Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
01-04-2014  

Snel en sielugh…

 

Kijk, het kan wel snel in Almelo
De 26e afscheidsreceptie voor de vertrekkende raadsleden en hoppa meteen de volgende dag receptie voor de nieuwe. Gas er op.
Maar wat zijn er toch slechte verliezers.
Het nieuwe stadhuis is er nu eenmaal en nog zitten er te veel mensen over door te zeuren. In dat oude hok zou ik mijn hond nog niet laten poepen..
En stel dat der Arbo had gezegd dat ze er over 1 maand allemaal uit moesten i.v.m. de brand onveiligheid, het slechte milieu IN dat hok?
En alle ambtenaren maar verdelen over torens en leegstaande andere kantoren en zo dan toch maar weer projectontwikkelaars in de kaart spelen?
Jemig de Pemig mensen…

En dan de geweldige stunt van ALABBAALoo (ook wel LAS genoemd). Dat is politiek lieve nieuwe raadsleden? Mn. bert hummels (pas op kleine letters!!) van LeefbaarAlmelo en het CDA. Geweldig. In één klap de grootste fractie en het CDA heeft het nazien. Zou ik ook van balen…
En dan die nieuwe (kandidaat) wethouder van D66. Claudio Bruggink. Prima, het gaat in de richting van een vakwethouder, die in zijn vrije tijd op D66 stemt, maar ach, dat zal wel met zijn opvoeding te maken hebben. In ieder geval is het wel de schuld van de moeder. Want de vader was aan het werk, centjes en belasting te verdienen.
Dan de stunt van het CDA dat ze in ene met een formateur op de proppen kwamen. Goed man, helemaal politiek. En daar hou ik van. Mooi de rest helemaal afgetroefd en hoppa, gas dr op.
Maar ik heb nog steeds pijn van de nederlaag van de VVD. Dat de PvdA heeft verloren is wel sielugh, maar het is ook zuur.
Zetten ze zich samen met de VVD zich helemaal in voor een beter Almelo en hoppa, klap voor de tanden.
En wat is dat CDA weer politiek goeoeoed. Die stonden er ook vier jaar bij, keken er na, lieten zo nu en dan een windje en hoppa, de grootste partij van Almelo.
Politiek goeoeoed, maar ik krijg er wel een hele vieze smaak van in mijn mond. Jaloers? Nee dat niet, maar of dit machtsgedrag van het CDA nu zo politiek bevorderlijk is? Denkutnie. Maar het CDA komt er mee weg….
En dan die D66. Ach ja, seks sells, dus een paar “mooie poppen” (smaken verschillen) op een onverkiesbare plaats als lijstduwer. Elke blonde Miep weet dat dat nooit de bedoeling is dat zowel Annet Stuivenberg als Imran Dikman in de zetel zouden plaats nemen. Politiek weet je wel? Helemaal goed want dat heeft geresulteerd in 4 stoelen voor D66.

En hoppa, op naar de kerntaken van onze gemeente.
Het wordt een tsunami, omdat Almelo nog niet helemaal, of nog helemaal, klaar is voor de nieuwe taken die ze “door hun strotjuh” gewurgd krijgen door Den Haag, met minder geld.
Maar nu blijkt dat door strenger aanpakken van b.v. uitkeringsfraude de sociale tak van de gemeente Almelo dus wel een paar ton minder uitgeeft. Dus voorheen werd er maar “aangeklooid” met dat toezicht op de sociale uitkeringen.
Waar ik dus weer helemaal gelijk krijg: controleren en handhaven! Dat lost op. Maar dat is dus weer een VVD (en ook wel PvdA, lees Mieke Kuik) standpunt en die hebben klappen gehad. Dus mijn conclusie: Er mag dus gefraudeerd worden door die kiezers die naar de SP, D66, CDA en de lokalo’s zijn gegaan. Want nogmaals; het CDA zat er bij en keek er naar…
En je weet het: volksverlakkerij heet politiek, Liegen, waarheid en politiek…
Kiezersbedrog? De kiezer laat zich bepolitieken…
Op naar Europa, khou me hart vast..
Ofzo, vind ik, naar mijn mening..

Chris dus…

 
06-04-2014  

Pieiepers enzo in Almelooo...

 

