Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
11-08-2010  

Over: Schoonpa, WiFi en bananenrepubliek.

 

Zo, pffff, wat een gedoe.
Mijn schoonvader is dus overleden. Nooit echt leuk, maar 88 jaar en nog wat is toch een respectabele leeftijd en ach,hij mocht gewoon wel gaan. Alhoewel ik hem best nog 30 jaar erbij had gegund, hoewel…. Een makkelijke was hij niet, maar ook dat wende wel…
Maar nu de afwikkeling van het hele gedoe. Testamenten, huis opruimen en klaar maken voor de verkoop. Zijn smaak was absoluut niet de algemene smaak… Eigenlijk best leuk werk. En dan opruimen,opruimen en opruimen…. En dan al die oude spulletjes. Gelukkig is er marktplaats en de vuilstort… De scoot is al verkocht.
Oh ja, er komt een huis aan de Bijmahuis 9 te koop binnenkort in de Schelfhorst. Mooi buurtje verder wel. Geïnteresseerden kunnen contact met mij opnemen.

En voor ik het vergeet, 3x lof voor de mensen van het Hospice Meulenbelt. Wat een lieve schatten. Ze hebben het toch maar vijf weken met die schoonpa van mij weten uit te houden. Met zo veel liefde en zorg…… In één woord gewledig…

Maar moeders en ik dus even uitpuffen…

Zit je dan in Frankrijk, weet je dat elk gat en gehucht minimaal één WiFi toegangspunt heeft,moet je er overal fors voor betalen. Die truuk is hun één keer geluktop Malta, maar deze keer stink ik daar niet meer in. En als een echte Hollander wil ik ook alles voor niets of eigenlijk wil ik geld toe!
Dus mijn gedoe maar op een memory-stick gezet en opzoek naar een WiFi-kroeg. Kijk dat is andere koek, of beter gezegd, andere drank. Daar koop je dan een bier of een Pernod en dan kun je internettuh tot je weer nuchter bent…. Alles bij de prijs van het aperitiefje en het vintje in begrepen. Heeft McDonalds ook inmiddels begrepen….
Heerlijk land dat Frankrijk.

Nu we het toch over landen hebben, wat een land dat Suriname. Dat een crimineel als een Desi Bouterse president kan worden. Stopzetten alle ontwikkelingshulp, want Desi wilgeen inmenging van andere landen. Laat ze allemaal in de pudding zakken. Nu ga ik er dus helemaal niet meer heen, zolang dat gajus aan de regering is. Let op mijn woorden, dat gaat helemaal mis daar. Zo mis, dat de bananen er zelfs niet meer willen groeien.
Jammer hoor, want het is eigenlijk zulk leuk volk en het is zo’n mooi land.
Ach, zucht, was het nog maar een kolonie, dan konden we er met z’n allen veelgeld verdienen. Samen dus, de Surinamers en wij.

Ik ga weer aan de stokbrood, de wijn en de kaas..

Saluut en ik mis jullie niet…. Chris.

P.s. Hoorde ik toch via de wereldomroep dat Heracles bovenaan in de eredivisie staat. Een goed begin is het halve werk .

 
12-08-2010  

Over: Regels, handhaven en flitspalen…

 

Zie ik hier in Frankrijk leuke dingen, waarvan ik weet dat die zaken in Nederland niet mogelijk zijn. En waarom? Omdat de overheid in Den Haag het nu onverantwoordelijk vind.
Meimerend achter mijn glaasje Pernod en mijn stokbroodje met Franse kaas, denk ik aan mijn vroeger. Toen ging ik op de woensdagmiddag naar de speeltuin. Kostte een dubbeltje! En daar was ik de hele middag mijn moeder niet meer tot last. Mijn vader werkte dus die was ik sowiezo niet tot last. Of ik moest weer zo nodig hem komen opzoeken op zijn kantoor, maar dat vond hij helemaal niet erg. Hij had altijd de nieuwste stripboeken in zijn kantoor liggen, dus ik kwam nog al eens bij hem op bezoek…

Maar even over die speeltuin. Geen rubberen matten onder het klimrek en weet ik veel wat voor een veiligheidsmaatregelen. En ik kan mij niet herinneren dat er ooit erge ongelukken zijn gebeurd., Ja, een tand door de lip, of een verstuikt polsje, of een buil op het hoofd van de één of ander,misschien wel een beentje gebroken, maar dat gebeurd overal, niet specifiek speeltuingerelateerde zaken.. En die kwetsuren, swoah, moet kunnen, bij het voetballen gebeurd dat ook wel eens.
Tot er één of andere ouder, nadat kindlief een doodsmak had gemaakt in één of andere buurtspeeltuin. Die ouder heeft toen de gemeente aansprakelijk gesteld en hoppa, er kwamen regels. Dat was dus het einde van de speeltuinen in de toenmalige vorm.
Nu zijn het hangplekken, Johan Kruyff kooien en weet ik veel wat voor een gedoe.
Ook helemaal niks mis mee, want tijden veranderen en de speeltuinen van toen zijn nu pretparken geworden, waar je niet meer voor een dubbeltje plezier kan hebben,maar het veelvoudige van dat dubbeltje. Ook helemaal niks mis mee.

Maar waar het mij om gaat. Ging ik laats naar ons buurtspeeltuintje in de hoek van ons mooie Goosenmaatspark. Zag ik daar een paar moeren los van een speeltoestel.
Ik snel mijn rateldop 17 opgehaald en die moeren vast gedraaid. Komt daar die halve zool van een beheerder toen op mij af. “Hoe ik het in mijn hoofd haalde om dat te repareren? Waar ik de moed vandaan haalde om er zelf wat aan te doen?” Ik vroeg meteen, waarom hij dat niet had gedaan. Hij was tenslotte beheerder. Hij zij mij, dat dat buiten zijn verantwoording lag en dat hij de gemeentelijke reparateur al had gebeld en deze reparateur zou dan de boel komen repareren. En zo geschiedde het en niet anders, volgens hem.
Ik had even de neiging op mijn rateldop 17 bij hem in zijn nek te leggen, maar de regel leert mij dat dat in Nederland niet mag.
En regels zijn er om je aan te houden, of niet????? Juist, en daar hebben we de kern van mijn betoog…….

Ik zei tegen hem of ik dat op papier kon krijgen, zodat ik de moeren weer los kon draaien. Mocht er dan een kind verongelukken, of nog erger, dan kon ik hem en de gemeente aansprakelijk stellen wegens “coïtes reglemengtaris” (in het Twents: regelneukerij).
Daar begreep hij ook niks van en deed dat hij dus maar niet. En ik heb de moeren dus mooi vast laten zitten. (naschrift: gelukkig is die halvezool van een beheerder nu weg en hebben we nu een echte beheerde op het park, van minimaal 150 kilo schoon aan de haak, waar je echt niet meet moet lopen te fukken… en vooral die loslopende hondenbezitters die zomaar wild schijten…prima vent…..)

En zo gaat Nederland toch wel een beetje minder leuk worden. (Oeps een VVD, PVV uitspraak, waar moet dat heen met mij?) En dat is toch wel achterhaalde PvdA mentaliteit. Wie zei dat ook al weer? “Ga maar lekker slapen, wij waken over u? Was dat vadertje Drees niet? Ik heb ook PvdA gestemd hoor…Zowel lokaal als Nationaal. Maar een overheidsbemoeienis kan ook te ver gaan. Overheidsbetrokkenheid, dat is oké….
En regels zijn er om nagevolgt te worden en om gehandhaafd te worden. Lukt dat handhaven niet, dan maar gewoon afschaffen die regel.
Ik denk dan aan dat fietsersverkeerslicht toen aan de rechterkant van de Violierstraat hoek Brouwerijstraat. Ik heb daar toen ruim een uur staan posten. In dat uur is er geen één fietser die voor het rode licht daar gestopt was. Op een vraagje van mij richting college, is dat verkeerslicht toen maar weggehaald.
Dat bord verboden fietsen te plaatsen op het Amaliaplein. Ook gewoon weghalen….
Dat bord verboden laden en lossen tussen 10.00uur en 18.00 uur, ook weghalen maar…
(“Overmacht” volgens de overheid van een officier van justitie, toen ik e.e.a. aan de kaak stelde.)
En dat geklaag over die flitspalen? We willen meer controle enzo, maar als het in onze eigen knip voelbaar is….
Gewoon meer flitsers langs de weg.. En rap een beetje. Kan van die meeropbrengsten in de schatkist bomen gepland worden die nu omgezaagd zijn voor dat verrekte extra asfalt.

Maar daar over later.

Bon change, Christiaan..

 
19-08-2010  

Over: FiFa maffia, regels en Ramadan…

 

Nou snel ik even over wat koppen in die wakkere ochtendkrant van een dag geleden. Staat daar dus een heel verhaal over hoe die maffiose FiFa met als peetvader die seniel van een Blatter, even ons Nederland en België denkt te kunnen aanpakken om het WK binnen te halen.
Met welke chantage middelen die Maffia bende dat denkt te kunnen regelen. En daar heb je het weer. regels. Even geen BTW betalen over weet ik wat voor een zaken.
“Er zullen/kunnen even tijdelijk wat wetten aangepast worden om dat WK binnen te kunnen halen”. Hoe is het mogelijk!!!! Het feit al dat er over gedacht wordt.
Maar elke WK-cup heeft twee zijden. Een WK in huis halen heeft ook veel voordelen. Al is het maar een hele hoop inkomen en ander gedoe.
De “spin-off” blijkt dus gigantisch te zijn. De vraag blijft bij mij voor wie dan wel? Even voor dat zooitje FiFa gasjes (of gajus?) geen belasting hoeven te betalen? Maar wel belasting vangen van ieder ander die er omheen hangt en mee te maken heeft.
De FiFa heeft nu eenmaal een monopolie gekregen waar de wereld niet meer om heen kan. Of alle gekwalificeerde voetbal teams moeten in ene zeggen dat ze niet meer mee doen. Dat zou dus wel lagguh zijn. Maar zelfs onze Nelie Kroes kan niets aan dat machtige, maffiose monopolieblok doen.
Dus: We hebben een gegeven. Daar is niet meer tegen te vechten. Het is een entiteit van een dusdanige omvang, dat het er gewoon is. En die Blatter is hun God, Allah, Boeddah etc.
Als je ze niet kan verslaan, ga er dan mee om. (Hmmm, dat zeiden heel wat gasjes in 1940 ook en in Noord Korea, in het oude Rusland, in Cambodja, tijdens Franco, Spanje, Romenië met die 2 Tsjousjeskoe o.i.d. of in Argentinië of in, of in of in…
De voetbal dictatuur van Blatter. Maar vallen bij die dictatuur ook doden? Heeft Blatter ook zelfmoordenaars onder zich verzameld, die aanslagen plegen en andere terroristische zaken doen? Dat dus niet dus.
Maar voorlopig heeft tie ons wel mega bij de ballen. Net zoals Bill-Gates met zijn Microsoft, net zoals de grote zes oliemaatschappijen en net zoals de grote Telecom bedrijven voor mobile netwerken en nog een paar van die gigantjes.
Ik weet het dus even niet, maar voorlopig houdt het de gemoederen wel bezig.

Hoor ik vis de wereldomroep de mega poep in Pakistan. En helemaal lagguh is het dat giro 555 niet open gesteld kan, “omdat de opstartkosten, de opbrengsten zullen overtreffen”. Dus het is duidelijk dat de Nederlandse bevolking het niet echt zo op heeft met Pakistan. Nu is het niet een echt toppie land om in te zijn, dat is een heel ander verhaal. Maar wel mooi. De Chitral, de Swat, de Karakoram. En ik kan het weten, want ik ben er geweest. En die mensen verdienen ook wel beter, maar helaas…….
Ach de UN zal er zich welmee gaan bemoeien, maar ik heb best zieliglijden voor die lieden daar.

En n u we het toch over de Ramadan hebben. Die is dus weer begonnen. Best moeilijk nu de zon zo vroeg op gaat en zo laat onder. Ook een achterhaald fenomeen. En ik heb mij er eens in verdiept. De Ramadan is er oa dus voor dat ook de rijken zich eens per jaar kunnen invoelen hoe het is arm te zijn. En wie houden zich het minst aan de Ramadan? Juist ja, de rijken.
En je moet nu echt niet aan de Costa del Sol van zuid Turkije komen hoor. Daar wordt gevreten, gezopen en geneukt alsof het gewoon Spanje of Zandvoort is in het hoogseizoen.
Ik heb ook ergens in de Koran gelezen, dat economische motieven voorrang hadden op religieuze motieven. En dat je de Ramadan later kon inhalen, als het je zo uit kwam. Kijk daar heb ik wat aan. Vroeger kon je bij de Katholieken ook aflaatjes kopen. Dat kan dus nu ook zo ongeveer bij de Moslims. Alleen die aflaatjes bij de Katholieken is al wat jaartjes geleden. Dus het gaat allemaal goed komen met die Moslims meneer PV Geert Wilders, alleen duurt het nog eventjes.

Bon change… Chris..


Ruudje Gullit is dus voor het aanpassen van de wet voor de FiFa dus……..
 

 
28-08-2010  

Over: www verbinding, aflaatbriefjes en Napalm....

 

Wanneer ik op de Wereldomroep een directeur van giro 555 (weet je wel die instelling waar je aflaatbriefjes kunt kopen) hoor zeggen, dat het de moeite niet loont om een actie op te starten voor Pakistan en dat zelfde verhaal een dag later in de wakkere krant ook lees, dan moet ik dat op dat moment toch als waar aannemen. (De wakkere krant na voorpagina koppensnellen direct weer in de standaard teruggelegd, want ik ben en blijf een echte Nederlander hoor)

En dan pen ik dan neer in mijn vomeersel. Dat nu in ene het imperialisme van de USA via de VN en dus via giro 555 heeft gezegevierd en er toch een actie gaat plaatsvinden, tsja, daar kan ik dan niks aan doen.
Ik ben nou eenmaal op vakantie en dan de moeite om de www-verbinding te vinden…
Dus dat was achterhaald meneer de hoofdredacteur.. Sorry...
Maar wel leuk om te constateren dat er weer een collectief zielig is gestart ten meerder eer en glorie van de USA. Ook Haïti is nog steeds helemaal niet gelukt.
Jammer geld ook voor Pakistan. Het is me ook een baggerland. Ik ga daar niet snel meer heen.
Ze moeten eerst die war-lords maar een deporteren naar Timbouctou en schoon schip maken met die Taliban en Pataan gasjes. Ook daar in Afghanistan.
Kijk een boer weet dat hij moordspul verbouwd aan die papaver. Dat daar heroïne en zo van gemaakt wordt, waar die Taliban gasje kapitalen mee verdienen die daar van dan weer wapens mee koopt enzo om de wereld voor de Islam te veroveren, door angst en terreur. En dat allemaal in naam van Allah. Nou neem van mij aan dat Allah dat nooit zo heeft bedoelt hoor.
Ik vind dat wanneer zo’n papaverveldje ontdekt wordt, gooi er gewoon Napalm overheen. De US heeft er nog zat van overgehouden uit Vietnam. Anders is het zo gemaakt.
Dat doen ze ook in Chili met die opium laboratoria, dus waarom daar dan niet?
Of de oplossing is gewoon: legaliseren die hap, maar daar krijg je de rest van Europa en de wereld niet in mee. Dus dan blijft er alleen maar Napalm over.

Laat ze lekker koolzaad gaan verbouwen.
Gasjes die werelderfgoed Buddahs opblazen of Jumbojets parkeren bij de piano rechts, kun je toch niet serieus nemen?
En de Nederlandse regering (in ballingschap) stopt er ook 2 miljoen in. Alleen als de wederopbouw opdrachten Nederlandse bedrijven gaat. Anders niet. Zo werkt die wederopbouwhulp dus.
Maar goed, we gaan dus Pakistan inpalmen en misschien vanaf die springplank Afghanistan imperialisten. 

Het heeft allemaal niks met Almelo te maken, maar het wel leuk om e.e.a. zo op de usb-stick te zetten.
En dat die maf van een Wilders de voorzitter van het CDA een zeurpiet noemt. En dat moet dan uiteindelijk door één deur? Lagguh toch?
Let op mijn woorden, Wilders zorgt er voor dat we weer verkiezingen krijgen. De kleine man is weer de sigaar. En het is juist die kleine man die rechts heeft gestemd. Helemaal lagguh is dat. Stemmen op die partij die de kleine man juist een oor aan naait. 

Ik denk er hard over om maar naar Frankrijk te emigreren en van daaruit ontwikkelingshulp te geven aan Nederland. Om maar even de discussie op gang te brengen.

Ben wel benieuwd hoe Heracles het heeft gedaan…. Morgen even een WiFi-tje scoren in de kroeg hier? 

Bonjour vanuit een snoeiheet Richelon-du-Langedock…. Mis jullie niet

Chris dus….

Archief
Terug naar vorige pagina