Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
04-05-2012  

Waarom VVD...

 

Ik kom dus uit een PvdA-nest. Bij ons aan de Oldenzaalse/Almelose keukentafel werd toch wel veel over politiek gesproken.
Mijn eerste politieke bewustzijnding kwam toen ooit door de PSP. Of dat nou door die naakte vrouw voor die koe kwam of door de politieke inhoud van de PSP toen, dat weet ik niet meer… maar goed.
Daarna toch wel D66 (Hans van Mierlo vond ik wel leuk, moedig en te begrijpen voor mij dan tenminste) PvdA, want ik had toen wel wat met het feit van de sterkeren voor de zwakkeren en meer van die solidariteit meuk. Ook toen mijn vechtgenoot en ik een eigen praktijk gingen runnen. En toen was het ook nog wel nodig. Maar al dat gedoe van die gezinshereniging en weet ik veel wat, werk naar opleiding en meer…
En later dan GroenLinks … Ik vond dus Femke wel eden “lekker ding” dus of dat nou door Femke op GL ging stemmen of door de politieke inhoud? Het was dus beiden.
Maar beetje bij beetje werd onze verzorgingsstaat een “weggeef staat” en de sterkeren moesten opdraven voor de mensen die “ff geen zin hadden” De uitspraken dat met “slecht bij werken € 20,= meer verdienden dan in de bijstand” en dus niet gingen werken…. Kan toch niet?
Ik heb in 1984 heel dicht bij re-integratie projecten gestaan. Ik werkte bij het Steunpunt Volwassen Educatie Almelo (STEVA) en we deden daar goed werk.
Beetje bij beetje roomden we met de kaasschaaf de werklozen in Almelo af en men kreeg aardig wat lui aan het werk, links-om of recht-om. En het ging maar door. Subsidies voor buurt toneelverenigingen, culturele instellingen voor een handvol met mensen, ontwikkelingshulp in een bodemloze put etc.
Toen kreeg ik de kans om via Leefbaar Almelo in de kern van het lokale geregel mee te doen… En ik pretendeer in die 5 tropenjaren toch wel enig inzicht te hebben gekregen in het hele politieke gebeuren in de Goossenmaat, Almelo en Nederland.
En steeds meer kwam ik er achter dat (socialistische) overheden de verantwoording gewoon overnam van de mensen. “Vadertje staat regelt het wel” en te veel mensen lieten het maar lekker tegen zich aan leunen. Het kon niet op…
Aan de andere kant werden er huizen gekocht met over de top hypotheken, want er moest wel een nieuwe keuken, auto, badkamer komen.. En de banken gaven die hypotheek wel. Kunnen we het de banken kwalijk nemen? Dat zijn winkeliers die gewoon geld willen verdienen, gelijk projectontwikkelaars en we stonden er gewoon bij en we keken er naar en we consumeerden dat het een lust was. The sky was the limit…
En waar waren de toezichthouders? (De Nederlandse Bank, de Europese bank, NMA en al die monetaire instellingen….) Stonden er bij en keken er naar. Hebzucht van hoog tot laag..
En vanuit de liberale hoek kan ik mij herinneren, werd er geroepen dat er onverantwoordelijke bedrijfsrisico’s werden genomen. (2002/2006).
De SP met toen nog Jan Marijnissen met z’n geschreeuw. PvdA met zijn “beter rood staan dan krap zitten”. Bijstandsmensen die te beroerd zijn om in de bollen te gaan werken.
Dat eeuwig gepolder en gezeur en uitgestel. Ook in ons Almelose, vooral uit de links socialistische kant… Ik werd er dus helemaal niet goed van…
Zo’n twee jaar geleden ben ik dat allemaal dus op een rij gaan zetten en ik zocht naar een club met daadkracht, respectvolheid, verantwoordelijkheid bij de mensen leggen, zonder het sociale vangnet weg te halen…. etc.
En ondanks dat ik dus vanuit de LeefBaar linker hoek kwam, ben ik altijd respectvol ontvangen door die VVD-ers. Mijn “lokaal politiek opvoeder” was (by all means) onze ome Gijs (Stork, VVD toen)
Om een lang verhaal nog langer te maken.
Ik ben het gezeur spuugzat. Aantrappen die handel, gas er op en gaan voor die banaan. (AGG dus.) en dat denk ik dus te vinden bij de VVD-Almelo.
Want: let op! Lokale politiek is niet hetzelfde dan de landelijke politiek!!!!!
Lokale VVD is anders dan de landelijke VVD!!!
En leuk dat ook Bert Kuiper reageert. Nee, Bert ik ben politiek niet instabiel, maar zoals boven te lezen is, voortschrijdend inzicht…

Vind ik..:

Groet’n Chris

p.s. en nu maar hopen dat PSV 2e wordt...

 
13-05-2012  

Leuk al die reacties…

 

Ja die VVD (LOKAAL!!!)

Bedankt meneer Knol en helemaal respect dat ik mag weten waar je huis woont..
Maar ik heb al mijn hele leven lang niet begrepen waarom ik en de rest van de samenleving moest betalen voor de hypotheek van een ander. En ja, ik heb ook genoten van die aftrek van mijn hypotheek van 53.000 Gulden!! (Poeh hee, dat hakte er in.) En door kneiterhard werken en niet nieuwe auto’s en platte beeld t.v.’s te kopen, laatste mobiel, computers, gameshit, extra platte t.v. omdat er een WK aan kwam zetten en altijd “knutsel zaken” (Vind ik mooi hoor, kzou niet anders willen…..) aan te schaffen heb ik mooi kunnen aflossen….
Ecominderen, tering naar de nering enzo….. beetje buffer opbouwen enzo..
Ouderwets? Nee vooruitdenken en geen risico lopen…..
En hoe komt u er bij dat ik alle schaapjes op het droge heb? Wanneer ik mijn huis heb verkocht en de praktijk, dan begin ik (wij) aardig de schapen te kunnen opeten….
Dus huichelarij ten top?? Dat salon socialisme, dat weggeef gedrag van vooral de PvdA, dat lijkt nu (anno 2012) steeds meer op huichelarij…. Dat PvdA socialisme is m.i. helemaal achterhaald.. Kom op PvdA (lokaal en landelijk) ga op zoek naar het nieuwe socialisme waar iedereen verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen gedrag.. Het is een Facebook, Twitter en andere sociale mediameuk tijdperk. Joop de Uil (rip) tijdperk is voorbij… Kijk nu eens die Samsom. Die stond laatst bijna te huilen. En die oen van een Wilders. Kunnen ze mooi de oppositie in en verder gaan met hun weer niks bereiken…..
En nogmaals: je hebt liegen, de waarheid en politiek!
Politici zijn best te vertrouwen. Die dooddoener dat ze nooit te vertrouwen zijn… Als je nu nog niet weet wat je aan ze hebt, dan stop er maar mee. Politiek is een geval van concessies doen, onderhandelen en het meeste uit je programma er uit halen…
En dat komt wel eens al “niet te vertrouwen” over
Je eigen broek ophouden anno 2012, maar wanneer het écht niet kan, dan moet er een sociaal vangnet zijn. En dat vindt de VVD ook. En ik ben het echt niet met alles eens wat die li beralen zeggen hoor. Maar ik wordt daardoor wel gerespecteerd door dezelfde liberalen en dat voelde ik steeds minder bij a. de SP, b. GroenLinks, c. Lijst Wilders, uhm PVV en die “moraalridders” van het CDA… Moet je kijken hoe die aspirant lijsttrekkers en kaar bij P&W aan het afmaken zijn….. Om later weer als vriendjes aan het gebak te gaan…..

En bert.. opportunisme? (kmoest het ff goegelen voor de betekenis) Nee hoor. Is het PvdA socialisme niet vastgeroest zitten in oude dogma’s en meningen? Voortschrijdend inzicht is dat voor mij… En zoveel heb ik niet gezworven binnen de politiek….Wel binnen de wereld.

Jammer dat toch die Wereldomroep weg is. Ik kan mij plezierig herinneren hoe wij uren zaten `radio te kijken` met die Wereldomroep. Ergerend aan de fading, kraak en piep. Lachend om Pelleboer.. Je kon toen, “vroeghur toen alles nog kut was”, de hele camping overlopen, zonder ook maar iets van die uitzending te missen. Ergerend aan dat i.o.o. stomme trukkersprogramma. Maar goed, lang leve het www….
Zo is er wel meer achterhaald. Waaronder het PvdA socialisme en het CDA moraalridderschap. Maar daarover later.
Vind ik..

Groet’n.. Chris…

Archief
Terug naar vorige pagina