Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
09-10-2009  

Over: inspiratie, genaaid en DSB

 

Ja hoor lieve lezers, ik leef nog wel. Maar waar moet ik het over hebben?
De inspiratie is gewoon weg even weer. Najaarsdipje?
Over het verdiepte spoor wat vanavond wordt geopend?
Over het mooie nieuwe hotel wat weer zoveel tongen losmaakt? Het mag er van mij komen, zit ik niet mee.
Over de tegeltjes die eindelijk worden geplaatst bij het ene “kunstwerk” onder de Nijreessingel? Procedures en bureaucratie.
Over het optrekje in Mozambique van neefje Willem-Alexander en nichtje Maxima. Van mij mogen ze. Is het niet links om dan maar rechtsom….
Maar ze zullen best iets gaan inleveren…
Dan eens hebben over die witteboorden criminaliteit van de banken en die boef van een Scheringa voorop.
Lagguh toch hoe hij voor 2 MILJARD!!! Mensen geld afhandig heeft gemaakt.
Mensen die dachten “oh, zo handig te zijn geweest” of leesblind en een hypotheekje van 150% of meer te hebben gekregen. En daar lekker over hebben zitten te pochen op verjaardagfeestjes zo van “kijk mij maar even hoe goed ik ben. Heb ik toch maar mooi bij de DSB een hypotheekje geritseld en nu kan ik een mooie Audi rijden of weet ik veel wat”.
En niet wetende dat ze mooi genaaid zijn.
Ok, de voorlichting was ook niet wat het zijn moet. Dat kost de DSB nu 26 miljoen.
Alhoewel die 26 miljoen moeten ze weer op een sparrekening van de DSB storten waar dan weer de hypotheek van wordt afgelost.
Lachen toch dat er geen enkele rechtzaak is gevoerd?
Dus de DSB en Scheringa voorop, lacht zich helemaal een deuk…..
Ik twijfel aan het gewetensgevoel van die Scheringa en zijn trawanten. Ach geld maakt alles goed, maar is het zo leuk om de hele dag lijfwachten om je heen te hebben en je moeten verplaatsten in een kogelvrije Mercedes? Is dat het allemaal waard?
Mij niet.

Nee, ik ga maar lekker de tuin winterklaar maken en mijn motor op stal zetten.

Groetjes en tot vanavond bij de bak aan de schoolstraat.

Chris
 

 
13-10-2009  

Over: Achmed O, DSB en AZ

 

Wat ik vind moet ik eigenlijk aangeven bij de politie, maar ik vind dat meneer Achmet O. eigenlijk maar gewoon wasknijpers moet gaan monteren in één of andere inrichting. Let wel een gesloten inrichting, waar hij de komende 15 jaar niet meer aan zijn eer kan werken.
Want als iemand één keer zoiets heeft uitgehaald, dan is de kans zeer groot dat hij dat weer doet.
Ok, willen we die kans lopen, dan moeten we hem gewoon een taakstraf van 250 uur geven en klaar is Bert…..
Waar heb ik het over? Nou over meneer O. die ome Bert en nog vier anderen een traumatische ervaring heeft laten beleven, waar ze de rest van hun leven op elk verjaardagsfeestje nog uren over kunnen vertellen.
En neem van mij aan, vergeten doe je zo’n pistoolloop nooit. En dit waren er nog wel twee. En ik weet waarover ik praat. 1981 ook in Turkije en of het nou een Koerd was of niet. Nog steeds voel ik de kleuren stront nog dun door mijn pantalon heen stromen.
Gelukkig wordt ik er niet echt meer wakker van, maar ik heb ooit eens een tentamen over dit soort onderwerpen over traumatische ervaringen gedaan. Neem van mij aan, het kan traumatisch zijn. Goh wat heb ik er weer verstand van.
Misschien moet ome Bert maar een boek gaan schrijven. Heeft bij mij wel iets geholpen. Al is het alleen maar om de centen die het verdient. Want daar draait alles toch om? Om de centen? En vooral om het uitgeven van die centen… toch?
En nu staat die Toko wat ooit eens de kroeg van V&D was weer te huur..
Ik begrijp er even niets van… Had die Achmet O. toch gewoon zijn Toko verder kunnen runnen?

Ilse de Lange was goed.. Maar dan heb je altijd van die kleppers die die drie gratis munten die de omwonenden hebben gehad ter compensatie voor de overlast te weinig.
Ja zeker weer gratis zuipen om mijn en onze kosten net zoals bij de opening van de Nijreessingel zeker.
Dat heeft me toch een bak gemeenschapscenten gekost. Weet ik wel, maar dat wil je niet weten.

En ik weet hoe het gegaan is bij de DSB-bank. Die bank van Scheringa is dus hoofdsponsor van AZ. Nou heel eenvoudig de afgelopen drie jaar hebben heel veel Ajax, PSV en vooral Twente supporters veel geld gestort bij de DSB en van die mooie hypotheekjes gekocht daar.
En nu hebben ze massaal voor tig miljoen van die bank weggehaald. Nu is de DSB bank mooi failliet en kan dus AZ ook niet meer betalen.
Nu gaat AZ ook op z’n muil en zo verdwijnt die club mooi uit de eredivisie.
Goed gedaan jongens. Kijk ik heb verstand van voetballen.

Toch?

Chris…

 
21-10-2009  

Over: oorlog tegen de banken!!!

 

Toch blijf ik het knap vinden hoe zo'n witteboorden crimineel als een Scheringa (ik kan die naam al bijna niet meer horen…) de gevoelens weet om te toveren zodat hij als held er uit komt.
Eigen schuld dat hij zelf met 7 ton het schip in gaat. (waar zijn de 9 miljoen gebleven overigens, waar de Quote 500 het verleden jaar over had???)
En nu meteen een vette aanklacht tegen hem indienen, omdat hij wegens wanbestuur en beleid, 2000 werknemers brodeloos maakt. Meteen kaalplukken die gast.
En ik kan mij niet voorstellen dat die medewerkets van die DSB ook niet wisten wat een zooiprodukt ze bij de DSB hadden. Tenminste een groot deel van de DSB vazallen…

Toe ik nog in conclaaf was met die bank 5 maand geleden kon ik € 5000,= lenen, maar slechts € 3800,= op mijn rekening krijgen. De rest ging dus naar die vage koopsompolissen en werkeloosheidsverzekeringen. Nu ben ik wel zo’n guerrillastrijder, dat ik die gasten minimaal 3 kwartier aan de lijn heb gehad in totaal, om hén uiteindelijk de conclusie te laten trekken dat ik geen klant van hen was ben en ook nooit zal worden. Na die tijd heb ik hen nog een paar keer gebeld puur om te fukken. Ik doe dat toch terwijl ik de krant zit te lezen, dus tijd kost het mij niet.
Wat een fukbank was die DSB met Scheringa aan de top als super fukker…. Om wille van zijn speeltjes zo'n bank tegen beter weten in op de fles laten gaan. Zo zie je maar weer hoe machtig een bank kan zijn, maar nu ff niet. En in de US maken ze weer tig winst, met steun van de belastingbetaler. Wat is nu erger een paar moslim terroristen of die terroristen banken?

Oorlog aan de banken!!!!!!

En de ABN en SNSenzo doen even hard mee hoor, al is het in mindere mate. Wapenhandel, verkeerd hout en andere verkeerde investeringen. En dat alleen maar om winst te maken zodat de aandeelhouders nog meer dividend kunnen krijgen. De ING komt er nog het beste er uit op het moment. Alhoewel de SNS ook haar uiterste best doet om alles weer in het reine te krijgen.

Ik blijf bij de kreet de economie van het genoeg. Genoeg is genoeg. Als ik 3 miljoen heb, ben ik al dik tevreden en hoef niet zozeer dit te vermeerderen tot tig miljoen. Een mooie 13e maand uitkering is ook al prachtig. Hoef ik niet een vette bonus te krijgen omdat ik producten verkoop die eigenlijk niet verkocht mogen worden. Iemand met een huis van 1,5 ton, kreeg zonder problemen een hypootje van 2 ton of meer. En dan maar zitten te pochten op verjaardagsfeestjes en de nieuwe keuken en de dakerker en de badkamer helemaal opgepimpt en wat ze over hadden ging naar een nieuwe auto!! En nu gaan ze ontzettend op hun bek en nu maar klagen…. Ok, de voorlichting was ook niet je van het, maar je laat je toch geen oor aannaaien door zo’n fukker van zo’n bank??

Blijkbaar wel. En als ik zie wat voor een mensen daar allemaal ingestonken zijn. Het is gefilmd door RTL en door de NOS!!!

En die Dirk Scheringkees maar klagen dat tie kapot gemaakt is. En zich zo zorgen maakt over die 2000 handlangers, ook wel personeel genoemd, die nu in de ww moet.
Maar je hoort hem niet over die duizenden gedupeerden die door zijn toedoen een veel te dure hypotheek aangesmeerd hebben gekregen in combinatie met die koopsom shit.

Nee Dirk, er is nog wel een vacature als putjesschepper voor je in Delfzijl..

Zoek het verder maar lekker zelf uit.
En AZ mag van mij ook naar de bierleague..

Kben dr pissig van, Chris

P.s Hoor ik net dat DSB Beheer ook op de fles is. Suuur voor die spelers van AZ. Gaan mooi de transfermarkt op. Kan AZ weer naar de amateurs…

Als ik vanavond even tijd heb, ga ik even medelijden hebben met hun, maar dan ook heeeel even.

 
29-10-2009  

Over: DSB, VVD en stadhuis

 

Zo die dick scheringa is mooi de Sjaak, dus die heet nu Sjakie Scheringa. En jammer en klaag, maar dan alleen in dat durp Bachnum hoor. En die spaarders die zo nodig hoge rente moesten krijgen, ja die moeten ook even wachten op hun centen. Net zoals ik toen bij Ice-Save.
Dikke pech, maar uiteindelijk heb ik er toch aan verdient al was het nu een eurie of 15 minder. Maar die voer ik dan wel weer op als belasting aftrekbare post dit jaar.
En dan die provincie Noord Holland met hun 20 miljoen ofzo en de Cogas met hun 6 miljoen.
Wanneer ze het niet op Icve-Save hadden gezet en alles was goed gegaan, dan hadden ze bonje gehad, omdat ze niet het onderste uit de kan hadden gehaald. En nu hebben ze het geprobeerd en loopt het mis, dan krijgen ze bonje omdat ze het wél gedaan hebben.
Maar het blijft au hoor….

En die ABN heeft mooi de hele collectie van die boef van een Sjaak midden in de nacht weggehaald. Hartstikke goed., Die centen hebben ze tenminste binnen. AZ op z´n kont
En nu die AFAB. Ook zo´n stelletje gajus. Belde ik toen op voor een paar centjes krediet.
Kon makkelijk. € 5000,= lenen en maar € 3800,= op mijn bank rekening krijgen!!!
Ik vroeg waar de rest van die € 1200,= dan heen ging. Nou dat waren dus al die verzekeringen en provisies. Ongelofelijk, maar binnen 2 dagen had ik het zwart op wit. AFAB binnen 6 dagen weer opbellen en ik vroeg die man echt af hoe hij het in zijn hoofd haalde om mij hierover weer op te bellen en mijn tijd daarvoor te misbruiken en ik dus € 55,= per uur kost voor AFAB (ex BTW) en waar ik de rekening heen kon sturen.
Daar begreep hij weer even niks van. Of hij zo’n ramplening zou aangaan. “Dat is afhankelijk hoe graag ik het product waarvoor ik leen, wil hebben. Nou, met dat antwoord kon ik wel wat mee.
Maar ik koop mijn vakantiewoninkje dan maar helemaal niet. Maar er is ook nog een linksom en de aanhouder wint…

Maar in het kort komt het er op neer, dat de DSB, de AFAB en nog meer van die banken, gewoon gebruik maakt van de menselijkheid van velen, namelijk de hebberigheid van hebben, hebben en hebben en het altijd maar meer, meer en meer.
Gelukkig heb ik dat niet, dus bij mij groeit het vanzelf meer meer meer, zonder dat ik er achteraan ga. Tenminste in mijn ogen.
Ik heb mijn levenlang al vakantie en doe alleen maar vakantiewerk. Als het tenminste goed betaald.
En doorwerken na je pensioen? Ik ben met mijn 23e met pensioen gegaan en werk ook nog steeds

De kleine letters lezen, kostte mij wel 8 maanden vakantie werk en onderhandelen met diverse banken, maar ik heb die vakantie woning nu eindelijk wel en redelijk op mijn eisen. Al was er heel wat rekenwerk voor nodig.
Mocht iemand een recreatiewoning willen huren voor weinig: ff belluh.
Let wel het is wel op FlevoNatuur, dus dat is blotuh kontuh lopuh. Googel maar even…

En we gaan nu naar het volgende traject.. Samen met zoon Tim. Die overigens met enig onderhandelen met DÉ BANK (juist ja ABN) een dijk van een baan heeft bij die Dé Bank.
Maar hij blijft mooi in zijn sterk nummertje rijden (305 ofzo) want dat levert hem alleen maar gerammel in zijn broekzak op, Het geld dat hij namelijk overhoudt elke maand.
Hij is niet voor niets HBO-econoom…
Dus het bankgebeuren is bij ons wel het gesprek van de dag.

En niet alleen de banken vertragen nu zo de economie, maar ook de VVD van ome Gerrit vonden Woudenbergh.
Jemig ome Gerrit wat maak je me nou?
Eerst al dat Poppodium weg blazen, toen vraagtekens bij dat NOVO-dingus aan de rand van ons Almelo, dat het nieuwe stadhuis omverblazen en nu ook dat FORTEZA afblazen.
Waar is de VVD nu helemaal mee bezig.
Leuke mensen dat wel, maar het lijken wel zware socialisten met een dikke CDA/SGP sous er over heen.
Rekken en er bij blijven. Uitstellen. Bang wezen en zijn. Behoudend en vooral niks voor de vooruitgang en de ambtenaren willen doen.
Ondernemen is risico nemen, maar dat heeft ome Gerrit na zijn pensioen, maar snel afgeleerd. Vraag mij nu wel af of hij ooit wel echt een ondernemer is geweest. Verstand van vlees heeft die wel, vooral van paardenvlees, maar nu heeft hij blijkbaar steeds minder verstand van een stad besturen.
Nee ome Gerrit ik kom binnenkort wel even met je spreken, want zo gebeurd er weer de komen jaren niks met Almelo
Lekker binnen komen zo, zo’n braakliggend stuk grond van Fortezza.
Maak er in iedergeval dan even tijdelijk een parkje van ofzo. Dit is helemaal 3x ruk.
En dan de andere kant van het spoor, dat Kerkelande. Ook schaaaamen ome Gerrit.
Ach ja, VVD..
Sigaartje, hapje, drankje.
Hmm ik zal de komende tijd wel niet meer zo welkom zijn bij de VVD. Jammer, want het is wel lachuh met die lui. Maar nu is het even huilen met de pet op… bij mij..

Groet, Chris

Naschrift: afgelopen dinsdag is tijdens de raads besloten om het nieuwe gemeentehuis toch op die Hagenborgflat te bouwen. Coalitie mét LeefBaarAlmelo stemde voor en de rest van die bangeriken dus tegen.

Archief
Terug naar vorige pagina