Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-05-2018  

Souschef Carelshaven beste van Nederland

Rick Stehr van Carelshaven wint Jeunes Chefs Competitie
 

APELDOORN/DELDEN – Souschef Rick Stehr van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven in Delden is winnaar geworden van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie. De wedstrijd voor souschefs vond plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort en werd georganiseerd door Chaîne des Rôtisseurs.
Winnaar Rick Stehr werkt bij Carelshaven onder leiding van chef-kok Daniel Nijkamp. Stehr wordt vanwege de nationale zege uitgezonden naar de internationale wedstrijd, die op 7 september wordt gehouden in Taiwan.
Tweede werd Wouter Braam, werkzaam bij Restaurant de Heeren van Harinxma van Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag, onder leiding van chef de cuisine Arjan Bisschop. Deze keuken is met een Michelinster bekroond.
De derde plaats ging naar Ralph Benneker, werkzaam bij Landhuishotel de Bloemenbeek in De Lutte, ook bekroond met een Michelinster en het restaurant waar ook de winnaar van de vorige editie van de Jeunes Chefs competitie, Michel Oude Booijink, werkzaam is.

De Nederlandse afdeling van de Chaîne des Rôtisseurs, een internationale gastronomische organisatie, hield de wedstrijd op 7 mei voor jonge veelbelovende souschefs.
De souschefs, niet ouder dan 26 jaar en werkzaam in gerenommeerde Nederlandse restaurants die zijn aangesloten bij de Chaîne des Rôtisseurs, kruisten de degens in de door de Chaîne des Rôtisseurs Bailliage des Pays-Bas georganiseerde wedstrijd.
De wedstrijd vond op 7 mei plaats in Leerhotel het Klooster te Amersfoort en werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Sligro, Pabst & Pabst, Rungis, Koppert Cress, Siegert, Hurricane en Wüsthof.
De jonge gedreven deelnemers kregen een ‘black box’ met voor hen ieder onbekende ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen diende te worden samengesteld. Eerste onderdeel van de wedstrijd bestond uit het schrijven van het menu, waarna 3,5 uur tijd was voor het bereiden van de gerechten.

Beoordeeld werd op twee aspecten:
-    In de keuken werd beoordeeld op de techniek van het koken en het gebruik van de materialen. Ook werd op efficiënt werken, reinheid en organisatie gelet.
Walter Rietbergen, executive chef van Hotel Huis ter Duin, en Joost den Ouden, chef-kok Leerhotel Het Klooster beoordeelden deze aspecten.
-    Een deskundige jury, bestaande uit culinair specialist Jolanda van der Jagt en Chaîneleden Mario Blom, Cees Dorland en Maarten Westerhof beoordeelden vervolgens op presentatie, originaliteit en smaak.

Rick Stehr zal worden uitgezonden naar de internationale competitie van de Chaîne des Rôtisseurs, die op 7 september 2018 in Taiwan zal plaatsvinden. Hij zal zich daar meten met de landelijke winnaars van de wedstrijden die de Chaîne des Rôtisseurs wereldwijd heeft gehouden. De Nederlandse winnaar van vorig jaar, Michel Oude Booijink, behaalde de indrukwekkende tweede plaats in de internationale competitie.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een door Leerhotel Het Klooster verzorgd diner, waar 61 leden en gasten van de Chaîne des Rôtisseurs aan deelnamen. Bereiding en serveren geschiedde door leerlingen en medewerkers van het Leerhotel.
Meer informatie over de wedstrijd, de Chaîne des Rôtisseurs of een lidmaatschap vindt u op www.chaine.nl

 
23-05-2018  

Mishandeling na Pinksterfeesten Bornerbroek

Politie zoekt getuigen
 

BORNERBROEK – ‘De beveiliging heeft goed haar werk gedaan’, meldde een trotse bestuurder van de Pinksterfeesten in Bornerbroek na afloop van de Hollandse Avond. Even dreigde maandagnacht namelijk een handgemeen tussen supporters van Tc Twente en Heracles Almelo maar de toezichthouders grepen in en zette de jongeren uit de feesttent. ‘Er was weinig aan de hand, een beetje duw- en trekwerk. Er waren een stuk of zes jongeren bij betrokken. Er is geen klap gevallen’, aldus de woordvoerder in Tubantia en bevestigd door de politie.
Nu,  enkele dagen later verzoekt de politie getuigen van een vechtpartij bij de viskraam op het evenemententerrein zich te melden.
Een man is namelijk in de nachtelijke uren tussen 02.45 uur en 03.15 uur na de slotavond dermate mishandeld, dat hij vandaag in het ziekenhuis geopereerd moest worden.
Getuigen kunnen bellen via 0900-8844

Archief
Terug naar vorige pagina