Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
08-03-2013  

Niet in de patat...

 

Krijg ik dus op m’n “donder” van mijn moeder. En als ik op mijn falie krijg van m’n moekie, dan weet ik het wel. Want ook met dat “ole mens” moet niemand lopuh te fukkuh. Gelukkig woont ze in Oldenzaal, dus ome Theo (Schouten PvdA in zijn vrije tijd en als mooie vrijetijsinvulling burgemeester van die Boeskoolstad, waar ik ooit eens geboren ben, maar dat kan ik mij niet meer herinneren. Pff wat een volzin weer) Enfin mien Moeke dus. “Chris, je bent veel te ongenuanceerd” zegt ze. Kijk, ze vindt dat niet; het is zo. En ze heeft nog gelijk ook!
En weet je wat nu helemaal het mooie is; hoe ongenuanceerd ik ook uit de hoek kom, hoe kort ik ook de binnenbocht neem; bijna nooit reageert er iemand. Dus mijn conclusie is dan ook; ik heb dan toch wel gelijk en ik leg dan wel de vinger op de pijnlijke plek. Ik ben dus bewust ongenuanceerd en hoop dan wel, dat ik niemand daar mee kwets. En ik hoop dan, dat ik een platform creëer waar dan een mooie dialoog/discussie uit ontstaat.
Nu heb ik dus niks tegen paardenvlees. Of is het nu paardevlees? Het is paarde slager zag ik in de Ootmarsumsestraat. Een broodje Mechelse herder gaat er ook wel in, al heeft een Deense dog mijn voorkeur. Kat smaakt nergens naar, maar een saté rat smaakt naar varken, maar is wel halal. En met halal moet je niet lopen te fukkuh, want voor je het weet heb je de Jihad in je nek. Maar toen ik bij Appie in Utrecht op het Kanaleneiland of hoe zeg je dat in het Marokkaans, de manager er op wees, dat hun halal certificaat was afgelopen, werd ik verbaast aangekeken. Zo van “waar bemoeit die Kaaskop zich mee”. Maar ik blijf er bij dat je met halal niet moet lopen te fukkuh. Want als je met halal loopt te fukkuh, wat moeten we dan?
Met onze hamburgers en Italiaanse cervelaat en onze Duitse leverworst en onze Twentse bloedworst, daar wordt al genoeg mee gefukt. Smijten ze paardenvlees door een 100% rundergehakthamburger.
Kan toch helemaal niet. En ik bepaal zelf wel of ik antibiotica wil slikken. Niet de paardenslager of koeienslager. Zijn ze nu helemaal gek?
Dus ook het homogene vlees is, naast het samengestelde vlees helemaal in de ban of in de jihad….
Kan die maf van een Wilders (vi, nmm) wel vinden wat die wil van halal en van koosjer, maar het is tot nu toe wel zuiverder.

En nee, ik ben niet in de patat gegaan hoor……

Groet´n Chris
 

 
11-03-2013  

Op eten

 

Kijk, die Noren hebben het door. Daar wordt het heroïne roken gedoogd. En nou moet je weten, dat ook daar het roken aardig in de asociale hoek wordt gezet, eigenlijk nog meer dan hier in Almelo, dan is dat dus een mooi probeersel om het heroïne gebruik tegen te gaan. Want je wil als notoire heroïne gebruiker toch niet doorgaan voor asociaal toch?
Maar ik weet dat de meeste voorkeur toch wel uitgaat naar heroïne spuiten. En dat is dus nog steeds heeeeel illegaal daar in Noorwegen.
Dus zolang dat nog illegaal, dus heel duur is, zal ik ook daar mijn fiets op slot moeten zetten, geen autoradio in mijn auto hebben. Ook zal daar het “heroïne hoertje” nog steeds zonder condoom moeten werken om zo meer geld te vangen voor haar/zijn veel te dure dagelijkse shot, om zo, natuurlijk met een vuile spuit één of andere aids of zo op te lopen en daar dan weer andere mensen mee te “verzieken” etc. Het bekende verhaal.
En dan te weten dat een door de overheid gecontroleerd shot met de methadon erbij, geven door een mooie verpleegster in een ziekenhuis. Kopje koffie en muziekje er bij, schone spuit en zuiver spul, slechts € 51,= kost. Exclusief alle ellende die de illegaliteit met zich mee brengt.
En dan te weten dat een paar notoire verslaafden (vroeger heette die mensen junks) dat die nu een gewoon redelijk leven kunnen hebben. Ok, ze zijn aan de heroïne verslaafd. So what? Ik ken ze die aan voetballen, biljarten, seks, nicotine, drank, oude auto’s etc. verslaafd zijn… En daar hoor je mij ook niet over..
Legaliseren die hele zooi. Einde van de illegaliteit en de bijkomende ellende. En dan kunnen die boeren die nu papaver verbouwen mooi wat anders laten groeien. En die Taliban is dan ook einde verhaal etc.
Dus.. legaliseren van alle drugs heeft alleen maar voordelen. En welk een export product is dat niet? Nederwiet? (rapt).

En hebben jullie die foto van ons nieuwe stadhuis al bekeken in mijn vorig vomeersel?
Mooi hè?

En geschrokken van de WOZ-aanslag? Ja ik wel. Kben eens gaan terugkijken hoeveel ons huis gekelderd is de afgelopen paar jaar. Wil ik niet weten.. Maar ach, we hebben het ook voor weinig gekocht en stelde niet veel eisen. IKEA keukens zijn ook toppie en hoefde er niet voor te lenen. En die oude auto’s van ons; na ons was er altijd de sloop.. Niks van de bank, dood aan de bank fuk de bank. Dat is mijn motto.

En ik hoop dat die donkere man uit Afrika de nieuwe Paus wordt. Kun je nagaan 2 negers op de machtigste posten van de wereld. Is wel spannend.

En die hele commotie over het zgn. “opeten” van het huis wanneer een oudere in een bejaarden/verzorghuis komt? Wie piepen het hardst? Juist ja, de erfgenamen dus…
Maar ik heb ook begrepen dat een indicatie alleen nog maar wordt afgegeven voor sociale vereenzaming. Dus ziek, zwak en misselijk is geen indicatie meer om opgenomen te worden in zo’n bejaarden parkeerplaats (mar) Alleen wanneer zo’n senior eenzaam wordt. Dus Harry (neef den Olde PVA) doorgaan met gebak eten en thee drinken bij die ouderen. Maar alle gekheid op een stokkie: het is soms hemelschrijdend hoe familie enzo ouders in de steek laten…
Het is gefilmd laatst door de NCRV.. Heeel triest. Trouwens Harry, hoe weet jij een dag voor de geheime raads, dat het nieuwe stadhuis niet door ging?

Dat was ut, vind ik, nmm

Chris

 

 
29-03-2013  

Uitstel = afstel?

 

Ik moest het eens meer hebben over neefje Fred (Gerritsen, opperhoofd van de D66 ook wel genoemd FordjeFred… maar verder niet gevaarlijk)
Tsja, hoe moet ik Fred nou in de urine zetten, als ik niks heb om te plassen? Buiten dan die schoenen die hij aanheeft en dat hij helaas minder de “Jezus retoriek”aanhangt in zijn betogen. Hoe kan ik nou fatsoenlijk vomeren als ik het met hem eens ben (en ook met de VVD) dat inzake het nieuwe Heracles stadion, waar overigens al in gevoetbald had moeten worden? Bah, vervelend joch dat hij precies er zo over denkt dan ik.
Maar wel schokkend dat ik ome Huub (Isendoorn, ook zo’n 66 democraat) vermoeid en nmm de zaak helemaal zat, zo gebogen als een ouwe man zijn betoog zie voeren afgelopen dinsdag. Waar is de ome Huub gebleven die vol vuur en vlam betoogde met zijn, nmm nog steeds prachtige masterplan. De wethouder van ooit in Almelo en Borne? Kom op ome Huub en neef Fred, laat je niet kisten, dat kan altijd nog…. Of ga over naar de VVD….
En dan die eieren naar ome Gijs (Stork, opperhoofd van ALA). Dat ze eieren gooien zo een paar dagen voor de Paas, Ala, kan ik nog inkomen, maar dat ze ze allemaal kapot gooien, dat is pure mishandeling. Die eieren zijn dus, als ze tegen de gevel van dat huis zitten, echt niet meer te vreten. En dan te bedenken dat er in de 3e wereld tig mensen van de honger omkomen. En dan met eten gooien? Kan toch helemaal niet? Ik ben het dan helemaal niet eens met ome Gijs en het standpunt van de ALA, maar gooi dan met muntjes vanaf de tribune. Maar dan niet minder dan één euro!!!! Lieve supporters…
Maar ik wordt er ook best moe van hoor. Hoor ik gisteren weer ome Jan (Stapel, opperhoofd van gelukkig de plaatselijke PvdA, tzal meer het opperhoofd wezen van de landelijke, dan zijn we helemaal de Sjaak, nmm) uitstellen tot na de detailhandelsvisie. En dan wedden dat er genoeg “regeringsleiers” binnen de Almelose regering zijn, die zich dan schuil houden achter deze visie?
Typisch Almelo: traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag….
Trouwens neef Harry (den Olde, PVV) hoe wist jij dat het nieuwe stadhuis niet door gaat een dag voor de geheime raadsvergadering van laatst? Heb je nu ook al voorspellend vermogen?
Je zal wel niet verbaasd zijn, dat ik ook wel voor het gebruiken van het belastingkantoor ben wanneer die belastingmensen daar uit en ín de ww zitten. Bezuinigen moeten we allemaal dus ook de belastingdienst. En dan van dat Praxis terrein een mooi park maken. Dat kost dan uiteindelijk wel een paar miljoen, omdat we die grond niet af kunnen schrijven, maar we moeten er toch wel wat voor over hebben..

Trouwens is het opgevallen, dat er als een gek de aan herplantverplichting wordt voldaan?
Mooi man. Almelo wordt steeds groener. Maar dan nu het kwijnende straattheater gebeuren. Mag gewoon niet weggaan. Dus middenstanders in het centrum van Almelo. Nu hebben jullie de kans om het aantal bezoekers die dat genereert te behouden. Sponseren die handel!!!! Dit is nou juist een gevalletje van eigen broek ophouden…

Maar genoeg gefantaseerd.. Het nieuwe stadhuis komt er gewoon neefje Harry…. En dat nieuwe Heracles stadion ook. Allahsamme, nu weer uitstel tot de detailhandelsvisienotadingus. Laat die binnenstad toch mooi krimpen. Zijn we van een hoop reuring af.
Het is nu goedkoop om te bouwen. Voor je het weet is de crisis weer voorbij en worden er weer woekerwinsten gemaakt, vooral door de banken.. En praat me niet over die projectontwikkelaars... Jihaaaat voor banken en projectontwikkelaars o.i.d.
Verhuizen en gebruiken van het huidige belastingkantoor is even duur als sobere nieuwbouw.. dus..
En al die andere leegstand; dat gun ik die projectontwikkelaars van harte. Na jaaaaaaaaaren flink te hebben gecasseerd vallen ze nu redelijk hard op de tanden. Eigen schuld en heb dus geen medelijden met die gasten, inclusief de financierders, de banken dus...
En de VVD vindt (en ik ook) iedereen moet niet krijgen waar ze recht(!) op hebben, maar wat ze nodig(!) hebben. Ergens recht op hebben en dat dan nog krijgen ook, of ze het nou nodig hebben of niet, is een voorbij soort socialisme, wat ons bakken met geld heeft gekost. Dank u PvdA...

Vind ik, nmm.. en eet niet te veel eieren.

Chris


 

Archief
Terug naar vorige pagina