Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-05-2012  

Vijf gewonden Vriezenveen bij ongeval N36

 

VRIEZENVEEN – Op de N36 tussen Vriezenveen en Westerhaar zijn vanmiddag rond 14.00 uur vijf personen gewond geraakt door een botsing tussen een vrachtwagen en een personenwagen. Een 28-jarige man uit Vriezenveen kwam rijdend in de richting van zijn woonplaats door onbekende oorzaak frontaal in botsing met de hem tegemoet komende vrachtwagen. De chauffeur zelf en zijn mede-inzittenden, een 55-jarige man uit Vriezenveen en een 24-jarige vrouw met haar zoontje van vier weken uit Vroomshoop raakten gewond.
Het traumateam van de ADAC vervoerde de 24-jarige vrouw per helikopter naar het ziekenhuis in Enschede. De andere inzittenden werden met ambulances afgevoerd.
De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit de buurtschap Ubbena ten Noorden van Assen, raakte niet gewond. De brandweer assisteerde bij het uit de auto van de gewonden en er is een verkeersomleiding ingesteld vanwege het onderzoek van Team Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
07-05-2012  

Werknemers Elementis Delden staken

 

DELDEN - Werknemers van chemiebedrijf Elementis Specialties in Delden, het vroegere Servo, hebben het werk neergelegd om een betere cao af te dwingen, meldt RTV Oost.
Volgens een woordvoerder van FNV Bondgenoten wil Elementis niet tegemoet komen aan de eisen van de bond stelt. FNV wil een loonsverhoging van 2,25 procent en automatische inflatiecorrectie. Het tegenbod van Elementis is een totale loonsverhoging van vier procent in 18 maanden zonder inflatiecorrectie. Dat vindt FNV Bondgenoten niet genoeg waarna ongeveer 60 mensen het werk hebben neergelegd. Volgens FNV Bondgenoten wordt de staking breed gedragen: ‘slechts een enkeling is gaan werken.’
Elementis telt 230 werknemers, de staking zal 24 uur duren.

 
07-05-2012  

Rovers springen uit de bosjes bij Hertme

 

BORNE - Twee 18-jarige jongens uit Borne zijn in de nacht van zondag 6 op maandag 7 mei beroofd en mishandeld door drie of vier licht getinte jongens.

De twee jongens uit Borne fietsten omstreeks 02.00 uur op het fietspad parallel aan de Weerselosestraat, komende vanuit Saasveld. Ter hoogte van de Wetering en de Hertmerweg waren ineens drie of vier jongens uit de bosjes gesprongen. Eén van de Bornse jongens werd vastgepakt en beiden vielen van hun fiets, waarbij één van hen in de naastgelegen sloot viel. De jongen die in de sloot viel werd vervolgens mishandeld door twee van de andere jongens. De onbekende jongens dreigden met een steekwapen en mogelijk ook met een vuurwapen. Zij maakten uiteindelijk een mobiele telefoon buit en vluchtten weg. De mishandelde jongen is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Mogelijk zijn de daders weggevlucht in een auto die in de buurt geparkeerd stond.

Maandag 7 mei meldde zich een 22-jarige man uit Borne, die omstreeks 01.15 uur ook over het fietspad was gefietst. Op ongeveer dezelfde plek waren drie personen achter de bomen vandaan gekomen die hem van zijn fietst probeerden te trekken. Dit was niet gelukt, de 22-jarige man had zich kunnen losrukken en was weggefietst.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de beroving en mishandeling hebben gezien of wellicht iets verdachts hebben opgemerkt in de omgeving van de Weerselosestraat. Ook mensen die drie of vier personen hebben die wegrennen of mogelijk een auto hebben zien wegrijden, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via het algemene telefoonnummer van Politie Twente, rechercheteam Midden, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.
(2012045749)

 
08-05-2012  

Dodelijk ongeval op Uelserweg Tubbergen


Foto: Ger Huiskens
 

TUBBERGEN - Op de Uelserweg heeft maandag 7 mei omstreeks 22.30 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De drie inzittenden, een 24-jarige en twee 25-jarige mannen, allen uit Tubbergen, raakten gewond. De 24-jarige man is later in het ziekenhuis overleden.

