Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-08-2008  

Over: Politiek, halal en hulpverlenerindustrie

 

Tjonge toch maar even weer eens een keer vaker doorlezen en op schrijffouten controleren. De vorige was weer rillen voor mijn lagerschooljuf. En dat was niet van genot…..
Gegijzeld worden is niet leuk en iedereen verwerkt dit op zijn/haar eigen manier. En verder hebben we te maken met politiek, met alles er op en er aan.
Blijft het feit, dat je niet iemand een pistool tegen zijn/haar hoofd drukt om je gelijk te denken te krijgen. Dat doe je gewoon weg niet. Hoe ver je ook in je optiek getreiterd bent door wie dan ook.. Dus dat woordje “misschien” in mijn vorige schrijven moet dus weg….

Succes Bert Kuiper én succes mensen die "gepiepeld" worden door regeltjes en kastje muur ambtenarij.
Maar: regels worden er gemaakt wanneer er bepaalde normen en regels worden overschreden, dus de goeden moeten onder de kwaden lijden.

Lees ik in de Haagse Post (ja, ja ik lees ze nog wel eens) een heel artikel over de halal lening en vlees industrie. Staat daar een mooie definitie/omschrijving.
Veel hoogopgeleide Turken zijn van cultuur uit wel moslim, maar ze zijn niet gelovig en weigeren zelfs te leven volgens de islamitische voorschriften (einde citaat van Marc Guillet).
Dat zijn dus de seculiere moslims en zo ken ik er een heleboel. Het is ook maar een minderheid die olie op het vuur gooien van de Wilders vlam en meer van die enge mensen.

En nog een leuke in een andere uitgave..
De hulpverleningsindustrie. Het zal je maar gebeuren dat alles goed gaat in Nederland. Alle armoede weg, geen uitkeringen meer, iedereen blij en happy. Geen drankmisbruik, tienermoeders, ega mishandelingen, hondenpoepoverlast, lastige buurtbewoners etc.
Nou dan ligt er een complete industrie op z’n kont. Met duizenden mensen werkloos, een omzet van tig miljoen per jaar helemaal weg…
Dus deze hulpverleningsindustrie heeft dus absoluut geen interesse in het oplossen van problemen, want dan zouden ze zich mooi uit de markt plaatsen.
Sociale zaken moet maar een beursnotitie gaan aanvragen.

Zo ook de enegieboeren zoals Nuon en Cogas. Daar begrijp ik helemaal niks van.
Die moeten gewoon elektriciteit en gas verkopen en om winst te maken ook zoveel mogelijk. Gaan ze propaganda maken met zuinig omspringen met energie!!! Mooi dom. Hoppa mensen, open die ramen en aan die kachel.
Verbruiken die handel, want zij moeten winst maken.
En wat nou milieu? Ook zoiets. Kijk eens naar die fondsen! Milieu scoort heel hoog. Daar wordt me een geld aan verdient. Dus stel het gaat goed met het milieu. Dan kan daar ook geen geld meer aan verdiend worden, Greenpeace op z’n gat. Miljoenen mensen in de ww. Nee, kunnen we niet hebben.

Zo ook de benzine maatschappijen. Die hebben lak aan zuinige auto’s en balen dat de autoverkoop naar beneden gaat. Mooi peut verkopen en winst draaien. Daar gaat het om.

En oh. Oh, wat gaat het slecht met de economie. We kopen ons een slag in het vierkant aan consumptiegoederen..
Ik begrijp er helemaal niks van..

Mijn moeder kwam met een voor mij onbekend woord: Econominderen.
De economie van het genoeg noem ik het maar altijd….

Hmm, daar ga ik even op mediteren..

