Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-06-2016  

Rechter steunt Enschede in overname thuiszorg

 

ENSCHEDE – De gemeente Enschede is bij de rechter als winnaar uit de strijd gekomen met de door Enschede aan Buurtzorg-dochter Familiehulp gegunde overname van de thuiszorg voor ex- cliënten van het failliete TSN.

De andere gemeenten in Twente - zoals o.a. Almelo - waarmee TSN contracten had, kozen een andere weg door de cliënten te ‘verdelen’ bij andere thuiszorgaanbieders waarmee al contracten bestonden. Dit uit vrees dat een gunning aan de stichting Familiehulp niet zou voldoen aan de Europese aanbestedingsregels. Dat vonden ook thuiszorgaanbieders Solace en BiOns die met steun van de branchevereniging BTN vergeefs naar de rechter stapten.
Buurtzorg ontwikkelde met de inzet van dochter Familiehulp een speciaal programma om de verzorgenden van TSN extra te coachen om relaties tussen cliënt en verzorgende te kunnen handhaven en goed te kunnen laten overnemen. Buurtzorg werkt vooral vanuit zelfsturende zorgteams. TSN was vooral een centraal aangestuurde organisatie. Enschede is daarmede wel duurder uit dan de 13 andere Twentse gemeenten die kozen voor de goedkoopste oplossing.
Met de uitspraak van Rechtbank Overijssel is aan de onzekerheid voor cliënten, medewerkers en de gemeente Enschede een eind gekomen. Enschede wil zich nu samen met de zorgaanbieders richten op verbetering in de zorg.

 
04-06-2016  

Enschedeërs brouwen beste Porter van Nederland

 

WYLRE – De Enschedeërs Dennis Pancras en Niels Bosman hebben de jaarlijkse bierbrouwerswedstrijd van PINT gewonnen. De vereniging van thuisbrouwers en speciaalbier-liefhebbers organiseerde de ‘home brew game’ samen met brouwerij Brand in Wylre.

De opdracht was het brouwen van een Engels Porterbier, donker van kleur en niet troebel en het moest voldoen aan de definities van bier volgens de Warenwet.
De jury onder voorzitterschap van de Brit Derek Walsch verkoos de inzending van Pancras en Bosman uit 194 inzendingen met de omschrijving; "Deze Porter is vol, donkerkoper, met associaties van karamel en chocolade en heeft een volle, romige schuimlaag.".
De winnaars gaan nu samen met de brouwmeester van bierbrouwerij Brand hun brouwsel productierijp maken, zodat het in 2017 onder het Brand-label op de markt komt. 

Foto: Brouwerij Brand - Wylre

 
07-06-2016  

Manege Pentrop Hengelo gaat dicht

 

HENGELO – Op 30 juni sluit Manege Rij- en Handelsstal Pentrop aan de Pentropsedijk in Hengelo haar deuren. Het manegebedrijf is een der oudsten in Twente. Eigenaresse Karin Westerbrink bevestigde de sluiting maar deed verder geen mededelingen. De website en facebookpagina zijn inmiddels offline.

 
09-06-2016  

Executieveiling Hotel Fortkamp Tubbergen

 

TUBBERGEN – Het leegstaande Hotel Fortkamp aan de Uelserweg in Tubbergen wordt woensdag 29 juni verkocht via een online-executieveiling. In januari sloot eigenaar Harry Wijering de deuren om een faillissement te voorkomen. Het lukte Weijering echter niet om het pand te verkopen.
Weijering woonde boven de zaak maar kreeg een woonverbod van de gemeente Tubbergen en verhuisde noodgedwongen naar Oldenzaal. Ook de jonge zoons van de overleden vorige eigenaar kregen problemen met de gemeente. De aanpalende woning werd destijds niet door Weijering gekocht en volgens de gemeente Tubbergen waren de losstaande woning en het hotelpand onlosmakelijk aan elkaar verbonden qua woonvergunning. Ook de zoons werden door de gemeente geprest om de woning te verlaten. Het geschil zorgde voor veel ophef in de gemeente Tubbergen.

