Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
19-11-2014  

Eet meer fiets…


De biologische frietfiets uit Enschede
 

Om te beginnen: veel sterkte Mw. Jon Hermans…….

Whoeaaaa, twordt steeds mooier in ons Almelo. Nu heeft de Cogas ons mooi met z’n allen bij de testikels (M/V). Gaan ze over naar Caiway en dan knikkeren ze Ziggo gewoon er af. Lagguh toch? En nu staat half Almelo en een groot gedeelte van de rest van de wereld op z’n kop, zit op de kast en hapt naar de storm in een glas bier.
Kamervragen door, hoe kan het ook anders in ons CDA bolwerk Almelo, het CDA….

Geschiedenis. Gemeenten zijn aandeelhouders van Cogas. Gaan deze verkopen voor veel winst. Cogas deed zaken met @home. Ik was overigens 1 van de eersten die aan dat pilot programma meedeed met een snelheid van zo’n 7kbit per seconde via de telefoon, blieb, blieb, blieb enzo. Dus ik weet er alles van. Dat waren me nog eens snelheden…
@home werd Ziggo en toen gingen bij mij al nekharen overeind staan. Het begin van een monopolie, want Ziggo was toen al groot. Maar enfin, ze betaalden flink dus what the f*k…
Cogas verkoopt aandelen aan CayWay invest. Ik zeg goezoooo, maar na even gegoegeld te hebben op CayWay, ik meteen een mail naar tante Nelie (Kroes, toen nog in Brussel, nu met pensioen op Mallorca o.i.d.). Weer die verrotte nekharen en ik meteen naar de kapper en aandelen gekocht bij CayWay. Want monopoliegasjes draaien goed hoor op de aandelen markt.
Ik ben toen “om niet”, ook wel gratis genoemd, verleden jaar overgestapt op CayWay. Wel alles met de Ziggo meuk die bij mij in eigendom was. Mooi 2e handsje via Marktplaats.
Ik praat nu alleen over televisie!!!! Mijn internet en bellen heb ik bij On-Line.
Maar goed, de kogel is door de kerk en gezichtenboek staat er vol van en het is nog niet eens februari. Een RTL zet Almelo weer even op de kaart “om niet”. En iedereen klaagt steen en bot.
Maar ik niet, ik hou van chaos, dus ik heb dikke pret, want hat gaat allemaal goed komen.

Vraag: Wat doet u aan uw gezondheid?
Antwoord: Ik neem pillen, ga regelmatig naar de dokter. Dankzij 2 pakjes shag in de week heb ik geen stress en m’n onvrede eet ik weg met junk-food.

En dan nog vreemd opkijken dat de zorg zo duur is en duurder wordt.
En dan nog vreemd opkijken dat de solidariteit steeds verder te zoeken is, bij mensen die iets meer hebben dan diploma lagere school..

Fietsen is gezond dus: eet meer fiets..

Good goan.. Chris

 
27-11-2014  

PIeterbaas m/v …

 

Vroeger kon ik in juli mijn kinderen al bang maken met Zwarte Piet. Mooi angst aanjagen met die roe. Want wie zoet ik kreeg lekkers en wie stout is, die kreeg mooi op zijn/haar lazer met die roe. En daar was het grote rode boek van die ouwe Sint. Daar stonden alle stoute kindertjes in. En wat dacht je dan van het dreigement van die zak? Als ze zaten te zieken, dan hoppa; in die zak en weg naar Spanje. Opgeruimd staat netjes. Klaar. . Mooi was dat en dat al vanaf juli al!!!
Maar nee hoor. Is er weer zo’n Zwarte Pieteres die weer roet in het eten moet gooien.
Kleurpiet, regenboog Piet (homo Piet dus) en weet ik veel wat voor een P{iet.
Weg is het oh zo dankbare machtsmiddel van heel veel ouders.
Je mag tegenwoordig ook niks meer met je kinderen.
Waar heb je kinderen voor? Om te mishandelen, om ze te misbruiken, voor de kinderbijslag. En als ze een jaar of 3 zijn, snel te dumpen in de opvang.
Jammer, gemiste kans.
Het leuke is wel, dat ze er in België helemaal geen punt van maken. Maar goed, daar zijn ze ook te dom voor.
En in Suriname hebben ze al lang Pieten met alle kleuren van de regenboog en nog meer. Maar ook daar zijn ze niet veel intelligenter dan die Belgen.
Zag ik in Oldenzaal een Pieteres met minimaal cup D, een leuke gekleurd rokje en kinky laarzen. Kijk, daar boezem ik bij mijn kinderen helemaal geen angst meer bij in.
Nou sprak ik laats een heleboel kinderen, die er ook dus helemaal niks van begrijpen, omdat ze nog kind zijn; nou die maakte het helemaal niks uit welke kleur Piet heeft of welke cup Pieteres heeft. Dus daar heb ik ook geen steun aan…
Liep ik daarna door een bejaarden tehuis vol met die zeurderige oudjes. Tsja, die konden wel huilen, want de discussie van de zorg enzo was helemaal naar pagina achterin verhuisd. Alles stond bol over Piet en de kleur.
De asielzoekers vonden het wel prima. Eindelijk waren zij geen voorpagina nieuws meer
Enfin, moraal van het verhaal: wie verzieken nu “het feest”? De volwassenen. Het zal de kids pepernoot wezen. Die zijn alleen maar geïnteresseerd in pepernoten en kado’s.
En wie is nu eigenlijk de drijvende kracht achter deze hele discussie? Juist de middenstand. Want die hebben hun omzet toch wel met 30% zien stijgen door aanschaf van meer kado’s snoep en zo.
Lagguh toch?
En zolang we nog hoog lopen over de kleur van Peterbaas; gaat het zo slecht niet in Nederland.

Het gaat jullie goed. Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina