Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
05-06-2009  

Over: Holocaust en dikke tieten

 

Die nicht Wilders flikt het elke keer weer. Over de rug van een trauma van zich afschrijvende journalist, die verkracht is, politiek gewin proberen te krijgen.
Bah…….
Hij mag van mij minister president worden. Dan zijn we binnen een half jaar mooi van hem af. Kost wel ff wat die dan komende vervroegde verkiezingen, maar dan hebben we tenminste ook weer wat. En dan kan hij mooi naar Israël verhuizen… Daar heeft die tenminste meer veiligheid en anti moslim maffen dan hier.

Laats ook op een blog dat een moslim jonge het goed vond, dat die ene militair laatst in Afghanistan die raket op z’n baret kreeg. “Een moslim moet niet tegen moslimbroeders vechten, eigen schuld dikke bult”.
Meteen er bovenop een andere moslimjongen “Als je vecht tegen slechte moslims, dan is het een goede zaak”.
Zo, die zit..Mooie reactie van binnenuit….

En ons neefje Markl Rutten hoest ook weer eens wat is ook even de weg kwijt. De Holocaust ontkennen moet kunnen volgens hem.
Ja hoor vind ik ook, ontken maar lekker en dan meteen opbergen zo’n ontkennende idioot.
Kijk die holocaust is zo iets niet te bevatten ergs, dat ontkennen gewoon nooit kan.
Ik weet niet wat er op staat, maar minimaal een rondgang door minstens 10 voormalige concentratie kampen en een bezoek aan Yad Vashem (holocaust memorial Jeruzalem) en daarna in een gesloten mentale inrichting die persoon op de een of andere manier zich dienstbaar laten stellen aan de samenleving. En dat tochtje langs de kampen en Yad Vashem moet hij uiteindelijk wel zelf betalen…..

Wat heeft dat allemaal te maken met de Almelose politiek?
Nou eigenlijk helemaal niets, maar ik wilde het even kwijt.
Er gebeurd genoeg binnen het Almelose, maar ik mis even de link om daarover te azijnen.

Nog steeds blijf ik van mening dat Theo Schouten zich beschikbaar moet stellen als burgemeester van Almelo. Maar nu zegt die commissaris van de Koningin dat het een vrouw moet worden. Tenminste in bedekte termen….
Nou ook niet mis, als ze maar dikke tieten heeft.. Toch???
We gaan voor de tieten en niet voor de kwaliteit. Toch????

Helemaal de trend om vrouwen aan de top te krijgen. Ik krijg zo langzaam het idee dat het echt om de tieten gaat en niet meer om de kwaliteit.

Kijk, in het bedrijfsleven gaat het om winst en kwaliteit. Dat er soms tieten voor staan is mooi meegenomen, maar is geen halszaak….
En ik vind het echt jammer hoor, ik zie liever dikke tieten met daar achter een knappe vrouw, (en dan knap zowel in IQ als uiterlijk) dan zo’n dikke bierpens met daarachter een goede bestuurdert.
Maar het vreemde is, dat juist die bierbuiken aan de top zitten. Hoe kan dan nou?
Gezinshormonen? Overgangsperikelen? Zwangerschaps verschijnselen?
Wie het weet mag het zeggen, maar topfuncties blijven nu eenmaal hoofdzakelijk weggelegd voor bierbuiken. Uitzonderingen bevestigen weer de regel.
Obama, Clinton, tante Neelie, tante Merkel (heeft best dikke tieten overigens)

Enfin de treinen gaan door de bak en ik ben weer mijn lijf ter beschikking aan het stellen van en voor de wetenschap..

Doegie….

Ik zou graag willen dat Chris zijn column doorleest voordat hij 'm publiceert.
Taalfouten, typo's, jammer.

Dan maar een burgemeester met dikke tieten, dan een pseudo-journalist die te lui is om z'n stukkie door te lezen.
So-wie-so alles beter dan Knip.

Wilders die een verkrachte terroristen-groupie citeert is net zo erg als een columnist die zo weinig liefde heeft voor zijn vak.

Dat wilde ik nou eens kwijt!


Alex

 
23-06-2009  

Over: Taliban, burgerjuffrouw en komkommer

 

Hoi Alex.
Je wilt niet weten hoe vaak ik mijn vomeersels doorlees voordat ik ze doorstuur. Maar bedankt dat je het columns vind. Ik voel mij zeer vereerd.
Ik zal je vertellen, ik heb ooit eens een schrijven van mij laten foutenloosen. En toen kreeg ik het commentaar, dat ik die niet zelf geschreven had, maar door iemand anders! Het was namelijk foutloos. Gelukkig had ik bretels om/aan….
Vanaf dat moment heb ik het op gegeven om foutloos in te voeren….
Ik ben dus absoluut niet te lui.

En ik ben helemaal geen journalist, laat staan een pseudo-journalist. En ik weet waarover ik praat. Mijn vader was een echte journalist en ik ben dus met de schrijverspen bij mijn geboorte ingeënt. Maar dat kon jij niet weten….

En ik blijf voor burgemeester van Almelo toch gaan voor kwaliteit. Liefst een PvdA-er, maar in het uiterste geval een CDA-er, maar geen VVD-er. Dat is gewoon niet mijn partij. Mocht die nieuwe burgermeester dan dikke tieten hebben prima, maar het is geen wet van mede en Perzen…. En dan is het ook geen burgermeester, maar een burgerjuffrouw..

En om die Belgische journaliste een terroristen groupie te noemen, dat vind ik wel aardig ver gaan. Maar dat is ook typisch Wilderstaal. Een groupie heeft vrijwillig seks met iemand. En deze dame had absoluut niet vrijwillig seks met die Taliban hufter.
En ik heb gelijk, want God, in dit geval Allah genaamd, straft direct of wat later. Wat die lul de behanger is mooi een paar dagen later doodgeschoten. Nu ben ik geen voorstander van de doodstraf, maar wilde dieren die echt mensgevaarlijk zijn en niet meer te behandelen of te herplaatsen zijn, stja, wat moet je er dan mee? Afmaken en aan het meest biedende restaurant verkopen, al kan dan met Talibanners dus ook niet….

Die Taliban heeft niks met Moslim en Islam te maken. Dat zijn gewoon een stelletje schorem, die hun geld halen uit de Opium/heroïne papaver kweek. Om te beginnen kopen ze daar wapens voor om anderen te doden en te onderdrukken en daarbij gaan er weer weet ik hoeveel mensen dood aan die heroïne. Ik kan er geen begrip voort opbrengen. Dat stelletje Taliban, heroïne gajes. Machtswellustelingen zijn het…

Maar wel fijn dat je het even kwijt wilde… ga zo door..

Wat is er nog meer leuk in Almelo? De Uitmarkt was toppie, vooral de Koornmarktgebeurens. Kijk, dat had nooit kunne zijn als dat kot van een Sinnema er nog had gestaan.
Nou nog die McDonalds weg daar op de grote markt en het wordt nog leuker in Almelo.

En verder komt de zomer er weer aan, dus komkommer tijd.

Ook bij mij.

Groet’n Chris

Ps: 2 keer doorgelezen…

 
Chris,
 
Respect én sportief. Ook al weet niemand wat de aanleiding is voor de eerste alinea en de PS in je schrijfsel, ik waardeer je reactie op mijn mail.
Eenmaal met de schrijverspen ingeënt én met bretels, zul je toch een beetje het gevoel mee gekregen hebben, dat diegene die jouw schrijfsels leest, meer geboeid is/moet zijn door de inhoud dan afgeleid door de fouten.
 
Ik kan nu merken dat je het twee keer hebt doorgelezen. Minder fouten ;-)
 
Je keuze voor de vrouwelijke burgemeester steun ik, maar dan zo'n strenge gereformeerde CDA-dame, met zo'n knoet of zo'n PVDA-ster (klinkt wel aanlokkelijk, "ster") lijkt me te vaak op een Ien Dales of Ella Vogelaar: Ja, zwaargewicht, maar om andere redenen.
 
Dan maar zo'n vlot 'meissie' van Groen-Links of SP: niet door de anti-oxidanten aangetast en zeker niet door het hormoonvlees. EN met tieten zónder BH: oei!
Invloed? Geen! Maar in ieder geval niet zo'n burgervader, die met z'n twintig maten (zie KPMG-rapport) al drinkend (Chris, ons meissie is van de blauwe knoop!) op andermans kosten (hand op de knip!) wat vergunningen snel verstrekt en net zo makkelijk (bij niet-maten) intrekt.
 
Tips voor de komende tijd?
Het wordt spannend in de Gemeente: een nieuwe burgermeissie, een nieuwe raad (of onwies), een nieuwe eigenaar in het Waagplein en er komen zowaar drie gezusters naar Almelo: Dat zijn zes goede punten in Almelo.
 
Alle gekheid op een stokje.
Ik blijf je lezen, ben het soms wel en soms niet met je eens, maar dat is het mooie: dat kan allemaal in Almelo en nog veel meer.
 
Blijf scherp en post eens wat vaker !
 
Goede zomer toegewenst.
 
 
Alex
 
PS.  ik heb het ook wel doorgelezen, maar door de lekkere zomeravond en de ode aan de familie De Groen kan ik wat gemist hebben.
SO WHAT !

 
29-06-2009  

Over: Politieke ervaring, hennepschapen en..

 

Kun je nagaan hoe krom soms mensen geciteerd worden in de media: Nou zou neefje Bert (Hümmels, opperhoofd LeefBaar Almelo) in ene commentaar op de benoeming van ome Jan (van Marle, nieuwe wethouder van de centjes, sport enzo… en in zijn vrije tijd stemt die CDA) hebben. Ome Jan zou geen enkele “politieke ervaring” hebben.
Ik neefje Bert daar op aangesproken tijdens het hapje en drankje bij het afscheid van ome Reinier (Broekoven CDA en ex wethouder en nu de wet bepalend bij SOWECO)
Heeft hij gezegd dat voor zo’n korte periode nu nog een wethouder aanschaffen en dat terwijl juist het streven is naar minder raadsleden en minder bestuurders etc. En hij is het helemaal met mij eens.
Politieke ervaring is helemaal niet nodig om wethouder te zijn. Misschien gokt het CDA op nog een wethouder in de volgende periode en dan natuurlijk in de vorm van ome Jan. Maar dan heeft hij al weer enige politieke ervaring. Jammer dus…. Juist die tantes en omes die wel politieke ervaring hebben, die bakken er meestal niet erg veel van.

Ik ben blij dat er eindelijk iemand even zit die geen politiek ervaring heeft een frisse wind door het college. Zet um op ome Jan… Gaan voor die banaan en waterrijk en het nieuwe gemeentehuis en Fortessa. En ik noem de Javatoren nog steeds de vuurtoren van Almelo aan zee.
En burgers mee laten beslissen over een nieuw gemeentehuis? Kom nou, dan staat dat ding er over 10 jaar nog niet… Knopen doorhakken en bouwen die keet…

En ome Reinier, SOWECO moet ook een andere naam krijgen. De Sociale Werkplaats (CO=???) Maar wat betekend SOWECO nu eigenlijk? Vooral de CO. Na 15 minuten in de wacht te hebben gehangen 3x doorgeschakeld te zijn, er toch maar een mailtje aan gewaagd.
Wordt vervolgd….

En dat er weer schapen lopen op het bedrijvenpark is alleen maar toe te juichen. Dit is het begin van een mooie toekomst van het park. Nu de schapen, later weer de koeien, dan krijgen we weer landbouw, dan komen er weer een paar mooie nieuwe boerderijen en een paar kassen waar de gemeente legaal hennep (weed) gaat kweken en dan is het helemaal weer terug naar de toekomst. Gaat helemaal goed komen daar….
Goedzo ome Theo (Schouten, wethouder PvdA)

En over politiek gesproken.
Tijdens het hapje en een drankje van ome Reinier, werd er duidelijk gemaakt dat ome Reinier geen toespraken wilde. Al dat gelul over “goh hij was een beste vent enzo” lijkt altijd wel een overlijdensrede.
Maar wat schets mijn verbazing! Geen live toespraken maar opgenomen toespraken op dvd en dat knetterhard door de burgerzaal. Kijk dat is nou politiek; als het niet linksom kan, dan gaat het rechtsom.

Leuk toch?

Groet’n van Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina