Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-05-2015  

Luc Kenter tijdelijk bestuurder CarintReggeland

 

HENGELO – Zorginstelling CarintReggeland met meerdere vestigingen in Overijssel, krijgt na het vroegtijdige vertrek per 1 juni van bestuursvoorzitter Joke Mengerink een tijdelijke opvolger in de persoon van Ir. Luc Kenter. De Raad van Toezicht heeft daartoe besloten na een positief advies van de ondernemingsraad en de cliëntenraad.

Kenter was o.a. eerder bestuurder bij Stichting Zuidwester, Vie Curi Medisch Centrum voor Noord-Limburg en Máxima Medisch Centrum. Daarnaast vervult hij verschillende advies- en toezichthoudende functies.

Bij CarintReggeland staan bestuurlijke veranderingen op til en wordt ook de organisatiestructuur aangepast, zowel eveneens het medezeggenschapstraject. Kenter moet als interim-bestuurder aan die processen leiding geven. In de afgelopen weken maakte Kenter al kennis met CarintReggland.

 
05-05-2015  

De Librije culinair centrum van Nederland

 

ZWOLLE – Volgens de invloedrijke 'foodblogger' Steve Plotnicki is restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle uitgegroeid tot het culinaire centrum van Nederland. Op zijn website Opinionated About Dining (OAD) heeft Plotnicki de Librije een 18e plek toegekend op de Europese top 200.

De lijst wordt aangevoerd door het Spaanse restaurant Azurmendi. Sergio Herman’s staat met zijn restaurant Pure C o.l.v. chefkok Syrco Bakker in Catzand op plek 41. Inter Scaldes in Kruiningen staat net buiten de top 100 op plek 103. Restaurant De Kromme Watergang in Breskens-Hoofdplaat staat eervol op plek 130. Restaurant De Leest in Vaassen op plek 145 en restaurant Ron Gastrobar in Amsterdam sluit de Europese top 200 van Steve Plotnicki.

Steve Plotnicki: European Top 200 Restaurants


<< Jonnie en Thérèse Boer ©
van De 'nieuwe' Librije
Alles onder 1 glazen dak
Eten - Drinken - Slapen
www.librije.com
 

 
11-05-2015  

Dik bod op UT Solar Car 21Connect 2011

 

ENSCHEDE – De 21Connect, de zonnewagen van UT Twente en Saxion uit de World Solar Challenge 2011 stond maar wat te verpieteren bij de UT. Reden om het zon aangedreven voertuig waarmee men in 2011 ‘down under’ als vijfde eindigde, maar op Marktplaats aan te bieden. De andere reden is uiteraard de financiering voor deelname met een nieuwe zonnewagen aan de Bridgestone World Solar Challenge 2015 die op 18 oktober van start gaat.
Vrijdag werd de 21Connect te koop gezet en een presentatie in Monaco zette het voertuig ook internationaal in de belangstelling. Het hoogste bod staat nu op 390.000 euro en dat noopt de Enschedeërs te onderzoeken of die explosie in aanbiedingen nog wel serieus genomen kan worden. Meest serieuze bieder lijkt Exact-ICT dat enkele keren het bod verhoogde om te overbieden maar bij 55.555 euro afhaakte.
In de race van 2011 was trucker en zanger Johnny Bolk uit Almelo de man die de materialen, fourage en bagage dwars door Australië vervoerde. Zijn belevingen schreef hij in een weblog.

Lees ook:

Tokai University opent aanval in Solar Challenge
21Connect op Wikipedia
De biedingen op Marktplaats
Solarteam Twente en deelname in 2015

 