Sprak ik laats Harry den Olde, je weet wel die van de dierenparty Vrij Almelo. Allahsakke was dat even positief schrikken. Hij is dus écht begaan met het dieren wel en wee zijn. Hij werd dus helemaal emotioneel (lees pissig) over het feit dat er wel geld gegenereerd wordt voor een stadion, maar niet voor een nieuw dierenasiel. Goedzo Harry…
Maar… en nou komtie, zijn voetballers geen leeuwen, die vechten om de bal. (En als ze die 1x hebben weer zo snel mogelijk wegtrappen?)? En die “supporters” net roofdieren die elkaar naar het leven staan? Dus zo’n stadion is net een dieren pension. Zoiets. Maar serieus Harry (PVA), goed bezig jochie. De verkiezingscampagne kun je niet vroeg genoeg beginnen….
En ja, de partijen aan de linkerkant van het spectrum komen op voor de lagere inkomens en de niet werkende lager opgeleiden die smangs geen cent te makkuh hebben. Het CDA is kuit nog vis, ham nog kaas en dan de aan de rechtse kant gaat voor de mensen die een beetje geleerd hebben tot de hoog opgeleiden en de mensen die een het belastinggeld opbrengen, zodat de mensen die aan de linkerkant van het politiek spectrum zitten, subsidies enzo kunnen krijgen.
Beetje kort door de bocht, maar in principe dus.
Het is zo en daar moeten we het allemaal gewoon mee doen….
En een ambtenaar koppelen aan een raadslid zoals demissionair tante Anja dat voorstelt? Denkutniet. Een raadslid kan gewoon naar elke ambtenaar gaan die die wenst. Dee ik ook, leuk hoor. Maar nu we het toch over ambtenaren hebben… Die doen het gewoon nooit goed. Punt. Zijn lui en hoe knipoogt een ambtenaar? Door 1 oog open en dicht te doen…
Wat een pokkuhbaan (3x de woordwaarde). Ambtenaar. Ik zou het nooit willen zijn voor zo’n schijtsalaris. Je helemaal in het rond werken en dan nog alle poep over je heen krijgen. Regels, regels en regels die de maker van de regels zelf al niet begrijpt.
Nee, laat mij maar mooi zelfstandig ondernemer blijven, da’s leuk.
En we blijven maar klagen en mekkeren en die “piepers” hebben gewoon niet door dat de positivo’s gewoon de dienst uitmaken. Meestal dus vanuit de rechtse hoek vanaf D’66 en VVD en de liberalen binnen de PvdA.
En ik heb het de afgelopen 32 jaar goed gevolgd hier in ons Almelo; gheweeeeldig. Alle grote projecten zijn in de pocket en nu kunnen we ons concentreren op de details. Boompje hier, inbreiden van het centrum, meuk lege plekken mooi opvullen, het centrum nog mooier maken etc.
En daar is geld voor nodig. Dus dat halen we door nog scherper te handhaven. Dat willen we toch allemaal? Handhaven. Maar natuurlijk niet wanneer het ons zelf in de knip raakt. Neer, dan zijn de piepers niet thuis. Als Appie de auto op het groen parkeert, omdat die te beroerd is om 25 meter te lopen, dan moet die minimaal een bon krijgen. Maar als ik dat doe, dan moet dat kunnen… Nou mooi niet hoor.
En laatje de vuilnisbak te lang op de stoep staan: hoppa € 90,= boete. En zwerfafval weggooien, honden laten poepen etc.. Boete….
<< En ook eendenbelasting gaan heffen, want die schijten mijn stoep onder !!!

Vind ik, nmm,

Chris dus…
 

 
09-04-2014  

Opgelost...

 

Kijk, waar ik nou warm van wordt en ook wel emotioneel is b.v. die Han Hammink. Grote baas van ons Theaterhotel. Die directeur is gewoon niet te beroerd om zelf glazen te ruimen, meuk op te ruimen en tafeltjes schoon te poetsen. En dan die mooie dochter van hem…
Nog zo1. Die Xandrine van den Woudenbergh. Ook daar wordt ik op ook een andere manier wel warm van want ik ben al vanaf de Heracles in de eredivisietijd al verliefd op haar, (lol) maar da’s ook zo1. Die is ook niet te beroerd om zich helemaal die mooie benen uit haar lijf te lopen om haar gasten in haar taveernes te bedienen en van bier te voorzien, tafeltje poetsen etc. Helemaal goed zulke bazen. Daar heb ik respect voor. Han, van mij 1000 euro subsidie, Xandrine van mij mag je ook 250 euro gemeentesubsidie voor nog een kroeg/eethuis winterterras ofzo.
Toch wel raar; ome Han en ome Gerrit, allebei de vaders zijn brildragend en alle 2 zulke dochters. Hmm, ga ik over na filosoferen… Ik heb ook een bril en een hele mooie dochter.. Gek toch?

En nu begrijp ik alles, maar waarom niet zo’n megamoskee op het industrieterrein XL. Mooi aan de snelweg, goed te bereiken voor heel Nederland en de rest van Duitsland. 5x per dag Allah Akbar zo hard als ze willen. Van mijn part met drie minaretten en dan zo hoog als die toren daar op die andere hoek daar. Genoeg parkeerplaats enzo en niemand last. En de grond nog goedkoper ook. Pak een mooie zichtlocatie en we hebben een win, win, win situatie…. Lijkt mij.
De Armenen hebben ook zo’n mooi gebedshuis aan de rand van Almelo. Hartstikke goed en niemand heeft er last van. Dus…..

En nou begint Hongarije (mooi land overigens, maar wat een volk) zich ook al af te zetten tegen Europa. Nou mooi, laat ze maar mooi te langer worden. (verrekken dus…) Als wij ze helpen op de één of andere manier dan krijgen de helpers achteraf de schuld van het één of ander wat misschien mis gaat. Laat ze mooi failliet gaan en dan helpen tegen een forse rente. Wat we ook met Griekenland, Italië, Portugal, Ierland en IJsland doen. Om maar wat te noemen. Mooi dat we aan de ING fiks verdiend hebben… Stank voor dank. Laat ze mooi de anus kussen van die Poetin. Dan komen ze er wel achter. Liever in een democratie met minder welvaart en meer welzijn.
Uiteindelijk komen ze allemaal wel bij ons Europa, maar de drang naar corruptie en “we regelen wel ff wat” en gerommel binnen de marge, zoals Poetin dat doet en wil…
Je wil toch niet bij Rusland horen, Jemig de Pemig…
En over dochters gesproken, zelfs Poetin's dochter is in Nederland gaan wonen...

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina