Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
04-02-2014  

Gelukkig Nieuwjaar uit Taiwan

 

Goedzo, ambtenaren in Nederland verliezen dus hun speciale ambtenarenstatus en worden gewone werknemers. Werd een keer tijd, anno het jaar van het paard. (Happy new year nog) Best apart 2x per jaar nieuwjaar vieren en het ging er weer vanaf. Maar door de toch wel ernstige luchtvervuiling vooral op het vaste land van China is 2 dagen voor de jaarwisseling de verkoop van vuurwerk én het afsteken ervan, verboden. Dus blijkbaar ook in Taiwan. Op een enkele vuurpijl na, hoogstwaarschijnlijk afgestoken door een loslopende Nederlander, ook geen knalwerk hier. Suuur… Maar wel veel drank. Genetisch is bepaald, dat Aziaten dus helemaal niet tegen drank kunnen, dus da’s mooi goedkoop. Drie bier en dan al dronken. Elke drinkwedstrijd wordt dan ook glansrijk door mij gewonnen, wat helaas wel weer hoofdpijn bij mij veroorzaakt.

Wat valt er verder te “mekkeren” voor wat betreft Almelo.
Een VVD-er die een keer vergeet de lampen (T.L.) uit te doen in de fractiekamer? Ach, zo zie je, het zijn dus gewoon mensen die VVD-er(s).
Een wethouder die dus ook in Hengelo woont en een kamer huurt in Almelo en daar dus ingeschreven staat. Nou pech dus, liberaal als ik ben.. Als ze haar werk maar doet. En dat ze in haar vrijetijd op de PvdA stemt, tsja, ach, wijsheid komt met de jaren… Kijk maar naar mij.. Klopt helemaal volgens de regels, dus… Ik ben trouwens helemaal voor vaktechnische bestuurders, los van een of andere politieke partij. Vak (bekwame) wethouders dus, die ook geen lijsttrekkers, lijstduwers mogen zijn, maar alleen wethouder/bestuurder. En in hun vrije tijd mogen ze stemmen wat ze willen, maar eventueel wil ik dat ook nog ter discussie stellen. Bestuurders bóven alle partijen, een gebiedsverbod van 100 meter rondom alle fractiekamers en vice versa….…. En verder geen gedoe.
En ja, ja, iedere gemeenteraadslid zet zich weer in voor de burger, wil de huidige structuur veranderen, luistert weer naar de burger, reageren op wat er bij de burger leeft… etc. etc.
En eenmaal op de zetel, gaan ze toch weel concessies doen. Dat is ook politiek.
En wat mij helemaal een beetje verbaast is de stilte van de moraalridderspartij het CDA.
Die hoor en lees ik niets van. Kan aan mij liggen hoor. Maar het is ook wel zo, dat ze nmm eigenlijk helemaal niets te vertellen hebben. Oh ja, ze willen de burger betrekken bij het bepalen van de kerntaken. (zei ik het niet?) Jemig tante Irene. Wanneer het CDA na al die jaren nog steeds niet weet wat de kerntaken in Almelo zijn, dan verdienen jullie geen plek in de gemeenteraad. (nmm) Ach ja, het hele Christen is uit. Dank zij allemaal reuring vooral bij de Katholieke kerk, is de aanhang bij het CDA zeker minder geworden. Waar ik overigens helemaal niet echt rauwig om ben..
Madawejwel...

Nog 10 dagen...

Doei Chris
 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
11-02-2014  

Dat was het uit Taiwan...

 

Taiwanners; vriendelijk, behulpzaam, over vriendelijk soms. Ik kan er niet aan wennen dat ze voor mij rennen. Het woord “manmanlai” (heinig an ie) zal ik dan ook nooit vergeten. Maar dat tot 2 keer toe een agent voor mij rende, was wel ff kikkuh hoor….
Echte a-soos.. we hebben er een stuk of drie gescoord, waarvan er 2 dronken. En dat in 4 maanden!! Ja, die vastelanders Chinezen, maar da’s een verhaal appart..

Egocentrisch, helemaal in/op hun zelf? Ze houden, zo lijkt het, met niemand rekening, maar iedereen doet dat en het wordt ook nog geaccepteerd, dus niemand klaagt. Als het, in onze ogen, soms a-sociaal gedrag of liever minder sociaal gedrag door iedereen geaccepteerd wordt, dan is het zo. Een andere cultuur, waar het totaal niet begrijpen van de taal in spreken en geschrift ook toe bij draagt. Zebrapaden, recht doorgaand verkeer, scooters zoeven links en rechts de vouwen uit broeken, maar niemand scheld of wordt kwaad. Schelden en kwaad worden is “not done”. Geduld hebben ze hier. Haastige spoed zit niet in hun cultuur, maar aan de andere kant lopen ze wel hun benen uit hun lijf om te helpen. Ook voor hun eigen volk. Leuk is ook, dat ze dus weten dat ze vriendelijk zijn en dat ook zeggen ook, maar dan zonder dat het gaat stinken of dat hun schoenen alleen aan de tippel gaan.
Ze leven nom in hun eigen wereld. Komen ze een lift binnen stappen, een ruimte of weet ik veel wat. Geen “boe of bah”, het geen in het Chinees dus “nihouw” is. Maar wanneer wij dat zeggen, dan is het wel een keurig “nihouw” terug. Star voor zich uit kijken, maar iedereen doet het. Lijkt wel of ze bang zijn om een gesprek aan te gaan. Uitzondering daar gelaten.
Maar wanneer je ergens staat te zoeken, dan binnen de kortste keren wordt je gevraagd “of ik van dienst kan zijn” in het Engels dan wel te verstaan… In het verkeer lijkt het wel, dat iedereen die voor je is, gewoon voorrang heeft. Gelijk op de skipiste, zoiets. Dubbel parkeren dus even de panieklichten aan: wordt gewoon gedaan, geen probleem. Je kan je er als buitenlander, wel aan ergeren, maar dat helpt toch niet, het zit (nog?) in hun cultuur en er wordt niet op gehandhaafd.
Maar men houdt zich beroepsmatig wel erg streng aan de regels. Daarom kan er ook een gasflessenvulstation ook midden in de stad. Ieder beroepsmatig bezig zijn figuur kent zijn of haar verantwoording naar de gemeenschap toe. Niet te geloven….
Boven verwachting alles goed geregeld. Openbaar vervoer, informatie verstrekking, scooterhuur, hotels/onderkomens… Natuurlijk gaat het wel eens mis. Maar in de 4 maand dat we aan het rondfietsen zijn geweest, “slechts” drie scooterongelukken gezien en 4 “snelweghonden”.
maar de realiteit is dat er best veel ongelukken geburen en dat moet ook wel met al die miljoenen scooters en auto’s..

Overbevolkt dus heel veel regels. Helm dragen op de scooter is verplicht.
En zo nu en dan wordt daar in een keer streng op gecontroleerd. De boetes zijn dan ook niet mals. Cameratoezicht bijna over het hele land. En waar het niet is, zie je meteen toch wel een zooitje. Snelheidscontroles. Ook weer ad-hock en dan ook meteen de hoofdprijs. De vervuiler betaald, dus om het half jaar (!) strenge uitlaatgas controles. En dan pakken ze meteen de remmen en de verlichting mee. Alle voertuigen hebben kenteken en die staan op naam, dus geen apk uitgevoerd, binnen 7 dagen een soort acceptgiro op de mat.
Taiwan staat overigens op plek 42 van de wereld vwb het tevredenheidsgevoel onder de mensen. (Nederland nr 4 overigens, dus Wilders, wat zeur je nou) Voor ons is Taiwan een land vol tegenstrijdigheden. Naast menig architectonische natte droom, staat een meukhok, wat een speelfilm waard is. Liberalisme in doorgeslagen vorm? Ieder voor zich? Boeddha voor allen?
We voelen ons thuis, we zijn verliefd geworden op dit land. De mensen, de natuur.. Eigenlijk geen woorden voor. Moeilijk te omschrijven..

Terug naar ons Almelo. De zaak weer oppakken, gemeenteraadsverkiezingen, huis verkopen,(we blijven wel in Almelo hoor, maar wat heb ik aan 3 lege kamers?) de praktijk verder uitbreiden, op een hoger plan zetten.
En het leuke van thuiskomen is, dat je weer weg kan gaan..

Groet, Chris en Hanny de Vries…
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-02-2014  

De egoïstische Geert Wilders...


Wilders als jongeling in een Israëlische 'kibboets'.
De originele foto is in handen van journalist Marco de Vries.
 

Toch maar even landelijke politiek..
Nederland uit de EU, schreeuwt onze blonde eikel. Eigen volk dus eerst.
Een “gerenommeerd” onderzoeksbureau uit Engeland heeft dat onderzocht in opdracht van… juist de PVV. Uhm, Engeland, ligt dat niet in Nederland?
Eigen volk toch eerst meneer Wilders? Of heeft Nederland geen goede onafhankelijke onderzoeksbureaus en moest dat wel noodgedwongen door een ander EU lidstaatsbureau uitgezocht worden? Of was het zo dat die gewoonweg het goedkoopst was? En wij mogen geen buitenlanders in dienst nemen van de PVV. Hier mis ik iets..
Dus weer die grenscontroles, grenswachters, geld omwisselen, gedoe met carnets, vrachtbrieven en meer van die meuk waar we nu zo lekker vanaf zijn. Al die grenswegen weer aanpassen.. Dat kost wat… Die Wilders is nu helemaal losgeslagen.
Maar et bekt wel lekker en dus het levert stemmen op. Na de verkiezingen de zondvloed… Ik ben er trots op, dat ik als Nederlander, die het zo goed heeft, een land als Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Ierland, mag helpen om zo te voorkomen dat ze helemaal naar de Filistijnen gaan. En kijk meneer Wilders, de eerste goede resultaten zijn er. Ierland is uit het hulpfonds gestapt en kan haar eigen boontjes doppen en is bezig de schulden terug te betalen mét een riante rente! De koop van “rampen hypotheken” door de staat en de onlangs verkoop, heeft 1,7 miljard euries opgeleverd voor onze schatkist.
Samen sta je sterker meneer Wilders. Egocentrisch en egoïstische gedrag isoleert alleen maar.
En dan schermen met Zwitserland. Een land dat miljarden heeft verdiend over de ruggen van anderen? Dank zij de miljarden Nazi gelden, de woekerwinsten van de ooit eens vooral Duitse en Oostenrijkse joden die daar hun geld parkeerden? De enorme winsten gehaald uit crimineel geld? De zwart sparende multimiljonairs. Het criminele bankgeheim?
Weet je dat alle Zwitsers hun boodschappen doen bij de Duitse, Oostenrijkse en Franse Lidl en Aldi, omdat het allemaal in Zwitserland niet meer te betalen is? Dat de Zwitser zich helemaal de rambam moet werken om alle eindjes aan elkaar te knopen?
Ja ik weet het, Zwitserland staat op de 3e plaats van het geluksgevoel in de wereld (2012). Maar de Zwitsers zijn ook materialistisch en daar gaat het goed mee. Maar hoe is het met de immateriële zaken?
En ik weet het, want ik heb er gewerkt. Mooi wat geld verdiend, maar ik nooit meer werken in Zwitserland… Wel frappant dat vooral de mensen met een opleiding HOVO of lager, vooral op jou stemmen. Niks mis mee, maar die realiseren zich niet, dat wanneer je aan de “ macht” komt, vooral die groep “de Sjaak” is. Hoe simpel kunnen ze zijn.
Samen sta je sterker meneer Wilders. En ja, dat kost nu eenmaal wat. Maar ik ben een trotse Nederlander die blij is een ander te kunnen helpen..

Stemadvies: Hilery Clinton..
Vind ik, nmm.
Chris

Archief
Terug naar vorige pagina