Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
27-05-2014  

Weer normaal doen...

 

Zo, gemeente en Europa zijn gestemd, dus nu kunnen we weer normaal doen en genuanceerd zijn, zonder schreeuwen. Toch wel zorgelijk dat nationalisme van Le Pen en die van Engeland. Maar daar over later.

Hoi, ik ben er wel. Maar was even lekker bezig met huisje, boompje.
En tsja, wat moet je nou? Wat de politie niet lukt; zware criminelen oppakken, lukt een criminele organisatie wel. Midden op straat, wel zo netjes in de avond, zodat er weinig hondenuitlaters en kinderen op straat zijn. Hoppa, gewoon 19 maal een loodvergiftiging. Nu ben ik geen voorstander van de doodstraf, maar toch, wat moet je nou?
Ik zat eens midden in een aanhouding van een paar voetbal supporters, of hoe die gasjes ook mogen heten. Jemig de Pemig wat een “gajes” waren die lui van dat aanhoudingsteam. Gelukkig hadden ze een soort van uniform aan anders had ik het helemaal niet geweten wie nou wat was. Oh ja en de Mercedes bus zag er uit als een kippenhok, met al dat gaas er voor. Gingen ze mooi voor het gaas.
Je hoort zo vaak, “je moet criminelen met criminelen vangen”. Waaruit we dan weer kunnen concluderen dat dus het hele politieapparaat crimineel is, maar dan aan de “goeie kant” van de lijn.
En we hebben onze mond zo vol over bezuinigen. Nou het omleggen van zo’n zware crimineel door andere criminelen is stukken goedkoper dan daar zo’n heel team van 48 man op te zetten. Kunnen die mooi boeven gaan vangen…. Ofzo.

En dan die motorclubjes: Ook zo iets. Dikke paniek en hoop gedoe. Maar wat denken we dan van al die “voetbalfanclubjes”. Hooligans heten die geloof ik. Die gunnen elkaar het licht in de ogen ook niet. Nou prima, laten ze elkaar maar gewoon lekker bevechten. Maar dan wel georganiseerd en zonder wapens enz. Gewoon met de blote vuist. Mooi in het IISPA of van mijn part in ons Polman stadion.
Kunnen we mooi € 7,50 toegang vragen en hoppa. Deden ze ooit eens in Rome ook. Terug naar de gladiatoren.
De goeden niet te na gesproken hoor. En Heracles volgend jaar in het nieuwe stadion en dan wel in het linker rijtje s.v.p. en het liefste een beetje Europees voetbal in de tent.

En nu we het toch over Almelo hebben: ook zo’n criminele stad. Was er begroot en verwacht dat de stadscontroleurs zo’n 100duizend Euro’s aan boetes zouden cashen (netto). Maar niets is minder waar; hebben ze voor ruim 4 ton (euro’s dus) aan boetes uitgeschreven. Jemig de Pemig!!! Dat zijn dus echte knaken!!!
Nmm...

Groetend, Chris
 

 
30-05-2014  

Niet te geloooven...

 

De nieuwe regering van Almelo is eindelijk bekend.
Laten we met het positieve beginnen.
Jan van Marle. Ik geloof dat hij in zijn vrije tijd CDA-fan is. Ik zeg: “goezo” en hopelijk houdt hij financiën in zijn knip, want daar vind ik hem goed in.
Dan Anja Timmer. Leuke meid en het maakt mij niet uit waar haar huis woont als ze maar de zorg in haar tasje krijgt. Want daar is ze de beste in. En ach, haar gestem op de PvdA; moet kunnen anno medio 2014.
Cloudio Bruggink van D66; voordeel der twijfel. Ik had liever neefje Fred gehad. Als die staat te orakelen is het gewoon genieten. Dat stijgt boven het preken uit; Jezus deed het niet beter… (nmm) Maar Jezus had ook andere schoenen aan...

En daar houdt mijn positieve op. Ik zeg: “Jemig de Pemig.”
Irene ten Seldam als wethoudster. Niet te geloven! Best mens verder hoor, maar als wethouder en dus een gezicht van ons Almelo?? Hoe is het mogelijk?? Ik zou ook zo 1, 2, 3 ook geen goed tasje voor haar weten. Ach, geef haar maar alle wijken. De oppermoeder der wijken. Een super wijkwethouder. En voor de rest.... laat maar gaan.
Irene, ik vergelijk haar met een pit-bull. Als die ergens haar tanden in zet, laat ze niet meer los en komen die tanden ook niet meer van elkaar. En doe je niet wat ze zegt: ram voor de kop. En voor sommige wijkjongeren zeg ik weer: “goezo”. Maar dat “pitbullgedrag” is niet handig in de politiek. Maar haar achterban heeft zo beslist, dus democraat als ik ben. Suc6 Irene…
Dan krijgen we het toppertje: Xavier Cornelissen van de SP. Best jonk verder, daar niet van, maar ik moest meteen een droge broek aan trekken toen ik het hoorde. Hét gemeenteraadslid met de hoogste afwezigheidscore. Elk nadeel heeft wel zijn voordeel, doordat hij niet vaak aanwezig is, schreeuwde hij ook niet zo veel. Iets waar de SP-ers over het algemeen erg goed in zijn en dus ook scoren. Want je scoort als je schreeuwt. Of het nou inhoudelijk zo toppie is/was… Welke knip hij moet hebben; onderwijs misschien en dan het zwaartepunt leggen op schoolverzuim??? En ach, na 5 maanden de laan uit gestuurd en dan krijgt hij mooi wachtgeld toch? Ik praat wel regelmatig met hem. Maar ik vind iedereen eigenlijk wel aardig. Maar dit SP geintje gaat ons Almelo weer een puist wachtgeld kosten.

Nou burgermoeder Jon. (gelukkig toch nog één liberaal/VVD in het midden). Maakt mij ook niet uit waar uw huis woont; ik wens u veel sterkte en leiderschap met dit kabinet. Ik zeg: “Jemig de Pemig”.
Ik heb de eerste weddenschap al gesloten: Over 6 maanden weer een formatie/gemeenteraadsverkiezingen.
Maar de gemeente krijgt een regering die ze verdiend. Als ik het zo even snel met mijn zak Taiwanees bereken hebben ze 1 kruk meerderheid.
Kom op nou ome Gijs met je hele LAS. Kijk die mensen hebben het nu goed begrepen. Het credo van LeefBaar bert hümmels (met kleine letters!!) “Samen Sta Je Sterker” (SSJS) hebben ze helemaal begrepen. ALA, BBA, Almelooo (met 3 oo’h, ik kan er maar niet aan wennen neef Jan). Lieve LAS, zoek s.v.p. nog wat medestanders erbij. VVD misschien? Isra van AC erbij en als “ik ben er altijd en overal ben ik van de partij” Harry den Olde van de PVV mag ook wel zo nu en dan… En dan heeft onze bert (LA) ook best wel zo nu en dan goede id-en.

Nou regering van Almelo, zetum op zou ik zeggen. Ik heb nog wel een stuur in de schuur. Misschien wordt ons Almelo dan een beetje bestuurbaar.

Nmm, vind ik, is mijn bescheiden mening…

Chris de Vries

Archief
Terug naar vorige pagina