Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-02-2023  

Lokale politiek wil macht in het provinciebestuur

Samen Lokaal Twente presenteert sterke kandidatenlijst
 

ENSCHEDE - Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezing in maart vorig jaar behaalden lokale partijen in Twente ruim 36 procent van alle stemmen. Daarmee feitelijk de grootste, maar in het provinciebestuur mag men niet meepraten. Voor veel inwoners hebben deze partijen echter een herkenbaar geluid en is het vertrouwen groot.
Dit is de aanleiding voor een aantal lokale partijen uit Twente de krachten te bundelen om zo meer inspraak te krijgen in het beleid van het provinciebestuur. Daarmee de belangen van lokale partijen en hun kiezers behartigend. Samenwerken daar waar het kan, met behoud van de eigen identiteit en profiel als lokale partij.
 
“De regio Twente bindt ons en maakt ons samen sterk en trots. Maar er is ook nog veel te doen, juist om iedereen mee te laten doen, of je nu in de stad woont of op het platteland. Daar willen wij ons voor inzetten”, aldus lijstaanvoeder van SLT Barry Overink (tevens voorman van Burgerbelangen Enschede) die in overleg met meerdere Twentse lokale volksvertegenwoordigers nu een ervaren kandidatenlijst voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 15 maart a.s. presenteert.
Meer info via: https://samenlokaaltwente.nl of zoek via Social Media.

De kandidaten zijn:

1.    Barry Overink (Enschede)
2.    Nynke Veurink (Almelo)
3.    Henk Veerbeek (Enschede)
4.    John Eshuis (Almelo)
5.    Marcel Hubers (Almelo)
6.    Eddy van Essen (Hengelo)
7.    Coby Titshof (Hof van Twente)
8.    Harold Sligman (Losser)
9.    Matthijs Knobben (Hellendoorn)
10.    Lies ter Haar (Losser)
11.    Louis Kampman (Almelo)
12.    Marike van Doorn (Almelo)
13.    Marc Teutelink (Enschede)
14.    Niels van den Berg (Enschede)
15.    Jan Martin van Rees (Almelo)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-02-2023  

Overijsselse steden steunen Turkije en Syriƫ

 

ALMELO - Na Almelo, Enschede, Kampen en Deventer, maakte ook Zwolle bekend 1 euro per inwoner te schenken voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.
In Almelo is dat een automatisme zodra Giro 555 wordt opengesteld voor het bestrijden van rampen. Die afspraak werd  in het verleden al gemaakt tussen de gemeenteraad en het College van B&W.

Enschede stelt een deel van de bijdrage beschikbaar aan de Sheltersuit Foundation voor het produceren van 450 sheltersuits en/of shelterbags. Deze in Enschede ontstane foundation stelt wereldwijd deze isolerende kleding beschikbaar aan daklozen. Onlangs nog deelde de foundatien deze voorzieningen uit aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.
 

 
09-02-2023  

Asiel in Albergen eigen schuld, dikke bult

 

ALBERGEN - Dat staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) doorpakte met de aankoop van Hotel 't Elshuys in Albergen om er asielzoekers onder te brengen, is een gevalletje 'eigen schuld dikke bult', zo wijst de reconstructie van RTV Oost uit over het overleg tussen de gemeente en COA dat vratwoordelijk is voo de uitvoering van asielhuisvesting.
Het 'ach en wee'van B&W, bleek een gespeelde verontwaardiging, want het Tubbergse college was al langer in overleg met COA om in Tubbergen huisvesting te realiseren.Onderwerpen van gesprek een camping in Vasse en 't Elshuys.
COA zocht in de gemeente Tubbergen omdat deze gemeente al in geen 10 jaar grotere groepen asielzoekers had gehuisvest en omdat er twee locaties 'privaatrechtelijk in de aanbieding waren. De camping in Vasse bleek al snel een onoverkomenlijke 'berg' en 't Elshuys werd dat nadat het colleg niet verder wilde gaan dan de opvang van 50 personen.
Mondjesmaat bracht Tubbergen wel eens wat asielzoekers onder in 't Elshuys of in een hotel in Hengelo, maar tot normale huisvesting van statushouders kwam het maar zelden.
COA zag geen kansen voor verder overleg met het Tubbergse college en trol vervolgens de staatssecretaris aan de jas. Deze maakte de weg vrij voor het machtsmiddel om Tubbergen te dwingen. Dat daarna de verkoper ook nog dwars lag omdat de buren het hotelcomplex wel wilden kopen, hielp bij de rechter ook niet. 't Elshuys stond al jaren te koop en nu was er plotsklaps wel interesse?
De COA is blij dat de rechter heeft gesproken. COA heeft met steun van de staatssecretaris opeens meer grip op gemeenten die a la Tubbergen dwarsliggen.
 

 
10-02-2023  

Half miljoen voor Voedselbanken Overijssel

Provinciebestuur tast in de buidel voor armen
 

ZWOLLE – Het provinciebestuur ondersteunt Voedselbanken Overijssel met een bijdrage van 500.000 euro. In ieder geval is een bijdrage voor 20 voedselbanken in de provincie van elk 20.000 euro al geregeld. Het geld is bedoeld om meer verse groenten en voedselproducten te kunnen aanbieden aan het alsmaar stijgende aantal cliënten bij de voedselbanken.

Archief
Terug naar vorige pagina