Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-04-2014  

Bolk Transport koopt nieuwe opleggers

 

ALMELO – Bolk Transport is een van de Twentse ondernemingen die voortdurend aan de weg timmert en de lobby voor het transportwezen centraal stelt in Haagse kringen. Het verbreden van de A1, het verbeteren van het ‘karrespoor’ Almelo-Zwolle, het verdiepen van de Twentekanalen en capaciteitsverhoging van de sluis bij Delden zijn zo van die zaken waar president-commissaris Henk Bolk zich voor inzet.
Daar horen volgens Bolk nuttige zakenreisjes bij, want de belangen van de Twentse transportsector met bedrijven als Bolk Transport Almelo, Nijhof & Wassink Rijssen en de Container Terminal Twente Hengelo en andere Twentse collega’s zijn groot.
Maandag werd dus rond gekeken bij CTT in Hengelo en bij Krone Trailerbouw in Werlte (D) waar een een aantal nieuwe opleggers voor Bolk Transport werden opgeleverd. Het gezelschap met o.a. staatssecretaris Fred Teeven, oud- staatssecretaris Frans Weekers, transport & verkeersveiligheid deskundige Koos Spee, Bolk-commissaris Theo Tangelder (ex- Rabo) en collega-ondernemer Freddy Nijhof toog onder aanvoering van Henk Bolk vervolgens ook nog naar Papenburg aan de Ems (D) waar de Meyer werf ’s werelds grootste cruiseschepen bouwt. Uiteraard weet Henk Bolk ter afsluiting dan ook nog wel een adresje (in Meppen (D)) waar men ouderwets heerlijk kan dineren.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
03-04-2014  

Horeca imperium De Wanne/De Wiemsel failliet


Ootmarsumse familieconcern De Wiemsel failliet. Ook behoort het sterrenrestaurant De Wanne tot De Wiemsel en tevens Wylandrie, het vroegere PTT-vakantieverblijf op de Kuipersberg.
 

OOTMARSUM – Vorige week was de aankondiging van surseance van betaling van sterrenrestaurant De Wanne, hotel De Wiemsel en hotel Wylandrie te Ootmarsum al een schok in de Nederlandse horeca maar een week later is ook het faillissement uitgesproken. Curator Daniëls heeft de 86 personeelsleden wel ontslag aangezegd maar ook gevraagd aan het werk te blijven om de bedrijfsvoering door te laten gaan. Met Pasen is men volgeboekt en ook staan voor de maand april zijn honderden reserveringen van het lezersmenu van TC Tubantia geboekt.
Het geeft de curator meer tijd om met potentiële kopers te onderhandelen over mogelijke overname. Tot nu hebben zich 5 serieuze kopers gemeld.

Ook het bekende uitgaanscentrum Takens in Balkbrug werd deze week failliet verklaard. Volgens voorzitter Henk Hof van Plaatselijk Belang Balkbrug is de teloorgang van Takens een enorme klap voor de gemeenschap. "Het zal wel een combinatie van factoren zijn dat ze nu dicht moeten", reageerde Hof. Hij noemt de nieuwe alcoholwet voor 16- tot 18-jarigen, het indrinken thuis, de strenge overlastregels en de vele evenementen in de regio als voornaamste boosdoeners.
Ook zangeres Miss Montreal is bedroefd getuige haar Tweet; "neeee m'n hele jeugd in één klap vervaagd!" De zangeres groeide op in Dedemsvaart en kwam vaak bij Takens.
 

 
05-04-2014  

Brand Langeveen kost 3000 varkens het leven

 

LANGEVEEN – Een grote brand aan de Balkenbeltsweg in Langeveen heeft vanmorgen het leven gekost van 3.000 varkens. Massale inzet van diverse korpsen uit de regio Twente heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen schuur met 400 biggen.
De brand werd vanmorgen vroeg ontdekt omstreeks half zeven. Bij de brand kwam veel rook vrij. Hoewel geen gevaarlijke stoffen werden gemeten, werd omwonenden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Ook zette de politie tijdelijk de Langehaarsweg af.
De oorzaak van de brand is nog onbekend en het nablussen zal nog de gehele ochtend duren.

Fotoreportage: Alwin Winkel 

Fotoreportage (10 foto's)...

 
05-04-2014  

Enorm succes Hexelse Truck Tour 2014

 

HOGE HEXEL – Zo’n 120 truckers gaven gehoor om mensen met een beperking een fijne dag te bezorgen door hen mee te nemen tijdens de jaarlijkse Hexelse Truck Tour. In formaties van 27 trucks om de stoet niet te lang te laten worden en in elke colonne een EHBO’er voor mogelijk te verlenen zorg. De rit ging door de noordoostelijke Twentse dreven en werd weer een enorm succes waarbij passagiers en truckers genoten en op het voormalige NAVO-terrein in Almelo een truckstop werd georganiseerd voor een hapje en een drankje.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (91 foto's)...

 
09-04-2014  

Medische missers in MST en ZGT Hengelo


Het in aanbouw zijnde nieuwe MST, volgens ontwerp van IAA Architecten, wordt het grootste niet- academische ziekenhuis van Nederland en moet in 2015 klaar zijn.
Het energieverbruik is net zo groot als het gehele eiland Schiermonnikoog.
 

ENSCHEDE – Medisch Spectrum Twente wordt na de affaire Jansen Steur opnieuw geplaagd door medische missers. Dit keer treft het ook ZGT Hengelo. In beide ziekenhuizen zijn in de jaren 2000 t/m 2012 fouten gemaakt bij de behandeling van schaamlipkanker. Daarbij kwamen eind 2012 complicaties aan het licht bij zeven gevallen en werd tevens geconstateerd dat in 3 gevallen het terugkeren van kanker de dood tot gevolg had. Over dat laatste durft men dat niet zeker te beweren maar wordt wel erkend dat de overlevingskans aanzienlijk werd verminderd. Uit intern en later ook extern onderzoek naar de behandeling van 56 vrouwen met de zeldzame vorm van kanker bleek dat inderdaad het geval. De afronding van het onderzoek wordt binnen een maand verwacht.
ZGT Hengelo meldt op de eigen website dat de 18 vrouwen die bij hen behandeld zijn, geen nadelige medische gevolgen hebben ondervonden. Het MST in Enschede wil niet zeggen of de fouten dus alleen bij hen in huis hebben plaatsgevonden, meldt RTV Oost.
 

 
09-04-2014  

Tien faillissementen in Overijssel

 

ZWOLLE/ALMELO – Rechtbank Overijssel heeft 10 faillissementen uitgesproken. De grootste betreft Scheepswerf Peters in Kampen met 100 man personeel. In IJsselmuiden Felix Vastgoed, in Hardenberg Pinistone beheer en Autobedrijf Waterink, in Ommen NTW Distributie en in Deventer Green data Systems. In Twente trof het in Tubbergen Beheersmaatschappij Borggreve waaronder resorteren Schildersbedrijf Borggreve en Autospuiterij Borggreve en in Almelo trof het De Centrale BV (Littooij Taxi) dat ook al een eerder faillissement meemaakte.

 
10-04-2014  

Saxion bouwt voor 10 miljoen in Enschede

 

ENSCHEDE – Saxion Hogeschool gaat in Enschede nieuw bouwen op de plek van het inmiddels gesloopte voormalige Natuurmuseum, op de hoek van de Tromplaan en de De Ruyterlaan. In mei wil de bouwcombinatie Haafkes/Plegt-Vos aan de klus beginnen naar het ontwerp van IAA Architecten. Het bureau ontwierp eerder al ook het hoofdgebouw van Saxion in Enschede .De nieuwe huisvesting moet bij aanvang van het schooljaar 2015/2016 gereed zijn. Eerder al realiseerde de bouwcombinatie de restauratie van de nabijgelegen Villa Serphos voor Saxion in Enschede. De gemeente Enschede noemt de bouw een verdere ontwikkeling van de Stadscampus en een impuls om de binnenstad verder te ontwikkelen.

< Het gesloopte voormalig Natuurmuseum

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-04-2014  

Enschede onveilig en Staphorst veilig

 

ALMELO – Volgens het jaarlijkse onderzoek van het Algemeen Dagblad is Enschede de meest onveilige gemeente in Overijssel. Desondanks doet de stad het beter dan vorig jaar toen het landelijk op plek 31 uitkwam, nu is dat plek 19. Enschede wordt in Overijssel gevolgd door Almelo en Zwolle die van plaats wisselden. Het veiligst is en blijft het platteland hoewel Tubbergen na twee keer als meest veilige gemeente in de provincie nu de eer moet laten aan Staphorst. Tubbergen zakte naar plaats zes.
Landelijk word de top drie van criminele steden gevormd door Amsterdam, Maastricht en Eindhoven. De gemeenten die het meest veilig zijn, zijn Litterenseradeel, Ouderkerk en Korendijk.
Lees meer in AD.
 

 
12-04-2014  

Twentse whisky scoort op Distillata Salzburg

 

MANDER – Aan de weg van Tubbergen naar Uelsen heeft Gerard Veldhuis zijn stokerij ingericht in Erve Sculte, dat al 1200 jaar op die plek bestaat. De reclameman in ruste is al jaren actief in het stoken van fruitjenevers naar Oostenrijks voorbeeld. En niet zonder succes want zijn producten hebben daar al de nodige goedkeuring en certificaten ontvangen. Toch ligt zijn grote liefde bij de Keltische dranken zoals whisky. En daar begon voor hem het grote avontuur, het distilleren van een Twentse whisky van topkwaliteit. Velthuis deed dat avontuurlijk door in Oostenrijk whiskyvaten van Twents eikenhout te laten maken. Na 3 jaar en één dag lageren moest blijken of die greep een product bracht dat de toets der kritiek kon doorstaan. ‘Dat lageren op eikenhouten vaten moet je zien als een theezakje dat smaak geeft aan de thee’, zei Velthuis er over. Net zoals de whisky, wijn en port rijpt in eiken vaten. Het resultaat was blij verrassend voor Velthuis die zijn Twentse whisky onder de naam Sculte Whisky inzond naar de internationale Distillata in Salzburg om daar te laten beoordelen. ‘Prämierung der Weltbesten Brande’, luidde het resultaat tot grote vreugde van Velthuis die zijn product nu ook op de markt brengt via zijn eigen verkoopkanaal af distilleerderij en via Heisterkamp Dranken in Ootmarsum.
Een kijkje nemen in de stokerij en proeven kan ook maar dan wel volgens afspraak. Kijk voor meer info op: www.stokerijervesculte.nl
 

 
16-04-2014  

Order van 30 miljoen US-dollar voor TenCate

 

ALMELO - De vestiging in Newark (Ohio) van het Almelo’s beursgenoteerde TenCate heeft een Amerikaanse defensieorder binnengesleept van 30 miljoen US-dollar. De leverantie betreft kunststof bepantsering en technologie voor het nieuwe Ground Mobility Vehicle van de Amerikanen. Daarvan worden er in de komende jaren 1300 geproduceerd. De totale investering van de US-defensie bedraagt 562 miljoen dollar. De nieuwe voertuigen moeten betere bescherming bieden tegen bermbommen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-04-2014  

EnHoe! wint vrijwilligersprijs Landschap Overijssel

  NIJVERDAL - Op de jaarlijkse kapvond, de feestelijke afsluiting van het winterseizoen vrijwillig landschapsbeheer, heeft Landschap Overijssel donderdag 17 april alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet tijdens ruim 130.000 uur werk in natuur en landschap in Overijssel. De vrijwilligersprijs is dit jaar gewonnen door de donderdaggroep van EnHoe! uit Enschede/Hengelo die veel werk verricht op e terreinen rondom het vliegveld. De drukbezochte en gezellige avond trok maar liefst 225 vrijwilligers die bijeen kwamen in Het gastvrije Buitencentrum op de Sallandse Heuvelrug.
Lees verder...

 
19-04-2014  

Schrik in Ootmarsum, paarden op hol

 

OOTMARSUM – Bij het traditionele ‘slepen’ van hout voor het Paasvuur is zaterdag een span paarden op hol geslagen nadat de meelopende voerman ten val kwam en de leidsels moest loslaten. Ook de meelopende twee paardenbegeleiders konden de ‘knollen’ niet meer tegenhouden zodat het span dravend het centrum inliep. Uiteindelijk konden bezoekers van het terras bij Hotel de la Poste in de smalle Markttstraat al zwaaiend het span uit koers brengen zodat de met snoeihout beladen kar zich vastliep op een zonnescherp en leilindes. Naast de schrik, bleef het dus bij enige materiële schade en wat lichamelijk ongemak van de voerman die daarvoor in het ziekenhuis werd behandeld. De Paoskeerls, aan het einde van de stoet, kregen niets mee van deze wilde draf. Het slepen van paashout en het ‘vlöggeln’ van de ‘Paoskeerls’ is een oude traditie in Ootmarsum dat vele duizenden bezoekers trekt.
Klik hier voor een filmpje op YouTube.

 
20-04-2014  

Grote belangstelling paasvuur Harbrinkhoek.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (29 foto's)...

 
28-04-2014  

Groene Visite op pad in verzorg- en verpleeghuizen

 

ZWOLLE - De Groene Visite gaat van start. Met dit project van Natuur en Milieu Overijssel, Zwolle Doet en ouderen belangen organisaties bezoeken speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers aan huis gebonden ouderen. Met thematische natuurkoffers worden herinneringen aan vroeger opgehaald en ontstaan vanzelf leuke, emotionele of grappige anekdotes. Het doel is om ouderen uit hun sociaal isolement te halen. Het project won de landelijke hoofdprijs van 25.000 euro in de finale van Groen en Doen en ontvangt steun vanuit het Fonds Sluyterman van Loo.
Om in heel Overijssel ouderen te kunnen bezoeken met de natuurkoffer zijn de initiatiefnemers op zoek naar een uitbreiding van het Groene visite team van vrijwilligers.

Het doel is om een groot Overijssels netwerk van vrijwilligers op te bouwen die de bezoeken aan immobiele en dementerende ouderen, woonachtig in een verzorghuis of verpleeghuis, gaan verzorgen. De vrijwilligers gaan op pad met een thematische natuurkoffer die gevuld is met ‘De Natuur’ uit de eigen omgeving. Bij het zien van mooie natuurfoto’s, het voelen van een kastanje bolster, het ruiken van gedroogd gras of het proeven van rijpe bramen worden zintuigen geprikkeld. Met het ruiken, zien, proeven, horen en voelen van natuur komen herinneringen naar boven waarover gesproken wordt. De natuur wordt ingezet als krachtig middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken.

Op stap met de natuurkoffer
De vrijwilligers van de Groene Visite werken samen binnen een eigen regio of gemeente. Een regio telt ongeveer 5 tot 10 vrijwilligers waaronder een coördinator. Deze coördinator schrijft zorginstellingen aan en plant de bezoeken. De vrijwilligers werken voornamelijk in duo’s en brengen een bezoek aan dementerende ouderen in verzorg- en verpleeghuizen in hun eigen regio. Aan de hand van de meegebrachte natuurvoorwerpen beginnen ze een gesprek met de bewoners. De vrijwilligers zijn tevens ambassadeur van het project en dragen bij aan de bekendheid er van.

Uitbreiding Groene Visite
In Overijssel werken wij met zes verschillende regio’s. Alle regio’s staan open voor nieuwe vrijwilligers. Op deze manier kunnen meer ouderen worden bereikt. Nieuwe vrijwilligers krijgen een basistraining over natuur, zorg en gesprekstechnieken. Tevens krijgen vrijwilligers een handboek met instructies en tips. In de maand mei worden er op diverse locaties in Overijssel informatiebijeenkomsten georganiseerd. Daarvoor kan men zich aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel.

 
29-04-2014  

CarintReggeland fietst de zomer in!

 

ALMELO – De Thuiszorg van CarintReggeland in Vriezenveen en Almelo fietst de zomer in! Medewerkers van de thuiszorg zijn veel onderweg. Van deur naar deur, van straat naar straat. In veel gevallen zal dit vanaf nu gebeuren op de 'CarintReggeland-fiets'.
Minder gebruik van parkeerplaatsen, minder benzineverbruik én lekker bewegen met een frisse neus! Ook kan nu gemakkelijker gebruik gemaakt worden van de 'weggetjes binnendoor'.
Allemaal mooie redenen waarom u ons nu op het fietspad zult tegenkomen.

Natuurlijk blijft u ook onze thuiszorg-auto's op straat tegen komen.
Om 24 uur per dag zorg te kunnen leveren en tegemoet te komen aan uw wens van tijd en plaats, is de fiets immers niet altijd het meest geschikte vervoermiddel.

 
30-04-2014  

RABO fuseert in Noord en West Twente

 

ALMELO/UTRECHT - De Rabobank Noord Twente, met kantoren in Almelo, Geesteren, Tubbergen, Vriezenveen en Wierden en de Rabobank West-Twente, met kantoren in Holten, Markelo, Nijverdal en Vroomshoop willen fuseren. De voorgenomen fusie heeft de instemming van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland. Met de voorgenomen fusie tot Rabobank Noord- West Twente ontstaat de grootste Rabobank van Twente met een balanstotaal van 3,9 miljard euro en ca. 390 werknemers.

<< Het Rabobank-kantoor in Almelo wordt momenteel verbouwd.

Voorgenomen fusies van andere Rabobanken in Twente gaan niet door. Zo wilden Rabo Enschede/Haaksbergen en Rabo Twente-Oost (Denekamp, Losser, Oldenzaal) fuseren en Rabobank Centraal Twente (Borne, Delden, Goor, Hengelo) met Rabo Enter-Rijssen. Deze voorgenomen fusies hebben niet de instemming van Rabo Nederland.

 
30-04-2014  

Volop beleving tijdens Herakids Eindfeest

 

ALMELO - Het Eindfeest van de Herakids is in volle gang. Niki Leferink en Mike te Wierik helpen bij de rompstabilisatie, grote drukte bij het latje trappen en het gatendoek, Aleksei Kangaskolkka test de voetbalrodeo en Joey Belterman is met de kids aan het tafelvoetballen! Het Polman Stadion is mooi gevuld!
De gehele selectie staat op het veld bij het Herakids Eindfeest 2014. Ook voorzitter Jan Smit is volop in actie. De kids schieten op het doel dat door Dennis Telgenkamp wordt verdedigd. Af en toe weten de kids hem te verschalken. Collega-doelman Remko Pasveer signeert foto’s en Herakids-diploma’s zodra alle proeven zijn afgelegd. Een balletje hooghouden en de kapbewegingen worden voorgedaan door Brian Linssen en Illiass Bel Hassani’. Opa’s, oma’s en ouders leggen alles vast met de mobiele telefoon of digitale camera en alle spelers gaan bereidwillig op de foto met de kids indien daarom wordt gevraagd. Kortom een belevings-dag die niet snel wordt vergeten!
 

Archief
Terug naar vorige pagina