 
11-05-2015  

Twente bezorgt over NAM-lozingen


Foto: gemeente Losser
 

DEN HAAG/TUBBERGEN - Wethouder Erik Volmerink van de gemeente Tubbergen en gedeputeerde Ineke Bakker van de provincie Overijssel hebben vanmiddag hun zorgen uitgesproken aan minister Henk Kamp (EZ) over de afvalwaterinjectie door de NAM in de voormalige oliewinputten in Noordoost-Twente.
Die boodschap ging vergezeld door een pakket met vragen van Twentse burgers die eveneens bezorgd zijn over de lozingen en de recente lekkages in de aanvoerleidingen vanuit oliewingebieden bij Schoonebeek in Drenthe en de bodemdalingen boven voormalige putten in Noordoost-Twente. Ook de bevindingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de verhouding tot de belangen van de bevolking bij de gaswinning in Groningen geven extra aanleiding tot bezorgdheid in Twente.
Gedeputeerde Bakker en wethouder Volmerink vertegenwoordigden in Den Haag de Stuurgroep Afvalwaterinjectie, waarin de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Losser en Oldenzaal, het waterschap Vechtstromen en de provincie Overijssel samenwerken. De provincie, gemeenten en het waterschap dringen er bij de minister op aan om mogelijke veiligheidsrisico’s en de technische ontwikkelingen in de afgelopen jaren en het evaluatieonderzoek versneld te laten uitvoeren.

 
11-05-2015  

Wierden verlaagt eigen bijdrage thuishulp

 

WIERDEN – De gemeente Wierden heeft de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp per 1 april jl. beperkt tot vijf euro per uur. De uren huishoudelijke ondersteuning kunnen worden gebruikt voor werkzaamheden die niet in het gemeentelijke pakket zitten. Denk hierbij aan wassen en strijken, het lappen van de ramen aan de buitenkant, het schoonmaken van slaapkamers die niet gebruikt worden of voor de grote schoonmaak.

Alle inwoners van de gemeente Wierden die in 2015 huishoudelijke ondersteuning ontvangen van een gecontracteerde aanbieder (zorg in natura) komen in aanmerking voor de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Zij ontvangen binnenkort persoonlijk een brief van de gemeente met een aanmeldformulier voor het kopen van maximaal 32 uur huishoudelijk ondersteuning in 2015. Wierden heeft daarvoor in 2015 maximaal 231.698 euro beschikbaar, zijnde de rijksbijdrage.

 
12-05-2015  

Zilver voor Cas Spijkers Academie Almelo

  ALMELO - De Cas Spijkers Academie Twente van het ROC van Twente in Almelo heeft de 2e prijs behaald tijdens de vakwedstrijden Talent van de Toekomst die op 11 mei werden georganiseerd in het Miele Inspirience Centre in Vianen. De aanstaande koks namen het tegen elkaar op in een black-box kookwedstrijd voor teams. Het team van De Rooi Pannen uit Tilburg werd eerste en de academies uit Boxmeer en Breda eindigden net achter het team van de Cas Spijkers Academie Twente. Het Twentse team bestond uit: Davy Roord (19, Oldenzaal), werkzaam bij Landhuishotel De Bloemenbeek* in De Lutte, Mark Plagge (23, Enschede), werkzaam bij De Librije*** in Zwolle en Bart Lammersen (22, Neede), werkzaam bij Tuindorphotel / restaurant ‘t Lansink* in Hengelo.
Lees verder...

 
13-05-2015  

Bouw recreatiewoningen De Prins bij Holten

 

RIJSSEN/HOLTEN - De Bertram Group uit Loosdrecht wil op het terrein van de voormalige camping De Prins aan de Wildweg tussen Rijssen en Holten 65 recreatiewoningen en een bedrijfswoning bouwen, meldt De Roskam. Een principeverzoek daartoe is ingediend bij de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft geen bezwaar tegen de plannen die grotendeels passen in het bestaande bestemmingsplan. Het college is bereid medewerking te verlenen aan een wijziging van het bestemmingsplan om ook enkele afwijkende onderdelen mogelijk te maken. Het voormalige campingterrein ligt er al een aantal jaren verlaten bij en de natuur heeft nagenoeg volledig bezit genomen van het terrein.
Lees verder
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-05-2015  

Turkse Promovenda UT zet hackers een hak

 

ENSCHEDE – Hackers van bankpassen en de OV-chipkaart kunnen aan het stroomverbruik en de tijdsduur van de activiteiten van een chip achterhalen wat die aan het doen is. Al kort na de intrede van de chip op betaalpassen en de OV-chipkaart in 2007 werd zo de ‘veilige’ chip al snel gekraakt. Maar daar heeft UT-promovenda Begül Bilgin een oplossing voor bedacht die kan worden benut bij de invoering van nieuwe systemen. In haar proefschrift 'Treshold implementations' omschrijft Bilgin het gebruik van slimme algoritmen om geheime informatie op de chips van bankpassen, elektronische sleutels e.d. op te splitsen zodat nooit alle delen van die informatie tegelijkertijd wordt gebruikt. De hacker wordt dus op een ‘dwaalspoor’ gezet omdat de ‘stroompjes’ niet meetbaar met elkaar matchen. Bilgin behaalde er een ‘double degree’ mee aan de UT en de Katholieke Universiteit Leuven.
Volgens promotor professor Pieter Hartel van de UT worden met de nieuwe vinding in de toekomst miljoenen bespaard aan reputatieschade van banken.

 
16-05-2015  

Gestolen babymelkpoeder en juwelen in kofferbak

 

DEDEMSVAART – Babymelkpoeder is een gewild product in vooral China nadat daar bij herhaling geknoeid is in de productie. Nederlandse producenten draaien sindsdien continu om aan de grote vraag te voldoen maar het is niet genoeg. Een levendige handel is ontstaan en bij supermarkten in Nederland staat de babymelkpoeder niet meer in de winkel maar in het magazijn om het product gedoceerd per klant te verkopen.
Het ‘witte goud’ is daardoor ook interessant voor het dievengilde bleek zaterdag. De politie in Dedemsvaart trof namelijk bij een controle in de kofferbak van een auto met twee buitenlandse inzittenden namelijk heel wat potten met het goedje aan. Vermoedelijk afkomstig van diefstal in Nieuwleusen en Staphorst. Ook werden juwelen in de auto gevonden die mogelijk eveneens van diefstal afkomstig zijn.

Foto's: @POL_HBergWA

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-05-2015  

Brandjes en gedumpt huisvuil in Hardenberg

 

HARDENBERG – De politie in Hardenberg had het afgelopen nacht druk met in brand gestoken zakken huisvuil in o.a. de Irenestraat, Trompstraat en Sallandsestraat. Daar bleef het niet bij wat brandstichting betreft. Aan het Boorderpad werd een schaftkeet in brand gestoken. In het buitengebied bij Stegeren werden bovendien zes gedumpte zakken met huisvuil aangetroffen.

< Naast overvolle containers werd gedumpt huisvuil in brand gestoken.

Foto’s: @POL_HBergWA

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-05-2015  

Politie ketent verdachte aan lantaarnpaal

 

ENSCHEDE – In Enschede heeft de politie zaterdagavond een verdachte na een achtervolging vastgeketend aan een lantaarnpaal om achter een tweede verdachte aan te gaan. De beide bekenden van de politie werden op heterdaad betrapt bij een diefstal en sloegen met hun auto op de vlucht. De vluchtauto liep twee lekke banden op en kon in de Jan Vermeerstraat worden klemgereden. Een verdachte werd vervolgens aan de lantaarnpaal geketend maar de andere verdachte wist te voet in de wijk Stadsveld te ontkomen.

< Twitterfoto: @valenstijn

 

 
17-05-2015  

Buurtzorg laat Japanners kijken in Tubbergen

 

TUBBERGEN – Thuiszorginstelling Buurtzorg laat Japanse verpleegkundigen in Tubbergen een kijkje nemen hoe Buurtzorg de thuiszorg toepast. Ook wordt een kijkje genomen bij Zorgboerderij Erve Tijhuis in Langeveen en staat een trip naar ICT-organisatie van Buurtzorg, E-care in Enschede op de agenda. Verder doorlopen de gasten uit het land van de rijzende zon een trainingsprogramma bij Buurtzorg.
Buurtzorg, met de hoofdvestiging in Almelo, groeide in enkele jaren uit tot een der grootste organisaties in Nederland voor thuiszorg en maakte naam door de vorming van wijkteams o.l.v. een verpleegkundige waarin de gehele lijn van noodzakelijke thuiszorg is vastgelegd en wordt uitgevoerd. Buurtzorg kreeg daardoor zelfs internationale bekendheid, mede vanwege de lage overheadkosten.

 
20-05-2015  

Vernieuwing N746 Almelo-Tubbergen op schema

 

TUBBERGEN – De werkzaamheden aan de N746 Almelo-Tubbergen liggen op schema. Aannemer NTP Infra is nu bezig met het aanbrengen van nieuw asfalt en markeringen op de hoofdrijbaan. Tevens wordt er extra bermverharding langs delen van de hoofdrijbaan aangebracht. De verbeteringswerkzaamheden worden uitgevoerd in fasen. De eerste fase is gereed op vrijdag 29 juni aan het einde van de werkdag waarna het verkeer haar gang kan gaan tot 1 juni. Dan begint de volgende fase tot 5 juni wederom tot het einde van de werkdag.
Speciale aandacht vergen de op- en afritten van particulieren langs de N746. Per aansluiting wordt gekeken welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Indien werk naadzakelijk is in het particuliere deel van de aansluiting worden deze uitgevoerd met hetzelfde materiaal als de oorspronkelijke inrit.

< Twitterfoto: @harbrinkhoek.nl

 

 
21-05-2015  

Albergen in de ban van wereldrecord

 

ALBERGEN - Voor de vijfde keer op rij hoopt de Record Commissie Albergen (RCA) een succesvol wereldrecord neer te zetten; dit keer met het grootste ‘glow in the dark’ schilderij. Kunstschilder Chris Veldhof ontwierp het schilderij met als thema ‘Fantasyworld’, een schilderij in 3D met een bol die zo’n 225 m2 meet. Daarvoor is een geweldig grote stellage nodig en daaraan wordt door tal van vrijwilligers volop gebouwd.
Zo’n 200 vrijwilligers zijn bovendien bezig het 3D schilderij aan de hand van een genummerd kleurenschema van een ‘glow in the dark’ kleurtje te voorzien voor de apotheose die moet volgen in het Pinksterweekend op het sportcomplex van De Tukkers. S’avonds rond 22.00 uur wordt de reusachtige bol de lucht in gehesen om met schijnwerpers te worden aangestraald. Daarna moet het ‘glow in the dark’ schilderij enkele uren licht uitstralen die in de verf is ‘opgeslagen’.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Programma 24/25 mei

20.00 uur - Presentatie: Thijs Kemperink & Paul Kuipers

20.30 uur - Uitreiking van de lootjes en de lampionnen

21.00 uur - Walter Lansink

21.30 uur - Act met Flow lights

21.45 uur - René Hoek (Voorzitter VA) & Chris Schoneveld (Voorzitter RCA)

22.00 uur - Spectaculaire onthulling Wissink world of colors

Fotoreportage (46 foto's)...

 
22-05-2015  

Spoorverbinding Almelo-Zwolle wordt elektrisch

 

ZWOLLE/ALMELO – In opdracht van de provincie Overijssel en netbeheerder Prorail gaat VolkerRail nog dit jaar beginnen aan volledige elektrificatie van de spoorverbinding tussen Almelo en Zwolle. De provincie nam in 2014 de verbinding tussen Twente en Zwolle over van het Rijk en wil nu investeren in een snellere verbinding met schonere lucht. Daarvoor moet over een lengte van zo’n 40 km tussen Wierden en Zwolle de lijn worden voorzien van 900 masten voor de bovenleiding en diverse ondergrondse leidingen voor energieleveranciers naar drie nieuwe technische ruimten op het traject voor de stroomvoorziening. VolkerRail begint dit najaar gefaseerd aan de klus en hoopt medio 2017 gereed te zijn.

< VolkerRail, dat eveneens is gevestigd in Canada en Engeland, is een van de ruim 100 werkmaatschappijen van de VolkerWessels Groep.

 
22-05-2015  

Werkbezoek Europarlementariërs in Twente


Op de foto rechts o.a. de Europarlementariërs Annie Schreijer-Pierik en Wim van de Camp.
 

ALMELO – Een delegatie van de EVP-fractie in het Europees parlement heeft vandaag een werkbezoek gebracht in Twente. Onder hen EVP coördinator verkeersveiligheid Van de Camp en streekgenoot Annie Schreijer-Pierik die o.a. EU-regels in haar portefeuille heeft. Zij bezochten o.a. de Twentse transportbedrijven Nijhof & Wassink te Rijssen, Bolk Transport in Almelo en de Container Terminal Twente (CTT) in Hengelo en Almelo en spraken met een groep Twentse ondernemers.
Gesproken werd over de ontwikkeling van Twente als logistieke ‘hotspot’ in Europa, het toenemende multimodale transport (water, spoor, weg), de mobiliteit in het algemeen en de vertraagde ontwikkeling van een container terminal op het XL Businesspark in Almelo. Ook kwam de tegenstrijdige en de onwerkbare regelgeving voor transport in Europa aan bod zoals o.a. de nieuwe regelgeving voor uitlaatgassen.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (6 foto's)...

 
25-05-2015  

Albergen pakt vijfde wereldrecord

 

ALBERGEN – Na het bierkratten stapelen in 1994, het ballonnen oplaten in 1999 en de hoogste en langste creatie met legoblokjes in 2004, heeft Albergen opnieuw een wereldrecord gescoord. Om 22.30 uur precies werd vanavond de creatie van kunstenaar Chris Veldhof, een beschilderde fluoriserende bol met een oppervlakte van 224,38 m2, de lucht in gehesen als reusachtig en grootste ‘glow in the dark’ schilderij ter wereld.
Heel Aadorp was betrokken bij het realiseren van dit record dat ruim twee jaar voorbereiding vergde, honderden kinderen bloks gewijze het ontwerp liet schilderen, techneuten de reusachtige stellage liet bouwen en de UV-verlichting liet installeren onder bezielende leiding van de RCA (Record Commissie Albergen) die om de vijf jaar weer een recordpoging heeft staan en daarbij door het bedrijfsleven in dorp en omgeving wordt gesteund.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (33 foto's)...

 
26-05-2015  

Aannemers beginnen eigen uitzendorganisatie

 

ALMELO - Een groot aantal aannemersbedrijven uit Almelo, Oldenzaal, Hengelo, Rijssen, Enschede en Twentse regio participeert in een eigen uitzendorganisatie, Vakmasters Personeelsdiensten.
Het initiatief komt van het 30-jarige opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente (voorheen VVBA, OCT en SSB) waar zo’n 200 bouwbedrijven hun jonge vaklieden laten opleiden. Met Vakmasters Personeelsdiensten wil de sector ervaren en net gediplomeerde bouwvakkers aan het werk helpen en voor de sector behouden.
Daarnaast verzorgt Vakmasters Personeelsdiensten ook payrolling, trainingen, cursussen en opleidingen en alle SROI diensten.
De bouwsector krabbelt langzaam weer uit het dal en vele bedrijven zijn noodzakelijkerwijze fors afgeslankt. Nu het weer wat beter gaat, is flexibiliteit gevraagd en via Vakmasters Personeelsdiensten verwachten de aangesloten bouwbedrijven een beroep te kunnen doen op de duizenden vakmensen in de regio om daarmee thuiszitten te minimaliseren of zelfs geheel te voorkomen.
Vakmasters Personeelsdiensten gaat van start vanuit in het pand van opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente aan de Veldkampsweg in Almelo. Telefoon 0546-828052
 

 
27-05-2015  

Dodelijke Karper-pest in Twentse wateren

 

ALMELO – Waterschap Vechtstromen in Almelo meldt dat er in Twentse wateren veel meldingen zijn van dode karpers. De zogenoemde Karper-pest is een zeer besmettelijke ziekte met grote sterfte als gevolg. De meldingen zijn vooral afkomstig van vissers in stilstaande wateren in Borne, Enschede en Hengelo. 
Volgens hengelsportvereniging VIOS 1924 uit Enschede noopt het de club om samen met waterschap Vechtstromen, de eigen viswateren van dode karpers te ontdoen. Ook is een verbod ingesteld voor het gebruik van het gebruik van leefnetten en bewaarzakken. De ziekte wordt overgebracht door trekvogels en eenden die in deze periode van het jaar in de vijvers zitten. Er zijn geen gevolgen voor de waterkwaliteit en de mens.

< Op 13 mei werden in een vijver aan de Buurserstraat in Enschede al 13 dode karpers geteld.

 
27-05-2015  

Burgemeester Gerritsen gooit handoek in de ring


Archieffoto AlmeloNieuws.nl: Burgemeester Hans Gerritsen als sommelier tijdens het benefiet 'Als burgemeesters koken'.
 

HAAKSBERGEN – Aan het begin van het debat in de gemeenteraad over de onderzoeksresultaten aangaande het drama met de Monstertruck, maakte burgemeester Hans Gerritsen van de gemeente Haaksbergen nog een strijdbare indruk en bood hij zijn excuses aan voor eventuele gemaakte fouten bij de vergunningverlening van het evenement waarbij drie mensen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten. Ook beloofde hij verbetering in te voeren procedures voor vergunningverlening van evenementen maar het mocht niet baten.
Tijdens een schorsing van de vergadering werd het hem duidelijk dat alle raadsfracties het vertrouwen in hem als burgemeester zouden opzeggen en hem een gebrek aan zelfreflectie verwijten. Gerritsen koos toen eieren voor zijn geld en maakte vervolgens zijn aftreden bekend.

 
27-05-2015  

De Smaak van Deventer

 

DEVENTER – Het Preuvenemint in Maastricht was het eerste culinaire festival met allure maar tegenwoordig kennen we in Oost Nederland ook Proef-Eet in Enschede en Culivent in Almelo. De lokale restaurateurs zetten er hun beste beentje voor om het publiek te verrassen met culinaire hoogstandjes tegen een betaalbare prijs. Deventer sluit voor de tweede keer aan met ‘De smaak van Deventer’. Het initiatief kwam vorig jaar van studenten van de hotelschool en de horeca in Deventer haakte prima aan. Vandaag was de première van de tweede uitvoering in de Kazernetuin en tot en met zondag 31 mei kan men er terecht.

 
31-05-2015  

VV Den Ham wint 10.000 euro NUON Competitie

 

DEN HAM – De voetbalvereniging Den Ham (gem. Twenterand) heeft 10.000 euro gewonnen in de NUON Club Competitie 2015. In de NUON Club Competitie maken amateur sportclubs kans om het bedrag ter hoogte van de energierekening van het afgelopen jaar terug te winnen, tot € 10.000 belastingvrij!
VV Den Ham nam al de nodige maatregelen om het energieverbruik drastisch te verminderen. Zo werd het clubgebouw en de kleedkamers optimaal geïsoleerd, zorgen 150 zonnepanelen voor elektriciteit en wordt de verwarming gestookt met biomassa.
De vereniging wil echter volledig duurzaam worden en heeft nu het plan om het nieuwe kunstgrasveld te voorzien van LED-verlichting. Daarvoor heeft men zich ingeschreven als deelnemer voor de NUON Club Competitie 2015 met als resultaat dat de zich ‘Groenste sportvereniging van Overijssel’ noemende club een bedrag van 10.000 euro tegemoet kan zien van energieleverancier NUON. Het bedrijf keerde dit weekend een totaalbedrag van 75.000 euro aan winnende sportverenigingen in het hele land.

VV Den Ham kan worden beschouwd als de stimulerende factor in het dorp. Mede dankzij de clubinitiatieven in energiebesparing zijn in Den Ham sindsdien al 2.100 zonnepanelen geplaatst. Ook de Gereformeerde Kerk deed mee en heeft op het dak een groot kruis van zonnepanelen.

< Twan van Peperstraten toog als medejurylid naar Den Ham om de cheque van 10.000 euro te overhandigen.

Fotoreportage: Rogier Bos

Fotoreportage (25 foto's)...

 
31-05-2015  

Dievengilde kraakt massaal vrachtwagens

 

HENGELO – Geparkeerde vrachtwagens in Oost Nederland zijn de laatste twee dagen massaal het doelwit van het dievengilde. In Hengelo werden op bedrijfsterreinen aan de Robijnstraat, de Saffierstraat, de Diamantstraat, de Steenzoutweg en de Toermalijnstraat in totaal 31 vrachtwagens gekraakt door de ruiten van stuurcabines in te slaan. Vooral navigatieapparatuur, mobiele telefoons en tankpassen waren favoriet.
Ook in Heino werd dezelfde methode toegepast. Hier was een truck aan de L.J. Costerstraat het doelwit. Van de daders ontbreekt elk spoor. Reden voor de politie om tips te vragen aan eventuele getuigen.

Archief
Terug naar vorige pagina