Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-04-2019  

Gemeenten willen subsidie hoogspanningtransitie

 

ALMELO – Een Burgerinitiatief uit oktober 2018 zette de gemeente Almelo aan om hoogspanningskabels mogelijk ondergronds te brengen. Dit mede omdat netbeheerder Tennet 80 procent van de kosten zou betalen.

Echter ondanks de kostenbijdrage van Tennet is dat toch een miljoenen euro’s vergende operatie, zo ontdekte de gemeente Almelo na onderzoek betreffende de nieuwe wettelijke regeling inzake het ondergronds bekabelen van oudere hoogspanningsleidingen.
Hetzelfde geldt de gemeenten Deventer, Enschede en Raalte die nu samen met Almelo de provincie Overijssel ‘aanspreken’ op een financiële bijdrage. De Pilotgemeenten hebben onder meer gevraagd om het onderwerp en de bijdrage in te brengen in de coalitieonderhandelingen die sinds de provinciale verkiezing van vorige maand zijn gestart.

Feit is dat de provincie een ‘smak’ geld overhield van de eerdere verkoop van aandelen in energiebedrijven.

 
09-04-2019  

Heutink Primair Onderwijs verhuist naar Nijverdal

Aderlating voor gemeente Rijssen/Holten
 

RIJSSEN/NIJVERDAL – Het van oorsprong Wierdense bedrijf Heutink Primair Onderwijs verhuist haar activiteiten van Rijssen naar Nijverdal. De gemeente Rijssen/Holten kon het groothandelsbedrijf  voor lesmaterialen en benodigdheden op primair educatief gebied geen ruimte binnen de gemeentegrens bieden om Heutink met haar 200 personeelsleden voor de gemeente te behouden. Nu zit Heutink verspreid over vier locaties op het bedrijventerrein in Rijssen.

De gemeente Hellendoorn kon Heutink Primair Onderwijs op het bedrijventerrein ’t Lochter in Nijverdal wel de benodigde 3.5 ha aan grond bieden om de vier Rijssense locaties te bundelen. Op ’t Lochter bouwt Heutink een compleet nieuw magazijn met kantoor en distributiedocks waardoor alle 200 personeelsleden vanuit Rijssen meegaan naar de zichtlocatie aan de N35.
Het is de tweede aderlating voor Rijssen dat eerder al de beoogde nieuwbouw voor het politieteam Twente-West de keuze zag maken voor ’t Lochter waar Heutink Primair Onderwijs nu de naaste buur wordt en van daaruit de wereldmarkt wil gaan bedienen.

Of de provincie Overijssel instemt, is niet bekend. Normaliter worden Twentse distributeurs van grotere omvang verwezen naar het XL Businesspark aan de A35 bij Bornerbroek.
Heutink Ict is gevestigd aan de Expolaan in Hengelo.

 
14-04-2019  

Vriezenveense brandweer vist succesvol

Almelose collega?€?s moesten wel helpen
 

VRIEZENVEEN – Brandweerlieden maken zo een en ander mee. Zondagmiddag werd het korps Vriezenveen gealarmeerd voor een drijvend urinoir in het kanaal Almelo – De Haandrik waar het urinoir ter hoogte van de grootste meubelshowroom van Twente dreef.
Voor de normale scheepvaart geen gevaar, maar voor de recreatieve vaart zou het grote geval zomaar een gat in een boeg van polyester kunnen slaan. Met mankracht kon het ‘ding’ niet uit het water gevist worden en zo werd op de zondagmiddag zomaar het hulpverleningsvoertuig met kraan van de collega's uit Almelo aangerukt om de Vriezenveense ‘broeders’ uit de ‘brand’ te helpen. Belangstellenden konden vervolgens melden dat het urinoir normaliter bij een bedrijf aan de Kanaalweg Noord behoorde te staan. Of het bedrijf ook de rekening krijgt?

Fotoreportage: Alwin Winkel Fotografie

Fotoreportage (5 foto's)...

 
18-04-2019  

WW daalt in Twente sneller dan landelijk

 

ENSCHEDE – Volgens recente cijfers van het UWV in Twente daalde het aantal WW-uitkeringen in maart in Twente sneller dan het landelijk gemiddelde van -2,2 procent. Over maart bedroeg de daling in aantal 293 uitkeringen en kwam daarmee op een Twents totaal van 9.341
Over een periode van een jaar daalde het aantal uitkeringen in Twente met 2.679 zijnde een daling van -22,3 procent, bijna 4 procentpunten meer dan het landelijk jaargemiddelde.  Goede cijfers met de seizoensinvloed nog voor de boeg. Vooral in de horeca word veel personeel gevraagd voor het zomerseizoen. Er is een chronisch gebrek aan opgeleide basiskoks en ook voor de bediening worden veel medewerkers gezocht. in de bouwsector, de logistiek en de zorg wordt eveneens veel personeel gevraagd.

 
21-04-2019  

Paasvuur Harbrinkhoek mocht wel in de fik

 

HARBRINKHOEK - De droogte belemmerde enigszins het paasvuur in Harbrinkhoek, maar na enige inperking en extra veiligheidsmaatregelen mocht toch de fik in de gestapelde 'houtberg' die dit keer niet door de jongeren van de KPJ werd verzameld maar door een groep van enthousiaste andere vrijwilligers en tot vreugde van jong en oud uit Harbrinkhoek en Mariaparochie.
Fotograaf Jan Bril was wel traditioneel aanwezig voor bijgaande reportage.

Fotoreportage (50 foto's)...

 
23-04-2019  

Wierden krijgt een VVD-vrouw als burgemeester

 

WIERDEN - De vertrouwenscommissie van de Wierdense gemeenteraad heeft de Hattumse Doret  Tigchelaar-van Oene voorgedragen als opvolger van de aftredende en met pensioen gaande burgemeester Henk Robben (CDA).

Tigchelaar was voorheen van 2014 tot 2018 wethouder te Hattum namens de VVD. Haar benoeming in Wierden moet nog worden bekrachtigd door de Kroon en deze wordt verwacht per 17 juni a.s.

 
24-04-2019  

Hoezo Keukenhof? Ga kijken in Tubbergen

 

TUBBERGEN – Honderdduizenden bezoekers telt de Keukenhof als de bollenvelden in bloei staan. Uit de hele wereld en vooral Azië komt men zich vergapen aan de diversiteit en kleur van de tulpen, een der exporttoppers van Nederland.
Maar wij Tukkers, kunnen hetzelfde aanschouwen aan de Huyerenseweg tussen Geesteren en Tubbergen. Fotograaf Alwin Winkel was niet de enige, want heel wat passanten stopten om de bloeiende velden te aanschouwen en om even een ‘selfie’ te maken. Wees er snel bij, want binnenkort worden de bloemen geknopt, want het gaat uiteraard om de handel in bollen. 

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina