Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
31-05-2011  

Opa, arrogantie, PvdA en toeristenbelasting


Reactie Jan Hammink - 28-06-2011

Ik lees dat Chris met retraite gaat. Misschien wel goed voor even, maar ik neem aan dat hij terugkomt en dat is alleen maar goed.
Waarom ik reageer: heel simpel, hij beweert de uitvinder van de toeristenbelasting te zijn in 2001 en ik zou dat als woordvoerder van de PvdA allemaal van hem hebben ‘gestolen’ in 2004. Beste Chris wellicht dat jou het worden van opa en de retraite helpt om de zaken daarna weer wat helderder te zien. De PvdA heeft al veel eerder dan in ‘jouw’ 2001 druk gediscuteerd over wel of niet invoeren van die belasting. De meningen waren door de jaren heen nogal verdeeld.
Onze fractie heeft in 2004 niet die belasting uitgevonden, sterker nog van ons hoefde het niet en hoefde het in beginsel ook nu nog steeds niet per se op basis van het geformuleerde beleid toentertijd (zie hieronder een van de uitgangspunten in onze visie op toeristische beleid in Almelo), hoewel onze visie met de jaren wel wat is bijgesteld. En dus beste Chris, je mag over me schrijven wat je wilt, met andere woorden: je mag me best arrogant noemen, maar houd je wel aan feiten. Dat zou ik op prijs stellen.

Groet van Jan Hammink

ACTIEPUNT:
11. Almelo verder ontwikkelen als start- en verzamelplaats voor de toerist en de toeristenindustrie in Twente

Afstemmen met strategische partners
Met strategische partners, waaronder betrokken ondernemers moeten we samen nieuwe plannen maken, waarbij alles wordt afgestemd in regionaal verband. Als gemeente moeten we willen investeren in nieuw beleid en vragen aan bestaande en nieuwe ondernemers ook mede te willen investeren. De gelden, die de ondernemers inbrengen moeten structureel zijn en ook structureel worden ingezet voor de toeristische industrie. Dit geld moeten ondernemers opbrengen als partners van de gemeente, die het voortouw neemt tot verdere uitbouw, volgens een verdeelsleutel. Dat kan via toeristenbelasting. Dat kan misschien ook anders. De kernvraag is: wat willen de betrokken ondernemers? Wat ervaren zij als de meest pragmatische uitvoering om tot een effectieve en rechtvaardige financiële verdeelsleutel te komen?
De fractie van de Partij van de Arbeid Almelo stelt voor om na vaststelling van beleid op het gebeid van recreatie en toerisme een apart fonds in te stellen. Vulling van het fonds is nader onderwerp van gesprek.
 

Oh ja, ik word opa!!! Ongeveer in november (d.v./i.a.) Leuk toch?

Was ik laatst weer eens bij radio Rumoer in de bieb. Leuk hoor, moet je ook eens heen gaan. Elke donderdag van 8 tot 9 ‘s avonds dus.
Dit keer ging het natuurlijk over de bezuinigingen, waar ik vomeerberoerd van word intussen dat gelul . Iedereen vindt dat er bezuinigd moet worden. Staatsschuld is te hoog. Moest ik eens doen, had ik minimaal een zooi incassobureaus op de koffie. Wat heet, loonbeslag, gegijzeld…Nog een nawee van al dat paars gedoe?! Het super sociale Nederland? Het liefste jongetje van de klas? Of gewoon tot hier. We hebben de vruchten er van geproefd en nu niet verder. Te veel (oude) mensen en te veel zorg…. En niemand wil dat er op hun gebied bezuinigd wordt.

Maar het ging ook over de toeristenbelasting.
Wie was dat ook al weer in 2001 of zo? Ene Chris de Vries van Leefbaar Almelo toen, die poneerde de toeristenbelasting. Een eurie voor een hotelovernachting, 75 cent voor een overnachting in een pension en dan 50 centen voor een nachtje slapen in een tentje. Moet toch kunnen? En dan al die centen ten goede laten komen aan die toeristen.
Want ze gebruiken wel mijn infrastructuur enzo waar ik mijn ozb en lokale belastingen voor betaal.
En ik werd me toch helemaal van tafel geveegd, belachelijk idee gemaakt en weet ik wat nog meer, vooral door dePvdA toen en ook natuurlijk door de VVD…..
En nu poneerde de PvdA, bij monde van Meneeer Jan Hammink (ja die grootgrondbezitter tegen wil en dank…) dat de PvdA “al in 2004 het voorstel had gedaan” bla bla bla bla.
Kijk, dat is nou typisch PvdA. Ideeën pikken van andere partijen, wachten tot de tijd er rijp voor gemaakt is en dan het idee poneren alsof het van hen komt.
Is dat politiek of is dat arrogantie? Ik hou het op het laatste. Arrogantie dus.
En nu heb ik dat ook gehoord eens van Bert Kozijn. Ook een PvdA’er, maar dan minder arrogant. Hij zei dat ik vaak té vroeg met mijn ideeën was. “Je moet het ijzer smeden als het heet is” leerde hij mij.
En dat kan dus soms wel eens 10 jaar duren dus. Dat is dus politiek, de kunst van de lange adem… Rekken en er bijblijven. Typisch Almelo ook: uitstellen, niet de moed hebben om de zaak aan te trappen, gas er op en gaan….
Nu heb ik overigens wel op Bert Kozijn gestemd toen. En ook op Wouter Bos en de laatste keer op Menno Knip (Ja, dat kan en ik weet wel hoe hoor!!)
Maar ik maak mij wel zorgen over het sociale in Nederland. Dat staat nu wel een beetje op de helling. Kom op PvdA. Weg met die arrogantie en ga voor waar je voor staat, anders moet ik wel anders gaan stemmen. SGP bijvoorbeeld (geintje)
En Job Cohen begin ik ook steeds meer te waarderen,maar het sociale paradijs genaamd Nederland is nu even terug bij af… Want er komen betere tijden.

En ik dreig nooit.

Jammer van FC Twente en Heracles. Respect voor Ajax overigens, maar daar over later….
Volgend jaar beter…

Kusjes Chris…

Archief
Terug naar vorige pagina