Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-12-2012  

Binnenstad en roddel…

 

En wat zou er gebeuren wanneer we het gewoon aan de markt overlaten? Ondernemen is toch zelf verantwoording afleggen? Chaos? Denk het niet. En trouwens vanuit een chaos kan alleen maar iets moois ontstaan. Moet de overheid de broek van de binnenstad ondernemers ophouden?

Ondernemers van de binnenstad moeten hun "Calimero" cultuur doorbreken en hun eigen "eieren" opeten en meer in de gezamenlijkheid gaan. Samen sta je sterker. En niet als eigenheimers doorgaan, zoals nu het geval is. Samenwerking is ver te zoeken bij die binnenstadondernemers. Maar ze moeten ook wel die belachelijk hoge huurprijzen betalen die de eigenaars (lees: projectontwikkelaars) durven te vragen voor de panden.

Ik zou mooi uit het centrum weggaan, zoals de Trekpleister. Wanneer je kwaliteit levert, komen de mensen toch wel…
Wanneer het college de starheid van nu eens los laat, kan het mooier worden. Er staan 7 ondernemers te trappelen om de 5 lege plekken op de “WOON” boulevard in te vullen. Wat heeft een visspullenzaak nu te maken met wonen? Foutje..? (Nog van ome Anthon Sjoers? CDA… Ach die heeft wel meer blunders gemaakt en is dus mooi voordat het schip ten onder ging afgetaaid. Zo ook ome Reinier (hee ook CDA, hmmmm.) Die zagen de bui al hangen…
De overige 2 woonboulevard gegadigden, kunnen mooi met Hornbach in het nieuwe Heracles stadion terecht. Om te beginnen. Kunnen we morgen beginnen met de bouw van het stadion wat er gisteren al had moeten staan. Dan kan Almelo Niveau ook beginnen, omdat er een aantrekkingskracht van het bovenstaande uitgaat.

En dan een gratis pendelbus instellen... Van de boulevard naar het centrum, langs Heracles en Almelo Niveau.
Nee, geen monorail!!! Oma Anthon….

En uiteindelijk zal de consument toch alles moeten betalen..

En nu komt mij een roddel ten ore via neefje Harry (PVV)
Ik zou dus naar de VVD over zijn gestapt omdat onze praktijk (Fysio Fit-Inn aan de Violierstraat) zo goed zou lopen.
Leuk.. Nou diegene die mij een beetje kent en mij volgt die weet dat de praktijk altijd al loopt als een diesel.. Gewoon het gevolg van jaren knetterhard werken, kwaliteit leveren, opbouwen, reserveren, tevreden zijn met wat we hebben en als het zo voorkomt, zonder tussenkomst van een bank of ander krediet, dingen aanschaffen…En dat we nu juist aan het afremmen zijn en dat mijn voorkeur nu naar de VVD gaat, omdat ik het “gezeur” en het vooruitschuiven/uitstellen (PvdA) en het moraalriddergedoe (CDA) helemaal zat ben. GroenLinks is helemaal een ongeorganiseerd zooitje. En de VVD (lees Mark) is juist zo krachtig geweest om een ongelijk toe te geven. Geen politiek gedraai, maar ruiterlijk toegeven dat ze fout zijn geweest met die inkomsten afhankelijke zorg gedoe. Dat vind ik juist ijzersterk. Het toegeven van een ongelijk. Maar daar dan ook lering uittrekken. Heel sterk.


Ps. Heel interessant die geschiedenis van de hypotheekrenteaftrek
Met dank aan de redactie.

Wie heeft er nog Drachmen over?

Vind ik: Chris de Vries.

 
18-12-2012  

Zeggen wat je wilt… (upd)


De Vries schreef op AlmeloNieuws:

''En dan willen die De Olde (PVV) en die Kamphuis (LK) graaaaaag, dat Almelo onder curatele komt van de provincie Overijssel. Dat de provincie dus gaat bepalen hoe wij de centen uit gaan geven. Nou, ik dacht dat die twee na die twee jaar, dat ze nu een beetje meedraaien in de lokale politiek, nou toch wel eens door hadden hoe dat werkt. Dus ze hebben het dus nog steeds niet door. Helaas. Laten we eerst maar eens op die twee bezuinigen en die weg stemmen morgen''.

LKA: Die De Vries, eerst PvdA, dan Leefbaar Almelo, dan Lijst De Vries (haha) en nu VVD, is een blamage voor de website van Almelo Nieuws. Beetje afgeven op raadsleden die het voor de burger doen, maar zelf er niks van gebakken in de politiek. Welke site geeft zo'n onnozel nu een podium om zoveel onzinnigheid in warverhalen te spuien ?

Met vriendelijke groet,

Gerwin Kamphuis
LKARedactie:
Gerwin Kamphuis gaat er prat op alles te mogen zeggen in de gemeenteraad. Hij ziet zich in deze als onafhankelijk denker en dat mag.
Maar om dan te menen dat een in zijn ogen ‘onnozel´ als Chris geen podium zou mogen hebben op AlmeloNieuws.nl zou in feite betekenen dat ook een ‘nozel´ c.q. ‘nosen´ dat niet toekomt. In welke categorie beide heren vallen, mogen de lezers derhalve zelf beoordelen.

Als hulp hierbij, verwijst de redactie naar de entomologische uitleg >>>
 

We leven toch in een Almelo, waar je mag zeggen wat je wil? Dat het soms een weinig ongenuanceerd uit de keel c.q. toetsenbord komt, ach daar heeft iedereen wel eens gemak van. Bijvoorbeeld ome Gerrit van Woudenberg. Ome Gerrit (VVD) had gewoon gelijk. Ome Huub Isendoorn (D66) heeft er zeker mee te maken gehad met dat hele centrum gedoe en nieuwe stadhuis (dd 2001 ofzo) Hand in hand met ome Anthon (Sjoers, CDA!) en ik weet het, want ik was er bij!! (LeefBaarAlmelo lijst De Vries (10) toen ooit.... Sorry hoor…
En ome Gijs (toen VVD) heeft er nog nadrukkelijk voor gewaarschuwd. Dus de waarschuwende kant kwam wel van de VVD!
Maar van het CDA en vooral de PvdA en dus ook D66, kon het allemaal niet op.
Conclusie op lokaal niveau: Fortezza puinhoop, op landelijk niveau: 40 miljard in het rood.
Dank u wel hoofdzakelijk PvdA en CDA... en de banken niet te vergeten….

En Ja, ja geef de bestuurders maar weer de schuld. Wanneer men nu eens zelf de verantwoordelijkheid neemt en zelf de handen uit de mouwen steekt.
Zelf even je eigen stoepje schoonmaakt. Zwerfvuil opruimt voor je deur.
De hondenschijt die je hond door jouw "schijt aan alles" en "ik betaal daar toch belasting voor" overal neer drolt. Dan scheelt dat een hoop euries.
En niet altijd maar meer, mee, meer willen...
En die “sielugguh” centrum winkeliers eens zelf eigen initiatief gaan tonen etc…
Open gooien die koopboulevard en bouwen dat stadion mét Hornbach, BCC en Mediamarkt. Volstouwen met die knakenwinkels. En dat nieuwe stadhuis en Almelo Nouveau en die grootbek van een projectontwikkelaar over dat centrum.. "Loat goan"...

En dan willen die De Olde (PVV) en die Kamphuis (LK) graaaaaag, dat Almelo onder curatele komt van de provincie Overijssel. Dat de provincie dus gaat bepalen hoe wij de centen uit gaan geven. Nou, ik dacht dat die twee na die twee jaar, dat ze nu een beetje meedraaien in de lokale politiek, nou toch wel eens door hadden hoe dat werkt. Dus ze hebben het dus nog steeds niet door. Helaas. Laten we eerst maar eens op die twee bezuinigen en die weg stemmen morgen. Echt een gevalletje van het “Boer Koekoek raamwerk”. Trouwens die De Olde heeft toen ooit nog eens op Boer Koekoek gestemd heb ik uit wel ingelichte bronnen. Dus…. Het Boer Koekoek raam werk is: “Ik ben eigenlijk voor, maar omdat ik oppositie ben, stem ik tegen”. En dan op z’n plat Hollandschevelds. http://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrik_Koekoek
En dan is neefje Harry (De Olde, PVV) ook nog eens genomineerd als politicus van het jaar door TC-Tubantia. Helemaal lagguh. Typich zo’n gevalletje van dieren sentiment. Niet dat die zo’n goed politicus is, nee; omdat hij zo’n inzet heeft voor dat dierenasiel. Geeft ook weer aan hoe de Almelose lezer van de digitale Tubantia is… En dan met kerst wel een lekker stukje vlees op het bord Harry???
Lagguh….

Vind ik en prettige feestdagen allemaal…

Chris


<<< (Onnozel en nozel)
 

20-12-2013
Geachte heer Kamphuis.

Dank voor uw reactie. Ik vind het wel een beetje denigrerend en respectloos naar mij toe en ook wel op de persoon gespeeld, maar elk vogeltje zingt nu eenmaal zoals deze gebekt is. En met uw gezang haalt u tenminste de kranten, dus…
En het klopt, ik was en u bent een volksvertegenwoordiger. Maar het volk dat ú vertegenwoordigd, is mijn “volk” dus niet…
En er niks van gebakken in de politiek? Wanneer u uw huiswerk beter had gedaan, alvorens te gaan zingen… Ach het waren slechts 4 jaar en door de hele grote mond van Jan Marijnissen (SP) toen, kon ik (en LeefBaarAlmelo bijna) het schudden, helaas… Maar Bertje (LA) zit er bijna al het langst in en dat moet U nog voorelkaar zien te krijgen.. Ik ben benieuwd wat u gaat bakken bij de volgende verkiezingen…
Dan is de meerderheid van de raad en het college dus fel tegen het onder toezicht zetten van de gemeente Almelo. Dat heet dus democratie, en gelukkig heeft die weer gezegevierd.
Mijn politieke c.v. voor de zoveelste keer…
Mijn allereerste stem ging naar de PSP. Of dat nu door mijn naturistische sympathieën kwam (weet u wel die naakte vrouw voor de koe?) of door een politiek bewustzijn? Weet ik niet meer.
Daarna PvdA en D66 (Mierlo). Daarna naar GroenLinks, maar dat kwam deels ook omdat ik Femke een toffe meid vond en dat ik toch wel meer vrouwen in de 2e kamer wilde zien. Wel 1x op Wouter Bos gestemd en daar is hij zo van geschrokken, dat hij meteen “terug naar moeders” ging. Ook nog eens op Bert Kozijn (lokaal PvdA) gestemd, maar die trok zich terug en werd “gewoon” raadslid. Daarna op Menno Knip (ja, ja de VVD was toen al om het hoekje) en nu dus nog steeds VVD (Mark)…
En lijst “de Vries”(quote: “haha”??) ach en “lijst Kamphuis” dan ??? Wat is het verschil?… Misschien helemaal een nat kruis van LKA?

Hartelijke groeten..
Chris

 
21-12-2012  

Ernstig verzoek…. enzo

 

Serious Request. De hype is weer losgebarsten (met alle respect overigens.) Het klopt dus ook van geen meter dat je als ouder je kind naar het graf of crematieoven moet brengen. Laat dat duidelijk zijn. Of je nu in de 1e, 2e of 3e wereld woont. Is er overigens ook een 4e wereld?
Enfin. Maar nu kunnen we onze aflaatjes weer mooi kopen op de markten in Enschede of waar dan ook in Twente en de rest van de wereld. Ons helemaal uit de naad lopen of ziek eten of overdekt kamperen of weet ik veel wat. Helemaal goed, want we krijgen zo weer een samen gevoel, gelijk aan het WK-voetballen, songfestival of 11-stedentocht. Om waar wat te noemen….
Zo worden er weer weet ik hoeveel baby’s gered van een dood. Om daarna “gezond” groter te groeien zodat ze over een jaar of 2 of 3 of vijf lekker van de honger kunnen doodgaan.
Oh, nee dan houden we weer een serieus verzoek voor de hongerende in de 3e wereld. Om die dan weer te redden om later dood te gaan aan een burgeroorlog of weer een hongersdood of weet ik veel wat…
Zoals majoor Bosschart (RIP, generaal van het Leger des Heils Nederland) ooit eens tegen Moeder Theresa in Karachi (Pakistan) zei: “Is het niet barmhartiger om die kinderen dood te laten gaan? “ Daarna is het ook nooit meer goed gekomen tussen de Majoor en De Zuster. Ik heb overigens diep respect voor die twee overigens hoor…
Daar ook niet van.
Maar toch, enk daar eens over na, voordat we weer weet ik hoeveel baby’s voorbereiden voor een latere dood.
Is het dan niet verstandiger op een Serious Request te gaan organiseren voor geboortebeperking in die landen? Dan worden die kinderen helemaal niet geboren, dus besparen we ze bij voorbaat een hoop ellende. Een leuk bijkomend effect is dan ook, vermits we gaan investeren in condooms en goede voorlichting, (Nee niet zeuren CDA en CU en SGP over de monogamie, want dat is écht voor dovemansoren gesproken daar. Want ook daar is jeuk erger dan pijn… en cultuur enzo….).
Ik ga mijn gift geven aan de stop-aids beweging. Stop aids betekent veel condooms en dus minder baby’s.
Of ik steek mijn geld in onderwijs. Het is namelijk gebleken, dat vouwen die een beetje geleerd hebben daar in die 3e wereld, significant minder kids op deze aardkloot droppen.
Scheelt ook weer baby’s dus….
Maar misschien ben ik nu té kritisch…

Vind ik, is mijn mening..

Prettige feestdagen en niet te veel eten met kerst!

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina