Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
16-03-2014  

Ff weer de binnenbocht...


Foto: Coen Mulder
 

Zo, 3 weken weer terug in ons Almelo (met 1 o Jan Hammink.. jemig, hoe haal je de landelijke pers? Door je als analfabeet op te stellen en dan al die flauwe opmerkingen zo van: Van slager tot sloper”naar ome Gerrit toe.. Man, man, wordt grootgrondeigenaar ofzo….)
Enfin, ik ben nog steeds niet gewend aan Almelo , maar wel met de neus in de gemeeteraadsverkiezingsroomboter gevallen
16 partijen doen er mee. Wat heet bestuurbaarheid? Tsja, versnippering is dus het voordeel van de mensheid en de democratie... Ofzo...Geef mij maar een dictator. Dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Ga ik mooi asiel aanvragen in Oeganda. Daar is het warm en kan ik homo zijn.. Geloof ik... Of Poetinland….

Serieus even.. De politiek is nmm nog nooit zo mooi/interessant geweest. Men moet nu aan de bak om een meerderheid te vinden.. Niet dat dichtgetimmerde gedoe zoals het was in mijn tijd... Lang leven de democratie, lang leve de vrijheid. Het is de concessie die het hem doet...Nou de liberalen hebben weldegelijk wel het sociale aspect, maar niet zo "sinterklaassig" als de PvdA en alle andere linkse weggevers. Als je het echt nodig hebt, dan krijg je het.. Dat is het standpunt. En krijgen is ook een rekbaar begrip. Als je gemeenschapsgeld krijgt, moet je daar zeker ook iets voor terug doen voor die gemeenschap. Punt. Maar ja, dat kost tijd en dan hebben heel veel uitkeringsgerechtigden niet, want die zijn te druk met bijklussen. Zo is dus gebleken uit een proef in Amsterdam verleden jaar.. Dus...

Ga dus vooral NIET stemmen volgende week woensdag. Want wie zwijgt stemt toe. Dus wie niet stemt is tevreden met het huidige beleid in Almelo. (ja, ja, het is Almelo en niet landelijk Nederland mensen. GEMEENTERAADS verkiezingen!!!!
Wie niet stemt, zal de komende 4 jaar en 1 week ook niet gehoord worden. Dus lieve niet-stemmers, door niet te stemmen wordt het eindelijk stil.. Goedzo dus. Wie zwijgt stemt toe….
En het maakt mij niet uit of tante Anja Timmers in Maastricht woont of in Hardenberg. Als ze haar werk maar doet. Vak wethouders… En wat ze in hun vrije tijd stemmen is mijn zaak niet.
Ik ben benieuwd welke 1-mens fracties het gaan halen. Verkiezingsstrijd: ome Gijs Stork, die ouwe knar.. prima kerel hoor, maar toch begint hij een beetje te zeuren. Altijd maar over “risiko, risiko, risiko.” Bluuuhh. Kom op man, de schop er in, aantrappen dat centrum. Nu kan het want nu zijn er genoeg Polen die voor een habbekrats willen bouwen.
En dan die persoonlijke vete tussen hem en ome Gerrit van Woudenbergh. Kom op man. Je hebt toen gewoon politiek verloren. Neem je verlies en ga verder, maar maak er geen rumoer van zoals laatst. ALA mag van mij 2 stoelen hebben, maar dan Marieke van Doorn als voorzitster. Om Gijs gewoon in het bestuur. Want hij is wel een van de meest ervarend rotten in het Almelose gemeenteraad vak. Oh, ja nog de complementen voor de BBA, voor die handtekeningen actie. Niet dat ik het met hun eens was, maar het feit dat ze de moeite nemen voor zo’n initiatief vind ik toppie.
1 zetel. bert hummels (pas op, moet met kleine letters en op sokken, zoals een echte Held betaamd!!!!!) Is inmiddels ook een ervaren rot in het politieke vak. Al wil hij het zelf niet weten, maar hij is het wel… Ook 1 stoel.. Maar dan die neef Jan van Vliet. Altijd nog trouw aan de beweging.. Ook respect… maar dat gaat um niet worden Jan….
De CU. Jammer dat Ome Jan Veenstra dus weg gaat om begrijpelijke reden. Al ben ik het uit politiek standpunt vaak totaal oneens met hem, maar hij is een hele goeie kerel. Integer, dossierkennis eerlijk en vaak een drammert… Maar een goeie vent.
Succes Jan en daarmee ook je opvolger. 1 zetel.
Neefje Huub Isendoorn en en jezus (met een kleine j hoor…)fordje Fred Gerritsen.. Kijk, ome Huub is wel een paar keer wethouder geweest en niet te beroerd om gewoon gemeenteraadslid te zijn. Respect. Neefje Fred. Gewoon lagguh met die goosert. Vooral wanneer die weer zijn 1man show opvoert. Mag ook blijven.. Ach, doe ze maar 3 of 4 stoelen.
Dan CDA. Een wolf in konijnenhuid. Stille wateren hebben koraalriffen en daar kun je lelijk op lek lopen. Als 2 partijen vechten om een been, het CDA loopt er mee heen. Tzal je maar gebeuren.
Stemadvies VVD, PvdA en D66. En tante Irene ten Seldam was laatst rumoerig lief tegen VVD en PvdA. Jemig Irene, het droop er wel ff af hoor….
CU, CDA, LA, GL, ALA, BBA mooi in de oppositie, want die hanen elkaar toch de raadszaal uit dus geen gevaar te duchten. En de rest: hapje, drankje en dan af door de achterdeur..
Vind ik, nmm.
Maar ga potver3 STEMMEN!!!!!!!!

Met de groeten van Chris
 

 
21-03-2014  

Liever lui dan moe...


Gemeentelijke vuilverwerking in vroegere tijden.
 

De strijd is gestreden en ik ben weer nuchter. Kmoest even de nederlaag (VVD) verwerken. “Au” dus.
Iedereen gefeliciteerd. Vooral D66 en BBA. Proficiat. En nu niet arrogant worden Fred.
CDA de grootste. En dan te weten dat de gemeente o.a. de zorg moet gaan regelen. Nou dat wordt me wat. We kunnen er zeker van zijn dat Brinta op de 1e plaats staat. Want dat is moeder, bemoeder en een hoop zedenpreken en moraal terrorisme. Maar enfin de kiezer wilde het, dus we gaan er voor.
CDA, PvdA, VVD en natuurlijk D66. ALA mooi weer in de oppositie. Kan ome Gijs blijven “mekkeren”.
BBA: geweldig, komt zo weer een hoop dossierkennis de raad binnen scheuren. Zet um op Louis! Cete: ook helemaal goed, alleen hij moet afleren zo Silvester Stallone achtig de zaal rond te kijken zo van “zien jullie mij wel?” De SP: ik heb mijn oordoppen besteld. Ik hoop dat dat genoeg is om het geschreeuw te dempen. Hopelijk bakken ze er nu wel wat van. CU, ook mooi wel. Vooral die de dossierkennis van hun achterban.
De overige lokalo’s. Ja, ik heb alleen wat met LA. Helemaal goed bert. (pas op kleine b!!!) Lokaal Almelo Samen. Samen sta je sterker en dan moet je wel een concessie doen.
En nu blijkt ook wel weer dat het oude socialisme helemaal weg is PvdA zoals het was zal nooit (gelukkig) meer weer keren. CDA heeft een stuk daarvan over genomen maar dan wel een stuk liberaler.
Vadertje staat regelt niet meer alles. Respect voor Samsung en Zijsltra. Wel erg lullig dat zij (lees PvdA en VVD) nu worden afgerekend door het feit dat er gewoonweg impopulaire maatregelen nodig zijn om uit de huidige malaise te komen. Soort stank voor dank dus.
Nou, en daar is alles eigenlijk mee gezegd.
Oh ja, GroenLinks. Ach ja, jammer, had van mij 1 stoel meer mogen hebben.
En dat id van bert (LA) v.w.b. een raadsprogramma.. Schreeuw ik ook al jaaaaaren.
De raad (volksvertegenwoordiging) bepaald en het college moet gewoon uitvoeren.
Zou het zo zijn, dat bert nu echt diegene, de enige is, die écht een politieke cultuur ommezwaai bepleit? Nu moet ik gaan oppassen om hem niet te veel pluimen in zijn anus te stoppen, want hij loopt al te veel naast zijn schoenen…
Maar toch, VVD en PvdA (die eigenlijk de afgelopen 4 jaar ook liberaal aan de gang zijn geweest, alleen willen ze er zelf niet aan, hebben het mooi voor elkaar gekregen in ons Almelo. Alleen dat afval gedoe nog niet, maar dat komt nog wel hoor. Mensen doe maar eens wat moeite er voor. De tijd is voor bij, dat we gelijk Al Dundy, met de hand in de broek, lui onderuitgezakt op de bank, de zaak door de overheid lieten regelen. Kom op luie donders, er achteraan…
En het is niet leuk om in de regen naar Appie te gaan om je plastic in de ton daar te gooien, dus een plastic bak bij de deur.
Kijk even naar Apeldoorn, daar loopt het prima. Maar ja, het kost wat inspanning van de burger. Maar men is liever lui dan moe. Gelukkig ben ik liever moe dan lui, want dat geeft mij een voldaan gevoel.
En wat is die eikel van een Wilders weer goeoeoed. Braakt die in hoofdletters weer een hoop onzin, om dat later weer te nuanceren. Internationaal weer op de kaart en nu maar scoren in dat Europees parlement straks.. Ik deel zijn mening dat alle criminele buitenlanders gewoon moeten vertrekken. Maar dan ook de criminele Bulgaren, Belgen, Friezen en Urkers.. Nou over die laatste twee valt te praten.
Maar ik heb er een raar onderbuik gevoel bij als ik zo zo´n zaal hoor mee schreeuwen met “minder”.
En we gaan weer massaal op vakantie naar Egypte, Marokko en Turkije. Ik heb tenminste goeie herinneringen aan die landen. En niet zomaar een vakantietje hoor. Eigen auto, en een paar maanden.
Maar da’s een ander verhaal. Stemadvies: Hillary Clinton.
Goed gaan allemaal en droom er maar niet van…

Chris


Naschrift redactie:
De suggestie van Chris over Apeldoorn en de kliko voor plastic aan huis klopt niet.
Apeldoorn heeft het diftarsysteem ingevoerd. Huizen met tuin hebben 3 kliko's (restafval, papier en groen) en bij etagawoningen staan ondergrondse blokcontainers. Snoeiafval wordt 2 keer per jaar gratis opgehaald. Verder mag tuinafval door particulieren het hele jaar gratis gestort worden via de afvalpas. Voor inzameling van kunststof (plastic) staan verspreid in de stad 60 containers opgesteld. De Apeldoornse stimulans om te scheiden zit dus meer in de nota.
Voor meer info klik
hier

 
26-03-2014  

Goeoeoeoed...

 

Oeps, was ik ff verkeerd geïnformeerd over dat vuilnisgedoe in Apeldoorn. Met dank aan de redactie…

Die Wilders toch. Wat is die eikel toch goed. Hij doet het toch elke keer maar weer. Even wat vomeren en dan hoppa, weer een week voorpagina nieuws CNN en Bild etc.. Niet te geloven. Die gast moet toch wel een kei van een p.r. apparaat in zijn reet hebben. Zo goed zelfs, dat hij nu zelfs de joodse gemeenschap tegen zich in het maliënkolder heeft gejaagd. Goed man…
Nog even en zelfs Putin is tegen hem. Niet te geloven.
Maar wat was dus ons Geertjuh weer goed in draaien en woorden spelen. Hij daagt uit tot op het randje. Laat de rechter spreken....
In essentie heeft die wel gelijk: elke crimineel met een dubbel paspoort, het Nederlandse paspoort afnemen en naar het land van het andere paspoort opsturen met DHL. Da’s mooi goedkoop en alle banktegoeden bevriezen van die criminele gasjes....
Maar wanneer hij dat zo zou zeggen, dan zou dat niet zo inslaan als een atoombom.. Pure handel. Vraag 150% en krijg dus 90%.. Maar de manier waarop… hmmm, discutabel. En die stomme Teeven stinkt er nog in ook. Voorbedrukte aanklachten. En de pers smikkelen en smullen en voorpagina, internationaal. Wedden dat er heel wat neo’s uit het buitenland nu ook op de PVV gaan stemmen?
Hoe goedkoop kun je een verkiezingscampagne krijgen? Wat is die vent goeoeoeoed. (Let wel, de manieren niet zijn id-en!!!!!)
En leuk dat gefotowinkel. Zie ik nu Rutte als Bin Laden. Maar om Wilders te shoppen met Hitler?
Dat gaat te ver toch..? Bin Laden wilde alleen maar Israël en de Amerikanen allemaal aan het gas..
Oh poep, dat zijn er meer dan 6 miljoen.. Waar ik maar mee wil zeggen.. Rutte als Bin Laden, Wilders als Hitler.. Waar gaat dat heen? Hoe zal dat gaan? Waar komt die rotzooi toch vandaan?
Volgens mij door het té tolerante opstelling van ons.. Moeilijke jeugd gehad enzo.. Dus...
Crimineel met een dubbel paspoort waar 1 er van Nederlands, terug naar land van herkomst. Al is dat België…

<< En dan de stunt van ALA, BBA en Almelooo is ook erg goeoeoeoed.
Die ouwe rover van een ome Gijs…. De verkiezingen zij n nog niet opgedroogd of ze stunten al weer. Goed man.. Ik geniet er nu al van.
Johan Andela stapt op. Mieke Kuik weg, Gerrit Woudenbergh ook fut… Kben benieuwd… Het is zo stil aan die andere kant.

Goedzo...

Vind ik.. Chris

< Ontwerp: Tony Cassese - kijk op AlmeloAnders.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina