Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
04-10-2010  

Over: Peer, labberigkakkerigheid en CDA...

 

De peer valt niet ver van de boom. En ik kan het weten, want ik heb zo’n ding in mijn voortuin staan. Dus zoon Tim peert hem mooi voor 7 maanden naar Australië. Om Engels te leren! Of hij dat niet bij het LOI kan doen. Nee hoor, hij moet zo nodig naar Aussieland….
Niks mis mee, want ik deed toen hetzelfde, alleen was dat Kibbutz in 1974. Maar hij gaat daar ook werken bij een of ander gasleidinglegbedrijf. (Dat is een mooie voor de woordwaarde..) en hij gaat daar ook bier drinken en naar Nieuw Zeeland en misschien nog even kijken in Thailand. Want hij is toch in de buurt. Vandaar dus dat afscheidsfeestje. Mooi feestje wel. Al moest ik de laatste bezoekers wel om half vijf vroeg, dringend adviseren om maar naar huis te gaan, om dat deze senior wilde gaan pitten…
Dan merk je wel dat je geen 32 meer bent…
Enfin, zoon mooi weg, eindelijk rust in de keet. Of ik droevig ben dat hij weg is? Was hij niet uit zichzelf gegaan, dan had ik hem wel weggeschopt… A lifetime experience…

En wat verder…

Heracles doet het niet zo goed eigenlijk. Ik heb dus mijn Heracles das maar weer van de kapstok gehaald. Om te beginnen, omdat die lekker zit en daarnaast geeft het toch wel steun aan de club. Nu valt het mij op dat ik alleen lui met die das zie rondhobbelen van en naar het Polman tijdens een wedstrijd. Hmmm. Heracles verdient meer..
Ik kwam dus met die das om bij McDonalds en daar zaten een paar van die pubers te zieken buiten. Maar ze werden meteen stil toen ik langs kwam.. Dwingt toch wel respect af zo’n das. Denken ze zeker dat ik tot de harde kern hoor. Nou bijna hoor…
Ik was ooit eens Ajax aanhanger, maar dat heeft met mijn vader (Mokumer) te maken..
Maar toen ooit eens Ajax zo gigantisch op haar tanden ging voor de beker tegen Heracles met 1 – 0 (Dat was nog in het oude stadion, met Patric Snuivert en Loewietje van Gaal. Ik mag en mocht die twee eigenlijk helemaal niet. Beetje te arrogant.. Toen dacht ik bij mij zelf, “Dit Ajax is mijn Stein niet meer waard” en ben toen naar Heracles gegaan..
En zo is het gekomen en het nieuwe stadion moet er ook komen. Kom op ASITO, gemeente, pomp er maar mooi wat geld in… Gewoon meer foutparkeerders bebonnen en honden wildpoepers. Moet lukken toch? Zet um op stadswachten… (zie ook mijn vorig vomeersel….)

Ik heb dus zaterdag wel veel voor de TV gezeten. Ik vond het een mooi CDA congres… Mooi die democratie. Maar ik blijf er bij dat het CDA een moraalridderige partij is. Ik ben er niet droevig om datze zo op hun kunstgebid zijn gegaan. En dan nog die invloed van die oude mejute. Respect voor die ouderen, want ze hebben Nederland wel gemaakt wat het nu is. Maar wij mogen nu ook wel het restafval opruimen die zij gemaakt hebben….
Woord van Verhage (CDA): “labberigkakkerigheid”
En ik vind wel dat het CDA als grootste verliezer wel weer alle “macht” even heeft.
Ok, verantwoordelijkheid van handelen primair bij de mens zelf. Maar als die bepaalde mens die verantwoordelijkheid niet kan nemen, dan moet de overheid dat doen.
Dat is niet liberaal, niet progressief, niet conservatief, niet weet ik veel wat, maar dat is menselijk.
Nu vrees ik met dat centrum rechtse gedoog dinges dat de mazen van het sociale vangnet te groot worden en we meer bedelaars op de promenade te zien krijgen. En ook weer meer progressief winkelende mensen.
Maar als die Wilders niet mee gaat, dan gaan ze (VVD en CDA) wel linksom via GL, CU, SP, om het te halen…
Maar gelukkig heb ik geen verstand van politiek….
Kben benieuwd…..

Groet’n, Chris….
 

 
16-10-2010  

Over: Almelo, Den Haag en cijfers

 

Nou ik was weer eens bij een raadsvergadering laatst. Om te beginnen chargeerde ik zo’n beetje iedereen van links tot rechts, dat het allemaal zo saai was in Almelo. Zelfs de verkeerslichten staan alleen maar te knipperen op oranje, al is dat geen verkeerde kleur…
De enige die een beetje zinvol uit de blauwe stoel kwam was de VVD al durf ik dat ook bijna niet uit mijn toetsen te rammen.
Het ging over die braakliggende stukken grond ie nog steeds maar liggen te braken, zonder dat er wat mee gedaan wordt. Of daar geen egaliseerding overheen kon en een beetje gras oid in gezaaid kon worden. Eigenlijk een opmerking die ik 6 jaar geleden al had gemaakt, maar ach, nu scoort de VVD er mee (rapt). Beter laat dan nooit…
De woningstichtingen doen dat al een beetje.. Oude meuk slopen en dan het open gekomen terrein een beetje egaliseren en er wat gras ofzo inzaaien. Zo is er tenminste een mooi poepveldje bij..
Nou, een vaag antwoord van ome Theo..
Enfin we wachten af.
Verder kon mij de brandbeveiligingsverordening, het financieel jaarverslag van het Erasmus en al die andere zaken mij niet echt boelen. De koffie smaakte weer prima, Marinus van de Gele Ooievaar was weer humorvol en ik was vroeg thuis…

En in Den Haag gaat het ook allemaal zoals gewenst. Al kan ik maar niet begrijpen dat het CDA als grootste verliezer, toch weereen hoofdrol speelt. Ook tijdens het congres toch maar weer ruim 30% van die moraalridders!!!
Lieve grijze golf van het CDA het is bijna anno 2011 hoor!!!! Jemig de Pemig…..
En nou maar hopen dat die Wilders een ondertoontje gaat zingen. Als hij niet gedoogd, gaat VVD en PvdA het toch gewoon zoeken bij de linkerkant. En zoals gezegd, drie keer links is ook rechts….
Slaat even nergens op, maar ik blijf het een leuke opmerking vinden…

En ik heb er nog een. Even wat cijfers en getallen….
Gerard Drosterij is één of andere bozebol aan de Tilburgse Uni. Hij verveelde zich eens laatst en is gaan wroeten op onze belastingcenten in de geschiedenis van dagen en cijfers van de afgelopen kabinetten….
Hij ging 21 kabinetten terug… CDA heeft daar 18 keer in de toren gezeten en de VVD 13… en VVD en CDA samen 11 keer!!!!
Ongeveer 19. 000 dagen (51 jaar) in totaal. Van die dagen 16.000 dagen CDA en VVD 13.000 dagen en daarvan samen VVD/CDA bijna 10.000 dagen…. (Even rekenen en dan lukt het wel….)
PvdA heeft maar in 7 kabinetten gezeten met een totaal van 8400 dagen… Voor de SP en GroenLinks 0 kabinetten in 0 dagen (Voor de SP kan ik daar niet om treuren overigens, maar ik blijf tante Femke een lekker ding vinden.. ummuhuh)
Goed, dat zijn dus de harde cijfers…..
Rechts moraalridderige liberalen dus eigenlijk de verziekers…
En links redelijk progressief Sinterklaasachtige PvdA slechts 8400 dagen….
Hmmm. Moeten we toch maar eens over nadenken wie nu welke puinhopen heeft gemaakt.
Ben ik toch blij dat ik PvdA heb gestemd en ook wel GroenLinks…
Moraal: CD en VVD…. Weg er mee (rapt best mooi eigenlijk)

En Henk Slettenaar: (CDA) zet um op man, geef de moed niet op…. Heel veel sterkte in de strijd…. Ook namens Hanny…

Wordt vervolgd…

Groet’n, Chris….
 

Archief
Terug naar vorige pagina