Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
30-06-2011  

Over: PvdA en arrogantie deel 2

 

Ja, ja, meneer Jan Hammink, (van de Polderpartij voor de Anderen, PvdA.. capice?) jullie waren al jaaaaren bezig met die toeristenbelasting. Zoals gezegd, typisch PvdA, binnenkamers, met zo nu en dan een poepie buiten de deur. Bert Kozijn (toch jammer dattie geen fractievoorzitter meer is, heb nog wel op hem gestemd…) heeft mij geleerd over de PvdA. Veel fractie leden, dus ook veel meningen. Die meningen werden in de fractiekamer besproken/bediscussieerd/bepaald. Mochten jullie er dan niet uitkomen, dan werd er gewoon democratisch, binnen de fractie over gestemd. En dat was dan het fractie standpunt, verwoord door iemand die er principieel voor was en meestal dus door toen Bert Kozijn, als een Jan Marijnissen toen voor de SP: “ik bepaal”…..
Bij hoge uitzondering had een PvdA-er de toestemming van Bert om een andere stem uit te brengen dan het fractie standpunt. Bij hoge uitsondering dus, want Bert bepaalde best wel veel binnen zijn raamwerk (Kozijn.. Raamwerk, capice?)
Maar Bert was dan ook een van de goeiste politikussen binnen de hele raad hoor en niet arrogant…
Ik was het toen samen met LeefBaarAlmelo (ber hummels..) die het waagde het echt plenair op de agenda te benoemen. Dat idee werd toen helemaal van tafel geveegd, evenals de videobewaking in het centrum, buurtpreventie door de burgers zelf (burgerwacht), nieuw gemeentehuis, 30 km/u binnen de gehele stadsgrens, strengere handhaven van wild poepende honden en meer van die leuke dingen..
Toen heeft Bert al tegen mij geleerd: “Je moet het ijzer pas smeden als het heet is”. En je weet dat het ijzer in Almelo pas over de jaaaaaren heen langzaam heet wordt, mede door dat eeuwige gepolder o.a. door de PvdA.
En dan in ene komen met het zeggen dat een idee uit der PvdA koker komt…. Vind ik arrogant ja.. En dat geef ik niet aan bij de politie, dat blijf ik vinden.
Nog een voorbeeldje. Mieke Kuik: Zij vindt dat de voedselbank opgeheven moet worden. Zij vindt dat die hele voedselbank er helemaal niet mag zijn, niet nodig moet zijn!!! Daar heeft ze helemaal gelijk in, maar het feit is er, en daar mogen we niet omheen draaien of langsheen….. En ik vind het dan arrogant om dan om de feiten heen te draaien.
Ook dat ze zei dat de PvdA na de laatste verkiezingen “de grootste partij van Almelo was. Jullie PvdA had geloof ik 286 stemmen meer dan de VVD ofzo, give or take een paar stemmen. Best wel arrogant om je dan de grootste partij te noemen, vind ik..

Maar weest gerust Jan Hammink (PvdA dus) de volgende keer stem ik weer PvdA, want ik maak mij ernstig zorgen over de sociale kant van Nederland…
En ik vind de PvdA met zijn/haar overdreven sociale gezicht (bij het asociale af soms) een uitstekend tegengewicht voor rechts.
Oh ja, D66 vind ik ook arrogant, bij monde van Fred Gerritsen, maar dat is weer een ander verhaal.

En ja meneer de hoofdredacteur: Opa moet in November met oma naar bed.. Nou en???

Good Goan…

Chris…

Archief
Terug naar vorige pagina