Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-04-2010  

Dode bij bedrijfsongeval Tubbergen

 

TUBBERGEN - Een man uit Tubbergen is woensdag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in een tuincentrum in Tubbergen. Het gaat om de eigenaar van het tuincentrum.

Hij raakte bij werkzaamheden in de nok van het tuincentrum bekneld in de katrol van het automatische zonnescherm en stikte. Uit onderzoek is gebleken dat het zonnescherm inschakelde toen de man bezig was met werkzaamheden aan de waterleiding. Medewerkers hebben de zonwering direct uitgeschakeld maar konden de man niet bevrijden uit zijn benarde positie. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

 
01-04-2010  

Foto's 'gestrandde' Lockheed T33 op Twenthe

 

ALMELO - Vorige week haalde de voormalige vliegbasis Twenthe even het nationale nieuws omdat een Britse piloot er een noodlanding maakte met een voormalig Deens T33 lesvliegtuig omdat er een storing was in de generator. De piloot zette het toestel veilig aan de grond maar ging zelf op transport naar Schiphol omdat hij in Nederland niet bevoegd was het toestel te vliegen. De Brit moest het toestel in Duitsland afleveren bij een nieuwe eigenaar.

< Fotograaf Jan Bril toog naar de voormalige militaire basis en maakte de bijgaande foto's van de éénmotorige straaljet Lockheed T33 met zijn karakteristieke brandstoftanks aan het eind van de vleugels.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
01-04-2010  

Natuurlijke dood baby kinderdagverblijf Hengelo

 

HENGELO – Het Forensisch Instituut te Rijswijk heeft geen bijzondere doodsoorzaak kunnen vaststellen bij de baby die op 16 november jl. dood werd gevonden in het bedje in het Kinderdagverblijf bij de Gieterij in Hengelo.
Het Openbaar Ministerie heeft daarom het onderzoek in deze tragische zaak gesloten, omdat daarmee feitelijk een natuurlijke doodsoorzaak is komen vast te staan. Zowel de ouders als het personeel van het Kinderdagverblijf, dat valt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Kinderopvang Enschede (SKE), zijn daarvan in kennis gesteld.

 
01-04-2010  

Q-koorts besmetting in Bornerbroek en Enschede

 

ALMELO - In Ureterp (provincie Friesland), Bornerbroek en Enschede (provincie Overijssel) en Maren Kessel en Tilburg (provincie Noord-Brabant) zijn melkgeitenbedrijven besmet verklaard met Q-koorts. In Ureterp gaat het om een bedrijf met 450 dieren, in Bornerbroek om 584 dieren, in Enschede om 944 dieren, in Maren Kessel om 1097 dieren en in Tilburg om een bedrijf met 1050 dieren.
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit plaatst een waarschuwingsbord bij deze vijf bedrijven. De adressen en locaties van de bedrijven worden ook bekendgemaakt op de website van de VWA.
Binnen een straal van 5 km geldt voor mensen met een hartklepafwijking, voor mensen die een hartoperatie hebben ondergaan, voor mensen met een afweerstoornis en voor zwangere vrouwen een verhoogd risico. Alle bewoners binnen de straal van 5 km zijn/worden per brief geïnformeerd.
De risico's voor mensen.


Volledig persbericht
Brief ministeries van VWS en LNV aan omwonenden

 
02-04-2010  

Wierden verkoopt twee bouwkavels in Hoge Hexel

 

WIERDEN - De gemeente Wierden verkoopt aan de Oude Schoolweg in Hoge Hexel twee bouwkavels. Geïnteresseerde particulieren kunnen inschrijven op deze kavels. Op donderdag 29 april opent de notaris de enveloppen en wordt bekend wie de nieuwe eigenaars van de kavels zijn.
De twee kavels hebben een grootte van ongeveer duizend vierkante meter per stuk en zijn bedoeld voor de bouw van twee vrijstaande huizen. Ze moeten minstens 275 euro (exclusief btw) per vierkante meter opbrengen. Er zijn voorwaarden verbonden aan de verkoop: de kopers moeten de woning minstens drie jaar zelf bewonen. Verder wordt er niet verkocht aan rechtspersonen.
Geïnteresseerden kunnen het inschrijfformulier woensdag 28 april 2010 voor 17.00 uur afgeven bij notariskantoor Keizer & Van Goor, Almelosestraat 42a in Wierden. Het inschrijfformulier is (samen met een informatiepakket) verkrijgbaar bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis van Wierden. Meer informatie is ook te vinden op www.wierden.nl

 
02-04-2010  

Al 30 jaar paasvuur Bovenlandsweg Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN - Aan de Bovenlandweg in Vriezenveen is het jaarlijkse paasvuur al 30 jaar een traditie. Van heinde en verre komt men snoeihout brengen om een grote staak te bouwen en dat wordt tot Paaszaterdagavond streng bewaakt, waarna alles in de hens gaat.

< Jan Bril nam al even een kijkje

Fotoreportage (7 foto's)...

 
03-04-2010  

Twentse gemeenten beschermen duisternis

 

ENSCHEDE - Negen Twentse gemeenten gaan de komende maanden gezamenlijk aan de slag om een lichthindervisie te ontwikkelen voor het tegengaan van lichthinder en de bescherming van de duisternis. De gemeenten doen dit met behulp van een subsidie van de provincie Overijssel en Regio Twente. In de vorig jaar vastgestelde Omgevingsvisie Overijssel wordt duisternis als kernkwaliteit genoemd. In de omgevingsvisie wordt de ambitie uitgesproken om de ‘donkere’ gebieden tenminste zo donker te houden, maar ze liever nog wat donkerder te maken. De Twentse gemeenten zijn de eerste gemeenten in Overijssel die in samenwerking een beroep doen op de provinciale bijdrage.

 
03-04-2010  

Oprichting comité 200 jaar Wierden

 

WIERDEN, Volgend jaar bestaat de gemeente Wierden 200 jaar. In 1811 namelijk is Wierden ontstaan uit de marken Wierden, Hoge Hexel, Rectum, Ypelo, Notter en Zuna. Eerst in 1818 werden Enter en Enterbroek daaraan toegevoegd. Om dit 200-jarig bestaan op grandioze wijze te herdenken en te vieren is op initiatief van enkele burgers het comité ‘Wierden 200 jaar’ gevormd, bestaande uit Gerrit van Loevezijn (voorzitter), Geertje Roelofs (secretaris), Gerard Krone (penningmeester) en de leden Roelof Bartels, Jan Bosch, Erik Eshuis, Rob Kortenhorst, Mark Rutgers en Ineke Stokkingreef. Inmiddels is deze groep op voortvarende wijze aan het werk geslagen om de nodige voorbereidingen te treffen. Gedacht wordt aan het organiseren van een aantrekkelijk feestprogramma, met een aantal aansprekende evenementen en activiteiten voor de gehele bevolking, in met name september 2011. Uiteraard wordt er van uitgegaan dat op de enthousiaste medewerking van de scholen, verenigingen en organisaties mag worden gerekend, om tot een spectaculair feestelijk gebeuren te komen. Op woensdag 14 april a.s. zal daartoe om 20.00 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis een informatieavond worden gehouden, waarvoor vertegenwoordigers van de scholen, verenigingen en organisaties zullen worden uitgenodigd.

 
05-04-2010  

Bevrijding Zenderen herdacht

 

ZENDEREN – Zaterdag werd in Zenderen herdacht dat 65 jaar geleden het dorp werd bevrijd door de geallieerden. Gerrit ter Brugge herdacht de gevallenen bij het monument in het Elhorsterveld en Bouke Schuurman en Esmé Wirtz lazen een gedicht voor. De muziekvereniging St. Gregorius uit Hertme zorgde voor de muzikale omlijsting en de vereniging 'Keep them Rolling' gaf met vele historische voertuigen 'Acte de Présance'.

< Jan Bril maakte de reportage in Zenderen

Fotoreportage (63 foto's)...

 
06-04-2010  

Hexel on Wheels een heel spektakel

 

WIERDEN - 'Hexel on Wheels' was weer een heel spektakel. Duizenden toeschouwers kwamen af op het motorspektakel met Quads, turbo-zitmaaiers, crossmotoren, crossauto's en radiografisch bestuurde vliegtuigjes. Ook 'Keep them Rolling' maakte een defilé van oorlogsvoertuigen ter gedachtenis aan 65 jaar bevrijding en een Canadese Piper dropte klaprozen boven het terrein aan de Eerste Lageveldsweg. Dankzij de inzet van ruim tweehonderd vrijwilligers gaan de baten naar het verenigingsleven in Hoge Hexel.

< Jan Bril maakte de fotoreportage

Fotoreportage (43 foto's)...

 
06-04-2010  

Politie zoekt getuigen vechtpartij Bentelo

 

BENTELO - In de nacht van zondag 4 april op maandag 5 april heeft een vechtpartij plaats gevonden op het feestterrein aan de Bentelosestraat in Bentelo. In de feesttent was omstreeks 01.00 uur een vechtpartij gaande. De politie werd ingeroepen. Toen de politie de vechtende partijen uit elkaar wilde halen, werd de politie zelf belaagd. Hierdoor raakten twee agenten gewond.
Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hof van Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

 
07-04-2010  

Regio Twente en Waterschap afschaffen?

 

ZWOLLE – Als het aan de provinciale PvdA en CDA ligt worden de Waterschappen in de provincie en de extra bestuurslaag van de Regio Twente afgeschaft. Volgens de fracties wordt daarmee flink bespaard als die taken bij de provincie worden ondergebracht. De provincie wil in totaal 32 miljoen bezuinigen en die voorstellen moeten in juni worden voorgelegd aan Provinciale Staten.
Binnen de Regio Twente werken 14 gemeenten samen aan bijvoorbeeld openbaar vervoer, milieu e.d. De ambtenaren die dat uitvoeren, waren voordien op gemeentelijk niveau actief.
Het idee om de Waterschappen op te heffen zal een harde dobber worden omdat dit de oudste bestuurlijke vorm van overkoepelend samenwerken in Nederland is met een zeer specifieke kennis.

 
08-04-2010  

Help de politie met aanpak van overvallen


Antoinette Geerts
  ENSCHEDE - “Wij maken ons zorgen om het aantal overvallen en realiseren dat dit grote impact heeft op het veiligheidsgevoel van de Twentse burger” vertelt Antoinette Geerts. Zij is directeur Recherche bij de politie Twente en geeft onder andere leiding aan het speciaal opgerichte Regionaal Overvallen team. “We zijn een maand geleden gestart met een regionaal overvallenteam. Dit team is samengesteld uit mensen van diverse disciplines binnen de Politie Twente; van rechercheurs, milieupolitie, verkeerspolitie tot wijkagenten. Het team pakt overvalzaken met voorrang op. Het is de bedoeling dat we verdachten aanhouden en zorgen dat er geen nieuwe overvallen plaatsvinden.”
Daadkrachtig optreden
Het Overvallenteam bestaat momenteel uit 25 politiemedewerkers. De politie geeft door inzet van deze extra opsporingskracht een daadkrachtig signaal af aan potentiële overvallers dat iedere agent op scherp staat en op ze let. Daarmee wordt de pakkans verhoogd. Geerts: “Na elk incident worden meerdere opsporingsmiddelen ingezet, zoals buuronderzoek en passantenonderzoek
Lees verder...

 
09-04-2010  

Hengelo heeft college zonder CDA

 

HENGELO – De gemeente Hengelo krijgt een vijfpartijen college van PvdA, SP, D66, GroenLinks en Burgerbelangen, die elk één wethouder leveren. Het CDA valt daarmee als grootste raadsfractie voor het eerst sinds een periode van 20 jaar buiten de boot.

 
10-04-2010  

Bevrijdingsherdenking in Wierden

 

WIERDEN – Vrijdagmiddag werd in de Dorpskerk in Wierden herdacht dat Wierden 65 jaar geleden werd bevrijd door het Canadese Algonquinregiment. Waarnemend burgemeester Jan Kristen ontving er enkele bevrijders van weleer onder aanvoering van Lt. Kolonel b.d. McVeety. De Harmonie St. Jan speelde de beide volksliederen.
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
11-04-2010  

47e Tukkerstocht Albergen

 

ALBERGEN - Het Thema van dit jaar was het "Kindercircus". Het kindercircus Tubantino trad op tijdens de 6km- thematocht.
Dit circus vertoonde op verschillende plekken langs deze route zijn kunsten .Routes: Dit jaar waren de routes uitgestippeld in het gebied ten zuiden en zuid-oosten van Albergen. De langste routes reiken zelfs tot de mooie omgeving van Het Stift in Weerselo en het boerenland van Dulder. De wat langere afstanden waren uitermate geschikt voor Nordick Walking.De muzikale omlijsting: werd verzorgd door:
Concordia Albergen, het Dweilorkest uit Albergen, de Harmonie uit de Lutte en de muzikanten uit Uelsen (D).Niet alleen het bestuur en de helpers van de stichting Tukkerstocht Albergen, maar ook de talrijke muziekkorpsen die weer acte het presence gaven in Albergen, zorgden voor een prima organisatie en een goede sfeer. Om alvast te noteren:
De datum van de Tukkerstocht is het volgend jaar: 10 april 2011.

Fotoreportage Jan Bril.

Fotoreportage (39 foto's)...

 
12-04-2010  

Robben nieuwe burgemeester Wierden

 

WIERDEN – Henk Robben wordt de opvolger van burgemeester Bernard Kobes in de gemeente Wierden. Robben (57) is sinds 2004 directievoorzitter van AOC de Groene Welle in Zwolle en lid van het CDA. Per 1 juni a.s. begint Robben in Wierden. Tot die tijd is Jan Kristen (PvdA) nog waarnemend burgemeester.
 

 
13-04-2010  

Onderzoek naar wethouderskandidaat Wierden

 

WIERDEN - Binnen het CDA is onrust ontstaan over verhalen die rondzingen over beoogd wethouder De Vos. Hij zou de vertrekkend wethouder Velten moeten opvolgen.
In de boezem van het CDA wordt onderzoek ingesteld naar mogelijke handelingen van De Vos die hem in z'n baan als wethouder kunnen belemmeren.
Het gaat dan om bewoning van een huis of meer huizen die De Vos liet bouwen zonder dat hij er zelf in woonde, zoals wel zou zijn vereist. Vooralsnog gaat het CDA ervan uit dat er niets aan de hand is.
De oppositiepartijen in Wierden dringen aan dat waarnemend burgemeester Jan Kristen een gesprek arrangeert met de raad over de kandidatuur van De Vos. Zij vinden eveneens dat de rol van het oude college bij de vergunningverlening onderdeel van het gesprek moet zijn.
De vermeende ‘affaire’ kwam in de publiciteit na een melding op de website van Regio FM.

 
14-04-2010  

Oud- CdK Jan Hendrikx moet Twenterand helpen

 

TWENTERAND – Het wil niet echt vlotten met de coalitie-onderhandeling in Twenterand. Informateur Op de Weegh heeft zijn opdracht teruggegeven en wordt nu opgevolgd door Oud- CdK Jan Hendrikx die de besprekingen weer op gang moet zien te krijgen.
Jan Hendrikx is Eerste Kamerlid voor het CDA, voorzitter van de Waarderingskamer en lid van de Raad voor Transportveiligheid.

<< ALMELO - Ook in Almelo is er nog geen nieuw college. Wethouders Sjoers (CDA) is inmiddels gestopt en vrijdag a.s. neemt wethouder Kuiper (PvdA) afscheid. Voor PvdA-wethouder Theo Schouten begint de tijd ook te dringen. Voor hem loopt op 16 april de terugkeergarantie bij de Regio Twente af. Hij wil het liefst morgen ‘witte rook’ betreffende de coalitiebesprekingen tussen de verliezers PvdA, CDA enerzijds en winnaar VVD anderzijds.

 
16-04-2010  

Zondag extra politie inzet bij Twente-Feijenoord

 

ENSCHEDE - Liefst 250 mensen zet de politie Twente komende zondag in om de voetbalwedstrijd FC Twente – Feijenoord veilig te laten verlopen. De wedstrijd is een zogenoemde risicowedstrijd. Ook bestaat de mogelijkheid dat FC Twente zondag het kampioenschap in de eredivisie behaald als het wint van Feijenoord en Heracles Almelo wint in de Amsterdam Arena van Ajax. In dat geval verwacht de politie grote drukte in de binnenstad van Enschede. De KNVB houdt rekening met dat scenario en heeft de kampioensschaal al naar Enschede laten brengen.
De inzet van de politie is er op gericht het voetbalevenement in de stad feestelijk en veilig te laten verlopen. De politie zal daarom nadrukkelijk zichtbaar op straat aanwezig zijn en houdt daarbij de Mobiele Eenheid paraat nabij het stadion en is met de bereden politie in de stad aanwezig. Verder is er een helikopter met camera in de lucht om mogelijke raddraaiers te kunnen volgen.

 
17-04-2010  

Hans Bekke kandidaat wethouder in Wierden

 

WIERDEN - Fractievoorzitter Hans Bekke van het CDA Wierden-Enter is voorgedragen als kandidaat-wethouder voor het gemeentebestuur van Wierden. Bekke is de derde kandidaat nadat eind vorige week Dick de Vos zijn kandidatuur introk door de mediahype rondom het onderzoek van burgemeester Kristen over zijn integriteit bij een grondtransactie in Enter. Eerder liet Herman Pluimers weten geen wethouder te willen worden. Hij vond gezien de verkiezingsuitslag dat de fractie NEW ook in het gemeentebestuur zou moeten zitten.
 

 
18-04-2010  

Vier inschrijvers op Vechtdalspoorlijnen

 

ZWOLLE - Arriva, Syntus, Veolia en Pollarisrail strijden om de 15 jaar durende concessie voor het spoorvervoer op de Vechtdallijnen Almelo-Mariënberg en Zwolle-Emmen.
NS voert nog tot 31 december 2012 het vervoer uit tussen Zwolle en Emmen en Connexxion tot eind 2103 tussen Almelo en Mariënberg. Beide vervoerders hebben niet ingeschreven op de nieuwe concessie.
Bij de aanbesteding worden er ook een aantal vernieuwingen doorgevoerd. De belangrijkste zijn:
- Provincies Overijssel en Drenthe en Regio Twente worden opbrengstverantwoordelijk
- Nieuwe treinstellen voor de treindienst Zwolle - Emmen
- Provincies Overijssel en Drenthe, Regio Twente en vervoerder werken samen aan het realiseren van reizigersgroei
Daarnaast spreken alle partijen in de aanbesteding de wens uit voor meer treinen in de spits en het doortrekken van de treindienst Almelo - Mariënberg naar Hardenberg.
 

 
20-04-2010  

Fleringer molen fantastisch gerestaureerd

 

FLERINGEN - Voor de winter werd de Fleringer molen in opdracht van de gemeente Tubbergen ontmanteld om een uitgebreide restauratie te ondergaan. De provincie Overijssel en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed deden er wat centjes bij zodat bouwbedrijf Groot Roessink uit Voorst aan zijn specialistenwerk kon beginnen. Nu net voor de zomer en voor de Nationale Molendag op 8 mei a.s. is het karwei geklaard en is de Fleringer molen weer een fantastisch rustpunt in een fietstocht over de Twentse dreven. 

< Jan Bril stopte eveneens om een paar plaatjes te schieten.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
21-04-2010  

Extra drukte op spoor niet te voorkomen

 

ZWOLLE – Gedeputeerde Job Klaasen (VVD) kan niets met de vele klachten die hij ontving over de voorgenomen plannen om meer goederentreinen over de lijn Deventer – Hengelo te laten rijden. Klaasen is hierover niet bevoegd, maar verklaarde zich wel bereid om er bij Prorail en het Rijk op aan te dringen om vooral de Betuwelijn extra te benutten om de overlast voor aanwonenden zoveel mogelijk te beperken.

 
22-04-2010  

‘Code Droog’ van kracht in Overijssel

  ZWOLLE - In verband met de droogte in Overijssel is vanaf vandaag ‘Code Droog’ van kracht. Dit houdt in dat er geen open vuur meer gestookt mag worden en dat er dus geen gebruik meer kan worden gemaakt van ontheffingen voor het verbranden van takken, landbouwafval en dergelijke. ‘Code Droog’ geldt in de regio’s Twente en IJsselland. De brandweer is tijdens Code Droog extra alert op bos- en heide branden en daarom wordt er vanaf 23 april een luchtsurveillance gestart.
Lees verder...

 
22-04-2010  

Coalitieakkoord in Wierden CDA-PPW

 

WIERDEN - Coalitiepartijen CDA en PPW hebben woensdagmiddag het coalitieakkoord ''ambities in tijden van veranderingen'' gepresenteerd. Volgens beide partijen ademt het akkoord een realistische sfeer uit in het teken van de bezuinigingen.
Toch wil de nieuwe coalitie ook werken aan een ambitieus programma zoals het realiseren van uitbreiding van bedrijventerreinen in Wierden en Enter, wordt de Dorpsstraat in Enter opgeknapt en wil het meer fietspaden realiseren langs doorgaande wegen.
Op 11 mei wordt het akkoord in een extra raadsvergadering besproken.


Nota coalitieakkoord CDA-PPW 2010-2014

 
22-04-2010  

Nieuwe CAO in schoonmaakbranche

 

Na maanden van acties en stakingen in de schoonmaakbranche hebben de vakbonden en de werkgevers een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Volgens het akkoord krijgen de schoonmakers een loonsverhoging van 3,5 procent in twee jaar. Men eiste 4 procent terwijl de werkgevers halsstarrig vasthielden aan maximaal 2,5 procent. De twee maanden van actievoeren hebben dus resultaat opgeleverd. Verder aangekondigde acties zijn nu van de baan. Naar verwachting gaan de werknemers akkoord met het resultaat dat is bereikt.

< Met zo'n plan kan er wel een loonsverhoging af

 

 
23-04-2010  

Provincie wil fors investeren in Luchthaven Twente

 

ZWOLLE - Het Overijssels college van Gedeputeerde Staten wil fors investeren in de herstart van de Luchthaven Twente. Die investeringen moeten zo’n 3400 banen opleveren.
De provincie verwacht dat de luchthaven jaarlijks 1,2 miljoen passagiers kan verwachten en dat ook defensie weer beperkt gebruik gaat maken van de voormalige vliegbasis. Wel worden de geluidszones ingeperkt en investeert de provincie maar liefst 15,6 miljoen euro in een nieuw natuurgebied aan de zuidkant van de luchthaven, tenminste als Provinciale Staten op 16 juni a.s. instemt met de plannen.

Lees
ook TC Tubantia 'Oude wijn in nieuwe zakken'.

 
24-04-2010  

Arrestaties verdachten overval slagerij Boekelo

  ENSCHEDE/Boekelo - Het speciaal geformeerde Regionaal Overvallenteam van de politie Twente heeft een 17- jarige jongen uit Lichtenvoorde aangehouden op verdenking van het plegen van de overval op een slagerij aan de Beckummerweg in Enschede. Eveneens werd een 19-jarige man uit Aalten aangehouden als verdachte voor deze overval. Afgelopen week hebben politiemedewerkers van het Regionaal Overvallenteam geflyerd in de omgeving van de slagerij en met resultaat. De politie sluit meerdere aanhoudingen voor deze zaak niet uit.
Lees verder...

 
25-04-2010  

Gevaarlijke medicijnen verloren in Hengelo

 

HENGELO/ENSCHEDE - Een 50-jarige man uit Hengelo is zaterdag 24 april aan het einde van de ochtend medicijnen verloren. De medicijnen kunnen gevaarlijk zijn, met name voor kinderen.
De man is op zijn bromfiets van Groot Driene in Hengelo via de Deurningerstraat (UT) en Deppenbroek richting het centrum van Enschede gereden. Onderweg is hij twee doosjes met medicijnen verloren. Het gaat om 8 tot 10 slaaptabletten met de naam Dorlikuem en 10 rustgevende tabletten Lorazepam. Mensen die de medicijnen vinden wordt verzocht, ze af te geven op het politiebureau in Enschede aan de Hermandad of bij een apotheek.

 
26-04-2010  

Roofvogelshow in het G.J. van Heekpark

 

ENSCHEDE – Valkenvlucht Enschede en Valkerij Rijssen hielden in het G.J. van Heekpark een roofvogelshow met valken, buizerds, uilen en een heuse Amerikaanse zeearend. Valkenvlucht oefent met regelmaat in het van Heekpark en wilde zo iets terugdoen voor die toestemming. Jan Bril nam er een kijkje.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
28-04-2010  

Lucien Baard wint persprijs ‘De Tegel’

 

ENSCHEDE - Journalist Lucien Baard van TC Tubantia heeft dinsdagavond 'De Tegel', de Nederlandse jaarprijs voor de journalistiek gewonnen.
Baard won deze prijs voor zijn artikelen over de affaire Jansen Steur in het Medisch Spectrum Twente te Enschede. Lucien Baard won in de categorie print.
 

 
29-04-2010  

Burgemeester Zwolle fluit handhavers terug

 

ZWOLLE – Burgemeester Meijer van de gemeente Zwolle heeft geen zin in futiliteiten. Voor de tweede keer in één een jaar tijd floot hij de afdeling Handhaving van de gemeente terug aangaande kleine overtredingen in het Zwolse uitgaansleven.
Café Restaurant de Belgische Keizer kreeg woensdag een boete opgelegd en mocht drie dagen geen terras voeren. Handhavers van de gemeente hadden geconstateerd dat er na één uur in de nacht twee klanten buiten stonden te drinken. en dat is verboden. Donderdagmorgen is het besluit tot nader orde opgeschort.
Vorig jaar besloot de afdeling Handhaving dat er geen klanten meer buiten mochten staan bij kroegen zonder terras. Ook dat besluit werd teruggedraaid door tussenkomst van burgemeester Meijer. Toen werd besloten dat klanten best buiten hun drankje mogen drinken, maar als er overlast werd veroorzaakt, dan zou er worden opgetreden.

 
30-04-2010  

“Wheeling over de Tubbergse Essen”

  TUBBERGEN – Afgelopen week zijn door wethouder Hennie Oude Geerdink de eerste officiële uitgaven van de rolstoel- en scootmobielroutes “Wheeling over de Tubbergse Essen”, uitgereikt aan Marcel Kleissen en Jan Bornebroek, de samenstellers van de twee routes. Hij gaf aan dat hij zeer verheugd is met dit soort initiatieven.
Lees verder...

 
30-04-2010  

Postcodekanjer 20 miljoen in Enschede

 

ENSCHEDE - De postcodekanjer van 20 miljoen euro van de postcodeloterij is gisteravond gevallen in Enschede. Tien miljoen euro wordt verdeeld onder de deelnemers aan de Getfertsingel waar een deelnemer 2,5 miljoen ontving en zijn buurvrouw 1,25 miljoen euro. De resterende tien miljoen euro wordt verdeeld onder de deelnemende wijkbewoners met de postcode 7513.
 

 
30-04-2010  

Gedecoreerde in Nieuw Heeten overleden

 

RAALTE – De 71-jarige Wim Vloedgraven is gisteravond overleden nadat hij eerder op de dag in het gemeentehuis van Raalte nog was gedecoreerd namens de Koningin. Vloedgraven ontving zijn onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk voor de kerk in Nieuw Heeten, het dorpshuis en de basisschool. De gemeente Raalte heeft haar decoratienieuws op de website inmiddels aangepast en wenst de naasten veel sterkte toe.

Archief
Terug naar vorige pagina