Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-03-2017  

Bodemas verbrandingsoven grondstof klinkers


v.l.n.r.: Carol Morssinkhof (algemeen directeur Morssinkhof Groep), Jeffrey Martinec (product manager Twence) en Paul Dijkman (directeur Van Gansewinkel Minerals) presenteren de nieuwe straatklinkers.
 

HENGELO – Afvalverwerker en energieproducent Twence in Hengelo zat jaren in haar maag met het restafval uit de verbrandingsovens. De resterende bodemas werd jarenlang gestort of gebruikt als basis bij de aanleg van wegen maar blijkt ook als grondstof te kunnen dienen voor de productie van betonnen straatklinkers.
Na opwerking van bodemassen bij Van Gansewinkel Minerals, waar het o.a. wordt ontdaan van metaaldeeltjes en kan het basisproduct als vervanger van zand en grind worden verwerkt in de productie van betonnen straatklinkers. Het restafval van Twence is daarmee een vrij toepasbare grondstof geworden.
De ontwikkeling in de circulaire samenwerking sluit aan bij het streven van de gemeenten in de Regio Twente om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de verduurzaming van beton, zoals onlangs is opgesteld in het convenant ‘Duurzaam Beton Regio Twente’.
Een eerste gebruiker van de nieuwe klinkers is er ook al. De nieuwe vestiging van Volvo Arendsen in Hengelo is rondom bestraat met de nieuwe klinkers.

 
02-03-2017  

Boekelose brug wordt innovatief juweeltje

 

HENGELO – De nieuw aan te leggen energieneutrale brug in de Boekeloseweg over het Twentekanaal in Hengelo wordt een brug die nog nooit eerder in Nederland is gebouwd. Het ontwerp van Ney en Partners Architecten kenmerkt zich door overrijdbare zonnepanelen in het wegdek, is ontdaan van allerlei tierelantijnen, heeft een strak ontwerp en wordt 20 meter breed met aan beide zijden een aparte oversteek voor fietsers en voetgangers. De brug pal naast de containerterminal CTT en Bolk Warehousing, vormt en belangrijke schakel tussen het Hengelose bedrijventerrein via de Laan Hart van Zuid naar het NS Station Hengelo Centraal. De brug wordt gebouwd door Dura Vermeer en vergt een investering van bijna 8,2 miljoen euro, het bedrag dat de gemeente Hengelo heeft gereserveerd. Begin 2019 moet volgens de planning de nieuwe brug in gebruik genomen worden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-03-2017  

Tukker-campagne voor Tweede Kamerverkiezingen

 

REGIO – Volgens Danny de Vries, ambassadeur van de Twentse Ambassade in Amsterdam en Rotterdam, begint de Tweede Kamer op een louter Randstedelijke invulling uit te draaien of nog scherper opgemerkt, vooral een groot aantal volksvertegenwoordigers uit de Amsterdamse grachtengordel. Zo telt de huidige Tweede Kamer al zo’n 20-tal volksvertegenwoordigers die in Amsterdam wonen en dat dreigen er na 15 maart nog meer te worden als gekeken wordt naar verkiesbare plaatsen op de kandidatenlijsten van 28 deelnemende partijen aan de verkiezingen op 15 maart a.s.

Twente ondervertegenwoordigd 
Nu heeft Twente namens ruim 600.000 inwoners maar twee volksvertegenwoordigers in de personen van Han ten Broeke (VVD) en Pieter Omtzigt (CDA). Beiden maakten zich de afgelopen jaren druk voor o.a. de logistieke bereikbaarheid van Twente via de Twentekanalen, de op stapel staande verbreding van de A1 en de wegvernieuwingen van de N18 naar de Achterhoek, de verbetering van het ‘karrenspoor’ N35 tussen Almelo en Zwolle en een veiligere N36 van Almelo naar de Witte Paal.
Pieter Omtzigt is bovendien de man die namens de Tweede Kamer het toezicht houdt op ons pensioenkapitaal waar Brussel ‘snode plannen’ voor heeft. Toch moest Omtzigt vier jaar geleden zijn plekje bevechten met een voorkeurscampagne. Een campagne die maar liefst dik 36.000 voorkeurstemmen opleverde. Het CDA heeft er van geleerd en Omtzigt nu een hoge verkiesbare plek toegekend.
Met Sharon Dijksma (PvdA) als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu kent Twente nu nog enige invloed in het kabinet Rutte/Asscher. Dat deed zij onbesproken maar haar partij wordt volgens de peilingen wel afgerekend op de toegenomen tweedeling. Dijksma verdient het echter om terug te komen in de Tweede Kamer.

Meer invloed

Met die drie houdt de Twentse invloed in het Haagse bestuurlijke bolwerk op. Tenzij Twente massaal andere Tukkers met voorkeurstemmen bedeelt, want de meeste staan op een onverkiesbare plaats. De geboortige Almeloër Hero Brinkman was al eens eerder kamerlid. Destijds in de partij van ‘Grote Geert’. Hij stapte toen uit de ‘club’ omdat hij het niet voor elkaar kreeg dat de ‘beweging van Wilders’ een normale partij met bestuur en met stemrecht voor leden moest worden in plaats van een eenmansbeweging die alles bepaald. De politieman Brinkman heeft dus in ieder geval de democratie in een hoog vaandel staan en is lijsttrekker van de Ondernemerspartij. De andere Twentse kandidaten zijn veelal politiek actief op het lokale front als wethouder zoals Mariska ten Heeuw (SP-Hengelo) en Bert Tijhof (CU-Rijssen/Holten) of als raadslid, maar allen op een onverkiesbare plek. Tenzij de kiezers in Twente massaal hun voorkeurstem uitbrengen op de Twentse kandidaat met hun politieke voorkeur. ‘De regionale belangen moeten beter worden geborgd’, zegt Danny de Vries van de Twentse ambassade. Het is dus aan u op 15 maart a.s.

Lees ook: 'Pieter als premier'

 
03-03-2017  

Woningcorporaties Hellendoorn Wierden fuseren

 

HELLENDOORN/WIERDEN - De woningcorporaties Woningstichting Hellendoorn en de Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE) hebben van rijkswege goedkeuring gekregen op per 1 april a.s. te fuseren tot woningstichting Reggewoon.
Nieuwe directeur wordt de Almeloër John Olde Olthof (45). Hij vervulde de laatste jaren diverse directie- en bestuursfuncties bij zorgorganisaties, met een accent op de bedrijfsvoering en efficiency . Laatstelijk was hij hij lid van de Raad van Bestuur van Jeugdformaat in Den Haag. Hij ziet ernaar uit leiding te gaan geven aan de nieuwe fusieorganisatie. “Vanuit de solide basis die aanwezig is, wil ik graag samen met alle collega’s bouwen aan de nieuwe organisatie. We blijven ons richten op het verhuren van betaalbare en kwalitatief goede woningen, waarbij we nauw samenwerken met huurders, gemeenten en andere partijen. De fusie zorgt er onder meer voor dat we dichtbij de huurders en de samenleving kunnen blijven. Tenslotte wil ik me richten op het verder verduurzamen van onze woningen.”
Per 1 maart is Olde Olthof gestart met zijn werkzaamheden bij Woningstichting Hellendoorn om verder de fusie tot Reggewoon te leiden.

 
04-03-2017  

Opel Kamp Twente verrassingsweek


Kamp Twente legt niet alleen haar klanten in de watten maar steunt ook schaatster Jorien ter Mors uit Enschede in haar aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2018 in het Zuid Koreaanse PeyeongChang. Onlangs haalde Jorien haar door Kamp Twente gesponsorde auto op bij de Almelose vestiging van Kamp Twente.
 

ALMELO/HENGELO – Bij Opeldealer Kamp Twente in Almelo en Hengelo staat van 6 tot 11 maart de ‘Big Event’ op stapel met tal van extra voordelen. Zo geeft Kamp Twente een tankpas met een waarde van 500 euro weg bij de aankoop van een nieuwe auto. De pas is één jaar geldig en te gebruiken bij elk tankstation dat het Travelcard-logo voert.

Big Event inruilpremie
Naast de gratis Travelcard tankpas biedt Kamp Twente een extra inruilpremie van 2.000 euro op alles wat rolt of rijdt als inruiler. Ruilt uw auto in, wordt de premie bovenop de waarde van uw auto geteld volgens de waarde die gehanteerd wordt door de Autotelex Koerslijst. Daarnaast kunt u gratis voor een waarde van 250 euro besteden aan accessoires om uw nieuwe aankoop te personaliseren.

Big Event Roulette
Tijdens de Big Eventweek bij Kamp Twente maakt u kans op mooie prijzen zoals een Bluetooth speaker, een Opel Powerbank, een weekend gratis rijden in de Opel Cascade en nog veel meer door met uw kenteken de inruilpremie te berekenen in The Big Event Roulette. De winnaars krijgen via hun email bericht.
Tijdens de Big Event van maandag 6 maart tot en met zaterdag 11 maart is een bezoek aan de vestigingen van Opel Kamp Twente aan de Weezebeeksingel 4 in Almelo en de Höltersweg 49 in Hengelo dus extra lonend.

 
09-03-2017  

Stemmen in de bajes, in Almelo kan het

 

ALMELO – In de penitentiaire inrichting De Karelskamp in Almelo kunnen gedetineerden en de bewaarders woensdag a.s. hun stem uit brengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het is volgens directeur Golstein de enige ‘bajes’ in Nederland waarin dat kan. Voor de gedetineerden zijn 44 stempassen verstrekt door het hoofd stembureau van de gemeente Almelo.
'Gedetineerden mogen sinds 1983 stemmen, voordien gold een algemeen stemverbod voor gedetineerden.  Stemgerechtigde gedetineerden elders in Nederland in bewaring zijn aangewezen op stemmen via volmacht. Begin vorig jaar waren nationaal 56 gedetineerde geregistreerd als niet stemgerechtigd vanwege de ernst van het gepleegde delict', aldus woordvoerder van justitie René Hut.

 
10-03-2017  

Vrijwilligersvergoeding in bijstand uniform

 

DEN HAAG - Vrijwilligers met een bijstandsuitkering mogen voor maximaal € 150,- per maand met een maximum tot € 1.500,- per jaar een (onkosten)vergoeding ontvangen zonder dat het verrekend wordt met hun uitkering. Staatssecretaris Klijnsma past binnenkort de regels aan. Vandaag stuurde Kleinsma de brief met deze boodschap aan de Tweede Kamer.
Klijnsma: "Vrijwilligerswerk is ontzettend waardevol. Voor de samenleving en voor de vrijwilliger zelf. Dat blijkt maar weer op zo'n mooie dag als vandaag waar duizenden mensen zich vrijwillig inzetten voor NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland."
De aanpassing van de regel zorgt ervoor dat de zogenaamde vrijlating onkostenvergoeding voor vrijwilligerswerk voor iedereen hetzelfde wordt, ongeacht waarom je welke uitkering ontvangt. Nu gelden daar nog verschillende regels voor. Klijnsma kiest voor de hoogste uitkering.

 
22-03-2017  

Polman wint eerste slag van Propertize

 

ALMELO – Vastgoedmagnaat Pim Polman uit Boekelo heeft de eerste slag gewonnen tegen Propertize, de vroegere investeringspoot van SNS Reaal. De rechtbank in Almelo wees vanmorgen het verzoek van Propertize tot faillissementsverklaring van Polman af omdat deze voldoende aannemelijk had gemaakt dat hij een opeisbare en aannemelijke gelijkwaardige tegenclaim heeft op Propertize.  

Het gaat om een bedrag van 33 miljoen euro dat Propertize wil vangen van Polman inclusief een door Propertize eenzijdig opgelegde boete van 4 miljoen euro. De schuld zou zijn opgebouwd door een te lage aflossing op de totale financieringssom voor Polman Vastgoed waaronder ook een groot deel van de Woonboulevard in Almelo behoord. Het in moeilijkheden verkerende SNS Reaal zegde in 2012 de financiering op en werd in 2013 gered door de Nederlandse Staat dat op haar beurt SNS Reaal ontmantelde en de vastgoedpoot Property Finance van de bank-verzekeraar in 2015 verkocht aan het Amerikaanse beleggersfonds Lone Star met de bank J.P. Morgan als aandeelhouder.

Property Finance nam in 2012 ook het beheer over van Polman Vastgoed maar verrekende de huurinkomsten niet met Polman Vastgoed dat in Twente 33 bedrijfspanden, kantoren en winkels bezit.   
Advocaat Mr. J.M. Wagenaar betoogde bij de rechter dat daardoor een bedrag van 33 miljoen euro aan schuld aan Polman Vastgoed was ontstaan in de afgelopen jaren. De rechter in Almelo achtte dat voldoende onderbouwd en wees het faillissementsverzoek door Propertize af. De eerste slag is dus voor Polman. Over de tweede slag komt morgen een vervolg. Polman had in de aanloop naar deze rechtsgang in Almelo, de tegenclaim ingediend bij de rechtbank in Utrecht. Deze beslist donderdagmiddag of de vordering van Polman voldoende hout snijdt. Mocht Polman wederom gelijk krijgen, kon dat wel eens de ondergang van Propertize betekenen.
 
< De kleurrijke vastgoedmagnaat is ook een fervent supporter van Heracles Almelo.
Foto: archief AlmeloNieuws.nl/Freek Buitenweg R.I.P. 16-09-2016

 
23-03-2017  

Rijssen stapt uit aanbesteding huishoudelijke hulp

 

RIJSSEN-HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten stapt uit de regionale aanbesteding van huishoudelijke hulp die de 14 Twentse gemeenten voorbereiden. Rijssen-Holten gaat huishoudelijke ondersteuning per 1 januari 2018 zelf vorm geven meldt de gemeente. 

< Wethouder Ben Beens: "De lokale aanpak is resultaatgericht en heeft voordelen voor onze inwoners op het gebied van kwaliteit en service. De komende tijd gaan we hard aan de slag met zorgaanbieders en de Adviesraad Sociaal Domein om alles zo goed mogelijk neer te kunnen zetten."

Rijssen-Holten wil dat inwoners die hulp in de huishouding nodig hebben, zelf tot afspraken komt met zorgaanbieders waarmee de gemeente contracten afsluit. Een indicatie vooraf acht de gemeente Rijssen-Holten overbodig. De gemeente denkt tevens dat de nieuwe vorm van samenwerken bespaart op de uitvoeringskosten.

De huishoudelijke hulp is een ‘heet hangijzer’ binnen de Twentse gemeenten en leidt tot veel vragen van raadsfracties. Zo heeft de Minima Partij in Almelo maar liefst meer dan 50 vragen over het voorliggende concept. De beoogde regeling ontmoet veel kritiek daar de dagelijkse bestuurders van de Twentse gemeenten een groep ambtenaren bij elkaar hebben gezet om de gezamenlijke regeling vorm te geven. In wettelijke zin zijn het juist de gemeenteraden die een kader moeten vormgeven waarbinnen de huishoudelijke hulp op gemeentelijk niveau moet functioneren. De vrees bestaat dat de op stapel staande Twentse regeling weer een ‘dwangbuis’ wordt waarin nauwelijks door deelnemende gemeenten kan worden afgeweken en waarbij bezuiniging de hoofdtoon voert. Rijssen-Holten heeft zich daar nu van los gemaakt.

 
30-03-2017  

De hele Benelux vindt FixjeiPhone in Almelo


v.l.n.r.: Ricardo Groothedde, Sander Slaghekke en Davey Groothedde zijn de jonge ondernemers van FixjeiPhone.nl en FixjeSamsung.nl
 

ALMELO – Het zijn zaken die nogal eens voorkomen zoals een defect beeldscherm van je iPhone door een val, maar ook reparaties als een defecte microfoon bij handsfree bellen of het vervangen van de wifi-antenne en een zwart scherm bij de iPhone 6 door een fout in de software. ‘Dat is heel vervelend als je de iPhone dagelijks nodig hebt’, zegt Davey Groothedde van FixjeiPhone.nl in Almelo. ‘Davey herstelt dat in minder tijd dan waarin de klant hier een kop koffie kan drinken’, zegt compagnon Sander Slaghekke die samen met de broers Davey en Ricardo Groothedde het reparatiebedrijf FixjeiPhone.nl een paar jaar geleden zijn begonnen. Toen op drie locaties in het land maar inmiddels geconcentreerd aan de Virulyweg 21 D in Almelo.
‘Het is gebleken dat bijna iedereen zijn iPhone zo snel als mogelijk is gerepareerd wil hebben en per post gaat dat gewoon snel. Maar het komt ook steeds vaker voor dat men vanuit de Randstad per auto langskomt om binnen een half uur de gerepareerde iPhone weer mee terug genomen kan worden en dat met een jaar garantie’, vult Ricardo Groothedde aan. Bij FixjeiPhone.nl hebben ze daarom nagenoeg alle onderdelen op voorraad door eigen inkoop. Op de eigen website laat men met instructiefilmpjes zien hoe reparaties worden uitgevoerd, want ook reparatiesetjes kunnen worden besteld. Daar komt binnenkort de verkoop van refurbished iPhones bij maar ook voor reparatie van Samsung tablets en phones draait men bij FixjeiPhone de hand niet om. Kijk dus op: FixjeiPhone.nl of voor uw Samsung op FixjeSamsung.nl

Archief
Terug naar vorige pagina