Omstreeks 22.30 uur reed een auto, bestuurd door één van de 25-jarigen, over de Uelserweg. Tussen de Denekamperweg en de Haarboersweg kwam de auto in de berm terecht en raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. De auto reed tegen een heg, botste tegen een boom en sloeg over de kop. De 24-jarige man is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar hij even later overleed. De twee 25-jarige mannen zijn ter controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder was niet onder invloed van alcohol. Het team Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van het ongeval is. Een getuige verklaarde dat de auto moest uitwijken voor een tegenligger. Dit zou een kleine auto zijn, met Duits kenteken, beginnend met NOH. De politie wil dan ook graag in contact komen met mensen die iets van het ongeval hebben gezien en is vooral op zoek naar de bestuurder van de mogelijk tegemoetkomende auto. Wellicht heeft hij/zij meer informatie die voor het onderzoek naar de toedracht van belang zou kunnen zijn. Contact opnemen kan via het algemene telefoonnummer van Politie Twente, team Tubbergen, 0900-8844.
(2012046148)

 
08-05-2012  

Genomineerden Mbo-uitblinker 2012 bekend!

  HENGELO - ROC van Twente met vestigingen in o.a. Almelo, Hengelo en Enschede heeft drie studenten genomineerd voor de titel Mbo-uitblinker 2012. Mbo-uitblinkers zijn studenten die in hun stage uitblinken in vakmanschap, inzet, betrokkenheid, creativiteit, correctheid en doelgerichtheid. Zij hebben uitzonderlijk goed gepresteerd en zijn van grote betekenis geweest voor hun leerbedrijf. Vandaag gaat de verkiezingscampagne van start en gaan zij strijd met elkaar aan. Vrijdag 25 mei wordt bekend gemaakt wie dé Mbo-uitblinker van het ROC van Twente is.

De genomineerden zijn…..
< v.l.n.r.: Roy Ezendam, Emy Gerly en Peter Broeze.
Lees verder...

 
08-05-2012  

Wethouders in Enschede en Twenterand weg

 

ENSCHEDE – In Enschede heeft wethouder Myra Koomen (CDA) haar biezen gepakt. Vorige week nam ze al zorgverlof op en maandag jl. meldde zij zich ziek. Ze was niet ziek genoeg een lezing te houden op de UT en werd tijdens de raadsvergadering gesignaleerd op een terrasje in de binnenstad. Ze lag al een aantal jaren onder vuur en maandag zou een motie van wantrouwen worden ingediend door D66. Dat gebeurde niet omdat zij zich ziek had gemeld. Na een gesprek met burgemeester Den Oudsten dinsdagmiddag trok de wethouder van werkgelegenheid en emancipatie de conclusie dat zij de eer aan zichzelf moest houden en diende haar ontslag in.

VRIEZENVEEN – In de gemeente Twenterand hield wethouder Idzinga (Gemeentebelangen) het voor gezien. Hij lag onder vuur vanwege een ‘foute voorstelling van zaken’ inzake de discussie rond de zwembaden in Twenterand. De voltallige oppositie (ChristenUnie, PvdA, VVD, SGP en Fractie Boerkamp) wilde een motie van wantrouwen indienen, maar Idzinga wachtte dat niet af.
 

 
09-05-2012  

Connexxion wint aanbesteding centrale Regiotaxi

  ENSCHEDE - Het dagelijks bestuur van Regio Twente heeft op 7 mei 2012 het voorlopig gunningbesluit genomen voor de aanbesteding van de Regiocentrale. De Regiocentrale verzorgt de ritaanname van Regiotaxi Twente. Connexxion heeft de beste aanbieding ingediend en voert vanaf 1 oktober 2012 de ritaanname van Regiotaxi Twente uit.

