Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-01-2016  

Nieuwjaarsduik 2016 - Lageveld Wierden

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (120 foto's)...

 
01-01-2016  

Politie, brandweer en GGD druk bij jaarwisseling

 

REGIO TWENTE - De jaarwisseling in Twente verliep voor de brandweer en de geneeskundige diensten beduidend drukker dan vorig jaar. Gemiddeld komt het aantal incidenten ongeveer overeen met het beeld van de afgelopen vijf jaren.

Het was met pieken druk in de middag en avond voorafgaand aan de jaarwisseling, en in het eerste uur van het nieuwe jaar. Er is sprake geweest van drie incidenten met verbale agressie tegen hulpverleners; dit jaar bij brandweermedewerkers. Hierbij hebben zich geen ongevallen voorgedaan. Medewerkers van de geneeskundige diensten hadden niet te maken met agressie of geweld. Dit aantal past in het Twentse sfeerbeeld van de jaarwisseling van de afgelopen jaren. Op dit moment is er nog geen zicht op de omvang van de schade ten gevolge van de jaarwisseling.

Brandweer
De brandweer is in totaal 149 keer gealarmeerd. In de meeste gevallen ging het om kleine incidenten, zoals container- en afvalbrandjes. Maar er was ook sprake van wat grotere incidenten, zoals gas- en waterlekkages en auto- en woningbranden. In Enschede is sprake geweest van (verbaal) geweld tegen brandweermedewerkers.

Het aantal meldingen was een stuk meer dan vorig jaar toen de brandweer 89 keer moest uitrukken. De concentratie van de uitrukken lag vooral in de grotere steden zoals Almelo, Hengelo en Enschede. Maar ook de overige gemeenten hebben beduidend meer meldingen gehad. Hierbij ging het vooral om container-, afval- en coniferenbrandjes.

Oudejaarsdag
Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes in totaal 96 keer gealarmeerd voor een incident. Dat is duidelijk meer dan vorig jaar toen de brandweer 56 keer werd gealarmeerd op oudejaarsdag.

Nieuwjaarsnacht
Na middernacht tot 06.00 uur in de ochtend moest de brandweer 53 keer in actie komen. Dat is ook meer dan vorig jaar toen de brandweer 33 keer moest uitrukken. Het bleef de gehele nacht onrustig.

Gaslekkages
In Aadorp en in Almelo werd vuurwerk in een rioolput gegooid, waardoor gasleidingen beschadigd raakten en gas vrij kon uitstromen. In Almelo werden uit voorzorg 15 woningen tijdelijk ontruimd. Van vier woningen kon het gas niet meer aangesloten worden.

Woningbranden
In Geesteren brak brand uit in de werkplaats van een woning aan de Weitemansweg. De bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen en de brand kon snel geblust worden. De brand is vermoedelijke ontstaan door kortsluiting.
In Enschede is een woning aan de Hekselbrink onbewoonbaar vanwege een korte felle brand. Eén persoon is ter controle naar het ziekenhuis gebracht en acht mensen zijn door het personeel van de ambulance gecontroleerd, omdat ze rook hadden ingeademd.
In Enschede heeft een woning aan de Hazendijk schade opgelopen door brand in het dak.
In Enschede is er tot twee keer toe brand geweest in een afvalcontainer van een flat aan de Lindeveldbrink. De aanwezige sprinklerinstallatie had storing, waardoor er water uit bleef stromen. Het water werd afgesloten en 150 huishoudens zitten tijdelijk zonder water.
Vroeg in de ochtend van nieuwjaarsdag is er sprake geweest van een uitslaande brand in een leegstaande woning aan de Ootmarsumsestraat in Tilligte. Aanvankelijk werd vermoed dat er asbest in het pand zat, dat mogelijk met de brand vrij zou komen. Daarom werd opgeschaald naar een GRIP1 situatie. Onderzoek toont aan dat er geen asbest in het pand aanwezig is. Na anderhalf uur werd het sein brandmeester gegeven, het nablussen duurde nog geruime tijd.

Dodelijk ongeval
In Harbrinkhoek vond een dodelijk ongeval plaats. Een voertuig met 3 jonge inzittenden botste frontaal tegen een boom. Eén inwoonster uit Geesteren kwam daarbij om het leven.

Agressie
In Enschede is drie keer sprake geweest van (verbaal) geweld tegen brandweermensen.

Geneeskundig
De geneeskundige kolom meldt meer vuurwerkslachtoffers dan voorgaande jaren; deze jaarwisseling totaal 77 slachtoffers als gevolg van vuurwerk. Daaronder 46 jonge vuurwerkslachtoffers onder de 18 jaar. Daaronder bevindt zich ook een aantal zeer jonge kinderen van 3 tot 5 jaar. Het totaal aantal volwassen slachtoffers boven de 18 jaar is 31. Het gaat bij de verwondingen met name om brandwonden en oogletsel. Het betreft een totaal aantal slachtoffers van oudejaarsavond 20.00 uur tot 07.00 uur in de ochtend. Buiten deze tijden zijn er ook slachtoffers gevallen. Hiervan zijn op dit moment nog geen aantallen beschikbaar.
Ambulance oost heeft hiervan 9 slachtoffers vervoerd per ambulance.
In de ziekenhuizen en diverse huisartsenposten was het in de avond en begin van de nacht druk; onder andere met veel telefonische consulten. Later in de nacht ging één en ander meer gecombineerd met alcohol.
 

 
07-01-2016  

Open Dagen bij het ROC van Twente


ROC van Twente - Almelo // Architectuur: Royal HaskoningDHV
 

ALMELO - Van maandag 25 t/m donderdag 28 januari 2016 zijn de Open Dagen bij ROC van Twente. Vmbo’ers, havisten en volwassenen die zich willen oriënteren op een beroepsopleiding, het voortgezet algemeen volwassenen onderwijs (VAVO), avondopleiding, cursus of training zijn die dagen tussen 15.00 en 21.00 uur van harte welkom op de volgende locaties:

Maandag 25 januari van 15.00 tot 21.00 uur
- ENSCHEDE:
•         Van Galenstraat 19 (De Maere)
•         M.H. Tromplaan 28 (Saxion - vleugel Schierbeek)
•         Colosseum 87 (Grolsch Veste)
•         Piet Heinstraat 4-6
•         Wethouder Beversstraat 165

Dinsdag 26 januari van 15.00 tot 21.00 uur
- HENGELO:
•         Gieterij 200
•         Sportlaan Driene 2 (i.s.m. SMEOT)
•         Sportlaan Driene 4 (i.s.m. Schilder^sCool)

Woensdag 27 januari van 15.00 tot 21.00 uur
- ALMELO:
<<      Wierdensestraat 65
(o.a. Middelbare Hotel School en Cas Spijkers Academie)
•         De Sumpel 4-6
(o.a. Autotechniek, Transport, Logistiek & Mobiliteit)

Woensdag 27 januari van 15.00 tot 21.00 uur
- VROOMSHOOP:
•         Aziëlaan 3 (i.s.m. BOVO)

Donderdag 28 januari van 15.00 tot 21.00 uur
- RIJSSEN:
•         Reggesingel 50 (REMO)
•         Reggesingel 52 (i.s.m. Bouwgilde)
•         Reggesingel 54
•         Morsweg 24 (i.s.m. OT&L)


Let op: niet elke opleiding op elke locatie
De opleidingen die per locatie worden aangeboden zijn verschillend. Bezoekers wordt geadviseerd vooraf te checken op welke locatie(s) de opleidingen zijn gevestigd.
Dit kan snel en gemakkelijk via de Opleidingenzoeker: www.rocvantwente.nl/opleidingenzoeker

Meer info
Alle informatie over de Open Dagen 2016 is te vinden op
www.rocvantwente.nl/opendagen.

 
07-01-2016  

Roskam stopt, voor eeuwig of voor even...

 

ALMELO - Door fysiek ongemak en financiële krapte moet het Twentse nieuws- en opinieweekblad de Roskam een pas op de plaats maken. Dat heeft directeur en hoofdredacteur Han Pape hedenmiddag bekendgemaakt in een nieuwjaarsbijeenkomst voor de medewerkers. Hij liet weten dat de wekelijkse uitgave in elk geval voorshands stopt. “Misschien is dat het einde, mogelijk een nieuw begin, hoe dan ook is de krant 21 jaar met passie en power gemaakt, gedreven en betrokken, met hart voor Twente en een heldere missie: vooruit”, schrijft Pape in de editie die vrijdag verschijnt: een verklaring van de hoofdredacteur aan de lezer.

Nergens in dit land verschijnt een regionaal nieuws- en opinieweekblad zoals de Roskam. En dat komt nu, in het 21ste jaar, tot een voorlopig einde, tenzij er gekke dingen gebeuren, want de uitgeverij blijft bestaan en voor voortzetting van de krant is volgens Pape zeker vijf ton nodig, voor journalistieke en commerciële menskracht. “We kunnen zo weer beginnen. De Roskam is niet failliet en dat gaat ook niet gebeuren. Dat je volwassen wordt, 21 jaar, is niet gek voor een krant waarvan iedereen in 1995 zei dat die het nog geen tien weken zou volhouden.

Pape wijst erop dat hij na zijn hersenbloeding in november 2014 fysiek gehandicapt is, journalistiek werk is geen probleem, commerciële activiteiten wel. “Wat ik niet meer kan is tachtig uur in de week werken, bij nacht en ontij door Twente fietsen behoort tot het verleden, maar de behoefte om nieuws op te duikelen en verhalen te maken is onverminderd. Om dan tussendoor ook nog geld te scoren door advertentieruimte te verkopen, dat valt zwaar.”

Inhoudelijk is de Roskam volgens Pape nog dik in orde, mede door de medewerkers die hij geweldig noemt. “Maar commercieel is het ellendig. Zo leidt enig fysiek ongemak tot een financieel echec en dan kun je beter op tijd een pas op de plaats maken. Dat is nu gebeurd. En om nou een glossy uit te geven, nee, dank u, troep is er namelijk genoeg, ook in Twente, wat dat betreft neem ik dus geen blad voor de mond.”

Naar zijn, schrijft Pape deze week, diepste overtuiging is een krant als de Roskam van belang. En dat vindt volgens hem ook een wassende schare abonnees/lezers (afgelopen week weer in de plus) en een leesfactor van 6,4, wat betekent dat elke krant gemiddeld door 6,4 personen wordt gelezen. Dit is trouwens volgens Pape een groot probleem: “De meelezers in bedrijven en – met name – bij overheden: ze consumeren wel, maar ze betalen niet.”

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-01-2016  

Eiser voor derde keer vergeefs naar rechtbank


Afbeelding van willekeurige bakfiets
 

ALMELO – Voor de 29-jarige verdachte Alex R. uit Enschede ging de behandeling van een strafzaak wegens oplichting, in de rechtbank van Almelo voor de derde keer niet door. Aanleiding wederom een incompleet dossier, zodat de rechter niets anders kon, dan opnieuw de zaak te verdagen.
De rechter toonde begrip voor een eiser uit Almere, die voor een bedrag van 800 euro was opgelicht en nu al voor de derde keer vergeefs naar de rechtbank in Almelo was afgereisd. De man uit Almere bestelde in 2012 een bakfiets bij de Enschedeër maar kreeg niets geleverd. Na reclamatie liet de verdachte per email aan de eiser weten dat deze nergens meer op hoefde te rekenen omdat hij de ‘centen’ toch al binnen had.
De verdachte uit Enschede wordt oplichting in minstens 70 gevallen ten laste gelegd, waarbij goederen als barbeques, mobiele telefoons, computers en computerspelletjes niet werden geleverd.
De rechtbank in Almelo vermoedt dat delen van het grote dossier bij de rechtbank in Arnhem zijn gebleven. Daar staat een medeverdachte van de Enschedeër terecht wegens oplichting.
Het ‘zoekraken’ van dossiers komt sinds de reorganisatie (en centralisatie van dossiersarchivering) van de rechtbanken in Nederland herhaaldelijk voor.

 
08-01-2016  

Elf energieprojecten ontvangen provinciale subsidie

 

ZWOLLE - Elf projecten die een bijdrage leveren aan duurzame energie of energiebesparing ontvangen een subsidie van de provincie Overijssel. Het gaat onder meer om de verduurzaming van kantoren in Dalfsen en Enschede , een schoolgebouw in Hengelo, een gezondheidscentrum in Ommen en een monumentale watermolen in Denekamp. De projecten kunnen een maximale subsidie krijgen van 199.000 euro. In totaal bedraagt het subsidiebedrag voor alle projecten 1,3 miljoen euro.

20% nieuwe energie in 2023
Gedeputeerde Erik Lievers voor Milieu, Energie en Europa: ”Overijssel is een mooie en leefbare provincie. Door nieuwe energiebronnen in te zetten, kunnen we de leefomgeving voor onze inwoners verder verbeteren. We leggen de lat hoog: in 2023 moet 20% van de in Overijssel gebruikte energie duurzaam zijn opgewekt. Deze projecten leveren daaraan een bijdrage, vandaar dat wij ze ondersteunen met een subsidie.”

De provincie stelt twee keer per jaar een zogeheten tenderregeling open voor initiatieven op gebied van nieuwe energie en energiebesparing. De ingediende projecten worden beoordeeld aan de hand van een puntensysteem, waarbij de hoogst scorende worden gehonoreerd tot het maximaal beschikbare subsidiebedrag is uitgeput.

Nieuwe ronde in 2016
Weten of uw project in aanmerking komt: kijk dan op www.overijssel.nl. De eerste ronde van de tenderregeling van 2016 wordt op 1 februari geopend. Dan kunnen nieuwe aanvragen worden ingediend. De regeling sluit op 1 april, en daarna worden alle aanvragen beoordeeld door een onafhankelijk adviesbureau, waarbij wederom de hoogst scorende aanvragen gehonoreerd zullen worden.

Kijk voor een overzicht van alle stimuleringsregelingen van de provincie op gebied van energie op www.overijssel.nl/nieuweenergie


Overzicht toegekende NEO projectsubsidies - Overijssel

 
08-01-2016  

Acht gewonden bij ongeval op N343 Fleringen

 

FLERINGEN – Bij een ernstig verkeersongeval op de N343 bij Fleringen zijn vrijdagavond rond 23.00 uur acht gewonden gevallen. Bij het ongeval waren drie auto’s betrokken waarvan er twee ‘total loss’ werden verklaard. Bij het ongeval werd een traumahelikopter van de vliegbasis Volkel ingeroepen. Het traumateam verrichtte de nodige assistentie maar alle gewonden konden per ambulance naar het ziekenhuis.
Het VOA team van de politie verricht onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
 

 
11-01-2016  

Solar Team UT topambassadeur van Twente

 

ALMELO – Solar Team Twente, bestaande uit studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion, hebben vanavond in Almelo de ‘Rode Loper 2015’ gewonnen en zijn daarmee uitgeroepen tot Topambassadeur van Twente.
Zij troefden mede-genomineerden voedermachinefabrikant Trioliet (Oldenzaal), internetbedrijf Trimm (Enschede), technologieleverancier Demcon (Enschede), Universiteit Twente en de Twentse energieleverancier Pure Energie af.
Solar Team Twente dankt haar verkiezing aan de tweede plek die het team behaalde tijdens de World Solar Challenge, een race voor auto’s aangedreven door zonnecellen dwars door Australië. Die tweede plek bleek bovendien genoeg om ook de deelname over twee jaar te garanderen. Eerder kondigden de UT en Saxion aan te willen stoppen met dit project mits niet de overwinning werd behaald.
Volgens juryvoorzitter Braaksma was het team ondernemend en innovatief door een auto met veel nieuwigheden te ontwikkelen en daarbij goed gebruik te maken van de kennis die in het Twentse bedrijfsleven zit.
De ‘Rode Loper’ werd in het Almelose Theaterhotel voor de vijfde keer uitgereikt. Voorganger was o.a. de Almelose machinefabriek Boessenkool.

 
12-01-2016  

Overnamekandidaat TenCate scoort hogere winst

 

ALMELO – Onder druk van de Vereniging Effecten Bezitters (VEB) heeft TenCate in Almelo vroegtijdig inzage gegeven in de jaarcijfers 2015. De directie van het beursgenoteerde TenCate wil het concern verkopen aan het investeringsfonds Gilde Buy Out Partners. De verkoop leed vorige maand schipbreuk omdat slechts 60 procent van de aandelen ter koop werd aangeboden. Volgens een groot deel van de aandeelhouders is het bod te laag. Gilde heeft nu de termijn verlengd tot donderdag a.s. maar nog geen hoger aanbod gedaan.
Volgens de vroegtijdig gepubliceerde cijfers steeg de omzet van TenCate met 10 procent tot 1.160 miljoen euro. In oktober verwachtte het concern nog een reguliere groei van 4 procent omzet. De winst nam toe met 15 procent tot 97,5 miljoen euro. Het eerdere waarderingsbod van investeerder Gilde kwam uit op 675 miljoen euro.

 
12-01-2016  

Wansink & Partner start proefproject Order2Cash

 

ALMELO - Accountskantoor Wansink & Partner met vestigingen in Almelo, Hengelo en Groningen heeft samen met Order2Cash een nieuwe visie op credit management ontwikkeld voor het MKB. Op dit moment bevindt deze nieuwe dienstverlenging zich in de testfase. Aan het eind van het eerste kwartaal van 2016 moet dit afgerond zijn en gaan beide partijen officieel op de markt met hun nieuwe visie op credit management.

Slecht 14 procent van de kleine ondernemingen krijgt de rekeningen op tijd betaald blijkt uit een onderzoek van Open Companies. Credit Management moet een belangrijke taak zijn van elke ondernemer. Maar hoe regelt een ondernemer dit goed in? Met dat vraagstuk lopen veel MKB klanten merkt Wansink & Partner in haar dagelijkse praktijk. Met de samenwerking tussen Order2Cash en Wansink & Partner is daar een antwoord op te geven. Met die visie gaat Order2Cash in samenwerking met Wansink & Partner een unieke lijn van dienstverlening opzetten speciaal voor de MKB markt.

Credit management gaat niet alleen over het binnenhalen van geld. Ruimer gezien gaat het over de relatie die de ondernemer heeft met de klant. Natuurlijk wil de ondernemer die relatie graag behouden. Maar hij of zij wil ook het geld waar hij of zij recht op heeft zo snel mogelijk binnenkrijgen. Om dit te bewerkstelligen moet credit management niet pas starten als er al openstaande facturen zijn, maar eerder.

Door de geautomatiseerde processen van Wansink & Partner is het voor klanten eenvoudig om tijdig in te zien welke debiteuren niet op tijd (gaan) betalen, eventueel kunnen ook acceptatie momenten van offertes en dergelijke opgeslagen worden in het systeem en gevolgd worden. Maar in combinatie met order2cash willen wij er voor zorgen dat er meer zicht komt op alle belangrijke momenten in het 'verkoopproces' waardoor de ondernemer goed op de hoogte is van de uiteindelijke geldstroom. Het belangrijkste verschil zit hem in de 'communicatie met de klant'. Het is juist deze combinatie van communicatie en slimme procesmatigheid die er voor moet zorgen dat een ondernemer sneller betaald krijgt.

Wilt u meer informatie over Wansink & Partner en/of order2cash? Kijk dan op de website van Wansink & Partner (http://www.wansink-partner.nl/) of op de website van Order2Cash (http://order2cash.nl/).

 
13-01-2016  

Vriezenveense leerlingen op expeditie in Suriname

 

VRIEZENVEEN – Dit jaar is het voor de vierde keer dat de examenleerlingen van CSG Het Noordik uit Vriezenveen op expeditie gaan naar het binnenland van Suriname. Wat ooit begon met een laptop en een beamer, groeide de afgelopen vier jaar uit tot het volledig inrichten van schoolbibliotheek met boeken en laptops. Dit jaar vertrekt er opnieuw een groep van acht leerlingen en twee coaches naar Suriname. In de week van 13 t/m 21 februari bezoeken zij basisschool Frans Jozef Pryor in het dorpje Tapuripa onder meer om schoolmeubilair te installeren.

Tafels en stoelen
In oktober werd de school benaderd door basisschool de Schothorst in Hengelo. Zij kregen in oktober nieuw schoolmeubilair en vroegen zich af of Het Noordik het gebruikte schoolmeubilair voor hun expeditie kon gebruiken. Uiteindelijk konden zo’n 120 tafels en bijhorende stoelen, bureaus voor de docenten en instructietafels met krukken overgenomen worden. Doordat het expeditieteam nu schoolmeubilair van groep 1 t/m groep 8 gaat installeren, heeft straks elke leerling een tafel en een stoel die bij hem of haar past.

Zeecontainer
Om de goederen van Nederland naar Suriname te transporteren werd een zeecontainer gehuurd waar al het meubilair in paste en er zelfs nog ruimte voor boeken overbleef. Dus werden er boeken ingezameld om ook nog een bibliotheek bij de school in te richten.

Activiteiten
Gedurende hun verblijf in Suriname gaat de groep ook op een ander vlak aan de slag. Ze gaan met de kleuters knutselen met uit Nederland meegebracht materiaal, ze gaan voorlezen en vertellen over het onderwijs hier, maar wonen ook zelf lessen bij. Verder organiseren ze een sport- en spelmiddag voor de leerlingen en doen ze karweitjes en klusjes op de school.
De teamleden overnachten in een guesthouse en iedere ochtend maken ze evenals de leerlingen uit de omliggende gemeenschappen een wandeling van een half uur naar school.

 
15-01-2016  

Wolf gespot in Enschedese Wildernis


Foto: Mark Zekhuis
 

ENSCHEDE - Afgelopen donderdagochtend om kwart voor negen is op de Weerseloseweg in de gemeente Enschede een zeer waarschijnlijke wolf waargenomen. In de bocht van Landgoed Oosterveld en de Wildernis stak het dier de weg over. Hij kwam uit een naastliggend natuurterrein van Landschap Overijssel en stak in draf de weg over om weer in het bos te verdwijnen. De waarnemer, die ervaring heeft met wolven en honderd procent zeker is dat dit een wolf betreft, meldde de waarneming bij Landschap Overijssel, die het op haar beurt officieel heeft gemeld bij wolveninnederland.nl. De wolf, die nu waarschijnlijk tientallen kilometers verder is getrokken, heeft robuuste aaneengesloten natuur nodig, waar het rustig is en voldoende prooidieren leven.

“Het is leuk als een wolf  het groene hart tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal weet te vinden. Het bevestigt dat dit een waardevol gebied is waar ruimte is voor grote dieren”, aldus Landschap Overijssel.

Waarschijnlijk of zeker
Mogelijke waarnemingen van wolven in Nederland moeten gemeld worden bij wolveninnederland.nl waar experts vervolgens beoordelen hoe serieus de waarneming is. Honderd procent zeker zijn ze pas als er DNA is vastgesteld, maar foto’s en filmpjes maken een waarneming ook waarschijnlijker. Na contact te hebben gehad met de Enschedese waarnemer geeft Wolven in Nederland aan dat zij het een serieuze waarneming vinden, maar ze geven natuurlijk geen honderd procent zekerheid.

Voorbijganger of nieuwe bewoner
Een paar weken geleden is bij Hengevelde, vijftien kilometer westelijk van de Wildernis, een aanrijding geweest met een waarschijnlijke wolf. Deze waarneming wordt momenteel nog onderzocht. Er zit al geruime tijd een wolf vlak over de Duitse grens op een schietterrein ten Oosten van Nordhorn. “Een wolf kan in een nacht makkelijk een afstand van 50 tot 70 kilometer afleggen”, aldus Mark Zekhuis, ecoloog bij Landschap Overijssel. “Best kans dus dat dit dezelfde wolf is. Een wolf gebruikt in zijn zwerven rustige en robuuste natuur, zoals dit groene hart in Twente. In het drukke Nederland met de vele wegen en het grote agrarische landschap, heeft de wolf dit soort oppervlaktes bos met voldoende rust en prooidieren nodig. Het gebied is nog steeds wel te klein voor een wolf om echt te settelen, maar kan dus wel onderdeel zijn van zijn leefgebied.”

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-01-2016  

Herverkaveling Deldenerbroek met 77 ha natuur

 

TWENTE – Door herverkaveling van 953 ha. buitengebied aan de gemeentegrenzen van Hof van Twente, Wierden en Almelo (Bornerbroek), moet 77 ha. nieuwe natuur ontstaan, meldt De Roskam.
Kerngebied is de buurtschap Deldenerbroek. De landinrichting Deldenerbroek had als hoofdopgave de realisering van de ecologische hoofdstructuur waarbinnen ook recreatie en herinrichting van de Twickelervaart een plek gekregen hebben. De herziening van het bestemmingsplan betreft vooral de gemeenten Hof van Twente en Wierden. De provincie Overijssel is de eerst verantwoordelijke overheid van het plan. Voor de beoogde herverkaveling wordt een gebiedsmanager ingezet.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-01-2016  

Treinmachinist wordt je in Almelo

 

ALMELO – Het ROC van Twente, locatie De Sumpel in Almelo, start in het leerjaar 2016-2017 met de opleiding tot treinmachinist. Gevraagd is verantwoordelijkheidsgevoel, stressbestendigheid en concentratievermogen gedurende langere tijd.

De mbo-opleiding tot machinist railvervoer is een tweejarige opleiding (BOL, niveau 3) en kent goede arbeidszekerheid voor de toekomst. De theorielessen zijn in Almelo op de locatie Transport & Logistiek aan De Sumpel 2-4 en de praktijklessen zijn één dag per week bij de NS te Zwolle.

Almelo wordt na Amsterdam en Rotterdam de derde stad in Nederland waar een opleiding tot treinmachinist mogelijk is.

Tijdens de open dag op De Sumpel op woensdag 27 januari a.s. wordt voorlichting gegeven over deze opleiding.

Meer info, klik hier.

 
29-01-2016  

Aanhouding in moordzaak Enschedese bakker

 

ENSCHEDE/ALMELO – Voor betrokkenheid bij de moord op de Enschedese bakker Alexander Jasper Focks (50) heeft de politie Twente vrijdagmiddag een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in Almelo. Ook werden in Hengelo en Enschede twee woningen doorzocht in verband met de moord op de ruim twee meter lange en 130 kg zware broodbakker.
Het slachtoffer verkeerde vroeger veel in het Twentse nachtleven zoals seksclub Eva in Hengelo en ook was hij enige tijd escortchauffeur.
De politie deed verder geen mededelingen maar sluit verdere aanhoudingen niet uit. 

 
29-01-2016  

Scholierendebaters strijden om titel 2016

 

ALMELO/ZWOLLE – Statenlid Yvonne Koolhaas en de Almelose raadsgriffier Corrie Steenbergen geven maandag om 14.00 uur in de raadszaal van Almelo het startsein van de debatwedstrijd voor middelbare scholieren om de titel ‘Beste debater van Almelo 2016’.
Het ROC van Twente, Het Erasmus, CSG het Noordik en de scholengemeenschappen Pius X College en Canisius vaardigen debaters af.
Alle deelnemende klassen spelen een democratiespel in het stadhuis in Almelo. De vijf beste debaters per school ontvangen een training debatteren. Deze vijf finalisten gaan naar de finale op 17 maart 2016 in het provinciehuis te Zwolle.
De debaters-strijd in het stadhuis van Almelo wordt georganiseerd door de provincie Overijssel en de gemeente Almelo in samenwerking met het Pius X College en ProDemos, Huis voor democratie en rechtspraak. Doel van de debaters-strijd op Overijsselse schaal onder scholieren is jaarlijks 4.500 jongeren te betrekken en informeren over democratie. Lokale en provinciale politici geven daarvoor gastlessen op scholen en scholieren maken actief kennis net de werking van democratie via debatwedstrijden zoals deze in de raadszaal van Almelo.

 
31-01-2016  

Records bij carnavalsoptocht in 't Bökkenlaand

 

ALBERGEN – Liefst 3.250 deelnemers telde de 46e carnavalsoptocht in 't ‘Bökkenlaand’ (Albergen). Langs de kant liefst 35.000 mensen, schatte de organisatie en beide aantallen zijn records. Albergen pakte het dus groots aan en dat was ook het geval bij de gala-avonden die in grote feesttenten op de parkeerplaats van sportvereniging De Tukkers staan. Vanavond na de optocht het ‘Grote Bökkenfeest’ waar de prijzenpot van 1.111 euro wordt verdeeld onder de winnaars van de verschillende categorieën in de optocht.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (126 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina