Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-01-2018  

Bakkerij Holland moet loon nabetalen

 

VRIEZENVEEN – Het niet goed toepassen van de arbeidsvoorwaarden gaat industriële broodbakkerij Holland in Vriezenveen flink geld kosten. Één werknemer maakte de zaak aanhangig bij vakbond FNV en deze constateerde dat Holland o.a. in de fout ging qua toepassing van functiejaren volgens CAO en overwerktoeslag. Dat bleek ook het geval bij 17 andere vakbondsleden. Na lang overleg zaog ook Holland in dat fouten werden gemaakt. Vakbond FNV en Bakkerij Holland kwamen overeen dat de voorgelegde gevallen worden gecompenseerd over een periode van vier jaar. Het totale bedrag dat FNV en Holland overeenkwamen bedraagt 150.000 euro dat naar rato over de 18 werknemers/bondsleden wordt verdeeld. Voor de niet- bondsleden is geen nabetalingsregeling getroffen. Zij moeten mogelijk daarvoor een gang naar de rechter maken.

Bakkerij Holland kwam in 2006 ook al negatief in het nieuws. Toen ging het om een overtreding van het minimum gewicht dat een brood moet wegen. De rechter gaf destijds een forse voorwaardelijke boete vanwege het economische delict.
Na deze nieuwe (loon)affaire, doen de werknemers dan ook een boekje open over de werkwijze van Holland in Tc Tubantia.

Bakkerij Holland is een volledig geautomatiseerde bakkerij met vestigingen in Vriezenveen (sinds 1937) en Roosendaal (sinds 1999). Holland belevert honderden supermarkten in Nederland. Alleen al de productie van (kerst)stollen bedraagt ruim een miljoen per jaar.
 

 
22-01-2018  

Bolk Transport neemt zouttransport AKZO over


Tussen Kerst en Oud en Nieuw staan de grotere trucks van Bolk Transport in Almelo altijd keurig op rij.
 

HENGELO/ALMELO – Bolk Transport uit Almelo gaat per 1 juli het vervoer verzorgen voor Salt Specialties van AkzoNobel in Hengelo. De zoutreus produceert en verpakt in Hengelo zout en zoutproducten voor industrie en consument.

Bolk Logistics – onderdeel van Bolk Transport - neemt daarvoor het logistieke personeel van de zout-tak van AkzoNobel in dienst. De zoutproducten van AkzoNobel worden bij Bolk Logistics opgeslagen in een nieuw te bouwen hal in Hengelo naast de al bestaande hal van Bolk Warehouse en containeroverslag CTT in de Hengelose haven waarin Bolk Transport een groot aandeel heeft.
De pallets met zoutproducten van AkzoNobel worden door Bolk Logistics belevert over de weg, spoor en water bij afnemers in Nederland en de rest van de wereld. Bolk Logistics zet daarbij in op duurzamer en energie-neutraler transport. De nieuwe hal van 15.000 m2 wordt daarom mede voorzien van zonnepanelen op het dak.

Archief
Terug naar vorige pagina