Voor de gebruiker van Regiotaxi Twente verandert er nagenoeg niets. Het telefoonnummer voor het reserveren van een rit blijft 0900-1814 en ook een rit boeken via de website www.regiotaxitwente.nl blijft mogelijk.
Lees verder...

 
09-05-2012  

Larcom Ommen maakt winst in 2011

 

OMMEN – Aandeelhouder gemeente Ommen kan 72.000 euro tegemoet zien van sociale werkvoorziening Larcom. Het werkvoorzieningsschap boekte in 2011 voor de vijfde keer op rij een positief resultaat, dankzij scherp beleid op de kosten.

 
12-05-2012  

Stokhorst lelijkste plek van Nederland


AH of CO-OP koopt C1000 Stokhorst van eigenaar Jumbo en komt dus in een krot terecht.
 

ENSCHEDE – Enschede heeft de twijfelachtige eer de lelijkste plek van Nederland te bezitten. Het winkelcentrum Stokhorst werd door de tv-kijkers van ‘de Slag om Nederland’ gekozen.
Projectontwikkelaar Gerard Assen – ook betrokken bij de sterfhuisconstructie van winkelcentrum Windmolenbroek in Almelo – heeft van de VPRO woensdag jl. de plaquette in de vorm van een hamer ontvangen en met hem tevens wethouder Jeroen Hatenboer.
De uitzending volgt maandag om 20.25 uur op Nederland 2.

 
20-05-2012  

RONA wil spoorplannen Twente controversieel

 

ALMELO - Het Regionaal Overleg Noordelijk Aftakking (RONA) wil dat er in Den Haag voorlopig geen besluiten genomen worden over de toename van goederenvervoer over het spoor in Overijssel. Volgens plannen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat het goederenvervoer over bestaand spoor in Overijssel fors toenemen, maar dat stuit op verzet van aanwonenden, gemeenten en provincie langs de IJssellijn, de Twentekanaallijn en de Twentelijn.
Nu het kabinet Rutte demissionair is, wil RONA dat de plannen in de ijskast worden gezet. Daartoe gaat RONA op woensdag 23 mei a.s. haar Zwartboek aan de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu aanbieden voorafgaand aan de procedurevergadering van 10:00 uur in de Groen van Prinstererzaal.

RONA vindt dat de Vaste Kamercommissie ten aanzien van de behandeling van de Wet Basisnet spoor en PHS op het onderdeel Goederenroutering Oost-Nederland geen besluiten moet nemen. RONA verzoekt de commissie om de dossiers controversieel te verklaren.

Over RONA
De samenwerkende belangenorganisaties in het RONA behartigen de belangen van 67.000 mensen langs de varianten van de Noordtak. Deze spoorlijnen kenmerken zich door de grote hoeveelheid woningen langs de vrije baan.
Motieven controversieel verklaren (pdf)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-05-2012  

39-jarige man uit Rijssen vermist (UPDATE)

 

RIJSSEN - Sinds maandagmorgen 21 mei wordt de 39-jarige Gert-Jan ten Brinke (zie foto) vermist. Omdat hij medicijnafhankelijk is en onvoldoende medicatie bij zich heeft, wordt voor zijn gezondheid gevreesd.

De heer ten Brinke is maandagmorgen omstreeks 06.30 uur per fiets vertrokken.

Signalement van de heer ten Brinke:
• 1.80 – 1.85 m. lang
• Normaal postuur
• Heeft blond / kort stekelig haar
• Draagt een wit T-shirt met een groen/grijze jas
• Spijkerbroek en grijze schoenen
• Hij is vertrokken op een zwarte Gazelle opafiets, voorzien van zwarte fietstassen en heeft stangremmen.

Politie Twente, team Rijssen, wil graag in contact komen met mensen die de heer ter Brinke hebben gezien na maandag 21 mei 06.30 uur. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000.

UPDATE: 25-05-2012
De 39-jarige Gert-Jan ten Brinke uit Rijssen (zie foto) wordt nog steeds vermist. 
De heer ten Brinke is maandagmorgen omstreeks 06.30 uur per fiets vertrokken. De Politie Twente vraagt mensen ook uit te kijken naar zijn fiets. Dit is een opvallend model ‘opafiets’(zie foto). Deze afbeelding is NIET de foto van de fiets van de vermiste, maar lijkt er wel erg veel op. Achterop de fiets zitten waarschijnlijk zwarte fietstassen met een grijze streep. Het zadel is van het merk ‘Brooks’. De fiets is voorzien van handremmen met ‘remstangen’. De rem heeft dus geen kabels, maar ‘remstangen’.  
Heeft u de heer ten Brinke gezien of mogelijk zijn fiets, bel dan meteen naar een van bovenstaande telefoonnummers.

UPDATE: 27-05-2012
RIJSSEN - Zondagmiddag 27 mei is het levenloze lichaam van de 39-jarige Rijssenaar die sinds maandagmorgen 21 mei werd vermist, aangetroffen. Het lichaam werd omstreeks 15.15 uur aangetroffen in het buitengebied nabij Rijssen. Uit onderzoek is komen vast te staan dat van een misdrijf geen sprake is.
(2012053068)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-05-2012  

Bouw Van de Valk Enschede start in 2013

 

ENSCHEDE – De bouw van een Van der Valk hotel in Enschede moet in 2013 direct na de jaarwisseling beginnen. Het hotel met 160 bedden, naar ontwerp van architect Paul Teunissen wordt zo’n 50 meter hoog en komt aan de Zuiderval .
De gemeente Enschede is begonnen met het bouwrijp maken van het al sinds 2008 braakliggende terrein, waar archeologisch onderzoek momenteel wordt afgerond. In oktober van dit jaar moet de aansluiting op de Zuiderval worden opgeleverd. Het hotel moet in 2015 haar deuren openen.
Het wordt de derde vestiging van Van der Valk in Twente, na Almelo en Hengelo. Ook in Wierden heeft het concern bouwplannen als sub-vestiging van het Theaterhotel Almelo en in Zwolle verloopt de bouw van een nieuw hotel voorspoedig.
 

 
24-05-2012  

Twentse expediteurs naar Europees Parlement


v.l.n.r.: Theo Tangelder (Commissaris Bolk Transport BV), Willem van den Heuvel (Commissaris Bolk Transport BV), Henk Bolk (Bolk Transport BV), Hans van Baalen (Europarlemantariër VVD), Herman Nijhof (Nijhof Wassink Rijssen), Herman Schmidt (Schmidt Bouwmachines) en Koen van Ramshorst (beleidsmedewerker EP-VVD)
 

STRAATSBURG – Een aantal Twentse expediteurs waren dinsdag te gast bij Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) en beleidsadviseur Koen van Ramshorst in het Europees parlement te Straatsburg.
Zij woonden o.a. een zitting bij van het EP en de stemming van een motie van afkeuring over de Oekraïne t.a.v. de gevangenhouding van voormalig eerste minister Joelia Timosjenko. Het EP besprak tevens mogelijke strafmaatregelen tegen de Oekraïne.
Naast het bijwonen van een vergadering van het EP werd het parlememtsgebouw bezichtigd dat is vernoemd naar wijlen de Britse staatsman Winston Churchill en werd er tevens gedineerd. De Twentse expediteurs voerden eveneens werkgesprekken met Europese parlementariërs die waren uitgenodigd door Hans van Baalen om van de ondernemers zelf te horen tegen welke problemen men in de praktijk aanloopt bij transporten door Europa.
Woensdag volgde nog een werkbezoek bij Mercedes in Stuttgart na overnacht te hebben in Hotel Bareiss in het Duitse Schwarzwald. ‘Ook dat is al een beleving op zich en een echte aanrader voor iemand die iets bijzonders wil meemaken op hotelgebied’, meldt transporteur Henk Bolk aan AlmeloNieuws.nl en die naar eigen zeggen terug kijkt op een bijzonder nuttige reis. Met Hans van Baalen heeft Bolk afgesproken dat deze binnenkort een tegenbezoek brengt tijdens de beroemde Haringparty bij Bolk Transport in Almelo.

