Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
26-03-2012  

Het is toch zo mooi in het ov…

 

En dan zit ik hier af te zien op 2800 meter in Les Deux Alpes. De afgelopen dagen bijna plus 20. Daarna even 20 cm. sneeuw en nu weer plus 13. Ja, ja wintersport is afzien… En lang leve internet in de kroeg. Mooi werken en centjes verdienen naast een uitstekende après ski en even mag Almelo van mij gestolen worden…… Even de vruchten plukken van jaren noeste arbeid.. De pest er in dat Heracles weer op de tanden is gegaan tegen ADO. En onze FC weer de teil in tegen die Kuipers. Ik blijf voetbal onbegrijpelijk vinden. Net zoals het openbaar vervoer in Nederland, want daar moet ik het in ene gaan hebben.
Ik word eigenlijk best een beetje moe van al dat “gezeik” en gezeur over ons openbaar vervoer. Als het je niet aanstaat, ga dan lekker met de auto of ga niet of ga verhuizen, zodat je dicht bij je werk woont of zoek een kamer of weet ik veel wat. We hebben gewoonweg een van de beste ov’s in de hele wereld. Ok, er bevriest wel eens een wisseltje en er springt wel eens iemand voor een trein, of een of andere zool kijkt niet goed uit, zodat zijn/haar auto geramd wordt, of iemand denkt net nog te kunnen oversteken etc. etc. zodat er vertraging optreed. Maar wij Nederlanders e.a. willen het liefst geld toe krijgen om met te trein te kunnen rijden. Vooral die puntkommacoïterende zoutleggendemuggezifterigezeurders van die club rover.
Als je als echte Nederlander op de cent bent en de autokosten op een rij zet, dan ontdek je dat het hebben van een auto heel veel geld betalen betekend voor een beetje luxe.
De auto heet niet voor niks “de Heilige Koe”
Om te beginnen de belasting op de brandstof, dan de btw op de koop, de btw op alle onderdelen en banden etc. etc. En vergeet niet alle bekeuringen die gerelateerd zijn aan de auto. Helemaal goed, want dat brengt tenminste geld in de schatkist en we blijven reiden en we blijven klagen over het openbare vervoer.
Als je nu eens nagaat wat per kilometer het openbaar vervoer kost, twee fietsen een goed regenpak, dan koop je echt geen auto meer. Maar dat willen we niet horen.
En nou zit ik ook niet te zeiken over de belasting van het milieu door de auto. Want ook aan het milieu wordt genoeg verdient hoor….
We zijn niet uit de auto te branden…
En het ov moet toch goedkoop, nou dan, dan krijg je dus te maken met een beetje ouder materiaal en een beetje achenebbisj onderhoud.
Maar moet je voor de fun eens kijken hier in Frankrijk… Daar wil je echt niet ov-en…
Maar ga eens wat rapporten goegelen over het ov in Nederland en de rest van de wereld.
Blijkt het ov in ons kikkerlandje één van, zo niet dé beste ov-en van de wereld te zijn…
En even wat overeenkomsten: file = vertraging, autopech = vastgevroren wissel, geen p-plek om te plassen = sprinter zonder plé, autosnelweg = intercity, n-weg = boemel.
En ja, de elektriciteit opwekken kost (kern) energie, maar het is stukken co-twee neutraler dan al die zooi die de lucht in wordt gesmeten door de brandstoffen van auto’s.
En ik kan het weten, want ik rij auto en openbaar vervoer….. Het is gewoon een kwestie hoe gaan we er mee om… Maar wel kritisch blijven hoor, want anders lopen de overheden er mee weg… En dan zijn we de Sjaak…..
Het is toch zo mooi in Twente en de rest van Nederland…

Vind ik…

Groet’n, Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina