Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-08-2009  

Over: Hypo´s, bankenoorlog en vakantiewerk….

 

Nou hebben mijn vechtgenoot en ik het nadeel dat wij dus zelfstandige zijn. Eenvrouwszaak heet dat geloof ik. Juist ja, een praktijk in fysiotherapie en nog wat therapieën er bij. (www.fysiofitinn.nl) Veel werk, maar best leuk en we verdienen er ook nog wel leuk mee en hebben regelmatig de tijd om het verdiende geld uit te geven.

Nu waren wij dus bij die Boeren leen RABO genaamd en betaalde daar voor ons hypotheekje een rente van 5,2%. Op zich niks mis mee, maar nu de Eurobor rente zo laag is (minder dan 1%) vind ik wel dat deze boerenbank en alle andere banken de hyporente ook wel eens mogen aanpassen, verlagen dus..

Maar nee hoor, alle hypobanken blijven lekker op die rente zitten.

Ik dus zwaar de ziekte er in en ik ga dus shoppen naar een andere hypo bank. Waar was ik aan begonnen!!!
Via, via kreeg ik een verzekeringsmaatschappij (DBV) zo bereid om ons een hypotheekje te verschaffen van 3,3%. Dat betekende dus mooi 1,9% per maand minder en meer cash-vloei om te verbrassen. Want daar gaat het om, verbrassen.. toch?

Nou, om lang verhaal nog langer te maken. Wat dacht je wat? Jaarstukken, belasting aangiftes, taxatierapporten, girooverschriften, winst/verlies rekeningen, werkgeversverklaringen, aktes van eigendommen, kadastrale overzichten, kleur ogen, hoe vaak we het deden (geintje), we hebben geen hemd meer aan het lijf en onze kousen hebben geen naad meer….

Oorlog aan de banken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maar ik kreeg inmiddels de lol (cq zwaar de pest) er in. Heb ik alle gegevens digitaal gescand en voor mijn eigen gemoedsrust ook naar andere geldschieters geïnformeerd.
Nu bleek, dat ze best geld wilden hebben, dus ik mooi aanvragen indienen en alles via de mail en telefonisch. Die gasten van een adviseurs komen namelijk bij mij niet meer over de vloer.

Die raven van een DSB/Frisia.. Nou die heb ik mooi minimaal 20 uur aan het werk gehad voor mij. En wat dacht je dan van die arrogante nichten van een ABN? Om van Frisia en andere spannende doorlopende kredieten en persoonlijke leningen maar niet te spreken. Rentes van 13 – 17% op jaarbasis vlogen mij om de oren…

Jemig de Pemig wat een wereld.

Nu begrijp ik hoe het zit met het over de oren in de schulden te komen zitten voor:
Een auto, T.v., nieuwe keuken, mobiel telefoonabonnement etc.

Denk je zo kredietwaardig te zijn als, ja als wat? Een bank is tegenwoordig ook niet meer kredietwaardig. Voor je het weet valt die om…
Je zal maar net een leuke aanbieding krijgen de droom van je leven en dan de centen niet kunnen krijgen, terwijl je wel een overwaarde hebt van 2 ton!

Uiteindelijk ben ik er achter gekomen waar ze allemaal van die waakhond de financiële zaken op moeten letten en wanneer ze uiteindelijk een hypotheek mogen verstrekken.

Hadden ze dat maar eerder gedaan, dan was de zooi nu niet zo groot geweest.
Waar ze een jaar geleden nog stonden te dringen om je een paar centen te lenen, is het nu helemaal omgedraaid. En dat is ook niet goed.

En nu willen ze die bananenrepubliek vaneen IJsland ook nog over 3 jaar binnen de EU hebben! Laat ze mooi hun eitjes zelf gaar koken in die geisers van hen en mooi weer lekker gaan vissen enzo. Gelukkig heb ik mijn centje wel terug uit IJsland, maar wat dacht je van de rest. COGAS, provincies etc? Dat verzin je toch niet.

Maar eigenlijk heb ik dus aan de andere kant best lol. Alles valt nu wel in ene op zijn plaats en de wereld gaat nu wel weer in zijn normale perspectief rond draaien.
Het kon toch ook niet op. Kijk eens wat er allemaal b.v. bij Media-Markt over de toonbank ging! Mensen die geen nagel hadden om hun kont te krabben, hadden wel op elke kamer een plat-scherm, een schootcomputer en een 2e/3e auto voor de deur met een motor in de schuur!

En dan nog een schuld van tig tegen 18%.

Ja, hallooooo! Waar was u nou mee bezig? 

Maar het zijn dus wel de banken die alles kapot hebben gemaakt. Die hebben op een vieze manier ingespeeld op de hebberigheid van de mensen en verdienen daar nog steeds miljoenen aan, over de rug van jou en mij. (Nou van mij dan een stukje minder dus nu….) 

Dat is dus echte witteboorden criminaliteit. En ze komen er nog mee weg ook…

Ik kan de mensen het niet echt kwalijk nemen, die bij Neckerman, IKEA, OTTO enzo op krediet hebben gekocht terwijl ze het eigenlijk niet konden… 

Maar het gaat allemaal weer goed komen met ons. En ons droomrecreatiewoninkje komt er ook wel. 

Nog 11 jaar en dan moeten Hanny en ik al met pensioen en dan houdt onze eeuwig durende vakantie helaas op. 

Kom ik moet weer aan het vakantiewerk….

Groet, Chris..

 
13-08-2009  

Over: goede ideeën, oude koei en flitsbon…

 

Even terugkomend op mijn bankenoorlog: Het is trouwens de DBV bank waar ik nu op zit.. En de SNS is ook wel aardig overigens. En de ABN is onlangs teruggekomen met een poeslief verhaal, maar ze konden toch niets voor ons doen. Zou iemand van dé bank, mijn vomeersel in het AlmeloNieuws hebben gelezen?

Waarom heb ik dat toch nooit? Goeie ideeën: Het doorverbinden via diensten als 1850 en 1888, met tarieven van 80 eurocent per minuut, kan ongemerkt tot hoge gesprekskosten leiden. De teller blijft namelijk ook doorlopen na het doorverbinden naar het gezochte telefoonnummer. En een of andere commissie in Brussel kan er niks tegen doen. Mooi kassa dus voor die lui, die aan de luiigheid van anderen verdienen.

Even een oude koei: Aan de laatste test van Heracles Almelo voor het begin van de competitie is toen ja voortijdig een einde gekomen. Het duel met het Turkse Gaziantepspor werd vijf minuten voor tijd bij een 0-0 stand gestaakt na een tweede rode kaart voor een Turkse speler. Trainer Gertjan Verbeek haalde persoonlijk zijn elftal van het veld om verder onheil te voorkomen. Zou Wilders hier achter zitten? Maar wel mooi dat dit ons “klompenteam” afgehard heeft voor AZ. 3-2 laatst; daar krijg je toch een natte droom van, toch?

Nog even wat, misschien kan ik hier wel rijk mee worden: Die hooliganjeugd gecontroleerd elkaar helemaal stuk laten maken. Nu nog even dit verder uitkristalliseren, dan naar het Heracles stadion. En dan vooral de hooligans van de diverse voetbalclubs elkaar laten uitnodigen. Maar dan ben ik geen scheids meer, omdat ik daar scheidsbenauwd van ben…
Chappeau lieden van de worstelwedstrijd achter de Egbertuskerk. Mooie dag, sportief enzo..

Op de bon: Ik heb hem al binnen, de foto van 28 euro. En ik reed maar 78 km/u!!! lol, maar wel zuur. Veel denken dat je er wel 80 mag, maar neuhoor, 70km/u suuuuurrrr..
Enfin, een soort extra schatkistbijdrage. Gebeurt me daar ook geen 2ex (insjhallah of deovalente) Wel een veel mooiere flitsboompaal btw. Gaat zo mooi op in de omgeving....
Daar aan de Henriette Roland Holstlaan daar…

Toelichting voor openbare besluitenlijst:
Om te voorkomen dat ontheffingsplichtige soorten zich vestigen op ter ontwikkeling verworven gronden, waarop het agrarisch gebruik wordt voortgezet of die tijdelijk braak blijven liggen, is intensief beheer noodzakelijk. Vanuit de natuurbeschermingswetgeving is het voorkómen van natuurontwikkeling een ongewenste situatie. Het intensieve beheer brengt bovendien kosten met zich mee. Er kunnen zich, ondanks het intensieve beheer, toch ontheffingsplichtige soorten vestigen, waarvoor opnieuw een ontheffing moet worden aangevraagd (en verkregen) alvorens verder mag worden gewerkt. In verband met deze nadelen wordt in opdracht van, en in samenwerking met LNV een pilot gestart waarmee de mogelijkheden binnen de natuurbeschermingswetgeving worden verkend. Tijdelijke natuur is bijvoorbeeld een goed alternatief voor intensief beheer. Om tijdelijke natuur op Bedrijvenpark Twente Noord in Almelo mogelijk te maken, moet duidelijk worden gemaakt welke aspecten hierbij als randvoorwaarden gehanteerd worden en in welke situaties tijdelijke natuur toepasbaar is. Hierover is al met belanghebbenden overlegd.
Dus mocht er onverhoopt een zwaar beschermde brulboeikikker of een Panda beer het in zijn of haar hoofd halen zich daar te gaan vestigen. Jammer dan, poelier……
Ze smaken overigens toch nergens naar heb ik mij laten vertellen.

Doei, Chris

 
17-08-2009  

Over: Bio-industrie, kinderen en blokkendozen…

 

Krijg ik van de hoofdredacteur het verzoek eens te gaan snuffelen in het Blokkendoos, kinderopvang gedoe.

De prangende vraag: waar heb je kinderen voor?

A: Voor de kinderbijslag,
B: Om ze te mishandelen,
C: Om ze zo snel mogelijk in een crèche of opvang te stoppen.
Toch?

Het leukste van kinderen is, ze te maken. Maar verder zijn ze de rest van je leven “a pain in the a$#”
Je hebt hier in Nederland voor elke scheet die je wil laten een vergunning nodig, maar de grootste randdebiel mag zo maar een kinderopvang/crèche vol kindertjes in elkaar zetten en op deze overvolle wereld schoppen. Of je het nu kan betalen of niet… Of je het nu psychisch aan kan of niet.

In het begin zijn het levende poppen, waar Miepie Muts vroeger ook al mee speelde. Leuk, luiertjes wisselen, flesje geven. Borst voeding is uit, want daar gaan die tieten toch alleen maar van hangen en is lastig. Terwijl moedermelk over het algemeen uit de mooiste verpakking komt die er maar bestaat en het is nog gezond ook. Hoewel, dan mag moeders geen met anabole gespekt rundervlees eten, en ook geen ander groei hormoonachtig bio-industrievlees en ook geen genetisch gemanipuleerd soja shit consumeren, want dat komt weer in die moedermelk, die wel weer goed is tegen de Mexicaanse griep. (Zucht)

Hoe komt het dat er varkenspest is en vogelgrieppest, varkenspestgriep en die Mexicaanse griep en bokken/schapen Q-koorts? Nou heel eenvoudig. Door de bio-industrie zitten er te veel dieren op een kleine omgeving. En dat is weer het gevolg van een economisch oogpunt.

Hoe komen al die enge pandonomiumachtige ziektes nu bij de mensen?
Te veel mensen op een te kleine oppervlakte. Er zijn dus te veel mensen op onze aardkloot en op een gegeven moment is het echt vol=vol en dan breekt er echt de pleuris uit en dan zijn de aardpiepers helemaal gaar en dan gaan er minimaal een paar miljard dood en dan wordt alles weer normaal.
Oplossing? Condooms naar onderontwikkelde landen, de Paus eens flink een woordje waarheid vertellen, geen geld maar onderwijs naar onderontwikkelde landen. Ontwikkelen dus…Minimaal.

Maar wat heeft dat nu met die Blokkendoos aan de Vogelwijde te maken? Nou helemaal niets, maar ik ben het mooi weer even kort door de bocht op een ongenuanceerde manier kwijt.
Kijk, ik ben volledig een voorstander van eigen initiatief en ondernemersschap. Maar ik heb wel moeite met zo’n kinderopvang in een gewoon woonhuis zomaar in een weide.
Beste eigenaar van de Blokkendoos, zoek een mooie locatie op, waar de ouders die dan zo nodig kinderen hebben gemaakt om ze uiteindelijk op te bergen in een kinderopvang en daar vet voor betalen, ook echt hun kids kunnen parkeren. Oh nee, het gaat op de auto’s, een ander kindje, want de fiets is dus niks..

Het zal mij mijn achterwerk corroderen, want ik woon niet aan bij de Blokkendoos. Maar we hebben de mond zo vol over handhaven en regels na volgen.
Maar aan de andere kant mocht die Blokkendoos er 5 jaar zitten. 5 jaar dus en dan stoppen.
Ja, nu heeft de gemeente volgens mij een precedent geschapen met die toestemming Typisch gemeente Almelo, lees college van B&W.
Nu zijn ze wel verplicht op samen met de eigenaresse van die Doos een goede oplossing te vinden die ons al samenleving weer een smak geld gaat kosten.
Kijk, dat is nou goed ondernemersschap. Chappeau mevrouw Blokkendoos. Je hebt de gemeente mooi bij de ballen…

Dus volgens mij moet die Doos daar weg en moeten ze een mooie andere locatie zien te krijgen.
Maar het probleem is wel, dat de Raad van State zich heeft uitgesproken. Tsja, daar kan de SP ook niet tegen op al hebben ze nog zo’n grote bek.
En die Statenraad is toch een vrij hoog rechtsorgaan en we leven gelukkig in een rechtstaat waar gelukkig nog grotendeels niet corrupte rechters recht spreken.
Oeps, probleem, lastige situatie…
Wedden dat het goed gaat komen? Kben benieuwd..

Groet’n Chris

 
23-08-2009  

Over: Blokken, Scheepvaarthuis en Fortezza

 

Nog even over de Blokkendoos.
Nou heb je 5 jaar de tijd om een vervangende locatie te vinden voor je onderneming. Vijf jaar!! Dat was dus een groot gedeelte nog in de goeie huizentijd. Toen ze nog voor dat pand van de blokkendoos een leuke prijs konden vangen. Tsja, dan heb je het even er op aan laten komen denk ik. En nu is dus de maat vol. Kan ik wel begrijpen.
En dan veel door-de-weekse dagen auto’s af een aan. Dan nog bij mooi weer een stel van die blèrende kids in de achtertuin, die minimaal met 120 decibellen in de luiers poepen. Zo’n kinderdoos hoort gewoon niet in een rijtjes huis in een woonstraat. Nu kan de gemeenschap er weer voor opdraaien om die zaak weer recht te duwen.
In het begin dus al een foute beslissing genomen Burgemeester en Wethouders cq de raad.
Oeps, zat ik daar 5 jaar geleden ook niet in? Hmm.. shit, had ik het maar geweten.

En nou zijn er ook lieden die kindergejammer (lees geluid) het mooiste geluid van de wereld vinden. Nou daar ben ik het dus ook niet mee eens. Het kan wel leuk zijn, maar genoeg is genoeg.
Mijn conclusie. De gemeente heeft weer eens toen een foute beslissing genomen en zullen nu samen met die doos een oplossing moeten gaan vinden. Maar mocht er gewoonweg niet te praten zijn met die directeur of wil die het onmogelijke, ja dan gewoon de beslissing van de raad van state uitvoeren.

Zo hè, hè, ik ben er uit, nou de rest van de wereld nog…

Oh ja las ik in de besluitenlijst van Burg. en Weth.:

“Onderhands aan te kopen van de heer G. Weggemans, Watertorenstraat 23 te Borne, het onroerend goed plaatselijk bekend Haven Noordzijde 37, 7607 ES te Almelo, kadastraal bekend gemeente Ambt Almelo, sectie K, nummers 1613 en 1724, samen groot 1.506 m², voor een koopsom van in totaal € 1.900.000,- k.k., te vermeerderen met de vergoeding kosten deskundige ad. € 59.500,- inclusief BTW, etc. etc. Het onroerend goed in te brengen in het gemeentelijk grondbedrijf, beheerscomplex 30, Centrumplan.
Etc…

Dat is dus het Scheepvaarthuis!!! Gaat dat nu ook plat voor een bejaardenflat? Zonde vind ik dat. Het is zo’n markant gebouw. Kom op SP: Actie, Actie!!!!!!!! Oh nee die doen dat niet.
En dan de VVD die het fijn vind dat er geen subsidie komt voor Fortezza. Flauwe reactie ome Gerrit. Op zo’n manier eventueel je zin krijgen om juist daar het nieuwe gemeentehuis neer te zetten.
Niet dat die locatie geen optie is, maar ik vond dat Fortezza daar ook wel wat hebben….

En nou gaat ome Anthon dus weg. Helemaal weg uit de politiek. Jammer hij had van mij nog wel een periode meer mogen doen. Maar dan ook beslist niet meer. Het is allemaal nog nét niet af. En nu gaat een kei in netwerken en ervaring weg. Jammer, maar ook wel begrijpelijk.
Eigen gezondheid komt eerst en genoeg is genoeg.
Broekhoven, Knip, Sjoers… hmm en er gaan geruchten dat ome Bert (Kuiper) z’n jas ook aan de Iepen hangt.

En Heracles heeft er mooi weer 3 punten bij. Nog minimaal 28 te gaan jongens…

Ik ga nog ff in de zon zitten met een factortje 30 op…

 
27-08-2009  

Over: Jip en Janneke (Knip en Janneke)

 

En dat was het dan, meneer Knip, onze burgervader, eervol ontslag genomen en de Koningin vond het goed.
En zweten dat het was daar bij de ontvangst in de ruimte voor de B&W kamers.
Het wordt echt hoog tijd voor dat nieuwe stadhuis. Of het nou in het centrum komt (mijn voorkeur) of op die Praxislocatie, dat zal wij krentewegge wezen.

Zo wegmeimerend tijdens de toespraken van weet ik allemaal wie, zie ik Meneer Knip nog staan tijdens de wielerronde van Nederland, wachtende op zijn chauffeur. Ik was toen groentje raadslid en eigenlijk best een beetje bang voor hem.
“Goedendag meneer Knip”. Zijn antwoord: “Het is nu Menno, Chris”. ‘kWas dr even stil van. Oh, dacht ik, hij is tóch ook in zijn blote kont geboren.
We hebben het gehad over oude Engelse auto’s, ik dacht Rovers, maar het bleken Jaguars te zijn, over “stalpoten” die we hadden gekregen van het lange staan en nog zo wat a-politieke dingen, die eigenlijk veel interessanter waren.
Later heb ik hem ooit eens echt ontzettend kwaad horen bijna vloeken en tieren in de secretaressekamer op weet ik veel wie. Maar dat blijkt nu het gevolg te zijn van een of ander ochtendhumeur die hij volgens zeggen te hebben gehad of nog steeds heeft.
Maar ik bleef altijd wel een beetje bang voor hem.
Hij deed mij ook sterk denken aan mijn compagnies commandant. Streng, bijna nooit in voor een geintje tijdens de vergaderingen. Altijd een beetje op een afstand. De burgemeester die spreek je aan met U en die staat op een voetstuk. Maar toch zo nu en dan met die twinkelingetjes in zijn ogen.
Meet lood in mijn schoenen durfde ik hem dan “Menno” te noemen als we onder 4 ogen elkaar eens tegen kwamen. Terwijl mijn vader toen der tijd met alle burgemeesters in de regio kon lezen en schrijven. Vooral schrijven dus.. (Dagblad v/h Oosten voor de oude garde.)
Het zal dus wel met mijn opvoeding te maken hebben gehad.
Ook Mevrouw Knip, “the first lady of Almelo” Altijd Mevrouw, terwijl ik het een schat van een mens vind.

Gelukkig durfde ik hem in deze vomeersels wel “ome Menno” te noemen. En de eerste dame van onze stad lekker “tante Janneke” maar ik durf wel meer in mijn schrijvens…..
Maar dat is dan ook lekker veilig en mijn juridisch adviseur vond het ook wel kunnen. Ja, voor dat ik het weet heb ik weer een bejegeningklacht of zoiets aan mijn linkerbroekspijp hangen.

Om een lang verhaal nog langer te maken: Ik ben blij dat hij burgemeester af is. Ik ben helemaal blij dat hij en zijn vrouw in Almelo blijven wonen. Geen 1e burger meer, maar gewoon burger zo als U en ik. Wel met respect, maar gewoon Menno en tsja toch nog even mevrouw Knip nog even geloof ik.
Maar dat heeft met mijn opvoeding te maken….

Dus Menno, ik ben blij dat je geen burgemeester wordt en nu hup, sponsors zoeken voor Heracles, jij met je netwerk binnen de VVD en hup naar de senaat en hup leuke dingen gaan doen met moeders de vrouw en happy wezen….

Maar mijn voorkeur gaan toch uit naar de 4 cilinder boxer Porches. Daar kan ik tenminste zelf nog wat aan prutsen. En die 2 liter blokken konden ook best hard..

Vind ik.. Chris

Archief
Terug naar vorige pagina