Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
10-11-2010  

Over: over en over en over…


De foto´s :
dood aan het Sloggy bord,
lang leve het Sloggy bord !!

 

Waar moet ik het nu eens over hebben?

Over die 10-0 van Feyenoord… Ach volgend jaar Jupiler league in de Kuip. Moet toch ook kunnen?

Over het kabinet Wilders die eindelijk dat budget bonnen schrijven heeft afgeschaft. Nou prima…. Heeft mij toch wel 44 euries gekost die hele gein…. Ik begin weer even die pet te passen, maar dat moet zich nog bewijzen..

Over die “kruisridder” die de strijd toch gewonnen maar ook eigenlijk verloren heeft…..

Nu zijn het van die mooie reclame borden met variabele mededelingen. Al vind ik die kruiskijker van nu toch wel hinderlijk. Ik moet veel te langzaam rijden om die reclame goed te kunnen zien. En als ik hem dan goed in mijn blikveld heb, rolt die weer weg.. suuuur

Over het wel of niet orgaan donor zijn.

Ik ben voor het Belgische raamwerk. Iedereen is donor of je moet er schriftelijk een nee tegen ondertekenen.

Laatst weer de discussie: Iemand was pertinent tegen het donorschap en had ook een “nee codicil” in zijn knip. En toen weer de bekende vraag.

Stel je krijgt een probleem met je hart of je nier. Daar ga je dood aan. En je kunt een nier krijgen van een donor. Zou je die dan aannemen. De persoon antwoordde een volmondig “ja”. Nou zei ik, dan kun je van mij de koelere krijgen, want dan ben je mooi takke hypocriet bezig. (Ik had wel een paar biertjes op en was dus een beetje boos).

Zelf niet donderen, maar wel ontvangen…. Mooi niet. Kzal ff naar ome Rogier (van Boxtel, opperhoofd van MENZIS, mailen dat die dat moet regelen….)

Evenzo sommige patiënten bij ons in de praktijk. (www.fysiofitinn.nl) Hebben ze COPD of astma of een dikke long emfyseem oid… en dan nog stug roken. Ik maak ze mee, in de ene hand een sigaret en in de andere hand dat puf apparaat. Hoe dom kun je zijn. En ik weet wat een nicotine verslaving is hoor….

Zo ook die obesitas lui die bij ons komen met rug en knie problemen. Als je dan zegt dat ze ook moeten afvallen… “ Ja maar ik eet al bijna niets…. En dan toch nog 125 kilo zijn.

Dat soort gasten kosten de samenleving kapitalen, maar dat mag je dus niet zeggen….

Die lui moeten niet naar een fysio- of manueel therapeut, maar die moeten naar een psycholoog…..

Over dat stadhuis dat op de Praxis locatie komt? En dan het Erasmus in het huidige gemeente huis.. Goed plan… Dus daar heb ik het ook niet over.

Over de onderbezetting van de IISPA. En dat ze daarom maar kindertjes uit Aadorp “ verplichten” naar Almelo te komen en dus de ouders daarom verplichten heen en weer te kachelen?

Nou ik weet het allemaal niet meer. Zo schurend, vervend en plamurend in het huis van mijn overleden schoonpa heb ik de mooiste ideeën, maar als ik dan voor mijn computer zit (als ik er achter zit zie ik alleen maar draden) is al mijn inspiratie weg.

Misschien mijn computer meenemen…

Ik zal mijn best doen…
 

Goodgoan, Chris…

 
16-11-2010  

Over: “not done”….

 

Die Wilders toch. Ik lach me helemaal een buikloop… Heeft die drie gasjes bij zich verzameld die schrijven in/op een rechts extremistisch weblog. Ik wil het nog net niet fascistisch noemen, maar het hangt er aan. Dan heeftie gasjes rondlopen waar een Zidan (weet je nog wel, die Franse kaalkop die zo goed kon headbangen tijdens het EK toen, ooit, laatst) helemaal jaloers op zou worden (inkoppertje). Dan heeft tie een gast die drankproblemen heeft en nu weer zo’n brede scheidingman die ooit eens als sergeant veroordeelt is voor ontucht met minderen. Nu is het wel zo dat die ene Miep het best lekker vond, maar toch; seks met een mindere is “not done”. Dat heeft te maken met eventuele machtsmisbruik enzo…
Wat een partij. Met zo’n zooitje in de 2e kamer. En wij maar klagen over die Berlusconi uit Italië… We hebben zelf een paar van die gasjes in de regering zitten. Want het dualisme bepaald, dat de kamer regeert (cq. controleert) en de regering (lees kabinet) voert uit…

Maar waar ik niet zo om lach is wederom de niet bezorging van het huis aan huis blad van Tubantia… dat Twent-Ruiten drie.
Zie ik in de bosjes op de Schelfhorst een lading weggepleerde kranten liggen. M/v de bezorger had deze zeker over en hup, de bosjes in. Dat is ook “not done”. Goedzak dat ik ben bel ik dus weer de klachtenlijn op, met de vraag of er een reden is, dat die bezorger (m/v) die kranten daar weggooit. Je weet maar nooit: moeilijke jeugd gehad ofzo… wil er verder ook niet over praten enzo…
“Nou nee, was niet de bedoeling, ze worden direct opgeruimd bla, bla, bla, bla….”
Nou, om een lang verhaal nog langer te maken… ze liggen er nu nog….
Mét dat dure blad er bij van die makelaars. En aangezien ik ook aan dat makelaars krantje betaal, omdat ik een huis in de aanbieding heb… “not done” En dat huis aan huis blad van Tubantia (Twenth Ruiten3 dus) zal mij ook een zorg zijn, want de gemeente betaalt zich scheel aan advertentie kosten….. En ik betaal gemeentelijke belastingen… Dus indirect betaal ik (en jullie ook dus) aan dat blad… “not done” dus. Toch maar weer over gaan naar Almeloos Weekblad gemeente????
Vandaag maar weer eens even bellen met de TcTub…. Voor de derde keer….

Laten we het maar niet over het verlies van Heracles hebben tegen die amateurclub, laten we het over de winst hebben van afgelopen zondag.. Not done…
Ik wil gewoon dat nieuwe stadion…..
En gaan we nu echt bouwen op de oude Praxis/Fortezza locatie?
Wordt versoapt..

Goodgoan…. Chris..

< De zooi in de bosjes en de zooi van Praxis/Forlezza/v.d. Looy

 
28-11-2010  

Over: gesteggel, IISPA en Polen


Wilders als jongeling in een Israëlische 'kibboets'.
De originele foto is in handen van journalist Marco de Vries.
 

En hij krijgt het weer voor elkaar die Wilders… Elke dag komt hij met z’n blonde koppie wel op de/het screen. En wat helemaal leuk is, dat er dus tig mensen op die gasjes gestemd hebben. De meeste weinig tot niets politieke ervaring hebben. Die krijgen ze ook nooit, want Geert beslist en bepaald. Gelijk toen Jan (Marijnese SP) dat deed in zijn tijd…

Maar goed het Almelose. Gesteggel over 60 km/u versus 80 km/u wegen. Iedereen wil meer veiligheid op straat. En 60 km/u is veiliger dan 80 km/u. Maar denk je dat die 60 er door komt? Voorlopig niet dus…
Nu begrijp ik wel dat de overheid die 60 er doorheen wil jassen. Gewoon, omdat niemand zich daaraan houd en dan zo’n flitspaal er neer zetten en “ ping kassa”. Het geld moet toch ergens vandaan komen? Daar is over nagedacht…… Wat dacht je..

Ben ik weer even op een raadsvergadering geweest. Toch wel leuk hoor. Gesteggel over de vergoeding vaan de raadsondersteuning van GroenLinks. Nu stoppen die gasjes uit eigen zak geld in de partijkas, dus dan mogen ze ook bepalen hoeveel ze die raadsondersteuning betalen. En daar had de gemeente accountant, die de raadsleden/partij uitgaven controleerde geen rekening mee gehouden!!! Waar betalen we die man eigenlijk voor? Moet hij toch weten? Enfin, die stond mooi voor joker….

En moet je kijken:
http://www.wouterborre.nl/projects/panorama/iispa/WBF_iispa.html
Heeft Wouter Borre mooi gemaakt…..
Nu nog een leuke uitbater in die sportkroeg, dan is het helemaal voor elkaar. Renee Coupe maar weer? Hij deed het toch leuk daar in die Rembrandhal…

En dan die kartonboer van een Hubretse. Wel lagguh met die man. Hij haalt liever Polen op, dan Nederlanders aan het werk te hebben…. Helemaal logisch, want die Pool is gewoon stukken goedkoper, niet meer of minder. En dan vooral een zwarte Pool, die doet hetzelfde of meer werk, voor minder dan de helft. En ze willen best goed integreren, op een enkele uitzondering na dan, maar dat heb je met Nederlanders ook. Daar lopen er ook wel een paar van rond die weigeren te integreren..

Oh ja, hoe was het ook al weer: derde persoon enkelvoud is stam plus t. Hij is veroordeeld, het dualisme bepaalt, en nog een paar.. pfffff. Als ik een t hoor dan kan er toch gewoon een t staan zo van: wij wort veroordeelt? Toch? Doe mij maar Turks, da’s tenminste en makkelijke taal….

Goodgoan Chris…

P.s. ik heb die weggepleerde krantenzooi maar zelf opgeruimd… (zie vorig vomeersel) Bellen naar klachtenlijn TcTubantia heeft niet geholpen, helaas….
 

Archief
Terug naar vorige pagina