Groet, Chris…

 
18-08-2008  

Over: Olympisch, amusementshal en arrogante PvdA

 

En toen zijn dus de olympische spelen geopend. De opening. Tsja, ik had mij voorgenomen om die te boycotten. Ik had nog genoeg te klussen in huis. Maar het begin, met die trommels… Ik was verkocht..
Niet dat ik de volle 6 uur gekeken heb, maar zo nu en dan even een blik.
Fenomenaal, indrukwekkend en gewoon goed.
Even de mensenrechten en Tibet aan de kant. Even de politiek op een zij spoor.. en gewoon rillingen.
En dan laat die Merkel en die opvolger van Blair en de voorzitter van de VN maar mooi thuis kijken op hun dunne schermpje, ik geef die ome J.P. en Max en Willem gewoon gelijk. Daar ter plekke van binnen uit de zaak bespreken,. Dialoog en geen boycot…

En helemaal lol heb ik van Henni v.d. Most. Mocht zijn tennishal niet doorgaan om de één of andere vage reden.. nee geen gijzeling met in de fik steken van auto’s en pistolen gekletter, nee gewoon een inpandige kermis. Nou ik ben er een week of wat geleden geproefdraaid, maar helemaal leuk. Hanny en ik voelden ons helemaal weer jong met die oude kermis attracties en dat all-in gokken en behendigheidsspelen.
Zo is er toch nog een amusementshal in Almelo gekomen, al is het niet helemaal zoals ik in mijn gedachten had toen..
Een hoor ik nu de moraalridders van het CDA en de CU ook gillen? Nee het is stil aan die overkant.
Heel goed Henni, 10 punten…

En ja moeders, ik ben en blijf nog wel eens vaker ongenuanceerd en kort door de bocht.
Maar ik hoop niet arrogant te zijn zoals neefje Henni van de PvdA en Beeklust.
Nogmaals, Beeklust is een mooie wijk. Ik was bijna altijd op hun wijkbijeenkomsten en ik vind het een voorbeeldwijk voor Almelo. En dat is niet om te slijmen, maar lees de notulen maar na, ik heb het diverse keren gezegd.
Maar wanneer ik een kritische opmerking plaats over het geklaag daar aan de G. Douwstraat met die garage van Oude Hendriksman..
Kijk, ik heb jaren achter garage v.d. Elst gewoond aan de Platanenstraat. En daar stonden de garagedeuren achter ook open op een warme zomerse dag. En daar hoorde ik ook de bel 2x overgaan wanneer er iemand benzine nodig had. En daar ratelde het luchtdruk gereedschap ook, als er een moer los moest. En daar kwam 1x per maand of zo ook een stink vracht wagen de afgewerkte olie keurig ophalen. En had ik daar last van? Nou nee niet echt. Ach, leuk is anders, maar ieder moet zijn brood verdienen en ach het is geven en nemen in deze wereld en ik vond het wel mooi en het waren vriendelijke lui en niks mis mee.
Dus: loat goan…

Het is toch zo dat er gewerkt, gewoond en gerecreëerd moet worden in een wijk? Nou wat zitten de mensen dan te zeuren en dan gaat Henni en de PvdA en die groenridder (positief bedoeld) van een Middelkoop er nog tegen in ook.
Ok, is hun goed recht, maar dan krijg ik een mailtje va Henni, dat ik het een beetje verkeerd zie, en of ik er over wil praten..
Nou, ook geen probleem, ik wil overal wel over praten.
Maar.. en nu komt tie.. dan moet ik hem maar even bellen!!!!!!!!!!!!

Kijk zo zit ik niet in elkaar. Nu kan de PvdA wel de grootste partij zijn en het meest in de melk te brokkelen hebben, maar dat ík hem moet bellen om ergens waar hij vindt dat ik mis zit, over te praten, dat noem ik toch wel het toppunt van arrogantie.
Wanneer hij er over wil praten dan mag hij mij bellen tussen 9 en 9 en het liefst mobiel. Mailen mag ook altijd…
Toch wel leuk, dat hij ook mijn schrijvens leest.
Zo, nu snel verder klussen aan onze nieuwe bungalow op 6 wielen….
Sorry voor de fouten, maar zoals altijd weer op het laatste moment…

Dat bedoel ik..

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina