Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-10-2008  

Over: crisis, kapitalistische fundamentalist....

 

Over: crisis, kapitalistische fundamentalisten en weed kweken….

En dan die bankcrises. Wat heet? Nu wordt e.e.a. eindelijk eens normaal. Die gekke Amerikanen die leefden toch alleen maar op krediet en nou krijgen ze mooi de deksel op hun neus. En die banken lachen zich helemaal een slag in het rond. Elke zich zelf respecterende zaak in de US heeft zijn eigen kredietkaart. In Nederland begint dat ook. Neem IKEA b.v.


Meteen verbieden ome Wouter (Bos, PvdA minister over kredietzaken enzo)

En die Bush jr. die heeft in 2002 juist die banken opgeroepen om juist iedereen maar geld te lenen, maakt niet uit wat en hoe. Verantwoording bij de mens hoppa en dan dikke ellende en er zijn mensen stinkend rijk geworden.
En hoor ik Wilders en dat hele rechtse zooitje hierover? Ik niet.
Zo’n terrorist van een George dubbel joe Bush. Het bos in met die kerel en de meeste van zijn republikeinen. Economische terroristen zijn het. En wat is nu het verschil als je nu islamitische fundamentalisten hebt of kapitalistische fundamentalisten? Voor mij is het eigenlijk hetzelfde.
Die maffe islamieten jagen dan een vliegtuig in een toren of maken een buitenzwembadje voor het Meridian Hotel in Islamabad en die maffe fundamentalistische kapitalisten van een republikeinse Yanken, jagen omwille van de olie en de winst, dus weet ik hoeveel burgers in Irak, Iran en Afghanistan over de kling. En vlak het aantel ellende die er nu is door die creditcrisis….

Enfin, het gaat allemaal beter las ik laatst in een artikel in het NRC.
Er komen steeds minder brandhaarden en oorlogen in de wereld heeft een onderzoek aangetoond en het NRC plaatst over het algemeen geen lulkoek, broodje aap.

Nee, doe mij die donkere Obama maar. En ik zou als ik Balkenende was bijna alle Amerikanen nu mooi het land uit flikkeren. Levensgevaarlijk die gasten. Wat de fundamentalistische moslims nog niet is gelukt, is hen wel gelukt. Laten ze een bankje of 6 zomaar omdonderen. Ok, die Twintowers kostten ook wel een smak centen, maar de huidige economische crises, kost de hele wereld veel meer.

En het handelen in risico’s. Hoe verzin je het? Aandelen lenen, die verkopen, dan voor minder weer later terug kopen en dan weer terug geven. Daar moet je minimaal 20 jaar voor gestudeerd hebben en zwaar aan de geestverruimende middelen zitten. En zo zijn er nog meer van die mooie ideeën.

En Wouter Bos doet het uitstekend eigenlijk nu. Genoeg is genoeg en eindelijk steekt de overheid er een stok voor.
En de US-senaat heeft nu ook eindelijk ingezien dat het Bush vrije markt kapitalisme ook de zooi naar zijn gossiemijne helpt.
Het communisme is/was niet goed, dit super kapitalisme is ook niet goed, dus we gaan nu de gulden middenweg opzoeken.

En Nederland loopt daar aardig in voor op.

Nee, neem dan onze ome Anthon (Sjoers, wethouder van stadsuitbreiding) Die denkt er net zo over als ik. Zorgelijk, maar het gaat allemaal wel goed komen. Behalve met zijn monorail, maar daar over een volgende keer.

Een econoom van Clingendael, die er voor doorgeleerd heeft, die vertelde dat men er geen broodje Mac minder om eet, geen kilometer minder om rijdt en de files blijven dus even lang…

Maar ik heb mijn centen mooi van de bank gehaald en mij een bungalow op 6 wielen gekocht. Mooi man. Het is wel een Fiat Ducato 1989-er maar met even wat Praxis gesleutel gaat dat helemaal goed komen…..
De Mount Everest gaat nu dan hoogstwaarschijnlijk dan niet door in 2010, maar over een jaartje of 4 naar China voor een sebatical, lijkt mij wel wat. Leuk om daar naar toe te werken. Komen we ook inde buurt van de Everest, dus wie weet. We zoeken nog sponsors… Weet iemand iemand?

En mooi dat de gemeente Almelo ook in het vrij ondernemerschap stapt.
Om wat te regelen in het wijkcentrum De Schelfhorst. Mijn complimenten.
Zal nu de volgende stap zijn mooie kassen zetten op het Regionaal Bedrijvenpark XL? En daar een paar hectare weed te gaan kweken? Kan daar mooi het Sjoers centrumplan van betaald worden en zijn we niet afhankelijk van creditcrisisachtige bankgebeurens….
Lijkt mij….

Groet’n Chris

 
08-10-2008  

Over: Nie bange wee'en

 

Om te beginnen: meneer P.Z. bedankt voor uw reactie. Natuurlijk meneer P.Z. (naam is bij redactie bekend) heb ik geen goed woord over voor die gasten die dienstverleners naar het leven staan. Maar om die lui zomaar, zonder proces het land uit te gooien, dat is mij een dijk te ver.

Alhoewel: alle zich hufterig gedragende allochtonen, autochtonen en weet ik veel wat voor een andere -tonen, het land uit zetten: hmm heeft wel wat eigenlijk.

Maar waar naar toe? Land van herkomst en de rest van de kaaskoppen naar Suriname? Toch plek zat daar in die rimboe in het zuiden. Ruimt mooi op. Maar dan is neefje Henk werkloos, want die bajes kunnen we dan ook sluiten. Komen er wel weer heel wat woningen en kamers vrij. Maar dat wegzenden van al die ongewensten kost me toch een hoop banen in de hulpverlenerindustrie. Wil je niet weten meneer P.Z.

Maar alle gekheid op een boomstam meneer P.Z. Wilders vaart gewoon wel op het feit dat hij en de haren, gewoon bang zijn. Angst om… ja waarom eigenlijk?
De macht van de dominee en pastoor hebben we ook naar het bijna nul punt gebracht. Dus de macht van onze Tinus. En de macht van die andere Tinus, ach, loopt niet zo’n vaart. Holt ook al snel achteruit hoor….

Lees nu eens de krant van afgelopen week. Marokkaanse jongeren vinden het uitvoeren van hun geloof al te moeilijk. Het is te streng. Ze vinden het al een te grote opgave om naar de Moskee te gaan.
Ik hoor protestante en katholieke jongeren weer zo’n 20/30 jaar terug. Dus het gaat allemaal goed komen meneer P.Z.
En natuurlijk is die strenge Islamitische wetgeving niet vol te houden in Nederland en de rest van de westerse ontwikkelde wereld. Maar dat duurt gewoon nog een jaar of 30 voor dat de Islamieten daar helemaal achter is.
Nog even en dan gaan we van Moskeeën ook woonappartementen maken.

Ik ben niet bang voor Islamitisering. Overigens heeft mijn vrouw in Saoedi Arabië en Iran (Ja, ja, ik kom nog wel eens ergens) ook in zo’n zwarte tent rondgelopen. Geen probleem, want ik wist wat ze er onder aan had….

En ik ben een voorstander van die hoofddoekjes hoor, want ik vind ze best erotisch staan. Maar nu we het over die hoofddoeken hebben, mijn moeder liep daar 35 jaar geleden ook nog mee rond….

En zodra van overheidswege de mooie Sloggy reclame of die van Triumph uit de abri’s of bill-boards moeten verdwijnen, dan ga ik de guerrilla in of ga ik emigreren naar België of Frankrijk. Dan hebben we echt het probleem, waar Wilders en meneer P.Z. zo bang voor zijn. Maar kunnen wij ons dat voorstellen, geen dames meer voor de ramen op de Wallen?

Neem van mij aan meneer P.Z. gewoon nie bange we’n..
En wanneer die Wilders zijn zin krijgt. Nou beste Nederlanders die van een uitkering leven, of die ook eens stiekem een weedje kweken of weet ik wat voor een hond laten schijten of anderszins aan de onderkant van onze samenleving wonen. Maak de borst maar nat. En dát zijn juist de lui die juist op die Wilders stemmen, zo heb ik begrepen uit onderzoeken. 


En een krat bier zet ik op een kabinet met Wilders houdt het maximaal 6 maanden vol, ten koste van weet ik hoeveel miljoenen euro’s. Maar helaas zullen we dat nooit meemaken, want de Nederlander is wijzer.
Mooi dat hij nu in de kamer zit. Beetje vuurwerk kan gen kwaad en een beetje wakker worden bij de rest van dat grijze volk in die kamer ook niet.

Ik blijf het ook eeuwig jammer vinden dat die Pim (on)Fortuin(lijk) niet even aan het bewind is geweest. Met George DubbelJoe Bush samen de dark room in.
Lijkt mij leuk..

En we krijgen nu dus in plaats van een poppodium, diverse popcultuurplaatsen in Almelo. Nou mij ook goed. Zo zie je maar, alles zal recht komen. Als je maar niet bang bent..

Chris de Vries.

Oh, ja in een vomeersel zoals dit, mag je een grote bek hebben meneer P.Z.

 
10-10-2008  

Over: IJslandse hufters, kapitaal terroristen en..

 

Over: IJslandse hufters, kapitaal terroristen en poep...

Je wilt het toch niet geloven. Gerenommeerde banken gaan failliet. Wat? Sterker nog, een heel land gaat bankroet. IJsland voorop..

Duizenden spaarders, mensen die gewoon hard werken en hun centjes voor de oude dag op zij gelegd hebben of zoals ik, sparen voor de volgende reis en reserveringen… Weg die centen, tenminste, ik moet het nog terug zien te krijgen van die IJslandse hufters.

En dat alleen door die maffe Amerikaanse kapitaal terroristen.
Kijk, een Ali Ben Baba of Bin Laden, die is tenminste nog duidelijk en dood direct mensen. Maar die graai rukkers (m/v) van bank directeuren en bestuurders met hun miljoenen oprotpremie, die jagen dus indirect via witte boorden mensen de dood in. En hoor ik daar een internationale gemeenschap die lui aanklagen bij het internationale Hof in Den Haag.
Nee dit soort misdadigers blijven mooi rond lopen van mijn spaarcenten.
Tinus allemachtig wat heb ik het even verkeerd te pas even.

Nu kan ik het wel even hebben en heb een lieve bank van lening bij mijn moedersbank, maar je zal net je geld voor de koop van je nieuwe huis even in de wacht hebben gezet of je er aankomende aanslag van de belastingen even weg hebben gezet.
Kun je mooi folders gaan lopen of in de ploeg bij Bolletje gaan werken voor € 7,20 per uur netto er bij, naast je normale baan…

Maar aan de andere kant is het nu financieel zo’n puinhoop, dat ome Anthon (CDA wethouder van o.a. monorail zaken) voorde komende jaren zijn monorail ook wel op zijn buik kan schrijven. En misschien ook wel dat hele centrumplan. En dat waterrijk en de verkoop van grond op het Zakenpark XL.
Oeps, hoe komt de gemeente Almelo nu aan de centjes?
Toch maar legaal wied gaan kweken?
Toch maar de gereserveerde centjes gaan gebruiken waarvoor ze eigenlijk gereserveerd zijn, zoals een betere leefomgeving in die wijken die het nodig hebben? De Riet, Nieuwstraat, delen van Windmolenbroek, Kerkelanden….?

En dan het opkopen van spaartegoeden die er niet zijn? Lijkt mij ook leuk. Ik koop voor 1,2 miljard aan spaartegoeden voor pak hem beet een marktplaatsprijsje van 600 miljoen. Maar als die centen er gewoonweg niet zijn, dan koop je dus eigenlijk lucht.
En die hele bankhandel is dus eigenlijk handel in luchtgeld. Niet bestaand geld. Je zou kunnen zeggen papieren geld, maar dat is in deze context niet op zijn plaats.
Moeten Han en ik weer 6 maanden hard werken om de reserves weer aan te leggen.

Poep en shit dus.


Naschrift: Joepie! Ome Wouter (PvdA en opperhoofd van de nationale centjes) verteld ons net dat ik mijn euries weer terug krijg.
Maar daarover een volgende keer…

 
27-10-2008  

Over: Verbrassen, druk maken en adieu

 

Voorschrift:

Hmm, Belgische en Franse WiFi’s zijn toch beter beveiligd dan gedacht en die dan op kosten van een plaatselijke VVV open staan voor het publiek, zijn zo traaaag..
Dus daarom maar gewoon weer vanaf thuis, helaas…

Met open mond laatst naar ome Nout (Wellink, opperhoofd Nederlandse Bank) en ome Wouter (Bos, opperhoofd ven de centen in Nederland) geluisterd. Vooral naar ome Wouter. Wat is die toch goed! Maar hij heeft daar ook economisch op doorgeleerd, dus dan mag die ook goed zijn. Heel duidelijk vertelde hij aan ons Nederlanders en een ieder die er ook mee te maken had, dat geld rond is en dat dat dus moest rollen!
Zeg ik al jaaaren.
Sparen is voor de oude garde zoals, ome Drees en ome Joop en meer van die oldtimers uit de PvdA hoek.
Nee de boodschap was helder van ome Wouter: verbrassen die handel, spenderen, op maken, uitgeven..
Woord bij daad gevoegd, geld geleend bij mijn Moederbank Anneke en hoppa, naar de wijnstreek van de Vogezen met onze nieuwe bungalow op 6 wielen.
Wie maakt ons wat? Wel via Luxemburg, want we blijven Hollanders, dus daar werd de bijna lege tankt weer helemaal volgejast met goedkopere diesel. Maar de wijn en chocolade is bij de ALDI of LIDL goedkoper, en roken doen we ook maar niet meer, want het is toch ongezond en economisch ook niet echt verantwoord. Dus we zijn gebleven bij diesel tanken.

Ik begrijp nog steeds niet waarom het daar wel goedkoop kan en bij ons in Nederland niet. Of zou het zo zijn dat wij Hollanders te veel noten op ons zang hebben? En dan ook nog willen zingen? Ik geloof het van wel en dat kost dus geld en die ome Wouter die weet waar hij de centen moet halen. Bij de heilige koe dus.. En diep in mijn hart kan ik hem eigenlijk ook geen ongelijk geven, eigenlijk….

Enfin, links of rechtsom, ik krijg mijn centen tenminste terug. Dat moeten die gemeenten en provincies die tig miljoen op die IJslandse bank hebben staan, nog maar afwachten.
Het is toch niet te geloven. Dat een bank pleiter gaat, hmm, nou ja, ok het doet even zeer, maar wat verschild een bank nu met een normaal bedrijf. Niet echt veel. En ik wist dat de NB garant stond voor mijn paar centen. Maar dat een heel land echt helemaal op z’n kont gaat. Niet te filmen! Hoe is het mogelijk? Ja, nu weten we het, maar dat is altijd achteraf.
En er zijn dus een paar gasten die het al zagen aankomen en die zijn dus in een korte tijd nog rijker geworden dan dat ze al waren.
En ome Wouter heeft die banken precies waar hij ze altijd al wilde hebben: onder controle dus.
Prachtig. Geen dure managers meer, geen ongelofelijke oprotpremies enzo. Nee ome Wouter verdeeld en heerst over de banken. Helemaal goed in dit geval.
Wie weet ga ik wel lid worden van de PvdA en wie weet ga ik wel stemmen op ome Wouter “for president”.
Want die “moraalridders” van het CDA en die CU gaan me een beetje de strot uit hangen. Al vind ik ome JP best goed hoor, daar niet van. Ik mag hem wel als persoontje, maar politiek gezien? Ach ik zal nooit een CDA-er worden geloof ik…

En wat er verder in Almelo gebeurd? Tja dat weet ik even niet zo 1, 2, 3. En eerlijk gezegd zal het mij ook nu even “de derrière corroderen”, om maar even in de sfeer te blijven.

Mijn enige zorg is nu een domoor te vinden met een onbeveiligde WiFi ding, zodat ik kan inloggen en deze column kan versturen..
Mijn e-mail tsjekken en nieuws kan kijken en AN lezen en en en en..
Gelukt, maar deze is officieel door de VVV van Kaysersberg..
Zie voorschrift…

Waar ik mij allemaal druk om kan maken..

Adieu uut Frankrijk..

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina