Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
17-05-2010  

Over: Wereld economie, tegelen, vuilnis

 

Nou moet die ome Barac (Obama, opperhoofd van de VS-stram) even helemaal zijn mond houden. Gaat hij zich even bemoeien met Griekenland en de rest van Europa. Dat vooral Griekenland zijn/haar zaakjes snel op een rij moet zetten, met behulp van de rest van de Verenigde Staten van Europa (VSE), want dat zou wel eens gevaarlijk kunnen zijn voor de wereld economie!!!
By all means. Wie heeft de wereld in een dip gedonderd? Juist ja, de VSA. En vooral die hebberige banken en aandeelhouders. Dus ome Barak, shut the fuk up en kijk eerst helemaal naar je eigen dollar en de rest van je bananen republiek.
Zo da’s 1

Dan was ik mooi een dikke week helemaal verstoken van het internet. Dochterlief heeft het in haar lieve koppie gehaald om in Uteregh een appartementje te kopen. Tsja dat heb je zo met die carrière vrouwen. Net afgestudeerd en net een baantje en dan hoppa, appartementje kopen. Zo’n jaren 60 appartementje. En toen werd er nog duurzaak betegeld. Die krengen waren dus ín cement geplakt!!
Niet gewoon met Gamma/Praxis/Multimate/Hornbach (ja als klusser kom ik nog wel eens ergens) meuk tegen de muur aan geplakt. Nee, koelere duurzaam ín cement geplakt. Om een lang verhaal nog langer te maken, dat kostte vaderlief dus ruim 15 uur met een vette Hilty beitelen om 6 vierkante meter tegels er af te krijgen en minimaal 15 pakken roodband om die zaak weer redelijk tegelbaar te maken.
Mocht ik nu een duurzaam bouwende aannemer tegen komen, dan krijgt die een schop met het voetje. Niks niet duurzaam, gewoon meuk tegelen….

En daar in Utrecht staakten dus de vuilnisophalers. Nou helemaal goed, want ook het stortpunt was dicht. In Utrecht moet je dus bewijzen dat je in Utrecht woont. Anders kom je niet gratis van je spullen af. Nou dat was dus mooi geregeld, iedereen gooide zijn/haar zooi mooi voor de poort van het stortpunt, zonder dat er naar een bewijs werd gevraagd.
“So heb elk nadeel sein voordeel” volgens ome Johan (voetbal filosoof en betwetert) kon ik mooi al onze meuk kwijt, zonder moeilijk te zijn. (Zie foto)
En ome hoofdredacteur, als ik over mijn motor praat, spreek ik niet over een Honda, maar over mijn 1e BMW R69S Donkelaar ’66 (zie foto)
En met Pinksteren wordt het weer motorrig weer.
Saluut

 
21-05-2010  

Over: Moslima's, hommeles en GroenPvdALinks…

 

Loop ik me daar in het zweet te drukken bij de kassarij van IKEA Utrecht (ja, ja, ik kom nog wel eens ergens) zie ik daar een kassa met bovenschrift: “ook toegankelijk voor rolstoelen” (mooi breed dus en scoots mochten ook vast wel.) , de volgende was “alleen voor pinbetalingen” een volgende met: “alleen voor contante betalingen” en achter de volgende zat een hele mooie moslima met een prachtige zwarte hoofddoek. Hmm, zei ik een beetje te hard op: “en deze is zeker alleen voor Moslims”. Oeps, de ene helft lag smangs dubbel over zijn/haar karretje en de andere helft vond het niet zo geslaagde grap/opmerking. Mijn dochter behoorde tot die laatste helft en voorlopig mag ik niet meer met haar mee naar IKEA. Zo, dat heb ik dan weer mooi geregeld. Ik ben toen maar snel op mijn beste Turks gaan kwekken tegen een Turks uitziende allochtoon. Weer helemaal mis, bleek een Marokkaan te zijn. Toen ik daar in mijn beste Marokkaans hem goedendag wenste, was het allemaal weer goed. Maar wat helemaal de grootste lol was, dat juist vooral allochtonen zich een deukje lachten over mijn opmerking.

En de Partij Vrij Almelo hebben dus nu pas hommeles. Hebben ze het toch nog mooi lang uitgehouden. Wedden dat neefje Gerwin zijn blauwe stoel mooi niet teruggeeft aan neefje Harry..
Enfin, we horen het allemaal wel.
Voorlopig staat er een 2e Kamerverkiezing aan te komen.
Helaas moet ik bekennen dat ik het nu even niet weet. Ook niet voor het wk-voetballen, maar dat is een andere tak van sport.
Ik weet het dus gewoon niet. Ging ik eerst voor ome Wouter, is die weg om in het Bos te gaan spelen. (Wouter Bos.. snappie?) Nu ome Job (Cohen). Tsja, wat zal ik daar van denken. Ik ben toch meer een koffie drinker. Het zal wel weer tante Femke (Halsema, GroenLinks) worden. Maar het kan ook wel strategisch stemmen worden, dus toch wel PvdA???? Maar dan wel op een mooie PvdA-errrès.

En wat ik helemaal niet begrijp is dat er in Nederland en ook in Almelo een redelijk hoge werkloosheid is er toch nog zwerfvuil aanwezig is. Is toch wel raar toch? Hoe leg ik dat uit?
Zoiets als het gedoogbeleid. Hoe leg ik dat uit?

Maar het gaat allemaal goed komen hoor….

Groet’n Chris

 
30-05-2010  

Over: politiekaliseren, premie voor niets en moeilijk

 

Was ik afgelopen dinsdag weer een bij een raads. Mooi onderwerp wel: de verantwoording over het jaar 2009. Nou, wij staan dus mooi 5,8 miljoen in het rood. Heb ik trouwens niks van gemerkt. En ome Jan (van Marle, CDA en ook penningmeester van club Almelo) was er niet erg van onder de indruk. Nou heeft hij zoveel ervaring met jaarstukken, dat hij ook van die 5,8 miljoen niet onder de indruk raakt denk ik. Maar het was weer prachtig om te horen hoe hij links en rechtsom de zaak door het midden wist de politiekaliseren. Ook de andere wethouders overigens. Budgetoverschrijding, recessie, waterrijk, Rohof, binnenstad, ambities, grondbeleid en tegenvallende leges. En natuurlijk maakt ome Jan zich wel zorruguh, maar dat zou ik ook zeggen als verantwoordelijk politicus.
Al met al wisten ze zich er weer mooi uit te praten. En is het niet beter rood staan dan krap zitten?
En de VVD “truuk” die overigens ook wordt overgenomen door de PvdA, dus wat heet. De gebruiker gaat betalen. Ook de sociale minimama gaan dus afvalstoffenheffing betalen en hondenbelasting en weet ik wat voor een kwijtscheldingen nu afgeschaft worden. En er wordt vooral door de SP (voorheen de communistische partij dus) steen en been geklaagd. Maar is inmiddels het kaf niet van het koren gescheiden. Is een ander woord voor sociaal minima niet a-socialen? (oeps en weer kort door de binnenbocht)
We maken het mee in onze praktijk. “Ik betaal zorgverzekeringspremie, dus ik wil ook maximaal behandeld worden. Ook al valt er niks meer te behandelen. “Dan doe je maar massage” en “ik wil op kosten van de verzekering hier komen fitnissen” en meer van die onzin.. Nou mooi niet dus. En dat is de laatste tijd meer dan een uitzondering, maar gelukkig geen regel. Nou mooi niet dus. Wij proberen die mensen dus duidelijk te maken dat dat zo niet werkt met de zorg. En dan het voorbeeld van de open hart operatie. Wie betaald dat dan?
En ik betaal mijn verzekeringspremies het liefst mijn hele leven lang “voor niets”. Dan heb ik ook niets gehad. (ja, ja, die gaat diep).
En dan moet je eens een uur gaan kijken bij de liften bij het station. Ach, 5 minuten is al genoeg. Natuurlijk zitten er ook oudjes en gehandicapten tussen. Maar over het algemeen zijn het obesitas mensen en dan ook nog wel met een vette hap in de hand en/of een sigaret in de mond.
En het klopt wat die verre aangetrouwde achterneef Geert (Wilders, opperhoofd van één of andere vrijheidspartij ofzo) uitkraamt. Die allochtonen kosten ons een smak centen. En dat hebben ze nooit opgebracht. Maar ook daar zit een verandering in. Onder de zelfstandigen zitten meer allochtonen dan kaaskoppen. En die gasten leveren ook wel op. Dus die berekening van Geert, is alleen de kosten, maar niet de baten.
En als die allochtonen er niet waren wie moest hij dan de schuld geven? En hoe moest hij dan de mensen bang maken? En hij heeft zijn kunstgebit zo vol met aan de regels houden en respect. Loopt hij eg bij een debat (voor de zoveelste keer), laat hij mensen niet uitspreken (voor de zoveelste keer) en in een 2e kamer schelden (“knettergek” zei die). En die hypocriet lult over die allochtonen? Hij preekt angst, angst voor de Islam.
Enfin, ik ben benieuwd wanneer die Scheringa voor de rechter gesleept wordt.
Als je de economie op de 1e plaatst stelt, dan moet je VVD stemmen. VVD is gewoon dé partij voor de niet sociale, rijkere economie op de 1e plaats stellende mensen. Maar wil je meer leuke dingen en economie wel belangrijk, maar niet hét belangrijkste dan is mijn stemadvies: GroenLinks of PvdA. Mijn stemwijzer komt uit op PvdA maar ik vind dat nichtje Femke zo’n lekker ding….
Moeilijk, moeilijk….
(even serieus, ik vond Femke, met Job en Rutte op een gedeelde 1e plaats…)
Ajuus, parapluus, want het gaat weer regenen…
 

Archief
Terug naar vorige pagina