Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
25-10-2011  

Als ik het goed begrijp…

 

Dus als ik het goed heb begrepen als bijna opa: je krijgt kinderen, omdat je het leuk vind om met poppen te spelen, maar je er nu te oud voor bent dus echte poppen baart in de vorm van een kind. Als het persoonlijk baren niet lukt, dan haal je er een of twee uit Amerika of Zimbabwe. Wat is het verschil tussen die twee bananenrepublieken?
En dan als de euforie van de barenspijn voorbij is en het kopen van de ladingen pampers en andere kleenex doekjes en het geleuter over beschuit met muisjes al dan niet oranje of geel, dan komt de tijd weer dat er gewerkt moet worden dus de kids moeten dan naar de crèche.
En als ik het goed heb begrepen kan dat nu dus veelal niet meer, want die crèches zijn voor Jan met de pet of de familie doorzon niet meer te betalen inmiddels.
Omdat de subsidie vanuit Den Haag gestopt is.
Dus als ik het goed heb begrepen betalen wij, u en ik, dus aan die kinderopvangcrèches. Dus, ik als bijna opa, betaal mee aan het feit dat Miep of Els of Klaas of Piet, want we leven nu eenmaal in het post Drees/Den Uil tijdperk, moeten willen kunnen werken om…..
Ja waarom eigenlijk?
Oh ja, om de auto te kunnen kopen/betalen, om de flatscreen te kunnen kopen, om de 2e vakantie te kunnen bekostigen, om een lang verhaal nog langer te maken: puur om de luxe.
Dus als ik het goed begrijp, betaal ik mee via mijn belastingbijdrage, aan de aankoop van die luxe goederen en de afbetaling van de consumptieve kredieten van die Miep, Els, Klaas of Piet.
Nu heb ik een heel groot solidariteitsgevoel, maar dit gaat mij toch een beetje te ver.
Waar heb je kinderen voor? Ik heb al vaker gezegd, om te mishandelen, voor de kinderbijslag en om ze zo snel mogelijk ij de crèche te dumpen…
Opvoeding door de ouders? Vergeet het maar, die moeten werken voor de I-pad/Phone, game computer, mobiele abonnementjes etc.
Dus het stoppen van de subsidie is niet goed voor de economie, want al dat geld voor al die luxe kan nu niet meer worden uitgegeven.
Op naar de nieuwe economie: de economie van het genoeg!
Ben ik blij dat ik nu bijna opa wordt. Heb ik dat probleem niet en kunnen mijn vechtgenoot en ik mooi twee verdieners zijn. Lekker voor de luxe en we gaan minder belasting betalen omdat veel solidariteit subsidies nu stoppen.
Geloof ik, als ik het tenminste allemaal goed begrijp…
Ik heb nog een huis te koop…

Vind ik...

Good goan…

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina