Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-09-2008  

Over: soos en consuminderen

 

Druk, druk, druk, druk en nog eens druk. Kortom lekker bezig.
Alle moslim mensen wens ik een prettige ramadan toe en pas er op, na zonsondergang niet te veel eten!

Toch wel leuk die vraag van LeefBaarAlmelo of het de bedoeling is van de sociale dienst om het leven van de mensen die de sociale dienst nodig hebben, zuur te maken.
Er zal wel weer een uitkeringgerechtigde zijn die zijn of haar zin niet krijgt of toch een beetje te veel zeurt en dan tja, dan zegt zo’n ambtenaar ook van bekijk het maar.
Nu weet ik ook dat er bij de soos best wel fouten worden gemaakt, mar dat doen chirurgen ook. En wat is het verschil tussen de soos en een operatie kamer? Kost allebei bakken met geld…
Ik heb ooit eens een werkbezoekje bij de soos gehad. Nou, nou…je hebt ze er tussen zitten en dan bedoel ik niet de ambtenaren. Die zitten er ook wel tussen, maar ik bedoel dus de aanvragers enzo.
Het onderste uit de kan halen, zich benadeeld voelen etc.
En het is nu eenmaal zo in Nederland. Wanneer er misbruik van een systeem wordt gemaakt, dan komen er regels om dat misbruik te voorkomen.
Vandaar dat er zoveel regels zijn in Nederland. Door het misbruik….

Ik weet ook, dat tante Mieke (Kuik, weth. en opperhoofd van de soos) zich nu als een “strenge moeder” opstelt naar iedereen die gebruik wil/moet/kan maken van de gemeenschapsgelden. Tsja en dat is soms niet altijd even leuk.

Wat is er overigens aan de hand met progressief links in Nederland en de rest van Almelo? Bij ons zijn ze stil en bakken er helemaal niets van in het oppositionele vlak. Hebben zich monddood laten maken. In de provincie is het één en al onderlinge oorlog, vooral bij de SP. En landelijk gezien halen ze vroegere inbrekers binnen om die dan later weer met veel tam-tam aan de kant te zetten (GL) en werkt een voorzitter zichzelf helemaal een hartinfarct (Jan Marijnissen, SP) zodat hij de boel moet verlaten en dus als leider (lees dictator) de zaak ook op z’n kont laat gaan.
Suuuur.
Ik zie de toekomst somber in voor links progressief/radicaal op deze manier.
Toch maar weer naar Groen Links overstappen? Of gaat de PvdA meer recht vooruit kijken in plaats zoals nu veel over de rechter schouder te kijken.
Ondanks wat kleine schoonheidsfoutjes doen ze het overigens aardig die PvdA.

Eindelijk gaat Nederland en de rest van Almelo zich koopgedragelijker gedragen. Het kon niet op, iedereen moest alles hebben etc.

Econominderen heb ik het laatst genoemd, maar het moest zijn consuminderen.
Ik denk dat consuminderen het toverwoord wordt de komende tijd en daar moet links zich op gaan richten.

Denk ik nu.
Groet Chris en een prettige kermis


Visser in TcTb:

langzamerhand ook.Je zult zien we houden 1 drukpers over en die zit waar?En vertel, wat willen ze nu daar in Almelo precies.Gaan ze nu eindelijk eens wat van die molen maken in de nieuwstraat? Zou toch jammer zijn als er op dat punt een stuk nostalgie verdwijnt. Jullie hebben al niet zoveel meer in Almelo(Buiten de horeca om).Dat helke gedeelte aan de kant van de nieuwstraat is totaal verpauperd een schande in een woord.Als ik daar moet zijn, moet ik altijd een andere taal spreken.Te gek van woorden.

 
06-09-2008  

Over: de monorail en bananenrepubliek idee….

 

Na lang er op mediteren, zit het me zo dwars, dat ik een mono onderwerp heb, dus over de monorail…. 

Nou, nou ome Anthon (Sjoers, weth. CDA en monorailzaken) nou maak je het even helemaal té bond.
Veel respect van mijn kant over de Nijreessingel, veel respect ook voor het verdiepte spoor, veel respect en waardering over je centrumplannen, maar nu moet je wel even ophouden.
Een monorail in Almelo en dat ook nog eens op pagina drie van de Telegraaf.
Dat je je zelf voor de monorailpaal zet vind in prima, maar dat je Almelo en daarmee indirect mij voor Joker zet, daar kan ik geen waardering voor uitspreken.

Ga nu snel terug naar je Lego bak om daar die monorail lekker af te bouwen, maar je kunt dat plan toch niet menen?
Kijk, ik was toen helemaal duidelijk met mijn Metro als tegenhanger van jouw idee. Dat kostte 2,2 miljard (ex. de minimaal 10% budget overschrijding) en ieder kind kon weten dat het een leuk luchtballonnetjes was.
Een monorail in Almelo en dat ook gedeeltelijk van mijn (gemeenschaps) centen. Wat een bananenrepubliek idee.

Ik zie nog wel in ontwikkelingsgebieden, dat overambitieuze leiders en andere opperhoofden, wel wat prestige projecten gaan bouwen zoals stadions met mooie grasmatten, terwijl de bevolking geen nagel heeft om te kont te krabben, want die nagels hebben ze van de honger al op gegeten. En het gras van die grasmat eten ze ook al op, voordat het gemaaid kan worden.
En mooie standbeelden en mooie andere meuk.

En ga jij zo’n voorbeeld nu ook al volgen.

Maar liefst 55% vindt ome Anthon overambitieus en dat hij nu luchtkastelen bouwt lees ik in de TC-Tubantia.

Nee ome Anthon, hier verschillen wij helemaal van mening.

En het beroerde is, dat ik weet, wat oma Anthon in zijn kop heeft zitten, beslist niet in zijn achterste zit. En het beroerde is, dat wat hij eenmaal in zijn kop heeft zitten het hem ook nog zal lukken.
Maar ik hoop dat er nu eindelijk een uitzondering op die regel zal komen.

Ga dat geld gebruiken om de fietspaden op te zomeren. Fiets eens b.v. over de Schoolstraat. Man, man wat een ballenfietspad. En gebruik die centen eens om extra kwalitatief goed bomen en groen te poneren in dat mooie nieuwe centrum van je. Of zet eens vaart achter het ombouwen van Hof 88 of een – indoor- skate baan voor die groep jongeren die daar behoefte aan heef.
Van mijn part geef je iets aan Heracles om dat stadion uit te breiden ofzo.
Ik weet nog genoeg invulplekken voor bomen en ander mooi groen waar je die centen beter voor kunt gebruiken.
Pimp van mijn part het openbaar vervoer een beetje op, denk eens na over een snelbus o.i.d.


En dat vind ik nu eens niet alleen, maar 55% van de normaal denkende bevolking van Almelo dus….
Dus waneer dat plan doorgaat is de meerderheid tegen en dan is het dus een dictatoriaal plan van ome Anthon. En dat wil hij beslist niet op zijn geweten hebben als CDA-er.
Kom op raad van Almelo, wees eens wijs en zet deze wethouder eens op zijn plek.
Wanneer ik weer de raad had gezeten had ik wel een motie van wantrouwen overwogen.

Groet’n van Chris

 
13-09-2008  

Over: De bios, auto-deuren en weer die monorail

 

Onze nieuwe nog te openen bioscoop wordt gerund door dezelfde gup als die van de Drie Gezusters in Stad Groningen. Nou moet je weten dat ik dat de enige kroeg is waar ik nuchter ooit eens ben verdwaald; Dus dat gaat helemaal goed komen…

En meneer Visser: U heeft gelijk, 3x bagger daar achter de Molen daar achter de Nieuwstraat, sorry dat het een beetje vreemd in mijn schrijvens kwam laatst. Maar dat kwam onder de tijdsdruk. Oppimpen die hele handel daar Beter Wonen of Gemeente of St Joseph.of weet ik veel wat voor een projectontwikkelaar. Of zijn ze dat eigenlijk niet allemaal?

Ja en dan lees ik in ene in de nieuwsbrief van de PVDA, dat die ene projectontwikkelaar cq woningcorporatie BeterWonen gemeenschapsgeld heeft gekregen uit de WMO pot om in één van hun panden automatisch opengaande deuren te plaatsten. In de Koppeling zo heet dat gebouw.
Ik dacht dat BW een particuliere private onderneming was/is die zijn/haar eigen broek moest ophouden.

Ik citeer:

”Reden genoeg voor de bewoners om de gemeente te verzoeken om een bijdrage op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) voor het aanbrengen van automatische deuropeners, aangezien het hier een wooncomplex betreft en geen verzorgingshuis. Het heeft even geduurd, maar gemeente en woningstichting hebben uiteindelijk besloten om de automatische openers aan te brengen en de kosten daarvan samen te delen. En de bewoners zijn er zeer tevreden over!”.

Tsja aan de ene kant wel gelijk, maar daar is dan lang over nagedacht, geef ik je op een briefje…. En ik vrees dat hier een precedent geschapen is.
Kom op mensen, op naar ome Theo (Schouten, PVDA, wethouder over WMO-zaken) aanvragen die handel, liften, deuren, toiletten etc.
Alles binnen de marge dus?

En goedzo ome Gijs (Stork, ALA opperhoofd).

Goede vragen aan het adres van ome Anthon (Sjoers, wethouder monorail zaken). Al 140.000 euries (honderdveertigduizend Euro’s) al verspijkert aan een lucht kasteel, sorry luchttrein?
En dat helemaal op eigen houtje? Oeps. En dat zonder de raad in te lichten? Oeps. Kan dat zo maar? Oeps.
Wat heeft ome Anthon nog meer op zijn Lego bouwplaat liggen dan? Waar nu al een ambtenaar mee bezig is? Is dat wel 100% wetmatig? Hmmmm.. Tsja. Ik denk dat ome Anthon hier even een viaductje te ver is gegaan. We zullen het afwachten in de eerstvolgende raadsbijeenkomst. Maar ik heb er nu geen echt goed gevoel bij.
Bij mij is er nu even een emotie van een beetje wantrouwen….
Het is wel weer een hoop centen en er is nog niets, buiten een polarisering in de raad en Almelose samenleving.
Moet ik in ene denken aan die 3 ton euro’s om er achter te komen dat een poppodium niet door gaat. Au, van de gemeenschapscenten.
En ons Hanny vind het allemaal maar weer een passiverende actie. Iedereen schreeuwt dat iedereen meer moet bewegen. Zorg voor goede fiets, wandel, skeeler en scootmobiel wegen.
En wees nu eerlijk ome Anthon, bij jou mag er toch ook wel een kilootje van af.
Ik weet wel, dat uit onderzoek is gebleken dat dik zijn macht uitstraalt, maar toch… Die 4-zitter van een luchtfiets van jou, is met jou er in één keer een 3- zitter geworden. En dat voor die centen?
Moest niet kunnen..

Wordt vervolgd en gevolgd?

Groet’n Chris

 
18-09-2008  

Over: autodeuren, crisis en VVD-monorail.

 

Ik kon het weer niet laten. Dat stukje over die automatisch opengaande rollator/scootmobiel deuren toch naar ome Theo (Schouten, PvdA wethouder o.a. autodeuren zaken) gestuurd.
En wat schets mijn verbazing, of eigenlijk ben ik dat wel van de wethouders gewend hoor. Ome Anthon, Bert Kui of Theo, die antwoorden altijd binnen het door mij gestelde termijn van 6 maanden ofzo. Niks mis mee overigens. Want politiek in de wereld en in Almelo in het bijzonder is een kwestie van geduld en lange adem. Behalve voor projectontwikkelaars die een paar etages meer willen. “Kijk zoooo doen we dat in Almeloooo” Toch? 


Enfin het antwoord

Beste Chris,
(kijk, ik ben nog steeds de beste)

N.a.v. jouw mailtje kan ik je als volgt berichten:

In juli 2006 is er een convenant tussen de woningbouwcoöperaties en de gemeente Almelo afgesloten. In dit convenant is afgesproken, dat in wooncomplexen zoals de Koppeling, voorzieningen voor algemene ruimten onder de zgn. 50 procent regeling vallen. Dit betekent dat aanpassingen die ten goede komen aan de gezamenlijke bewoners gefinancierd worden door zowel de woningbouw coöperaties als de gemeente Almelo ieder voor 50 %.

Vóór de ondertekening van dit convenant zouden de kosten voor dit soort aanpassingen in zijn geheel voor de gemeente Almelo zijn gekomen. Dit komt voort uit het feit dat zowel de oude WVG als de nieuwe WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wetgeving uitgaat van individuele voorziening en de verstrekking op het individu is gericht.

Concreet betekent dat in het geval van De Koppeling, dat als iemand rolstoel afhankelijk wordt, wij als gemeente een aantal deuren moeten voorzien van elektrische deuropeners. Het komt voor dat op een later tijdstip dit weer voor kan komen voor een andere bewoner die weer gebruik maakt van andere toegangsdeuren. Omdat deze aanpassing nu voor het hele gebouw is gebeurd in samenwerking met Beter Wonen is deze aanpassing kostenbesparend. Zeker als je deze afzet tegen de huidige gemiddelde leeftijd van de bewoners.

Daarnaast betekent dit voor de burgers van de gemeente Almelo dat er een uitbreiding is gekomen van het aantal rolstoel-toegankelijke woningen waardoor we de burger beter van dienst kunnen zijn.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, etc, etc etc….

Kijk mensen, zo gaan ze met de burgers om. Helemaal goed dus…..
Nou rest mij alleen nog de vraag wanneer ome Theo nou eindelijk eens burgermeester wordt van ons Almelo….

En oh, oh wat een ramp daar in Amerika. Nou al 3 grote banken en een verzekeraar helemaal op hun kont.
Nou koekie van eigen deeg. En ik moet even denken aan die aanslagen van 11 september. Die grote bek van die gasten, treft weer de hele wereld.
En ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar dat cowboy gedrag van G.W. Bush en de zijne, dat roept toch wel e.e.a. over hen af. Al is het niet te pas om vliegtuigen fout te parkeren bij de piano op de 52e etage.
Maar toen ik er was in 1982 al, toen leefde de meerderheid van die Sambo’s al op krediet. Je wilt niet weten. En de banken maakten allemaal woekerwinsten en die verzekeringsmaatschappijen ook. Winst maken ok, maar woekerwinsten….
Koekie van eigen deeg dus en wij in Nederland en Almelo in het bijzonder worden daar maar mooi in meegezogen.

En dat de VVD achter die monorail van ome Anthon staat.. Ik had ze wijzer verwacht. “Om het toerisme te bevorderen” Het zal wat. Volgens mij wil de VVD een witte poot halen bij die aannemer. De verkiezingen komen er weer aan hoor ik van neefje Fred van D66. Want ze gaan daar aan mee doen.
Tzal mij benieuwen…

Groet’n Chris

 
25-09-2008  

Over: Wilders, waanideeën en koopkrachtverlies.

 

Wat vind ik die Wilders toch een eng ventje. Kort door de bocht en bijna (ik herhaal) bijna bij het fascisme af.
Wil hij dus die hufter allochtonen 123 het land uit flikkeren. En hij heeft wel zo’n grote bek tegen, laten we nemen, China en daar de mensenrechten. En nou wil hij juist hetzelfde, waar hij “oh, zo tegen is” en de bek vol van heeft, dát wil hij juist invoeren in ons mooie landje.

Ik heb ook geen goed woord over, over die gasten die juist ambulance personeel lastigvallen, maar dan die lui zomaar het land uit gooien, zonder vorm van proces. Nee Wilders dat gaat een deur te ver. Kan helemaal niet, gabber. Bah, wat een eng ventje.
En het beroerde is, dat hij ook nog een heleboel mensen achter zich heeft.
Ik kan alleen maar vragen aan die mensen, lieve mensen denk svp eens even na wat voor een politiestaat je krijgt met die blonde eikel aan het bewind. Denk eens na wat voor een grote broer ook jullie aan het bekijken en het controleren is als hij zijn hallucinaties en waanideeën voor elkaar krijgt.
Weest niet bang zoals hij. Hij is panisch over de verislamitisering enzo van Nederland.

En verder vond ik JP het best goed doen tijdens de najaarsgegroting van Nederland. En dat voor zo’n schijtloontje me de hele dag aan gevallen te voelen.. Hij liever dan ik

En dan Wouter Bos. Die had een goeie.
“We kopen een auto veer veel geld en eisen dan kwaliteit. Helemaal terecht. Maar we klagen dan niet over koopkrachtverlies, als we die heilige koe hebben gekocht.
We kopen ook zorg. We betalen dat in de vorm van premie. Terecht eisen we dan ook kwaliteit en gelijk een auto: kwaliteit betaal je.
En dus we beginnen te klagen en gillen dat we koopkrachtverlies hebben….
Waar hebben we het over?
Ja, kijk en daar kan ik even geen speld tussen krijgen.

En de gouden eikel van de week krijgt wederom George DubbelJoe Bush.
Lult die eerst in 2002 de wereld in een hypotheekcrisess en nog erger en nu lult hij weer de hele andere kant op. Ook al zo’n eng ventje.

Mensen die het kunnen: stem op die Obama!

Lijkt mij..

In’t kort ff Chris…

Archief
Terug naar vorige pagina