Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
23-12-2014  

Zelf uitvechten…

 

Ik begrijp er helemaal niks meer van. Zitten we met z’n allen te schelden op die buitenlanders die dus al onze banen weg pikken. De bouwvakkers, stratenmakers, chauffeurs die in de tuinbouw. Oh nee die niet, want dat is zulk vies werk, daar hebben we geen zin in. Laat dat lekker over aan de neoslaven, voor veel te weinig.

En moet je eens in het betaalde voetbal kijken. Neem een willekeurige voetbalclub in de top divisies en het stikt van de buitenlanders. Of wij daar geen Kaaskop in kunnen plaatsen. En moet je eens kijken voor hoeveel maal de Balkenende norm die gasjes achter de bal aan lopen te rennen. En als ze hem hebben, dan schieten ze de bal weer weg…!! (baard).
Ik zeg: Minder, minder, minder buitenlandse voetballers op de kunstwei. Dr uit met die gasjes. Het Nederlandse voetbal moet weer terug bij de Nederlanders.

Neem nu ook de namen van een paar van die clubs. Ajax. Helemaal fout. Ook geen buitenlandse namen meer. Sportclub Arena van mijn part. En dan als toppertje Heracles. (Op welke manier je het ook uitspreekt.) Kan helemaal niet meer. Noem het VC Polman. En laat Polman mooi een paar eurocenten schuiven en hoppahhhh. Een derde ring op het stadion….
En dan die termen. Keeper, penalty, corner, goal, hands enz. Gewoon doelman, strafschop, hoekschop, doelpunt, handenbal enz. De Nederlandse taal moet weer terug in het voetbal komen.

En we hebben de mond zo vol over bezuinigen. Nou neem die liquidaties onder de Marokkaanse subwereld. Nu willen we minder, minder, minder Marokkanen. Nou doen ze het vanuit hun zelf en nou is het weer niet goed. Gaan we op elk liquidatiegeval 48 volledige fte’s rechercheurs op zetten! Moet je eens uitrekenen hoeveel dat kost. En die illegale drugshandel voorkom je toch niet zolang het allemaal illegaal is. Dus hoppaaaah mensen, laat de subwereld het lekker onderling uitliquideren. Kunnen die rechercheurs mooi de bijstand in. Moet je kijken hoeveel dat scheelt op jaar basis.

En dan die motorclubjes. Waar bemoeien wij ons mee? Laat ze toch hun eigen gedoe uitvechten. Heeft al dat onderzoek en opsluiten iets geholpen? Helemaal niks.
Dus als je ze niet kan verslaan, leer er dan mee om te gaan. Dat rijmt ook nog.
Maar verder gaat alles goed met mij.
Prettige feestdagen, knal er flink op los. Vuurwerk aankopen is goed voor de economie enzo..

Doei… Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina