Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
08-05-2009  

Over: hekel, zelfmoord en feestjes

 

Je moet toch wel een erge hekel aan jezelf en aan de rest van de mensheid hebben om met een auto door een haag mensen te jassen. En dan ook nog het idee hebben om op die manier de Koninklijke familie te kunnen raken. En dan ook een feestje van zo’n 12 miljoen mensen ofzo te verpesten op die manier. Dat moet je toch wel erg ziek in je kop zijn.

Ok, je baan, je huis je alles verliezen is geen pretje, maar om dan zo te reageren….
Kijk, als iemand zelfmoord wil plegen, wie ben ik dan om dat tegen te houden? Het is voor mij niet de manier om problemen op te lossen want je hebt alleen maar de nablijvers/bestaanden er mee. Maar wil je dan toch écht uit dit leven stappen doe dat dan op een charmante manier met een overdosis aan slaappillen of een combinatie van pillen, xtc, cocaïne of weet ik wat.
Maar niet om door met een auto door een haag mensen te scheuren en zo nog eens een aantal mensen met je mee te nemen naar de andere kant en die pijn die zo’n botsing veroorzaakt bij de overlevenden. En dan de traumatische ervaring bij diegene die het gezien hebben….
Of met zo’n bomgordel om, geeft ook een mega troep. Of van een flat af te springen. Je zal er maar net onder lopen. Of dat Henkie van negen net getuige is van die laatste vlucht. Heeft dat jochie een trauma van hier tot Tokio. Je weet maar nooit.
Of zoals laatst die vent die de intercity van Enschede naar Amsterdam in zijn rechter oog kreeg. Au en een zooi…
Die moesten ze met een plamuurmes van de wielen afschrapen. En wat denk je van die chauffeur van die trein. Heeft minimaal 6 nachten slecht geslapen….
Nee gewoon een dosis pillen of nog beter een combinatie van alcohol en pillen..
Lekker thuis in je bedje en dan niemand verder er mee lastig vallen.
Al is het vaak een zware pil voor de nabestaanden.
Nee ik ben van mening dat zelfmoord verboden moet worden. Minimaal een taakstraf van 126 uur en verplicht in therapie.
Want het leven is zo mooi..

En gelukkig was het geen allochtoon van moslimatische afkomst, want dan was de pleuris helemaal uitgebroken en hadden we Wilders helemaal als president gehad.

En dan het hele gedoe rond het wel of niet aflassen van festiviteiten. Je zal maar net een ballonnen feest van Marksteiner hebben georganiseerd in het Schelfhortspark. Al je spaarcentjes er in hebben gestoken en door zo’n idioot jezelf helemaal in de schulden komen te staan.
Ik geef die organisator helemaal gelijk dat hij het feest door heeft laten gaan, ondanks het verzoek van ome Menno om dat niet te doen. Dat is namelijk het leuke van een verzoek, je kan het opvolgen, maar je kan het ook naast je neer leggen. Het zelfde is dat met een advies. Kun je ook naast je neerleggen.

Enfin, we hebben het allemaal gehad, het saamhorigheidsgevoel was weer een paar dagen helemaal terug in Nederland. Net als bij de 11-stedentocht of bij het wk-voetbal.
Maar ik heb liever de laatste 2 genoemde feestjes….

Groet’n Chris….

 
11-05-2009  

Over: ter beschikking stellen...

 

Nee, ik was niet bij het debat over de nieuwe burger papa en waar die allemaal aan moest voldoen, helaas. Maar ik blijf de mening: THEO SCHOUTEN voor burgemeester.

Ik had dus even wat anders te doen..
Zoals meer mensen moesten doen, ik heb mijn lichaam ter beschikking gesteld van de wetenschap. Ze mogen na mijn dood en hopelijk duurt dat nog minimaal een halve eeuw… alles uit mijn lijf halen wat ze denken nog te kunnen gebruiken. Al doe ik wel mijn best om mijn lijf aan het eind van de rit zo veel mogelijk te hebben opgebruikt, dus ik vraag mij af wat het nog dan voor een nut heeft. Maar je weet maar nooit. Het zal mij maar gebeuren dat een of andere idioot zijn heilige koe fronttaal tegen die van mij parkeert met een snelheid van honderd ofzo…
Gek hè, dat ik daar altijd aan moet denken als ik over een autosloop loop (rapt)
Van al die auto’s en die te vroeg overleden mensen en wat er nog bruikbaar van is, slopen we er mooi uit en leggen we op het schap.
Eigenlijk zou die vergelijking op moeten gaan. Dan was er geen enkel nier tekort probleem……

MENSEN TEKEN DAT DONOR CODICIEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Enfin zo mijmerend over de sloop van Broekman, op zoek naar een leuk motortje voor het braadworstje van zoon Tim… zag ik in ene het licht.
Overigens voor 100 euries en twee dagen hele vieze handen een 40d motortje op de kop getikt…. Inmiddels loopt het Peugeotje weer als een ijzersterk nummer en we voelen ons allemaal weer beter. Maar ik had wel wat stekkertjes en slangetjes over toen we dat nieuwe motortje aantrapten. Maar hij loopt, zoonlief is blij, dus dan ben ik ook blij….

De verlichting: waarom pas na doodgaan mijn lichaam ter beschikking stellen en waarom niet bij leven? Na mijn dood krijg ik er geen cent voor en heb er ook niet echt plezier van…
Nu maak ik het met mijn volle bewustzijn mee en krijg er nog een bak centen voor ook. Wat wil je nog meer? Even goegelen en ik had zo’n onderzoek instituut in Zuidlaren. Daar zouden ze een medicijnen onderzoek gaan starten voor medicijnen tegen schizofrenie.
Daarbij heb ik in mijn kennissen kring een goede kameraad die een beetje schizofreen is en daar ook pillen voor krijgt.
En in het kader “ hoe ouder hoe gekker” ben ik op mijn 40e psychologie gaan studeren en wie weet studeer ik ooit nog wel eens af. Daar vond ik schizofrenie ook al interessant en daarom ben ik in de gemeenteraad van Almelo ooit eens gaan zitten. Plenair zitten ze elkaar af te zeiken, maar tijdens het hapje en drankje hebben ze reuze lol hoe ze elkaar hebben zitten af te zeiken. Hoe schizofreen moet je wel niet zijn.

Enfin ik dus mijzelf APK laten goed keuren. Dus de eerste tig euro was in de pocket wat zo’n onderzoekje, als je dat zelf moet betalen kost minimaal 100 euries.
Ik had dus geen aids, geen hepatitis A tot en met Z en verder was alles goed met mij. Nu bleek wel dat ik 2,8 centimeter was gekrompen, en nét een nieuw paspoort heb. Nou ja die paar centimeters, “ hoe ouder hoe korter”
Nu zat ik met mijn BMI voor 1 meter 80 nét aan de rode grens. En nu zat ik er nóg netter tegenaan. Niet leuk, dus ik moet nu eindelijk eens wat aan mijn gewicht gaan doen. Het is toch Chinees Nieuwjaar, dus hoppa ik heb een voornemen.

Wij dus vol goede moed naar het hoge Noorden van Nederland. Tien dagen betaald in een hotelachtige omgeving zitten te proefpersonen. Ik en ik voelden wel enige spanning, maar goet wie weet kregen wij wel een placebo. En zijn we allemaal niet een beetje schizofreen en horen we allemaal geen stemmen. Gelukkig zij n het bij ons onze eigen stemmen en hebben wij er geen last van, maar ik en ik geven je te doen, wanneer jullie allemaal gekke stemmen horen in je hoofd en daar ook nog eens gevolg aan geven. Zo’n herdenkingsmonument is knetter hard wanneer een van jullie daar tegen aan knallen hoor.

Maar daar over later, want wij moeten nog twee dagen…..

Moraal van het verhaal…. Vul dat f#@%^&ing donorcodicil nou in, nu direct, morgen en geef voor een leven……

Groeten van ons… Chris en Chris

 
29-05-2009  

Over: Meer bewegen op mijn kosten, vetbult...

 

Over: meer bewegen op mijn kosten, vetbulten en kleffe bek…

Ome Anthon: snel beterschap, want het nieuwe stadhuis moet gebouwd worden.
Ome Reinier: Gefeliciteerd met je nieuwe baan. En ach wat is het verschil tussen de gemeenteraad en de SOWECO? Eigenlijk helemaal niets.
Kben blij dat ik daar weg ben: VRIJHEID!!!!

En ome Theo Schouten moet maar burgemeester worden van Almelo….

Hmmm, Almelo gaat dus van mijn gemeenschapscenten de minima die anders nooit naar de sportschool gaan, dus betalen om naar de sportschool te gaan. Onder begeleiding van de huisarts, fysiotherapeuten en sportscholen.
Is het niet beter om BA-ers cq. BN-ners hier voor in te schakelen? Alhoewel: Paul de Leeuw is niet echt een lezend voorbeeld en die Lisa van de X-factor mag ook wel eens aan de rennert gaan, om er maar eens 2 te noemen.

Nu moet je weten dat mijn vechtgenoot al 12 jaar werkt in de praktijk aan de Violierstraat als fysio peut en ook nog manueel peut (vroeger ook wel kraker genoemd) en daarnaast ook veel verstand heeft van de waterhuishouding, net zoals neefje Willem-Alexander, al heet het bij mijn ega oedeem peut.

En ik doe ook een beetje mee als boekhouder en huisman en vechtgenoot…

Dus wij hebben er verstand van.
Er komen dus genoeg van die lui die gewoonweg veel te zwaar zijn, door een vooral ongezond eetpatroon.
En dan maar mekkeren over pijn in de knieën en pijn in de rug.

Moet jij eens voor de lol, als je op een mooie BM-index zit een zak met aardappelen van 15 kilo de hele dag met je mee rondsjouwen. En dat jaar in jaar uit ongeveer.
Logisch dat je rug en knieën naar z’n gossiemeine gaan.
Dus ik mis in dat hele rijtje ook nog de psychiater en de voedingsdeskundige.
En wanneer de desbetreffende persoon na 3 maand geen significante vooruitgang biedt, dan subiet stoppen en een gedeelte van het geld gewoon korten op de uitkering,.
Want het pondje komt gewoon door het mondje. (Hoge uitzonderingen daargelaten)
Wij in onze praktijk weken dus veel aan levensstijl veranderingen.
Minder roken of liever helemaal stoppen en daarnaast meteen veel gezonder eten en natuurlijk veeeeeel meer bewegen
De topper was wel een mannelijke cliënt die nam de auto naar de snackbar om vervolgens geen goede parkeerplaats te kunnen vinden. Het kwam dus regelmatig voor dat hij de auto verder moest parkeren van die vetbult dan dat hij lopend was gegaan vanuit zijn huis om die kleffe bek te halen. Toen wij hem daarop attendeerde, zag hij de belachelijkheid er ook wel van in en ging dus maar lopen naar die cholestorolbak.

Nee gemeenteraad van Almelo of eigenlijk B&W, pas het plaatsingsbeleid van die vetbakken maar eens aan. Gewoon minder van die kleffebekbakken.
Almelo kent drie (3) Mc Donalds en de 4e komt er aan, zo heb ik vernomen!!!!
Dat is wel tekenend voor het eetgedrag van de Almelo-er.
Mc Donalds heeft namelijk een plaatsingsbeleid dat ze vooral daar gaan zitten, waar de sociale standaard laag is, want die eten het ongezondst. Dus Almelo scoort mooi hoog op dat gebied. Maar dat hadden we uit andere bronnen ook al vernomen.

En dat allemaal op kosten van de premie betaler die nooit wat heeft. Of bijna nooit wat heeft.
Nee, dit solidariteitsgevoel gaat mij echt een beetje te ver.

En waar blijft mijn premie verlaging Oost-Nederland/Amicon/MENZIS?? (pff)
Ik rook niet (al 5 jaar niet meer, ik betaal mijn eigen sportschool. Eet weinig patat en kan mij niet meer herinneren dat ik voor het laatst in de snackbar ben geweest.
Oh ja, 3 weken geleden nog even een frikadelletje speciaal gescoord. Omdat ik die thuis nooit krijg!
Enfin we zullen wel zien hoe dit uit de hand loopt. Net zoals dat toewijzingsbeleid van die elektrische fietsen.. Missertje…

En je weet het: de echte sportmens, parkeert zijn/haar auto zo dicht mogelijk bij de sportschoolingang…

Good goan… Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina