inzet van hetRode Kruis en het zogenoemde H-team dat onderweg de nodige bijstand verleent bij lekke banden en ander technisch malleur. "Er wordt nogal eens voorbij ge­gaan aan de hoeveelheid voorberei­ding, die nodig is voor dit evene­ment. Routes moeten worden uit­gezet, alles moet worden opge­bouwd en de vergunningen moe­ten in orde zijn. Gelukkig hebben we een draaiboek dat ieder jaar grotendeels opnieuw gebruikt wordt, anders is het niet te doen”, aldus Ros. Al met al kan de organisatie weer terug zien op een geslaagd evenement en dat is voor de medewerkers de slagroom op de taart.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 242 foto's)

Fotoreportage (33 foto's)...

 
29-07-2011  

Eerste Siepelmarktdag Ootmarsum zeer druk

 

OOTMARSUM – Op de laatste donderdag van juli en de eerste twee donderdagen van augustus wordt in Ootmarsum al ruim 40 jaar de Siepelmarkt gehouden waarbij oude ambachten de hoofdmoot vormen. Tijdens de eerste dag van dit jaar was het al een gezellige bedoening met live-muziek en duizenden flanerende bezoekers.

Kijk hier naar de fotoshow.

 
31-07-2011  

Tubbergse Paardendagen gestart met Eschrit

 

TUBBERGEN - De Tubbergse Paardendagen zijn vandaag gestart met de 18e Eschrit van de Koets- en Arresleevereniging De Koets'nkeerls. Liefs 61 aanspanningen hadden zich ingeschreven en dat is hoger dan ooit te voren. Het aanbod kan dan ook zeer divers genoemd worden van Landauers tot boerenwagen en van Roofsit tot Coaches. De tocht langs Tubbergse dreven begon aan de Sportlaan richting Manderveen en werd onderbroken met een heuse 'sherrystop' in Mander. Via Vasse werd vervolgens aangelegd voor een lunch bij camping De Tutenborg waarna de tocht richting Tubbergen werd vervolgd voor het defilé door de kern van Tubbergen. De tocht trok duizenden toeschouwers die hun waardering voor het gebodene met applaus lieten blijken.
De Tubbergse Paardendagen krijgen een vervolg van 13 t/m 17 augustus met o.a. de Schröder Masterclass, het Western Riding en de men- en ruiterdagen.
Klik hier voor het gehele programma.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 225 foto's van Coen)

Fotoreportage (23 foto's)...

 
31-07-2011  

Carbage Run zorgt voor paniek in Oslo

 

OSLO – De jaarlijkse Carbage Run van Hardenberg naar Oslo heeft deze keer voor paniek gezorgd in Oslo. Een deelnemer had zijn vehikel voorzien van een alternatieve gastank die de aandacht trok van omstanders toen deze auto in Oslo geparkeerd stond. Na de aanslag van vorige week stond iedereen op scherp en de politie werd ingeschakeld waarna een gebied van 200 meter rondom het voertuig werd afgezet. Bomexperts inspecteerden het vehikel met behulp van een robot waarna al snel bleek dat het loos alarm was.
Aan de Carbage Run namen 250 oude auto’s met 800 passagiers deel over een afstand van bijna 3000 km. De deelnemende barrels mochten niet meer waard zijn dan 500 euro.
 

Archief
Terug naar vorige pagina