 
10-06-2016  

Wierdense cafés blauw van de rook

 

WIERDEN – Controleurs van de gemeente Wierden, de politie, brandweer en de belastingdienst maakten afgelopen weekend gezamenlijk een inspectierondje bij vier cafés in het centrum van Wierden. Er werd o.a. gekeken naar verkoop van alcohol aan jongeren, brandveiligheid, rookverbod en personeel-administratieve zaken e.d.
Opvallend genoeg, bij enkele cafés was het ouderwets blauw van sigarettenwalm. Goed voor een fikse bekeuring die binnenkort op de mat valt. Ook sportkantines en cafés in de rest van de gemeente kunnen controles verwachten. Wierden wil de onaangekondigde controles minimaal drie keer per jaar uitvoeren.  

< 'Zo heurt 't in het nationale erfgoed het bruine café.
 

 
16-06-2016  

Twentse opleiding logistiek met baangarantie

 

REGIO – Een aantal Twentse transportbedrijven hebben de handen ineen geslagen om jonge mensen tussen de 16 en 18 jaar op te leiden voor een baan als chauffeur of logistiek medewerker. De opleiding op niveau 2 wordt gegeven door het ROC van Twente waarbij de ondernemers een leerwerkplek garanderen tijdens de opleiding gevolgd door mogelijk een baan. Deelnemende bedrijven zijn o.a. Beijer Transport & Logistics, De Monnik Dranken  en Twente Parq uit Oldenzaal, HST Enschede en Steghuis Transport uit Denekamp.
Het ROC van Twente heeft opleidingen voor transport, logistiek en mobiliteit in Almelo, Hengelo en Rijssen. Daarvan is de opleiding Agere aan de Sumpel in Almelo het grootst. (Neem hier een kijkje)

 
17-06-2016  

Meubelmakershow in ROC van Twente Hengelo

 

HENGELO – In de Hengelose Gieterij van het ROC van Twente is nog tot en met 29 juni een meubeltentoonstelling te zien van leerlingen interieurbouwer/meubelmaker aan het ROC.
De jury die alle werken beoordeelde, noemde de zelf ontworpen drankenkast van Bart Broenink uit Denekamp bijvoorbeeld een verrassend meubel met een goed doordacht ontwerp. Maar er is natuurlijk nog veel meer creativiteit en vak-talent te zien in De Gieterij.
De tentoonstelling wordt voor de 16e keer op rij georganiseerd door Samenwerkingsverband Meubelindustrie Twente/Salland en het MBO College voor Bouw, Infra & Interieur.

<< Bart Broenink voor zijn drankenkast
- Foto: ROC van Twente

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-06-2016  

Auto tegen boom in Zenderen, inzittende gewond

 

ZENDEREN – Bij een eenzijdig ongeval aan de Hoofdweg (N743) in Zenderen raakte een inzittende van een auto gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. Een  tweede inzittende bleef ongedeerd. De auto is ‘total loss’ en de boom overleefde de crash eveneens niet.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (17 foto's)...

 
22-06-2016  

Bauhaus Hengelo zoekt 140 vakkanjers

 

HENGELO – De van oorsprong Zwitserse bouwmarkt Bauhaus blijft uitbreiden in Europa. Inmiddels heeft het concern in 19 landen 260 vestigingen en daar komt een Twentse vestiging in Hengelo bij. Daarvoor heeft men 140 vakmensen nodig of mensen met talent die verder opgeleid willen worden. Bouwvakkers als timmerlieden, tegelzetters en schilders die nog zonder baan zitten na de bouwcrisis, behoren tot de doelgroep maar ook schoolverlaters van technische scholen want bij Bauhaus hecht men aan vakmanschap om de klussers van advies te kunnen voorzien. Bij Bauhaus kijkt men niet naar leeftijd want ook de 50+ vakman heeft volop kans bij Bauhaus. Info voor banen en sollicitatie vindt u via  bauhaus-nl.com 

Archief
Terug naar vorige pagina