Kijk hier naar het bericht van Europarlementariër Hans van Baalen

Fotoreportage (8 foto's)...

 
25-05-2012  

Twents Toerisme daalde tien procent in 2011

  ENSCHEDE – De vrijetijdseconomie in Twente staat fors onder druk. Zowel in Overijssel als in andere toeristische regio’s in Nederland waarmee Twente zich vergelijkt staat de vrijetijdseconomie onder druk. Dit blijkt uit de derde editie van de Twente Toerisme Monitor. De totale bestedingen namen in 2011 in Twente met 10% af ten opzichte van 2010. Over een periode van 5 jaar zijn de uitkomsten positiever. In die periode namen de totale bestedingen toe met 3%. Het aantal activiteiten (uitstapjes van minstens 2 uur) in de dagrecreatie in Twente nam in de periode 2010/2011 af met 9% ten opzichte van 2009/2010. Doordat de uitgaven per persoon sterker daalden waren de totale bestedingen in de dagrecreatie 30% lager. De ontwikkelingen in de verblijfrecreatie waren minder negatief. In het afgelopen jaar was er een daling van het aantal overnachtingen met 3%. Over een periode van vijf jaar is het aantal overnachtingen nagenoeg gelijk gebleven. De vrijetijdseconomie blijft met ruim €840 miljoen bestedingen en met 6% van de totale werkgelegenheid in Twente een belangrijke economische sector in de regio.
Opvallend is met name de positieve ontwikkeling in Noordoost Twente waar de bestedingen in de vrijetijdseconomie in vijf jaar met 18% stegen. Terwijl de overnachtingen in bungalows in de periode 2010/2011met 6% daalden, stegen deze in de sector hotel, pension/bread & breakfast met 10%.
Lees verder...


Toerisme-monitor Twente 2011

 
27-05-2012  

Lichaam vermiste Rijssenaar aangetroffen

 

RIJSSEN - Zondagmiddag 27 mei is het levenloze lichaam van de 39-jarige Rijssenaar die sinds maandagmorgen 21 mei werd vermist, aangetroffen. Het lichaam werd omstreeks 15.15 uur aangetroffen in het buitengebied nabij Rijssen. Uit onderzoek is komen vast te staan dat van een misdrijf geen sprake is.
(2012053068)

 
27-05-2012  

Almelose jongens zwaar mishandeld in Rijssen

 

RIJSSEN - Zondag 27 mei zijn aan het begin van de avond een 19-jarige man uit Wierden en een 18-jarige man uit Almelo aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van twee Almeloërs.
Zondagmorgen 27 mei werden omstreeks 04.30 uur twee Almeloërs van 17 en 19 jaar oud zwaar mishandeld en van hun fietsen beroofd. Dit gebeurde op het fietspad aan de Reggesingel ter hoogte van de spoortunnel in Rijssen. De Almeloërs raakten hierbij zwaargewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte direct een onderzoek.

Update: 28-05-2012
Derde verdachte mishandeling Almeloërs aangehouden
RIJSSEN - Maandagmorgen 28 mei is een derde verdachte aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van twee Almeloërs. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Wierden.
Het onderzoek naar de toedracht van de mishandeling is in volle gang. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Eén van de slachtoffers, de 19-jarige Almeloër, is inmiddels weer thuis.
(2012052965)

 
30-05-2012  

Toename goederentransport NS controversieel

  DEN HAAG – De Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu heeft vandaag het dossier GON Goederenroutering Oost-Nederland controversieel verklaard. Op 12 mei jl. heeft Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA) een verzoek ingediend om dit dossier controversieel te verklaren. RONA heeft de Minister en de Vaste Kamercommissie op 23 mei een Zwartboek aangeboden. In dit Zwartboek is te lezen welke gevolgen de toename van het spoorgoederenvervoer voor omwonenden heeft.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina