Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
21-11-2013  

Groet´n uut Taiwan 1...

 

Ik heb dus het advies van vele opgevolgd. Veelal na heftige discussie waar men het niet met mij eens kon worden, cq waar men mij niet kon overtuigen, cq waar men vond dat ik klinkklare onzin verkondigde, adviseerde men mij zo vaak: “Ach man ga jij toch fietsen man”. Dan tegelijk er achter komen dat “ alles” gemaakt werd in Taiwan en ik dat wel eens wilde zien, Hanny haar 2e jaar Chinese taal leren in ging (of dat ooit mogelijk is, die taal te leren, blijft bij mij de vraag) en dat ik van haar om de een of andere oorzaak ook “moest gaan fietsen”..(ik zal wel weer onzin hebben uitgekraamd ofzo, maar dat komt nmm in de beste relaties voor) De knoop doorgehakt en de enterknop ingedrukt.

Hanny en ik zijn nu zo’n beetje 7 weken onderweg in Taiwan en we zitten nu op het terras aan de highway9 zuid in Hoping (goegel maar ff) en dat is zo’n beetje de grootste stinkstad die we tot nu toe in Taiwan hebben meegemaakt, onder de rook van een inmense cementfabriek. En ik moet nu in ene aan “ons Almelo” denken. Niet dat Almelo een stinkstad is, integendeel. Daarom moet ik er in ene hier aan denken….

En ik volg Almelo wel hoor. Lang leve het wereld weide web, het collectieve bewustzijn gecreëerd door meneer Bill Gates en zijn engelen.
De 2e god misschien. Maar ik dwaal van he onderwerp af.
Almelo via Almelonieuws, het Almeloos Weekblad en natuurlijk de digitale TcTubantia punt nl Lees ik toch laatst dan moeder Jon van alle 14 partijen in de 2e kamer van Almelo houdt. Dat ze ze alle 14 “ kinderen” even “lief” heeft, als burgermoeder zijnde.
Nou moeder Jon u bent een prima politica. Kijk: je hebt liegen, waarheid en politiek. 3 totaal verschillende entiteiten.
De waarheid is, dat onze burgermoeder Jon het liefst die kleine partijen een opvoedkundige “schop met het voetje” zou willen geven. Wat nou “alle 14 even lief”. Tzal wel. Dat is toch een onbestuurbare situatie. Vooral die 1-zitters. En dan nog geen eens met elkaar samen kunnen werken, allemaal hun eigen ei uitbroeden. Ach er is sinds ik uit die kamer weggestemd ben ook niks veranderd. Wil Almelo dus beter bestuurbaar worden, dan de kiesdrempel omhoog en al die eenman fractie, gewoon een kamer geven, wisselwerkplek ofzo. Kijk dat is bezuinigen. En dan meteen een wethouder minder. Sterker nog, de Netwerkstad Twente maken. Oldenzaal, Hengelo (Ov) Enschede, Borne, Almelo. Hoppa. Op een hoop en dan meteen Wieder innemen. Twenterand bestaat al, dus die kan er ook al bij… Dat is bezuinigen.

Dus moeder Jon u bent een goed politica, goed gesproken over die “ moederliefde” voor ale 14 politieke partijen… Als de VVD maar de meeste liefde krijgt.

Stemadvies dus: VVD…

Groet’n uut Taiwan…

Nmm Chris…

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-11-2013  

Groet´n uut Taiwan 2...

 

Kijk, hier in Taiwan hebben ze gewoon een heel goed buitenland- c.q. ontwikkelingshulp beleid. Zegt zo’n zich zelf president noemende “bananenboer” uit Gambia, dat Taiwan verplicht (!) is meer ontwikkelingshulp te geven aan Gambia. Lees ik in de Taiwan Times van gisteren. (Ja, ja, ik lees ze nog wel eens en voor die omgerekend 50 eurocenten kan ik nog wel eens een krantje scoren.
Nu ontplofte de Taiwanese minister zo’n beetje door die uitspraak. Zijn reactie was (nu is mijn Chinees nog niet zo goed, dus ik vertaal het misschien een beetje verkeerd, excuus daar voor) Zijn reactie was zo ongeveer: “ Fuhk jij nu maar helemaal in het rond bananenteler en stop jij die bananen maar lekker op een plek waar ik elke ochtend met wc-pier lang kom”. Uit wel ingelichte bronnen heb ik begrepen dat de premier van Taiwan een uitstekende stoelgang heeft, dus je kan wel raden waar die Gambiaan die banaan in moet stoppen….
En nu hangen voor het nationaal parlement nog maar 22 vlaggen van “landen” die Taiwan erkennen als land…

En zo aan het reizen in Taiwan, ben ik dus aardig beperkt tot CNN. Wat een bagger zender is dat eigenlijk. (nmm) Super rechts, republikeins, conservatief en jagen achter sensatie. Maar ze zitten er vaak wel als eerste boven op en wanneer je CNN op je paspoort hebt staan, kom je wel bijna overal binnen met een microfoon en camera. En dat weten ze ook wel en dan blijven ze reportages herhalen tot brakens toe. B.v. over de Filipijnen. Best poep wat daar gebeurd is, maar nu weten we wel al die ellende en nu gaan we er wat aan doen. En dan die reclame. B.v. over Indonesië. We moeten investeren en het is toch zo’n “boeiend” land met een hoog bruto nationaalinkomen en gladde jongens etc. Etc. Nou, ik ben er geweest. Java, spoel maar door. Te druk en te veel rechts radicale moslims, die de boel daar (nmm) aardig verzieken, maar waar niet? Die zomaar even bepalen dat de Ms. Universe verkiezingen niet door mogen gaan.. Die is dus naar Bali verhuisd. Op zich wel een mooi eiland, maar Neckermann heeft het te veel ontdekt en die Aussies zijn net de nieuwe rijken uit Rusland. Toen maar naar Lombok en dat was wel leuk. Daar beginnen Hanny en ik de volgende keer. Maar Bali wordt “verpest” door de rijke Chinezen, die daar de boel overnemen. Wel mooi dat Bali (nog) en Lombok Hindoe zijn…. En dat zijn ze hier gelukkig ook in Taiwan.

Maar om ff terug te komen op CNN. In ene stond daar het hele Zwarte Pieten verhaal prominent op de voorgrond. En dan maar blijven klagen dat we het zo slecht hebben in Nederland, als we het luxe probleem van de Zwarte Piet zo moeten bediscussiëren. Jemig de pemig… Mijn mening, laat die Piet mooi zwart blijven.. Je mag tegenwoordig al geen scheet meer laten of je bent al een milieuterrorist die de lucht vervuild…

Meer dan even terug naar Almelo, de Parallelweg. Zo’n mooi binnenkomertje wanneer je met de trein Almelo binnenrijdt. Ik ageer daar al jaren tegen en nu hopelijk onze advocaat Diedrik Bride ism. Bert Hümmels (LeefBaarAlmelo) zich er mee gaan betrokkenen, komt er hopelijk eindelijk schot in die meuk….
Nu heb ik begrepen, dat er een paar medelanders van Turkse afkomst, daar het onderste uit de kan voor die krotten willen hebben en daar dus mooi niet weg gaan. Zeker een moeilijk jeugd gehad ofzo. Hadden we ome Athon Sjoers nog maar op stadsontwikkeling. Kijk hier in Taiwan, wanneer zo’n medelander de algemene ontwikkeling dwars ligt, krijgt die eerst een mooi aanbod, dan krijgt die een half jaar en dan krijgt die een bulldozer tegen zijn huis en een mindere bak met geld. Punt.
Maar in het a-socialistische Nederland, de erfenis van de vroegere PvdA… Jammer, daar moeten we het nu dus nog steeds mee doen v.w.b. die huizen aan de Parallelweg.

Al ben ik dus best tevreden hoe het gaat in Almelo en de rest van Nederland hoor… We hebben ons nationale “ sieluggevoel” weer lekker kunnen botvieren op Filipijnen met onze 20 miljoen… Maar laat ik even serieus blijven. Wanneer je die beelden ziet op CNN bijvoorbeeld. Je zal er maar wonen. Maar mijn angst is altijd weer, hoeveel van het “hulpgeld” komt er bij de verkeerden terecht? Het is toch van de gekke dat er weer rebellen zijn die een konvooi met hulgoederen hebben overvallen… En eigenlijk is het dweilen met de kraan open. Geef ze mooi tenten, eten, sla waterputten enzo. Als het maar in Nederland gekocht is en wordt. Geef ze geen geld! Wat ik weet dat ook daar de strijkstok heel lang en plakkerig is..

En dan op naar de volgende ramp….. Zal ik wel weer opmerkingen over krijgen zo van: “Jij begrijpt er niets van” en “ Ga jij toch fietsen man”.. Nou doe ik toch ook… Stelletje zeurPieten, maar dat mag ik ook al niet meer zeggen..

Hartelijk dank en met vriendelijke groeten.

Chris en Hanny uut Taiwan…

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina