Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-04-2012  

Officiele inzegening Kruiswegstaties Zenderen

 

ZENDEREN – In Zenderen zijn aan de tuinmuur van het Karmelietessenklooster in steen gegoten replica’s aangebracht van de Kruiswegstaties die tot in de jaren negentig in de kapel van het seminarie hingen.
De veertien Kruiswegstaties werden formeel ingewijd en vormt een onderdeel van het Zenderense Kloosterpad waarin al het religieuze erfgoed zoals de kloosters, het retraitehuis en de kerken en kapellen in Zenderen en omgeving is samengevat.

Fotoreportage: Jan Bril
Kijk ook naar een filmpje van RTV Oost.

Fotoreportage (32 foto's)...

 
06-04-2012  

Wenting is opgestapt bij Verzuimreductie


Exit voor aandeelhouder Marcel Wenting
 

HENGELO - Aandeelhouder Marcel Wenting is opgestapt bij Verzuimreductie. Eerder al was de net als directielid benoemde Jan van Halst opgestapt. Reden is de handelspraktijk van Verzuimreductie t.a.v. ziek gemelde medewerkers van bedrijven die hun arbodiensten aan Verzuimreductie uitbesteden. Het TV-programma Zembla maakte duidelijk dat Verzuimreductie alle privacyregels schendt en medische gegevens deelt met de betrokken werkgevers. Verzuimreductie heeft zo’n 90.000 werknemers in haar bestand.
Een der opdrachtgevers is TSN Thuiszorg een dochteronderneming van Asito. TSN stapte in 2005 al over naar Verzuimreductie dat toen net werd opgestart. Sindsdien groeide TSN van 1200 naar meer dan 20.000 medewerkers. Verzuimreductie heeft inmiddels zo’n 90.000 werknemers van diverse bedrijven in haar bestand.
Verzuimreductie ontwikkelde een strategie van ware telefoonterreur om ziek gemelde werknemers aan het werk te krijgen. Het deed dat grotendeels met ongekwalificeerd (medisch) personeel in het eigen callcenter. Slechts zelden schakelde Verzuimreductie artsen in via andere Arbodiensten.
V&D heeft inmiddels besloten om per eind april geen gebruik meer te maken van Verzuimreductie.
Het opstappen van grootaandeelhouder en voormalig autoverkoper Wenting en de benoeming van Ruud Pels - v/h ArboDuo – moet dan ook gezien worden als reddingsmiddel van de aandeelhouders om Verzuimreductie te redden van de ondergang.

 
07-04-2012  

Man overleden na ongeval met crossmotor

 

ENTER - Een 49-jarige man uit Enter is zaterdag 7 maart overleden na een eenzijdig ongeval met een crossmotor. De man reed over de zandwegen in het buitengebied van Enter. Omstreeks 18.30 uur kwam hij ter hoogte van de Bornerbroekseweg door onbekende oorzaak ten val. Wandelaars zagen het ongeval gebeuren en belden het alarmnummer 112. De man is ernstig gewond per ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. Het team Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht.
(2012036088)
 

 
08-04-2012  

255 paasvuren in Twente, cameraman gewond

 

ALMELO – In heel Twente worden 255 paasvuren afgestoken. Teveel om op te noemen. Klik dus hier en zoek het paasvuur in uw eigen omgeving.
In de buurtschap Espelo bij Holten staat het hoogste paasvuur ter wereld met een hoogte van 45,98 meter. 1e Paasdag gaat die 's avonds in de hens.
Klik hier voor een filmpje van de NOS.

UPDATE
Na maanden van bouwen ging de 'berg' van bijna 46 meter hoog en 150 meter doorsnee aan de voet in vlammen op. Met tuidraden werd de berg snoeihout rechtop gehouden tot een der kabels brak en een cameraman van RTV Oost trof. Per ambulance werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis.
< screenshot NOS

 
10-04-2012  

Raad Hengelo kritisch over ontwerp stadskantoor

 

HENGELO – De gemeenteraad van Hengelo is uiterst kritisch over het ontwerp van het nieuw te bouwen stadskantoor waarmee het college van B&W wel instemde. De verantwoordelijke architecten zijn Victor de Leeuw van EGM architecten uit Dordrecht en Camiel Berns van HVE-architecten uit Den Haag. Zij hebben het ontwerp gemaakt n.a.v. het pakket van eisen dat door de gemeente werd opgesteld en vier mogelijke gevelvarianten meegegeven.
Het stadskantoor moet op eerste verdieping niveau een glazen verbinding krijgen met het te renoveren stadhuis.

De kritiek uit de raad richt zich vooral op de geveluitstraling. VVD-fractievoorzitter Stan Horsthuis en noemt het een koel en zakelijk gebouw dat niet past bij de gemeente Hengelo. Floor van Grouw (SP)vindt het gebouw niet passen in het straatbeeld. Wibout Dragt (CDA) pleit voor een betere gevelaanpassing die behoort bij het nieuwe horecaplein en het bestaande stadhuis. Ook wil hij een andere situering van de entree die nu aan de burgemeester Jansenstraat is gepland. Annie Doornbos (BurgerBelangen) pleit voor meer openheid van het gebouw als huis van de stad.
De PvdA vindt bij monde van fractievoorzitter Maarten Hollander dat de gevelontwerpen geen warme, gezellige uitstraling hebben die aansluiten bij de horeca en waar juist om was gevraagd. Hij vindt bijstelling noodzakelijk.
Het stadskantoor heeft een bruto vloeroppervlak van 9600 m2 en vormt een belangrijk onderdeel in het plan Lange Wemen.
 

 
10-04-2012  

Vastgoedontwikkelaar Eurocommerce op omvallen


Staat deze val van Eurocommerce Berlin met Gerco Schröder in het zadel symbool voor de ondergang van Eurocommerce?
 

ZWOLLE – ‘Eurocommerce heeft er voor gekozen om vechtend ten onder te gaan’, dat zei de advocaat van investeerder JDS voor de rechtbank in Zwolle hedenmorgen. JDS heeft een vordering van 33 miljoen euro op het vastgoedbedrijf uit Deventer dat tevens jarenlang de gebroeders Wim en Gerco Schröder van toppaarden voorzag via Stal Eurocommerce. Gerco Schröder was het afgelopen paasweekend nog deelnemer in DOHA voor de Wereldbekercompetitie voor Stal Eurocomme uit Lochem. Vorige week nog werd gemeld dat er geen gevaar voor deelname aan de Olympische Spelen bestond voor Gerco Schröder omdat Stal Eurocommerce sinds medio vorig jaar op naam van de zoon Ger jr. van Eurommerce-eigenaar Ger Visser zou staan. Ook het restaurant De Roskam in Gorssel zou niet meer op naam staan van Ger Visser maar op naam van zijn dochter. De advocaten van investeerder JDS brachten dat tijdens het kort geding op tafel als mogelijk ‘paulanieus’ handelen. JDS had beslag laten leggen op 24 panden van de 56 panden van Eurocommerce.
Eurocommerce-advocaat van Meer zei van niets te weten en meldde dat Eurocommerce met de banken in onderhandeling is over herfinanciering van de schuld die in de honderden miljoenen euro’s loopt. Banken zouden momenteel een boekenonderzoek doen voor die herfinanciering. Tijdens de zitting werd bekend dat ook Rijssenaar Dik Wessels een vordering heeft van meer dan 40 miljoen euro. Een faillissementsaanvraag door Wessels zou vandaag behandeld worden, maar deze aanvraag wordt veertien dagen uitgesteld i.v.m. het dienende kort geding dat voorgaat in de rechtsorde. Ook zou er min of meer een overeenkomst zijn tussen Wessels en Eurocommerce over een vergelijk waarin een aantal panden een rol spelen. Die deal kan niet worden gesloten zolang er een beslag ligt. Advocaat van Meer wil dan ook dat de rechter het beslag opheft. 
Als binnen een aantal weken geen herfinanciering en doorstart van Eurocommerce mogelijk blijkt, zou het niet ondenkbaar zijn dat de Olympische aspiraties van Gerco Schröder en Wout-Jan van der Schans kunnen worden afgeschreven. Beiden behoren met de toppaarden van Stal Eurocommerce tot de voorselectie van bondscoach Rob Ehrens.
Stal Eurocommerce staat al vele jaren internationaal bekend om zijn prestaties in de springsport en in de fokproducten. De dekgelden variëren van 700 euro tot 2250 euro.

 
10-04-2012  

Afvalverwerker Twence koopt 20 hectare grond

 

HENGELO – Afvalverwerker Twence in Hengelo heeft 20 ha grond gekocht aan de Strootbeekweg in Enschede. Voorheen was het agrarische grond die bedoeld was om de Boeldershoek op de grens van Enschede en Hengelo te verbinden met het Business & Sciencepark te Enschede.
De grond was van Boelders Beheer BV waarin meerdere projectontwikkelaars verenigd waren. De ondergrond bleek echter ongeschikt vanwege de onderliggende lege zoutkoepels. Twence ontwikkeld momenteel een techniek om brandslakken van de afvalverbrandingsoven in vloeibare vorm op te slaan in deze koepels. De aankoop van pakweg 3 miljoen euro moet gezien worden als een strategische aankoop op termijn.
De 14 Twentse gemeenten verenigd in de Regio Twente zijn gezamenlijk grootaandeelhouder van Twence.


Bodemonderzoek Boeldershoek

 
10-04-2012  

Onderaannemer sloopt balustrade in Geesteren

 

GEESTEREN – Een onderaannemer in het maken van balustrades en stalen trappen, heeft zaterdag jl. tot grote schrik van de bewoners deels de balustrades verwijderd van het nieuwbouwcomplex voor senioren De Aanleg in het hart van Geesteren. Het was een wanhoopsdaad omdat zijn opdrachtgever failliet ging en niet had betaald. Deze opdrachtgever werkte weer voor hoofdaannemer Bramer.
Woningstichting Tubbergen zat met de wanhoopsdaad flink in haar maag en heeft samen met hoofdaannemer Bramer tijdelijk houten schotten geplaatst. De terughaalactie is op zich strafbaar, maar woningstichting Tubbergen en hoofdaannemer Bramer werken aan een oplossing. 

Update:
De onderaannemer is inmiddels door de politie gehoord. Of zijn terughaalactie voor hem nog een staartje krijgt is aan de officier van justitie. Met de strafbare actie bereikte de onderaannemer waarschijnlijk wel een onderhandelingspositie t.o.v. de hoofdaannemer.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-04-2012  

Teerput Vasse niet schadelijk volksgezondheid

 

VASSE – Volgens een contra-expertise in opdracht van de Dorpsraad Vasse en de provincie Overijssel heeft de teerput bij Vasse geen gevolgen voor de volksgezondheid. Het onderzoek kwam tot stand op aandringen van omwonenden.
Inhoudelijk zegt de provincie verder nog niets over het onderzoeksrapport omdat het eerst een informatieavond met de bewoners wil houden op 16 april in restaurant ‘Tante Sien’ in Vasse. Het onderzoeksrapport wordt dan gepresenteerd door de GGD, gedeputeerde Bakker en voorzitter Hoogenberg van de Dorpsraad Vasse.

Lees ook:
'Sanering teerput Vasse leidt tot vragen'
'Peilbuizen teerput Vasse worden niet vervangen'
'Nieuw onderzoek naar teerput Vasse'

 
12-04-2012  

Ivo Opstelten op werkbezoek in Twente

 

ALMELO/HENGELO – Minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten benutte zijn krap bemeten tijd met een bliksembezoek aan Twente. Hij was te gast bij o.a. Bolk Transport BV in Almelo en de alsmaar uitdijende Combi Terminal Twente (CTT) te Hengelo waar men de afgelopen maanden zoveel last heeft gehad van de defecte sluisdeur bij Eefde. De miljoenenschade die transporteurs en bedrijven in de regio opliepen, kon deels worden opgevangen met het tijdelijk heropenen van het NS-emplacement in Almelo.
Bij CTT in Hengelo liet Opstelten zich informeren over de groei in het containervervoer over water en de overslag bij CTT op vrachtwagens en andersom.

<<
Tevens bewonderde de bewindsman de nieuwe ontvangstruimte van CTT, waar hij het niet kon laten om ook even demonstratief achter de tapkast te gaan staan. Henk Westerhuis, directeur van Rensink Transport B.V. in Almelo, liet daarbij zien dat hij dermate verstand van logistiek heeft, dat hij desnoods ook het transport van getapte pils ter hand kan nemen.
Transporteur Henk Bolk legde dat tafereeltje snel even vast.

 
12-04-2012  

Toekomstige student ROC van Twente wint iPad

  HENGELO – Onlangs kreeg Tim Belshof (17) uit Haaksbergen een iPad uitgereikt op ROC-locatie De Gieterij in Hengelo. Aanleiding hiervoor waren de tips die hij gaf na een bezoek aan de Open Dagen van het ROC van Twente eind januari jl.

Tips
Tim vond zijn bezoek aan de Open Dag op locatie De Gieterij in Hengelo en locatie De Sumpel in Almelo heel nuttig en interessant. Hij had een veel beter beeld gekregen van de mbo-opleidingen waarin hij geïnteresseerd was. Tim voelde zich ook absoluut thuis op de ROC-locaties. Maar hij gaf het ROC van Twente wel de volgende tips:
• Zorg dat de docenten met zoveel mogelijk potentiële studenten (veelal vmbo-leerlingen) in gesprek gaan. Want van de docenten krijg je meer informatie over o.a. de theorie- en praktijklessen en het vakkenpakket. Daardoor weet je dus nog beter of de opleiding bij je past.
• Zet heel veel mbo-studenten in, want uiteindelijk kunnen zij het beste uitleggen wat je tijdens de opleiding doet. Maar zij vertellen ook eerlijk wat er leuk en misschien iets minder leuk is aan de opleiding.
Lees verder...

 
14-04-2012  

Raad van Commissarissen Soweco blijft aan


Herman Hazewinkel - lid RvC Soweco
  ALMELO – De Raad van Commissarissen van het sociale werkvoorzieningschap Soweco blijft aan. Tussen de RvC, directie en Ondernemingsraad enerzijds en het dagelijkse bestuur (DB) onder voorzitterschap van de Almelose wethouder van sociale zaken Mieke Kuik-Verweg was onenigheid gerezen over de herstructurering van Soweco.
Het DB wil terug naar alleen het beschut werken en wil de andere werknemers van Soweco onderbrengen in het reguliere bedrijfsleven. Daardoor ontstaat voor zo´n 1000 werknemers een onzekere toekomst te wachten.
Temeer daar de gemeenten Hellendoorn en Rijssen/Tubbergen uit de gezamenlijke organisatie Soweco stappen. Zij nemen afkoopsommen van 1,3 miljoen euro en 0,5 miljoen euro voor lief.
Lees verder...

 
14-04-2012  

WW uitkeringen Twente in februari fors omhoog

  ENSCHEDE - Onder invloed van de minder goede economische ontwikkelingen is het aantal personen met een WW uitkering in Twente met 4,9% gestegen tot 12.000. Deze stijging is groter dan de landelijke stijging van 2,5 %. Dit komt vooral omdat in Twente de conjunctuurgevoelige sectoren industrie en bouw sterk vertegenwoordigd zijn. In Twente bedraagt het aantal werklozen met een technisch, industrieel beroep meer dan 38% van alle werklozen. Landelijk is dit net geen 30%. De kortdurende werkloosheid (frictiewerkloosheid) stijgt op dit moment. De langdurige werkloosheid is in februari nog licht afgenomen. Hierdoor is de totale werkloosheid in Twente nog niet gestegen.
Lees verder...

 
16-04-2012  

Minister Kamp in Politiek Café Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN – Minister Henk Kamp, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gaat vrijdag 20 april a.s. in debat tijdens het Politiek Café in zal Zandwijk te Vriezenveen met gedeputeerden van de provincie Overijssel, wethouders van Twentse gemeenten, vakbondsbestuurders van het FNV en de bezoekers in de zaal. (Zaal open 19.30 uur)

Voordien brengt minister Kamp een werkbezoek aan Marquette Detachering in Almelo dat arbeidsmigranten werk biedt bij bedrijven die anders vacatures niet vervuld kunnen krijgen en vooral Poolse arbeidsmigranten bemiddeld en deze ook huisvest op een ‘bungalowpark’ in Hoge Hexel.

Het debat zal dan ook gaan over het streven van de rijksoverheid om mensen te laten werken voor een uitkering en over nut en noodzaak van arbeidsmigranten om de vaderlandse economie draaiende te houden. Een probleem daarbij is dat legale huisvesting van de arbeidsmigranten, in het bijzonder de Poolse arbeidskrachten, door allerlei regelgeving moeizaam verloopt.

Marquette-directeur Hans Evers kwam onlangs nog in het nieuws vanwege het lanceren van een website om klachten over PVV’ers te melden. Dit naar aanleiding van de website van de PVV om klachten over Oost Europese arbeidsmigranten te melden.

Lees ook: 'Minister Kamp wil Uitzendbureaus registreren'

 
17-04-2012  

Restauratie waterrad molen De Mast Vasse

 

VASSE – De bakspieker en het waterrad van het rijksmonument De Mast bij Vasse worden gerestaureerd. Beide hebben een groot onderhoud nodig, maar in de bakspieker is klein herstel aan de oven en schoorsteen nodig om De Mast weer in functie te kunnen nemen. De molen zelf werd al eerder gerestaureerd. De Mast dateert van 1433 en is een zogenoemde bovenslag watermolen die op vrijwillige basis nog in gebruik is als korenmolen.

< Watermolen De Mast in winterlandschap. De trap leidt naar de bakspieker waarvan uiterst rechts nog een klein stukje zichtbaar is.
Kijk hier naar meer foto’s.

 
18-04-2012  

Vijftal faillissementen in Twente

 

ALMELO – De rechtbank in Almelo heeft woensdag het faillissement uitgesproken over een vijftal Twentse bedrijven. Het grootste faillissement treft de Ten Tije Groep Bouw uit Hengelo waartoe ook behoren Ten Tije Groep Staf en Ten Tije Kleinbouw. De Ten Tije Groep Holding, Vastgoed en Beheer en Onderhoud vallen niet onder het faillissement. Hier verliezen 37 personen hun baan.
Verder werden failliet verklaard Meenhuis Beheer in Geesteren, Handelsonderneming Bultink in Almelo, de Kozijnengigant in Enschede en Prefabo Chalets in Wierden.

 
18-04-2012  

Defensie overvalt Alberger omgeving

 

ALBERGEN – Het was toch een rare gewaarwording hedenmorgen voor de bewoners van de driehoek tussen Albergen, Harbrinkhoek en Tubbergen. Vanaf de Almelose weg ondernam defensie een raid het gebied in op verkenning naar de ‘vijand’. Niet dat die er nu was, maar defensie heeft onlangs vergunning gekregen om in het gebied te mogen oefenen en toog dus met enige gevechtsvoertuigen als de Fennek en jeeps landinwaarts. De meeste bewoners keken wel even vreemd op dat ons land na al die bezuinigingen (en die nog komen) überhaupt nog een leger heeft, laat staan dat men iets wist over een vergunning.

 
19-04-2012  

Politie voert loonactie bureaus dicht

 

ENSCHEDE – Alle wijkbureaus van Politie Twente zijn vandaag tussen 10.00 uur en 14.00 uur gesloten. Rond 10.00 uur begon een actievergadering in het hoofdkantoor van Hermandad in Enschede om de looneisen kracht bij te zetten. Tot nu toe geeft minister Ivo Opstelten echter geen krimp en zei onlangs dat de politie al goed betaald wordt en er niets bij krijgt.
De politiewoordvoerder: "Het is niet zo dat iedereen nu maar alles kan uitspoken, en dat de politie niets doet, maar een aangifte van bijvoorbeeld een fiets wordt nu wel tot na twee uur doorgeschoven. Of mensen moeten aangifte doen per internet."
De telefoondienst beoordeelt meldingen bovendien of toch tot actie moet worden overgegaan.

< Demonstrerende politie is van alle tijden.

 
20-04-2012  

Tasche Staalconstructie Tubbergen failliet

 

ALMELO/TUBBERGEN - De rechtbank in Almelo heeft vrijdag het faillissement uitgesproken van Tasche Staalconstructie in Tubbergen. De directie heeft zelf het faillissement aangevraagd. Vrijdagmiddag werd het personeel tijdens een emotionele bijeenkomst door directeur Tasche persoonlijk ingelicht. Voor het personeel (50) is collectief ontslag aangevraagd. Tasche kwam in de problemen door het uitblijven van betalingen.
Curator Kolkman acht een doorstart mogelijk en is al in gesprek met een serieuze overnamekandidaat. Ook andere partijen hebben belangstelling getoond. Tasche Staalconstructie Tubbergen moet overigens niet in verband gelegd worden met een gelijknamig bedrijf in Albergen. Beide hebben niets met elkaar te maken.

 
21-04-2012  

Minister Kamp: ‘Uitkering stop bij werk weigeren´


Voor aanvang van het debat leest minister Henk Kamp zich zittend op het podium nog even in in zijn betoog.
Foto: Coen Mulder
  VRIEZENVEEN - Minister Henk Kamp (VVD) wil uitkeringen stoppen wanneer uitkeringstrekkers werk weigeren. De minister kreeg vrijdagmorgen groen licht in de ministerraad en gebruikte de dag verder om dat nieuwe aankondigde beleid uit te dragen. Hij bracht ´s middags al een werkbezoek bij detacheringsbureau ‘Marquette´ van ondernemer Hans Evers, die vooral Poolse vakmensen uitzet bij bedrijven in de regio en kwam graag naar het politieke café dat uitgever Han Pape vrijdagavond organiseerde in zaal Zandwijk te Vriezenveen. ‘Voor Han Pape doe ik dat graag, hij stuurt mij elke week De Roskam en daar staan veelal opmerkelijke artikelen in. Dat bewonder ik en ik doe dus graag wat terug, ook op de vrijdagavond´, zo begon Henk Kamp zijn introductie over het strengere beleid inzake uitkeringen.

‘Er zijn anderhalf miljoen mensen zonder werk. Er zijn achthonderdduizend vacatures. Wie kan werken, moet aan het werk´, dat was de kernboodschap van Kamp. Het klonk de aanwezige ondernemers als muziek in de oren en hij kreeg dan ook luid applaus. Kamp vindt ook dat Nederlanders die hun voorsprong op werknemers uit het Oostblok niet benutten, hun rechten op een uitkering verspelen.

Kamp wil ook de Ziektewet aanpassen. Vooral het hogere verzuim door uitzendkrachten is hem een doorn in het oog. Volgens de minister moet de ziektewet worden ingeperkt en moet na een half jaar verzuim al gekeken worden of ander werk de ziektetermijn kan inperken. Kamp wees in deze naar het veel lagere verzuim bij werknemers in vaste dienst terwijl onderzoek uitwees dat er geen feitelijke verschillen zijn in ziekteoorzaken. De nieuwe aanpak moet 269 miljoen euro aan bezuiniging opleveren.
Lees verder...

Fotoreportage (24 foto's)...

 
22-04-2012  

Living Statues Borne trekt massaal kijkersvolk

 

BORNE – Slecht weer bleef de organisatoren van het Living Statue in Borne zondagmiddag bespaart. Men had rekening gehouden met de mogelijkheid dat de levende standbeelden naar binnen moesten vanwege de weersomstandigheden, maar dat bleek achteraf niet noodzakelijk. Er waren duizenden toeschouwers op de been en zelfs meer dan vorig jaar.
In Oud- Borne kwamen de levende beelden het best tot hun recht en vormden tesamen met de achtergrond een prachtig schouwspel in de oudheid met opvallende hoge kwaliteit.

De uitslagen van het Living Statue Festival:
Kinderen: 1. Verstand uit de mand; 2. Pietje Bell, 3. Barbie & Ken
Volwassenen: 1. De chagrijnige vent; 2. Lof der Zotheid; 3. Cupido
Publieksprijs bij kinderen: Pietje Bell
Publieksprijs volwassenen: Geknipt voor Borne

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (58 foto's)...

 
27-04-2012  

CDA-wisseling in Raad Tubbergen

 

TUBBERGEN - CDA raadslid Wendy Weultjes – Horenberg zal haar raadslidmaatschap beëindigen omdat zij het werk als volksvertegenwoordiger niet langer kan combineren met haar reguliere baan en haar gezinsleven. Tijdens de raadsvergadering van 7 mei aanstaande zal Wendy Weultjes afscheid nemen van de gemeenteraad.
Weultjes wordt opgevolgd door Tonny Eidhof. Eidhof is 52 jaar oud en werkzaam als adviseur van ingenieursbureau DHV bij Rijkswaterstaat. Hij was eerder raadslid in de gemeente Tubbergen en heeft in de afgelopen 10 jaar namens het CDA in meerdere commissies zitting gehad. In de raadsvergadering van 4 juni aanstaande zal Eidhof officieel geïnstalleerd worden als raadslid.

 
30-04-2012  

Plegt-Vos bouwt 900 studentenwoningen

 

DEVENTER - Het Twentse Bouwbedrijf Plegt-Vos gaat in Deventer 900 studentenwoningen realiseren. Plegt-Vos krijgt de miljoenenopdracht van de gemeente Deventer en Saxion Hogeschool en voert deze uit i.s.m. studentenhuisvester DUWO, en woningcorrporatie Ieder1.
De studentenwoningen worden gerealiseerd in het havenkwartier van Deventer waarbij bestaande woningen en kantoren worden verbouwd en gerenoveerd. De bouw moet nog dit jaar gaan beginnen.

Archief
Terug naar vorige pagina