Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-04-2011  

Nieuw kiprestaurant 't Henhuys in Zenderen

 

ZENDEREN - Na maanden verbouwen en inrichten heeft kiprestaurant ’t Henhuys in Zenderen maandag jl. haar deuren geopend voor haar gasten. Het pand is van binnen en van buiten opgeknapt, het interieur en de keuken zijn compleet vernieuwd en voldoet weer aan de laatste eisen van hygiëne en veiligheid.
Meer dan vijfhonderd kipdecoraties dragen bij aan de gezellige sfeer in het restaurant. Op de menukaart zijn vele verschillende kipgerechten te vinden, van licht gekruid tot zeer pittig. Ook voor de kleintjes is er genoeg lekkers. Tevens is er een aparte lunchkaart en bestaat ook de mogelijkheid om uw favoriete kipgerechten af te halen.
Kiprestaurant ’t Henhuys is dagelijks vanaf 11:00 geopend.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (16 foto's)...

 
01-04-2011  

Rijssenaar ernstig gewond bij ongeval

 

RIJSSEN – Een 61-jarige Rijssenaar is in het middagsuur bij het verlaten van de fietskelder bij zijn werkgever Ter Steege Bouw ernstig gewond geraakt en per ADAC-traumahelikopter afgevoerd naar het MST in Enschede.
De man kwam naar verluidt al fietsend op de helling ten val, gleed naar beneden en kwam klem te zitten in het automatische rolhek waarmee de fietskelder wordt afgesloten. Hoe de exacte toedracht is ontstaan is door de politie nog in onderzoek.

 
02-04-2011  

Ziekenhuisplannen onder regie minister

 

DEN HAAG – Als het aan het CDA ligt, mogen ziekenhuizen niet langer zelf besluiten of het afdelingen samenvoegt of sluit indien daarbij de rijtijd voor acute zorg in het geding is. Tijdens het CDA-congres in het World Forum in Den Haag werd een resolutie van de afdelingen in Overijssel met die strekking aangenomen.
Aanleiding tot het indienen van de resolutie was het voornemen van de raad van bestuur van de ZGT-ziekenhuizen in Almelo en Hengelo om de afdeling klinische verloskunde in Almelo te sluiten en te concentreren in Hengelo. Ook in Meppel wilde het ziekenhuis de verloskundige afdeling sluiten. Volgens de CDA-resolutie ontstaan door dergelijke plannen witte plekken in de acute gezondheidszorg.
Verantwoordelijk minister Schipper ontbood al eerder ZGT-bestuursvoorzitter Schmidt op het ministerie.
Tijdens het CDA-congres werd de Utrechtse predikante Ruth Peetoom tot nieuwe partijvoorzitter gekozen. Samen met concurrent Sjaak van der Tak ging zij door naar de tweede stemronde. Peetoom kreeg in de eerste stemronde 45,6% (8340) van de stemmen en van der Tak 33,3% (6080) stemmen. Van de andere 4 kandidaten behaalde niemand 6%.


Resolutie: Regie ziekenhuisplannen bij minister

 
06-04-2011  

Memphis over Verloskunde, Zorg en IT


Roger van Boxtel (midden) aan tafel met Martin Steenbeeke (links) en Jan Medendorp, hoofdredacteur van Twentevisie
  ALMELO – Het discussieprogramma Memphis van RTV Oost en het ondernemersmagazine Twentevisie kwam dinsdagavond uit het Polmanstadion. Vragenstellers Martin Steenbeeke en Jan Medendorp onderwierpen o.a. Menzis-bestuurder Roger van Boxtel, ex- zorgondernemer Jan Torny van TSN en Hans Lesscher van het gelijknamige IT-bedrijf uit Hengelo aan de nodige spitse vragen.
Het belangrijkste onderwerp was wel de voorgenomen concentratie van de klinische kraamzorg in de ZGT-ziekenhuizen Hengelo en Almelo in de Hengelose vestiging. Het plan van bestuursvoorzitter Schmidt veroorzaakte veel commotie onder de bevolking en verloskundigen in de regio Almelo en ook de Tweede Kamer wijdde er 2 aangenomen moties aan om Schmidt een pas op de plaats te laten maken. Schmidt, die niet aanwezig was, wil met de concentratie van 2 winstgevende locaties extra geld besparen om meer geld bij banken te kunnen lenen voor de andere plannen die het ZGT nog heeft.
Menzis was niet in de plannen gekend en in navolging van de Tweede Kamer en minister Schipper heeft ook van Boxtel opheldering gevraagd bij Schmidt. De ziekteverzekeraars hebben namelijk een wettelijke zorgplicht en bij Menzis betreft het meer dan 10.000 cliënten in de regio Almelo. Menzis drong daarom aan bij ZGT om geen onomkeerbare stappen te maken in afwachting van de behandeling in de Tweede Kamer van het rapport ‘Een goed begin´ van Professor van der Velden. In dat rapport komt tot uiting dat de hoge babysterfte in Nederland alles te maken heeft met de te lange rijtijden en de overdracht van kraamvrouwen tussen verloskundige en de ziekenhuizen.
Lees verder...

Fotoreportage (16 foto's)...

 
07-04-2011  

Norit Holding verkoopt waterzuiveringtak

 

AMERSFOORT/ENSCHEDE/ALMELO – Norit Holding in Zenderen heeft haar waterzuiveringtak verkocht aan het Amerikaanse Pentair. Onder de deal vallen o.a. de in Enschede en Almelo (Filtrix BV) gevestigde onderdelen. Pentair heeft wereldwijd meer dan 13.000 personeelsleden.
Met de overname ging een bedrag van 503 miljoen euro gemoeid en gaan 340 werknemers over naar de nieuwe eigenaar. Norit is verder nog actief in de productie van actief kool.
Grootaandeelhouders René Kuipers en Bernard ten Doeschot van Norit Holding hielden ieder ongeveer 50 miljoen euro over aan de verkoopdeal.
 

 
07-04-2011  

Consortium wil Wegener kopen van Mecom

 

LONDEN – Volgens de Engelse krant The Guardian wil een consortium van Nederlandse banken uitgever Wegener losweken uit de Britse investeringsmaatschappij Mecom en weer aan de beurs brengen in Amsterdam. E.e.a. zou zijn uitgelekt door een email van de huidige ceo van Wegener, de Noor Truls Velgard aan zijn medebestuurders. Velgard werd in oktober vorig jaar gedropt in Enschede nadat ceo Joop Munsterman het niet eens was met Mecom-baas Montgomery om de IT-afdelingen van Wegener over te brengen naar India. Velgard was al snel uit Enschede verdwenen en nam zijn intrek bij Wegener in Apeldoorn waar hij ook niet met open armen ontvangen werd.
Mecom verkeert al jaren in financieel slecht weer sinds het in 2005 op het overnamepad sloeg in landen als Polen, Duitsland en Noorwegen. Alle overgenomen uitgevers moesten daarna fors afdragen om de leningen van Mecom te kunnen betalen. In december vorig jaar moest Montgomery met stoom en kokend water bij banken een krediet van 600 miljoen veilig stellen voor een periode van 3 maanden.

Het consortium van Nederlandse banken zou gesteund worden door een aantal grote Nederlandse beleggers, die eerst de Mediagroep Limburg (De Limburger en Limburgs Dagblad) uit de klauwen van Montgomery (Mecom) willen bevrijden om daarna een meerderheidsbelang te nemen in een samengevoegde onderneming van Wegener en de Media Groep Limburg. De Nederlandse topman, de Noor Truls Velgard zou niet veel in het plan zien en wil verder saneren waarbij meer dan 500 banen op de tocht staan.

 
09-04-2011  

Bolletje in zwaar weer?

 

ALMELO – Volgens berichten schijnt het minder goed te gaan bij de bekendste producent van beschuit, Bolletje in Almelo. Het bedrijf schijnt last te hebben van prijzenoorlogen in de supermarkten en bovendien van stijgende grondstofprijzen. Desondanks investeerde Bolletje vorig jaar miljoenen in een nieuwe bakstraat in de Almelose fabriek aan de Turfkade. Deels ook om nieuwe producten op de markt te brengen maar vooral om de Duitse markt te bestormen zoals algemeen directeur Hielke van Dijken dat toen uitdrukte.
Sinds de komst van Van Dijken in 2008 komen vaker geruchten naar buiten over ‘bestuurlijke strubbelingen’ binnen het concern. Van Dijk kwam van de Smilde Food Groep en ook daar waren toen dergelijke signalen. Van Dijk kwam bij Bolletje in 2008 na het vertrek van grootaandeelhouder Bertus ter Beek en directeur Herman van Boxtel. Directielid commerciële zaken Rob Willemsen - die al vele jaren succesvol carriëre maakte bij Bolletje - kon al vrijsnel daarna van het ene op het andere moment zijn bureau leegruimen en zocht zijn heil bij Hollandia Matzes in Enschede.
Introducties van nieuwe producten bij Bolletje mislukten grotendeels en worden nu gevolgd met opnieuw een plan om nieuwe producten voor het ontbijt op de markt te brengen. Kostbare projecten die slechts zelden tot succes leiden. Volgens van Dijken kan op die ontbijtproducten meer rendement gehaald worden dan op de traditionele producten als beschuit en roggebrood waar Bolletje marktleider in is.

 
09-04-2011  

Vermiste Bornenaar teruggevonden

 

DENEKAMP – De verstandelijke gehandicapte 38-jarige Charles Platenkamp uit Borne werd mede dankzij oplettende burgers zaterdag teruggevonden in Denekamp. Platenkamp was vrijdagavond nog gesignaleerd in Almelo toen hij de weg naar Borne vroeg maar toch de verkeerde kant opfietste en uiteindelijk in Denekamp terecht kwam. Hij was vrijdag weggefietst uit het tehuis in Borne waar hij woont.

 
11-04-2011  

Peter Oosterhuis te gast bij Hebron

 

DEN HAM - De Almeloèr Peter Oosterhuis was zondag te gast in het witte kerkje van de Evangelische Gemeente Hebron aan de Geerdijk in Den Ham.
Oosterhuis werkte al langere tijd in Afghanistan, maar werd in oktober van het afgelopen jaar daar ontvoerd. Na een periode van ca. 6 weken intensief onderhandelen is hij weer vrijgelaten door zijn ontvoerders. Deze periode in Afghanistan was een zeer indringende periode in zijn leven en het leven van zijn familie. Oosterhuis sprak over zijn zending in Afghanistan.
 

 
11-04-2011  

Rechter verliest deel strafdossier

 

ALMELO – Een rechter van de rechtbank te Almelo heeft een deel van een strafdossier verloren van de zaak waarmee hij bezig was, zo bracht de rechtbank naar buiten nadat de rechter de vermissing gemeld heeft.
Waarschijnlijk werd een deel van het dossier in de trein verloren toen hij de stukken mee naar huis nam om zich voor te bereiden op de behandeling van het dossier. De rechter wilde zich inlezen in de achtergronden van verdachte en slachtoffer maar bleek delen te missen toen hij weer op de rechtbank kwam en de bepaalde stukken miste.
Onduidelijk is of de stukken überhaupt mee naar huis genomen mochten worden. Een zoektocht heeft nog niets opgeleverd. Alle betrokkenen worden over de vermissing geïnformeerd.

< Dossiervorming op z'n frans

 
12-04-2011  

Ben jij de juf of meester van de toekomst?

 

HENGELO - Aanstaande zaterdag 16 april is de jaarlijkse Open Dag van Hogeschool Edith Stein van 10.00 tot 13.00 uur. Niet alleen aankomend studenten zijn welkom, maar iedereen die wil kennismaken met de opleiding Leraar basisonderwijs! Voor ouders met kinderen is er ook voldoende te beleven.

Voor aankomend studenten is het thema van de Open Dag: Ben jij de juf of meester van de toekomst? Tijdens de Open Dag ontdekken aankomend studenten of de pabo in Hengelo en het beroep Leraar basisonderwijs iets voor hen zijn. Daarnaast maken zij kans op een iPad of een Blackberry door uiterlijk 13 april een filmpje over hun ideale leraar basisonderwijs naar de hogeschool te sturen.

De Open Dag is niet alleen interessant voor aankomend studenten, maar ook voor een algemeen publiek: bijna alle vakken van de pabo stellen zich voor. In het bijzonder zijn kinderen (met hun ouders) van harte welkom, want wat zou een Open Dag van een opleiding Leraar basisonderwijs zonder kinderen zijn? Kinderen kunnen onder andere meedoen met gymlessen, reuzenbeesten kleien, rozijnen laten dansen en leren hoe je de beste bootjes vouwt bij natuur- en techniekonderwijs. Volwassenen zijn natuurlijk ook welkom bij deze activiteiten.

 
12-04-2011  

Gevonden beenderen zijn menselijke resten

 

ENSCHEDE – De beenderen die vrijdag 8 april jl. in een tuin aan de Eenhoornstraat in Enschede zijn gevonden, zijn menselijke resten. Dat is de conclusie van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het NFI gaat de menselijke resten nader onderzoeken om duidelijkheid te krijgen over onder meer geslacht, leeftijd en mogelijke doodsoorzaak.
De bewoner van het huis aan de Eenhoornstraat vond de beenderen toen hij in de tuin aan het werk was, waarop hij onmiddellijk de politie inschakelde. Het rechercheteam dat de zaak in onderzoek heeft, is inmiddels gestart met een buurtonderzoek en onderzoek aan de hand van de lijst met vermiste personen om de ware identiteit van het corpus te achterhalen.

 
12-04-2011  

Twente wordt helikopter oefengebied

 

DEN HAAG – Volgens de actuele Startnota Luchtruimvisie wordt Twente onderdeel van een grensoverschrijdend militair oefengebied voor helikopters. Het is zo druk in het Europese luchtruim dat nieuwe indelingen noodzakelijk zijn. Vooral rondom Schiphol en Lelystad moet ruimte gemaakt worden voor de burgerluchtvaart. Daardoor komt de Veluwe als oefengebied voor helikopters onder druk te staan. Twente zou daarbij in beeld zijn als oefengebied dat goed aansluit op het Duitse oefengebied Nordhorn Range.
Of daarbij de luchthaven Twente weer in beeld komt voor militair gebruik is nog onbekend. Wel heeft het ministerie van Defensie - ook na sluiting van de militaire luchtmachtbasis - zich altijd verzet tegen hoogbouw in Enschede omdat het de radar zou beïnvloeden.


Startnota Luchtruimvisie 2011

 
13-04-2011  

Presentatie Hellehonden - Jan en Sanne Terlouw

 

ZENDEREN – In het Seminar te Zenderen nam gedeputeerde Carry Abbenhues het nieuwste boek van vader en dochter Terlouw ‘Hellehonden’ in ontvangst. Jan en Sanne Terlouw schreven de thriller als onderdeel van het project ‘Langs Heilige Huisjes’ van het Twents Bureau voor Toerisme en werd gesubsidieerd door de provincie Overijssel.
In deze Twentse Da Vinci Code komt het speurdersduo Reders & Reders, in hun zoektocht naar de moordenaar, langs het lokaal religieus, historisch erfgoed van Twente.

Hellehonden < http://www.nieuwamsterdam.nl/hellehonden > is deel 6 uit de Reders & Redersreeks van Jan en Sanne Terlouw.
In het boek staan zogenoemde QR-codes. Via die codes, die met een ‘smart phone’ kunnen worden gescand, komt de lezer op een website met meer informatie over de Twentse locatie waar het verhaal zich op dat moment afspeelt.
Op de omslag staat eveneens en QR-code die verwijst naar een interview met Jan en Sanne Terlouw.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (38 foto's)...

 
13-04-2011  

Urenco mag uitbreiden van provincie

 

ZWOLLE/ALMELO - De provincie Overijssel gaat niet dwars liggen bij de uitbreiding van Urenco in Almelo. Het ministerie van VROM gaf al eerder toestemming maar de provincie kon daar nog bezwaar tegen aantekenen. Dit laat de provincie na, omdat volgens onderzoek blijkt dat er door de uitbreiding geen merkbare milieu- en gezondheidseffecten in de omgeving zijn te verwachten. Het bedrijf dat wereldwijd kerncentrales van verrijkt uranium voorziet wil de capaciteit in Almelo met een vijfde deel uitbreiden.
Milieu- en natuurorganisaties zijn wel tegen de uitbreiding omdat Urenco gezien wordt als het begin van de keten in kernenergie.

 
16-04-2011  

75 Para´s jumpen uit hete luchtballonnen

 

TEUGE – Zo’n 75 parachutisten hebben vanochtend een ‘massjump’ gemaakt vanuit manden onder hete luchtballonnen. De ‘massjump’ vanaf 2 km hoogte is zo uniek dat de para’s vanuit de hele wereld richting Teuge trokken.
De jongste deelnemer kwam uit Breda en is pas 10 jaar.

Klik hier voor meer foto’s die zijn gemaakt door Matthijs.

 
16-04-2011  

Aktie 'Brommen tegen Kanker' in Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN - In Twenterand organiseerde de Oldtimervereniging ’t Aole Kreng uit Vroomshoop een race tegen kanker. Enkele honderden deelnemers namen deel aan de race waarbij Kreidler en Zündabb toch wel de hoofdmoot vormden.
Fotograaf Coen Mulder zoefde elektrisch naar Vriezenveen voor het maken van de fotoreportage bij de start van de race langs elf buurtschappen.

(Klik hier om alle 123 foto's van Coen Mulder te bekijken)

Fotoreportage (17 foto's)...

 
16-04-2011  

Vertragingen op het spoor in de regio

 

ZWOLLE – Op de treintrajecten Almelo-Mariënberg, Almelo-Zwolle en Deventer-Hengelo worden door Prorail dit weekend meerdere werkzaamheden uitgevoerd. Bij de verschillende eindstations worden bussen ingezet. De internationale trein rijdt tot Deventer waarna bussen het vervoer verzorgen naar Bentheim (D).
In Almelo wordt onder het spoor een duiker aangelegd ter hoogte van de Bavenkelsweg t.b.v. de Natte Doorbraak.
 

 
17-04-2011  

Palmpaasmarkt ' De Boderie' Albergen

 

ALBERGEN - Zaterdag en zondag vond op het erf van ‘De Boderie’ de jaarlijkse Paasmarkt plaats. Zaterdag konden kinderen hun eigen palmpasentak maken of eieren schilderen en bovendien was er elk uur een eierzoekwedstrijd met leuke prijsjes.
Zondag verzorgden  de folkloregroep voor kinderen ‘De Korenbleumkes’ een optreden en verder waren er tal van kraampjes met o.a. houten speelgoed, huisdecoratie’s, kadoartikelen, voorjaarsstukjes en kransen, zijden sjaals en sieraden.
De Holtsnieders uit Almelo, een ikonenschilder die met eigeel werkt, een glasgraveerster en een houtgraveerder maakten met demonstraties deze voorjaarsmarkt compleet.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (47 foto's)...

 
17-04-2011  

Borne op z'n Best


Open Overijssels Kampioenschap Living Statues.
Oud Borne.
 

BORNE Aan het open Overijssels kampioenschap Living Statues in Borne deden dit jaar bijna 80 beelden mee. Ze kwamen uit binnen- en buitenland, waren professional en amateur, volwassen en kind. Eén ding hadden ze gemeen: ze genoten intens! Of… zoals een der deelnemende Belgen het na afloop mailde: ‘Bedankt voor deze fijne dag. Een vakjury en een kinderjury beoordeelden de levende standbeelden. U was er niet bij? Gemiste kans. De jury bestond uit Laura Reumer en Rinus Morsink, de kinderjury werd gevormd door Sebastiaan VacaCarina Uncu en Tom de Groot.

Prijswinnaars:
Volwassenen: 1 'Terra', 2 'Ceasar', 3 'Meesterdief'- Publieksprijs: 'Ceasar'
Kinderen: 1 'de Pubers', 2 'Potloodventje', 3 'Vriend' - Publieksprijs: 'Potloodventje'

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (62 foto's)...

 
18-04-2011  

Voorleesfinale in Carrousel Ommen

 

OMMEN - Woensdag a.s. vindt in theater Carrousel te Ommen van 13.30 tot 16.00 uur de Provinciale Finale van de Voorleeswedstrijd plaats. De winnaar van deze wedstrijd mag de provincie vertegenwoordigen op de Landelijke Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht.
Vanuit de regio Almelo doen twee voorlezers mee aan de wedstrijd in Ommen. Ebe Damen van basisschool Azelo uit Ambt Delden won met het voorlezen uit; ”Mees Kees-een pittig klasje” en Madeleine Evans van basisschool De Esch uit Borne won met het voorlezen uit “Blauwe plekken”. Zij werden gekozen als winnaars tijdens de regionale wedstrijd in Bibliotheek Almelo op 26 maart j.l. en troefden andere deelnemers uit Almelo, Borne, Hof van Twenthe, Wierden en Tubbergen af. 

< Ebe Damen las voor uit 'Mees Kees-een pittig klasje'. 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
18-04-2011  

Twee autobranden in Vriezenveen

 

TWENTERAND – Vriezenveen werd maandagavond opgeschrikt door twee autobranden. De eerste melding kwam over een autobrand op een parkeerterrein aan de Koningsweg. Hierbij ging ook een schutting in vlammen op. De tweede melding volgde een half uurtje later toen er een melding kwam over een autobrand aan de Schout Doddestraat. Beide auto’s kunnen worden afgeschreven.
De politie onderzoekt of er een kwestie is van brandstichting. De politie meldt tevens dat de helikopter die kort na de tweede brand boven Vriezenveen werd gehoord, niets heeft te maken met de brandstichting maar met een politieonderzoek onder de actienaam ‘Ochtendgloren’.

Kijk hier naar meer foto’s op 112 Twenterand

 
19-04-2011  

Anneke Raven nieuwe burgemeester Hellendoorn

 

HELLENDOORN – De Utrechtse gedeputeerde A.H. Raven (55) is voorgedragen als nieuwe burgemeester in de gemeente Hellendoorn. Raven is lid van het CDA en was vier jaar gedeputeerde met de portefeuille Financiën, Samenleving en Cultuur. Voordien was zij verbonden als projectmanager journalistiek aan de Media-academie in Hilversum en gaf zij mediatraining aan bestuurders. De officiële benoeming wordt in juli verwacht.

 
19-04-2011  

Businessmeeting met Hans van Breukelen

 

ALMELO – De Businessclub van Heracles Almelo ontving vanavond in het Polmanstadion de Stichting Ondersteuning Verliesverwerking. Onder hen de ambassadeurs van de stichting de oud- topvoetballers Hans van Breukelen, René Eijkelkamp en Michel Boerebach, maar ook de voorzitter van SVZW en topondernemer Freddy Nijhof uit Wierden die als boegbeelden de Stichting Ondersteuning Verliesverwerking uitdragen. Ook zijzelf kregen in het leven te maken met treurige omstandigheden en dat is mede de reden om het vele goede werk van de stichting uit te dragen, zodat ieder die met verlies van dierbaren te maken krijgt, ergens kan aankloppen om het leven weer op gang te krijgen.
Presentator en journalist Jan Medendorp sprak met de ambassadeurs en natuurlijk werden ook de nodige zaken geveild om wat geld bij elkaar te sprokkelen.

Meer over de stichting leest u hier.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (30 foto's)...

 
20-04-2011  

Gedeputeerde Klaasen plotsklaps uitgerangeerd

  ZWOLLE – De VVD in Overijssel heeft een ‘Charles Schwietert Affaire´. Gedeputeerde Job Klaasen is vlak voor zijn hernieuwde beëdiging plotsklaps opgestapt omdat zijn ‘geloofsbrief´ als onjuist werd beoordeeld. Klaasen had twee hbo-opleidingen op zijn cv staan die echter niet meer bleken te zijn dan bedrijfscursussen. Klaasen zou aan zijn derde periode als gedeputeerde beginnnen.
Klaasen was sinds 2003 gedeputeerde namens de VVD en was voordien districtsmanager van de ANWB Wegenwacht. Ook was hij voordien gemeenteraadslid in Almelo.
De eveneens afscheid nemende gedeputeerde Dick Buursink (PvdA) noemt het een persoonlijk drama wat zich heeft voltrokken. Sinds 2007 is een diplomatoets toegevoegd aan de integriteitsregels en dat werd Klaasen nu fataal. Klaasen sleepte tijdens de coalitiebesprekingen nog wel een tweede gedeputeerdenzetel uit het vuur voor zijn partij maar vertrok na een gesprek met CdK Ank Bijleveld per direct uit het provinciehuis.
Lees verder...

 
20-04-2011  

Legerheli landt bij aannemer in Haaksbergen

 

HAAKSBERGEN – Aannemersbedrijf Wijlens in Haaksbergen kreeg woensdag een niet alledaags bezoek van een legerhelikopter. Het vliegende gevaarte kwam onderdelen van een bouwkraan ophalen die Wijlens had verkocht aan collegabedrijf Hodes Bouwsystemen. Die zet de van Wijlens gekochte kraan in voor bouwwerkzaamheden op Bonaire. De legerheli fungeerde in dit geval als transporteur voor de benodigde onderdelen.

< De kraan op Bonaire

Kijk naar een filmpje van Renato Melis.

 
21-04-2011  

Winnaars Rabobank BankBattle

 

ALMELO – Woensdag streden 20 basisscholen uit het werkgebied van Rabobank Noord Twente mee aan de Rabobank BankBattle. De groep-acht-leerlingen gingen vanuit hun eigen klaslokaal met elkaar de strijd aan voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden. De praktijkopdrachten en vragen hadden betrekking op onder andere schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet.

Na ongeveer anderhalf uur hard werken, resulteerde dit in een oplossing die werd opgeslagen in de digitale BankBattleKluis. De klas die de oplossing als eerste correct invoerde, won de BankBattle.

De klassen deden in vier verschillende groepen mee. De welverdiende winnaars zijn:
- Basisschool Kadoes uit Albergen
- Mariaschool uit Langeveen
- Mariaschool uit Reutum
- Basisschool Kadoes uit Albergen, team 2

Deze vier klassen hebben een bioscooparrangement voor de hele klas gewonnen! Gefeliciteerd!

De basisscholen die volgend jaar (weer) mee willen doen met de Rabobank BankBattle kunnen zich nu al opgeven! Mail de naam van de school, de contactpersoon, telefoonnummer/e-mailadres en het aantal leerlingen van de betreffende groep naar communicatie@noordtwente.rabobank.nl 

 
22-04-2011  

Dode op N35 tussen Nijverdal en Raalte

 

NIJVERDAL – Op het kruispunt Bos nabij Raalte (N35) zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een vrachtwagen en personenwagen met elkaar in botsing gekomen. De vrachtwagen met oplegger kwam uit de richting Nijverdal en raakte de personenwagen in de flank. Door de klap belandde de personenwagen op de naastgelegen carpoolplaats. Een inzittende overleed ter plaatse en een andere inzittende werd zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd. De precisie oorzaak van de aanrijding wordt nog door de politie onderzocht, maar vermoed wordt dat de personenwagen uit de richting Deventer kwam en de weg opdraaide.

Het kruispunt Bos geldt als een zogenaamd 'black spot' op het 'karrespoor' Almelo-Zwolle
< archieffoto - David vd
 

 
22-04-2011  

Hengelo en Hellendoorn in de fout met Wmo

  DEN HAAG – Volgens het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gaan de gemeenten Hengelo, Hellendoorn, Heerlen en Landsmeer in de fout bij de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Gemeenten voeren de Wmo uit en iedere gemeente legt andere accenten.
Lees verder...

 
23-04-2011  

Herstart voor zuivelbedrijf Lyempf in Kampen

 

KAMPEN – Na het faillissement in maart krijgt zuivelbedrijf Lyempf in Kampen een doorstart door de overname door Hyproca Dairy BV uit Ommen. Voor 55 werknemers is het behoud van een baan zeker. Dat kunnen er meer worden als de afname hoger wordt dan nu begroot.
Het bedrijf kwam in de problemen door te dure afnamecontracten met melkveehouders en vooral door het uitblijven van een beloofde kapitaalsinjectie door de Griekse eigenaar Gramen Shipping die het bedrijf medio 2010 overnam.
Lyempf, dat staat voor Leeuwarder IJs en Melk Producten Fabriek, gaat vooral samenwerken met Lypack in Leewarden, een andere dochter van de Hyproca Dairy Groep. Melkpoeder en babyvoeding zijn vooral de producten die wereldwijd geëxporteerd worden.

 
24-04-2011  

Grote brand bij Twence Hengelo

 

HENGELO - Bij afvalverwerker Twence aan de Boldershoekweg in Hengelo woedt op dit moment een grote brand. Volgens de eerste berichten zijn er geen gewonden, maar ontwikkeld de brand zich snel. Meerdere korpsen hebben bluswagens gestuurd.
De brand woedt in een vrijstaande loods waarin grof industrieel afval is gelagerd. Volgens eerste metingen zijn er geen gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen vrij gekomen.

Kijk naar het filmpje op You Tube

Update:
De brandweer heeft een groot deel van de loods gesloopt om beter bij de brandhaard te kunnen komen. De bluswerkzaamheden duurden tot laat in de avond. Naar het ontstaan van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Fotoreportage: Vico Braekman

Fotoreportage (4 foto's)...

 
24-04-2011  

Paasvuur Noordergraafsingel Harbrinkhoek

 

HARBRINKHOEK – AlmeloNieuws.nl nam vanavond een kijkje bij het ontsteken van het paasvuur aan de Noordergraafsingel in Harbrinkhoek. Vrijwilligers van de KPJ uit Harbrinkhoek verzorgden dit jaar de opbouw van het paasvuur. Het vuur werd ontstoken door pastoor Lie van de Mariaparochie die daarbij werd geassisteerd door de kinderen van de basisschool.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (50 foto's)...

 
25-04-2011  

Vlöggeln met de Poaskearls Ootmarsum

 

OOTMARSUM – Het meest authentieke paasgebruik in Nederland is wellicht het ‘Vlöggeln’ in Ootmarsum. Vrijgezelle huwbare mannen, zoegenoemde 'Poaskeerls' gehuld in regenjassen met hoed, trekken al zingend door de straten en kroegen gevolgd door duizenden dorpsbewoners en toeristen.
De Paaslofzang wordt daarbij slechts onderbroken door zo hier en daar een stevige ‘neut’ achterover te slaan. Halleluja, halleluja, ha-alelujaaa…
De 'Poaskeerls' zijn ook verantwoordelijk voor het opbouwen en branden van het 'Poasboaken'.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (17 foto's)...

 
25-04-2011  

Spektakel bij Hexel on Wheels

 

WIERDEN - Bij 'Hexel on Wheels' was het weer een heel spektakel en zo'n beetje alles wat een motor heeft werd over het circuit gejaagd. Voor AlmeloNieuws.nl 'ronkte' fotograaf Coen Mulder naar het circuit voor de bijgaande fotoreportage.

Klik hier voor alle 538 foto's van Coen Mulder en hier naar een film van 10 minuten.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
26-04-2011  

Grote explosie op Melkmarkt Zwolle (upd******)

 

ZWOLLE - Rond kwart over tien is bij een vermoedelijke gasexplosie op de Melkmarkt in Zwolle is groot gedeelte van de voorgevel vernield. De brandweer was zeer snel ter plaatse. In ieder geval één persoon is uit het pand naar buiten komen lopen aldus ooggetuigen. Het gaat vermoedelijk om het Turks specialiteitenrestaurant Kösc aan de Melkmarkt.
Het pand staat op instorten en kan als verloren worden beschouwd. De straat ligt bezaaid met puin en de politie heeft de omgeving afgezet. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn. Nadere gegevens ontbreken. In de directe omgeving van het pand zijn de ramen uit meerdere panden gesprongen.

Updates: *
* Er zouden 2 gewonden zijn, waarvan 1 zwaar gewond. Een traumahelikopter is ter plaatse. 

* Inmiddels zijn de gewonden afgevoerd naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. De gehele Melkmarkt is inmiddels door de politie afgesloten vanwege het instortingsgevaar. Het pand en belendende percelen worden gestut. Burgemeester Meijer is ter plekke om de werkzaamheden in ogenschouw te nemen.
* Met de gewonden schijnt het mee te vallen. Een der gewonden is een vrouw die tijdens de explosie voorbij fietste. Zij is vooral door glasscherven gewond. De tweede persoon zou ten tijde van de explosie zich in het pand hebben bevonden. 
* Het pand wordt via leegstandsbedrijf Ad Hoc tijdelijk verhuurd en zou in gebruik zijn als atelier. Het geëxplodeerde pand, waarvan zowel voor- als achtergevel zijn weggeblazen, is in eigendom van VOF Roohaen. Roohaen is weer onderdeel van DLH, het bedrijf van de Zwolse projectontwikkelaar Dick Huiskamp die met een omstreden ontwikkelingsplan bezig is aan de Melkmarkt. 
* Met de vrouwelijke gewonde gaat het redelijk goed. De man die in het pand was ten tijde van de explosie, is overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen.
* De afzetting van de Melkmarkt in Zwolle is opgeheven. Alleen de direct betrokken panden zijn nog afgezet. Alle winkeltjes en horecabedrijven aan de Melkmarkt bleven vandaag gesloten. Het geëxplodeerde pand en het direct aanpalende pandje staan op instorten. Nog vanavond wordt begonnen met de sloop. Meerdere panden in de directe omgeving hebben zware schade opgelopen.

Fotoreportage: Emiel Houben en anderen

Fotoreportage (14 foto's)...

 
27-04-2011  

5 gewonden bij verkeersongeval Nijverdal

 

NIJVERDAL - Bij een ongeval op de Rijssensestraat in Nijverdal zijn woensdagmiddag vijf mensen gewond geraakt, van wie drie kinderen. Een auto met daarin een bestuurster en een kind stond voorgesorteerd om vanaf de Rijssensestraat linksaf te slaan. De auto werd over het hoofd gezien door de bestuurder van een achteropkomende bedrijfsauto en aangereden. Hierdoor schoot het voorste voertuig naar de linkerweghelft en raakte daarbij een tegemoetkomende auto met aan boord een gezin van vijf personen. De bestuurster en het kind die in de eerste auto zaten zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Dat geldt ook voor de vader en twee kinderen uit de tegemoetkomende auto. Over de aard van hun verwondingen is op dit moment nog niets bekend. De moeder en een derde kind in de tegemoetkomende auto zijn ongedeerd gebleven. Dat geldt ook voor de bestuurder van de bedrijfsauto.De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

< Fotoreportage en filmpje: RTV Hellendoorn

Fotoreportage (4 foto's)...

 
27-04-2011  

Tante Sien in handen van ‘De Poet´.


Tante Sien - Vasse
 

VASSE – Autohandelaar Lenferink – ook wel bekend onder zijn Geesterense bijnaam ‘De Poet’ - heeft het bekende restaurant Tante Sien gekocht via curator Kolkman uit Wierden. De 125-jarige uitspanning werd de laatste jaren gedreven door horeca-ondernemer Hans Zandhuis maar deze ging failliet. Volgens het Twents opinieweekblad De Roskam zou er een bankschuld van zo’n anderhalf miljoen euro bestaan. Of Lenferink dat bedrag heeft neergeteld is niet bekend.
Lenferink investeerde zijn met de handel in de ‘heilige koe’ verdiende kapitaal al vaker in horecapanden. Zo kocht hij in het verleden het inmiddels afgebroken cafe-restaurant De Mooie Vrouw in Almelo, café-restaurant De Knoefbakker in Geesteren en vorig jaar café-restaurant De Noordergraaf te Harbrinkhoek dat een doorstart maakte onder de vertrouwde naam Kampkuiper. Ook in de Grotestraat Zuid in Almelo heeft Lenferink een horecapandje dat nog op een vergunning wacht.

 
28-04-2011  

Hengelo past 1,5 miljoen bij voor XL Businesspark

 

HENGELO/ALMELO - De gemeente Hengelo moet anderhalf miljoen euro reserveren voor het exploitatietekort van XL Businesspark Twente bij Bornerbroek. Hetzelfde dreigt ook voor de andere aandeelhouders Almelo, Enschede, Borne en de provincie Overijssel.
Het XL Businesspark langs de A35 stevent af op een exploitatietekort van een slordige 8 miljoen euro omdat nagenoeg geen grond wordt uitgegeven. Sinds de start van het XL Businesspark hebben zich nog maar 2 bedrijven gevestigd.
Het ministerie van Infrastructuur & Milieu heeft al twee jaar 2 miljoen euro op de plank liggen voor de aanleg van een kade aan de zijtak van het Twentekanaal naar Almelo. Het staalbouwbedrijf Buiting vestigde zich met name om die redenen op het XL Businesspark dat bedoeld is voor ‘ruimtevreters’.

 
29-04-2011  

Q-koorts geitenbedrijf Hellendoorn

  HELLENDOORN - Bij een geitenbedrijf aan de Hammerweg tussen Marle en Den Ham in de gemeente Hellendoorn is Q-koorts vastgesteld. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie de gemeente en de GGD Regio Twente laten weten.
Om te voorkomen dat de Q-koortsbacterie zich verder verspreidt, zijn er aanvullende maatregelen bij het bedrijf getroffen. Er komt een bordje te staan met daarop de tekst “Besmet verklaard.” De beesten mogen niet vervoerd worden, behalve naar een slachthuis.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina